|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
co zrobic aby nasz związek był bardziej udany?
Hej
! Jestem z chłopakiem od ponad roku ,mieszkamy na odległość ,dzieli nas 100km (ja mam 21 lat, on 28). od jakiegos czasu staram sie ograniczac z nim kontakt ,ale boję się ze to może zle wypłnąć na nasz zwiazek. sama nie wiem czemu tak postępuję,w głebi duszy kocham go i nie chce go stracic,ale jak sobie pomysle o jego byłej to az mi sie nie dobrze robi. Nienawidze jego byłej mimo iz jej nie znam,ale denerwuje mnie to ze ma z nia bardzo dobry kontakt,kontaktuja sie na gg,tel. posiada jej zdjecia na swoim kompie oraz ona wysyła mu fotki z obecnymi facetami ,zastanawiam mnie tylko po co?(moich zdjęc nie ma wcale i jakos mu na tym nie zalezy)przeciez kazde z nich zaczęło w sumie nowe zycie mimo iz byli ze soba 5 lat. Nie potrafie tego zaakceptowac. Najbardziej boli mnie to ze czasami porównuje mnie do niej(ona zna lepiej angielski niz ja, ma wieszke piersi ode mnie). Czuje się brzydsza od niej ,poniewaz mam blizne na twarzy ,jakos nigdy sie tym zbytnio nie przejmowalam,ale od kiedy jestem z obecnym chlopakiem ktory stawia na wyglad to odczuwam pewien dyskomfort,wstydze sie swojego ciala. chcialam sie jego zapytac czy ta blizna mu przeszkadza,ale sie wstydzę,nie wiem jak zacząć ten temat. Edytowane przez Claudynka90 Czas edycji: 2011-12-06 o 16:05 |
|
|
|
|
#2 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: co zrobic aby nasz związek był bardziej udany?
Cytat:
Nie szukaj dziury w całym, unikając spotkań doprowadzisz do rozpadu związku. A ponadto naucz się rozmawiać ze swoim chłopakiem, jeżeli coś Cię niepokoi, zapytaj go o to/poproś o zmianę zachowania. |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
.
|
Cytat:
![]() coz mozna poradzic - szczera rozmowa.
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
A co masz Ty, czego nie ma ona? pomyśl przez chwilę...na pewno znajdziesz tego dużo..
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Kiedyś rozmawiałam sobie szczerze z Tż i on stwierdził, że ze swoją byłą miał fajny seks. Ja jednak nie pomyślałam sobie od razu "o Boże, skoro tak mówi, to znaczy, że jestem beznadziejna w łóżku" - poczucie wartości się kłania. Może się mylę, może rzeczywiście perfidnie ją porównuje nie patrząc na to, że robi komuś przykrość ale stawiam bardziej na to, że zdecydowana większość problemów rodzi się w głowie autorki. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Konto usunięte
|
[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;30916625]Badz co badz, ale dla mnie to nietakt pomimo wszystko.[/QUOTE]
No widzisz, a dla mnie nie - różni ludzie, różne wrażliwości, różny odbiór. Generalnie chodzi mi o to, że mój TŻ absolutnie nie miał na myśli żadnych porównań, po prostu stwierdził fakt, kiedy sobie rozmawialiśmy o poprzednich związkach. I z autorką może być podobnie, z tym że ona odbiera to inaczej niż ja. |
|
|
|
|
#8 |
|
Konto usunięte
|
A ja czasami twierdze, ale NIE zawsze, ze czesto kiedy dziewczyna ma w zwiazku tak obnizone poczucie wlasnej wartosci, to chyba cos nie tak z tym chlopakiem. Sama mialam rozne przyjaciolki, niektore z zerowym poczuciem wlasnej wartosci, ktore pozniej budowaly je na nowo przy pomocy madrego i fajnego chlopaka, zdolnego do empatii. Cos tutaj musi nie grac skoro tyle watpliwosci. No chyba, ze autorka to taka studnia bez dna - tj. ile wsadzisz milych rzeczy, to i tak wciaz bedzie malo i malo... Ale jakos nie zauwazylam, zeby napisala, ze obecny partner ja komplementuje czy wspiera emocjonalnie w jakis sposob.
---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- i to zdanie mi sie rowniez bardzo nie podoba.. jak to "stawia na wyglad", a na cos innego poza wygladem juz nie? |
|
|
|
|
#9 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Gdybym była na Twoim miejscu, czułabym się takim jego zachowaniem bardzo dotknięta. Jakim prawem on porównuje Cię do niej? Czy on nie ma za grosz empatii? I nie wiń tu jego byłej. Nie znasz jej. Znasz za to jego i aż mi włosy dęba stają, że pozwalasz sobie na takie jego zachowanie... Sugeruje poważną rozmowę. I to, że nie macie wspólnych zdjęć to jest najmniejszy problem... Na co Ci wspólne zdjęcia, skoro Twój partner ma gdzieś Twoje uczucia? Czy on w ogóle przez chwilę pomyślał, jak bardzo niezręcznie możesz się czuć w takiej sytuacji? Czy Ty coś dla niego znaczysz? Czy Twoje uczucia, samopoczucie są dla niego ważne? Dlaczego z Tobą jest? Dlaczego Ty z nim jesteś?
|
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
Niestety,ale to prawda potrafil perfidnie powiedziec mi podczas stosunku ,ze ona ma wieksze piersi. Gdy to usłyszalam zrobiło mi strasznie przykro,nie wiedzialam co mam powiedziec.
na pewno znajdę kilka rzeczy,ktore mi sie podobaja,ale ciężko jest mi znieść fakt ze moj chłopak niekiedy naśmiewa się z mojej blizny. Czasami to mam ochotę z nim zerwac,ale boję sie ze mogę tego żałowac,byc moze bojej sie samotności,trudno to określić. Ograniczam kontakty z nim , pisze jednego smsa na dzien i to mi jak narazie wystracza,ale boje sie ze jemu to moze zacząć przeszkdzac. |
|
|
|
|
#11 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak sobie strzelam, ale pewnie widujecie się raz na miesiąc, a wasz kontakt ogranicza się do rozmów telefonicznych i kilku smsów. Dla mnie to żaden poważny związek. Taka tam dziecinada. Skoro dzieli Was taka odległość i w skutek tego rzadko się widujecie, to już jesteś sama - teza... Nie ma co. W chili tak intymnej usłyszeć taki komplement z ust ukochanego. Mam nadzieję, że dla swojego dobra szybko dojrzejesz
Edytowane przez Kaliopea Czas edycji: 2011-12-06 o 18:50 |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Wtajemniczenie
|
Zgadzam się z przedmówcą. Okropne, ten facet chyba myśli, że mu wszystko wolno, bo się nie sprzeciwiasz... nie wolno tak. Wolisz swojego dobra, czy jego zwiększenia pewności siebie?
|
|
|
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=Kaliopea;30918510]
Tak sobie strzelam, ale pewnie widujecie się raz na miesiąc, a wasz kontakt ogranicza się do rozmów telefonicznych i kilku smsów. Dla mnie to żaden poważny związek. Taka tam dziecinada. Skoro dzieli Was taka odległość i w skutek tego rzadko się widujecie, to już jesteś sama - teza... W sumie dobrze strzeliłas,widujemy sie dwa razy w miesiącu,a nasz kontakt polega na wysyłaniu sobie buziaczków,w sumie to on ciągle to robi bo mnie jakos to nie kręci,jak juz wczesniej powiedzialam staram sie ograniczać z nim kontakt. Nie dzwonimy do siebie ,poniewaz kiedys specjalnie!powiedzialam mu ze nie lubie rozmawiac przez telefon chodź prawda jest inna (kazy lubi sobie pogadac ze swoja ukochana osobą,nawet o głupotach)ale zrobiłam to dlatego aby go sprawdzic czy po prostu sie podda i nie bedziemy ze soba rozmawiac przez telefon czy tez zacznie jakos nalegac i sam dzwonic,no i okazało sie ze poddał. (moze to głupie i dziecinne ale czasami musze go tak podpuszczać) . Zapomialam jeszcze dodać,ze założył sobie facebooka ze względu na nią,poniewaz jego eks juz nie przebywa na gg i nie mógł z nią rozmawiac ,wiec specjalnie dla niej założył i ma tylko ją w znajomych,nawet mi nie wysłał zaproszenia bo z góry założył ze go nie przyjmę. Kurcze wiem ze nie mogę miec pretensji do jego eks ,ale oni oboje mnie irytują. ;/;/ |
|
|
|
|
#14 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Bo jak nie, to nie rozumiem co Ty jeszcze przy nim robisz.Cytat:
|
|
|
#15 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Szkoda, że nie jesteś trochę bardziej wypyskowana, bo w takiej chwili powinnaś mu odpowiedzieć, że Twój były miał większego i lepiej się nim posługiwał... Jak można tak powiedzieć ukochanej??? No jak?? Mam na myśli zarówno tekst o biuście jak i śmianie się z blizny. Dramat.Cytat:
Druga sprawa - boisz się, że jemu może Twoje nieodzywanie się przeszkadzać. No i co? Tobie też przeszkadza jego zachowanie. Moja droga, więcej wiary w siebie, zasługujesz na kogoś, kto Cię doceni. Nie wiem, czy z nim rozmawiałaś o tym wszystkim o czym tu piszesz, jeśli nie, to radziłabym porozmawiać. Jeśli tak - a on dalej nic - to najlepiej kopnąć go w cztery litery. |
||
|
|
|
|
#16 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
I Ty chcesz tu coś naprawiać?? Serio??
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Raczkowanie
|
kurczę pewnie sobie myślicie o mnie ze jestem jakąs idiotka,ale ja go Kocham. to jest moj pierwszy poważny związek na ktorym mi bardzo zależy.
|
|
|
|
|
#18 |
|
Wtajemniczenie
|
Co Ci po takiej miłości? Próćz zmartwień? Najważniejsze jest kochać siebie i mieć trochę godności, a nie trwać przy misiu mimo jego beznadziejności i tego, że rani.
|
|
|
|
|
#19 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Zadomowienie
|
nie masz za grosz godności siebie! jak możesz pozwalać by ktoś obniżał Twoją samoocenę?
Co z tego że go "kochasz" skoro jesteś z nim nieszczęśliwa? Nie bój się, zostaw go, pewnego dnia spotkasz osobę która na Ciebie zasługuje i która będzie Twoim partnerem, wsparciem, przyjacielem. Nie kimś kto dołuje i ma taki nietakt żeby w czasie seksu komentowac Twoja cielesnosc, porownywac z kimkolwiek!!!! Życzę obiektywizmu. Dużej dawki. |
|
|
|
|
#21 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Facet, który ma choć trochę przyzwoitości, w życiu się tak nie zachowa. Ty trafiłaś na buraka. Lepiej zmarnować rok takiego marnego związku czy resztę życia?
|
|
|
#22 |
|
Raczkowanie
|
chyba będę musiała to wszystko przemyśleć,ale wiem jedno jeśli się z nim rozstanę to na pewno nie zostane jego przyjaciólką,wystarczy że ze swoją eks są przyjaciółmi...
|
|
|
|
|
#23 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nie chce Cię obrażać, ale dorwał taką młodą, nawiną... i dobrze się bawi
|
|
|
|
#25 |
|
Konto usunięte
|
W zupelnosci zgadzam sie z tym co napisala Kaliopea
i ciesze sie, ze ktos tak rozsadny dolaczyl do nas tutaj na intymnym, bo jakos nie kojarze Twojego nicku, wiec zakladam, ze od niedawna? I skoro pojawialy sie tutaj zdania, ze dziewczyna ma obnizone poczucie wlasnej wartosci i musi nad nim popracowac, to juz wiadomo, ze jedyne co musi to wreczyc wilczy bilet i spuscic tego pana po brzytwie, bo to on jest jedynym sprawca jej zerowego poczucia wlasnej wartosci. Dziewczyno, warto Ci dalej w ta zabrnac? On kompletnie nie liczy sie z Twoimi uczuciami! Nie szkoda Ci zycia i mlodosci? Nalegam bys calkowicie urwala z nim kontakt i powiedziala, ze nie masz zmiaru w czyms takim uczestniczyc. Zakaz kontaktowania sie z Toba przez telefon, a nawet jesli bedzie dzwonil, to nie odbieraj, a jak bedzie pisal, to przeczytac sobie mozesz, ale belka w zeby i nie odpisywac !!! Szybko zyskasz wtedy jasnosc czy mu na Tobie zalezy czy nie, a uwierz zaslugujesz na kogos kto o Ciebie zawalczy... Chociaz ja bym go osobiscie po prostu kopnela w d!"£$ po tym wszystkim.. ale skoro Ty chcesz zabrnac tak daleko w tym toksycznym zwiazku, to prosze bardzo! Ale pamietaj, ze lepiej latac (stosunkowo) mala dziurke w zebie, niz resekowac caly korzen i tu mi juz racji nie odmowisz! ---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- no wlasnie autorko, kto? Przyjazn. Kiedys to bylo takie piekne slowo! Gdy pojawia sie w tym kontekscie, to czuje duzy zal... Edytowane przez eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64 Czas edycji: 2011-12-06 o 22:09 |
|
|
|
|
#26 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aha, wiec skoro to tylko "stwierdzenia" nic nie znaczace, to jakbys sie czula, gdyby Twoj chlopak zaczal sypac: "wiesz, moja byla miala lepsze wlosy od Ciebie, lepsza karnacje, w ogole to byla taka sexy... (zamyslenie) ale to Ciebie kocham"![]() Nie wyobrazam sobie zniesc takie ponizenie ze strony jakiegos faceta ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#27 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hmm..czy ja czegoś nie doczytałam ?TZ autorki sypiał również z facetami ?
|
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
No normalnie można - stwierdzenie faktu, że w tamtym związku trzymało go w pewnym momencie tylko łóżko, bo seks był fajny. Nie poczułam się urażona, nie powiedział mi, że fajniejszy niż ze mną ani sama tak nie pomyślałam. Natomiast, gdyby zaczął wymieniać cechy byłej z zaznaczeniem, że to to to i to miała lepsze niż ja, byłoby mi niesamowicie przykro. Na szczęście taka sytuacja nigdy nie miała miejsca, bo mój Tż wie, że takimi porównaniami wpędziłby mnie w kompleksy i sprawiłby ból. |
|
|
|
|
|
#29 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Coz, musze z tym zyc ![]() ---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- Cytat:
![]() Dwa: balabym sie,ze w pewnym momencie mnie bedzie traktowal podobnie. |
||
|
|
|
|
#30 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Generalnie: Ty byś była zła, Ty byś się bała, ja nie jestem i się nie boję - może dlatego że ja to ja a Ty o Ty, po prostu.
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:04.

! Jestem z chłopakiem od ponad roku ,mieszkamy na odległość ,dzieli nas 100km (ja mam 21 lat, on 28). od jakiegos czasu staram sie ograniczac z nim kontakt ,ale boję się ze to może zle wypłnąć na nasz zwiazek. sama nie wiem czemu tak postępuję,w głebi duszy kocham go i nie chce go stracic,ale jak sobie pomysle o jego byłej to az mi sie nie dobrze robi. 

Bo jak nie, to nie rozumiem co Ty jeszcze przy nim robisz.
I Ty chcesz tu coś naprawiać?? Serio??
i ciesze sie, ze ktos tak rozsadny dolaczyl do nas tutaj na intymnym, bo jakos nie kojarze Twojego nicku, wiec zakladam, ze od niedawna? 
?