|
Notka |
|
Druty, igła i szydełko Forum dla miłośników drutów, szydełka i igły. Tu dowiesz się jak ozdobić spodnie, na jaki kolor pofarbować koszulkę oraz jak uratować zniszczony sweter. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
zwęzić sweter robiony drutach
Witam,
mam do Was pytanie o wykonalność czegoś takiego. Zawsze uczono mnie, że swetra robionego czy to na drutach, czy to sklepowego nie można zwęzić, bo wszystko jest specjalnie zakańczane. I taki po zwężeniu mimo overlocku zwyczajnie by się popruł. Ja szczerze mówiąc nie mam o tym bladego pojęcia, ale pomyślałam, że na tym podforum coś będziecie wiedzieć. Czy da się zwęzić, zmniejszyć sweter? Z góry dzięki za odpowiedź. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: zwęzić sweter robiony drutach
no właśnie, też jestem ciekawa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Podbijam
![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
ja kiedyś na Youtubie widziałam filmik o jakiejśtam metodzie zdaje się że wszywania zamka, w robótkę drutową i oni tam jakoś przeszywali dzianinę (ale nie pamiętam niestety szczegółów, może uda mi się znaleźć ten filmik, to wkleję - ale to było dawno więc wiem czy się uda) a potem ją rozcinali... Więc pewnie się da - jedno co jest pewne na 100% - najpierw trzeba przeszyć na nowo, a potem ciąć - inaczej popruje się zanim zdążymy zszyć...no i chyba ścieg powinien być gęstszy niż oczka...
E: no i nie wiem czy to zadziała w każdą stronę - oni cięcie robili prostopadle do rządków... E2: z tego co teraz obejrzałam, to tnie się dzianinę, która jest wcześniej jakośtam specjalnie robiona (ang steeching) a tu znalazłam metodę rozcięcia dzianiny, ale mówiąc szczerze nie chciało mi się oglądać całości: http://www.youtube.com/watch?v=jIjEE...eature=related Edytowane przez aga__tka Czas edycji: 2011-11-28 o 20:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:39.