szaleństwo zakupowe;) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-10-07, 22:19   #1
dudipopka
kobieta za ladą

szaleństwo zakupowe;)

hej kobitki
Od pewnego czasu podczytuje niektóre mamuśkowe wątki i to na odchowalni i te na poczekalni i mam dziwne wrażenie ze wszystkie mamy kupują tylko w "znanych" sklepach
Ciągle "latają" linki a to sklepu smyka ,5-10- 15 czy innych sieciówek,lub co druga mama kupuje na all i to tylko nexta czy też innego "zagramanicznego" producenta
Prawie nikt nie pisze "poszłam do p,Krysi co ma ciuszki dziecięce i kupiłam rajstopy młodej/młodemu" wszystko praktycznie ma "metkę"
Czy tylko mnie to dziwi czy tylko mnie?

trzeba dzisiaj nie mieć czasu
żeby jutro mieć czas
````kękę

Edytowane przez dudipopka
Czas edycji: 2011-10-07 o 22:20
dudipopka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-07, 22:58   #2
jo@n@
Zakorzenienie

GG do jo@n@
Dot.: szaleństwo zakupowe;)

Mnie to też dziwi. Nie wiem skąd to się bierze. Może chodzi o to, że "inne kupują to ja gorsza nie będę i dziecku żałować nie będę"

Ja większość ciuszków dla synka mam pożyczone od koleżanki ( a ona od kogoś) albo podostawałam. Jeżeli już kupuje to w lumpach, Pepco, czasem w marketach.

I to nie o to chodzi, że dziecku żałuję ale uważam, że na łażenie na czworakach w piaskownicy moje dziecko nie potrzebuje spodni za 50 zł i lepiej albo bluzy za 40

If you're out on the road
Feeling lonely and so cold
All you have to do is call my name
And I'll be there on the next train

jo@n@ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-07, 23:48   #3
karolinaP103
Zadomowienie

Ja kiedyś ( jak miałam jedno dziecko) wybierałam się co ok 2 miesiące do mega lumpka i robiłam zakupy. Dzięki temu moja córeczka zawsze miała ogrom ślicznych sukieneczek itp. Teraz przy dwójce nie mogę sobie na to pozwolić bo na takie zakupy muszę jechać bez dzieci i kupuję w marketach albo na all. Wiem,że np. bielizna z tipa się bardzo rozciąga itp ale moje dziecko założy ją kilkanaście razy ( bo w końcu rośnie ) i większej trwałości ja nie potrzebuję Zresztą dziecko jedzące papki i ucące się jeść wszystko " wyświni" i chyba nie przeżyłabym jakby wyświniło bluzeczkę np. z nexta
Kupuję rzeczy przydatne a nie firmowe.
karolinaP103 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-08, 01:09   #4
martynka89
Zakorzenienie

Ja kupuje gdzie popadnie.
Wiekszosc ubranek dostalam po dzieciach znajomych.
Jezeli juz cos kupuje, to nie patrze na metke, ale na to czy mi sie dana rzecz podoba i czy jest praktyczna i nie wazne czy kupie w sklepie czy w lumpku.
Nie zaluje dziecku, ale po co mam wydawac gruba kase na cos, co dzieciak zalozy kilka razy? Rozumiem kupic cos drozszego i lepszego dziecku, ktore nie wyrosnie z ubranka w 3 miesiace, ale dla noworodka albo niemowlaka? Nie czuje takiej potrzeby.
Mam znajoma, ktora ma obsesje kupowania dzieciom ubran w sklepach next, zara, new look i innych tego typu. Bierze wyplate i leci na zakupy. A pozniej pozycza po ludziach na jedzenie bo kase wydala na ubrania. I koniecznie musza byc firmowki bo w "byle czym" jej dzieci chodzic nie beda.
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-08, 02:16   #5
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

U nas w sklepach dzięcięcych jest cholernie drogo takich właśnie typu pani Krysia
Moja córa większośćciuchów ma z lumpków, all i wyprzedazy. zreszta tak samo jak i ja

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-08, 05:16   #6
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dudipopka Pokaż wiadomość
hej kobitki
Od pewnego czasu podczytuje niektóre mamuśkowe wątki i to na odchowalni i te na poczekalni i mam dziwne wrażenie ze wszystkie mamy kupują tylko w "znanych" sklepach
Ciągle "latają" linki a to sklepu smyka ,5-10- 15 czy innych sieciówek,lub co druga mama kupuje na all i to tylko nexta czy też innego "zagramanicznego" producenta
Prawie nikt nie pisze "poszłam do p,Krysi co ma ciuszki dziecięce i kupiłam rajstopy młodej/młodemu" wszystko praktycznie ma "metkę"
Zupełnie mnie to nie dziwi, bo ubrania'u pani Krysi' często cenowo malo rożnią się od ubrań z Next a a jakosciowo i owszem. (na korzyść Next).

Bardziej mnie zadziwia ilośc kupowanych zbędnych klamotów i ubranek.
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-08, 06:17   #7
żurawinka
Zakorzenienie

Mnie nie dziwi co nie znaczy że ja tak robię. Oczywiście że chciałabym kupić to co najlepsze/najładniejsze dla mojego dziecka, ale nie znaczy że nie kupuję w lumpku, na wyprzedażach można świetne rzeczy znaleść, nawet w marketach znajdziemy perełki.
Wiekszość napewno " pójdzie" dalej w świat, nam pozostaną zdjęcia w tych ślicznych ciuszkach
żurawinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-08, 07:20   #8
Jaatkaa85
Zadomowienie

Mnie to nie dziwi, ja sama tak nie robię, kupuje róznie, i bardzo mało. Nie mam zbednych sprzętów ani stosu ubran dla dzieci. Wole wydać pieniadze na inne pryzjemnosci.
Nie obchodzi mnie , co inni kupuja, jak chca miec same markowe - to ich sprawa. I nie wiem, co tu się dziwic

Edytowane przez Jaatkaa85
Czas edycji: 2011-10-08 o 07:22
Jaatkaa85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-08, 08:45   #9
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
U nas w sklepach dzięcięcych jest cholernie drogo takich właśnie typu pani Krysia
Dokładnie. Jak moja mama kupowała ubranko dla córeczki swojej koleżanki, to za zwykły letni komplecik krótkie spodenki plus bluzeczka z krótkim rękawkiem babka jej krzyknęła prawie 60 zł A był to właśnie mały osiedlowy sklepik.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-08, 09:04   #10
lemoorka
Zakorzenienie

Cytat:
hej kobitki
Wiesz co Anglicy mówią,że są za biedni by kupować dziadostwo I coś w tym jest.

Ja wole kupić coś droższego, kiedy mam pewnośc,że żywotnośc tego będzie dłuższa.

Kupiłam kilka ubranek u p. Klysi polskiego producenta i wyglądają po kilku praniach jakby z pięcioro dzieci się już w tym wychowało, a ubranka piorę przeważnie ręcznie lub we Frani.

Ja kupuje rzeczy głownie outletowe i zdarzają się z sieciówek. A że mam przebłyski,że chce jednak drugie dziecko, to wole dac za kaftanik 12 złotych niż 8 i nie wyrzucić go po 1 dziecku.
lemoorka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-08, 10:04   #11
karolinaP103
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lemoorka Pokaż wiadomość
Wiesz co Anglicy mówią,że są za biedni by kupować dziadostwo I coś w tym jest.

Ja wole kupić coś droższego, kiedy mam pewnośc,że żywotnośc tego będzie dłuższa.

Kupiłam kilka ubranek u p. Klysi polskiego producenta i wyglądają po kilku praniach jakby z pięcioro dzieci się już w tym wychowało, a ubranka piorę przeważnie ręcznie lub we Frani.

Ja kupuje rzeczy głownie outletowe i zdarzają się z sieciówek. że mam przebłyskAi,że chce jednak drugie dziecko, to wole dac za kaftanik 12 złotych niż 8 i nie wyrzucić go po 1 dziecku.
bardzo praktyczne
karolinaP103 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-08, 10:19   #12
_vixen_
Zakorzenienie

Poza tym ciuchy dla dzieci sie często pierze, więc jaki sens kupić dziadozę najtańszą i potem w takie sprane szmaty dziecko stroic? Słyszałam dużo dobrych opinii o sklepie mothercare, ale tam faktycznie jest drogo. Ja jestem zdania, że za dobrą jakość zwykle trzeba zapłacić i lepiej mieć ciuchów mniej, a porządnych.
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-08, 10:37   #13
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

A mnie to NIE dziwi. Mam dużo ciuszków z 5-10-15 - z wyprzedaży WYŁĄCZNIE, bo na wyprzedaży za bodziaka dam 10-15zł, a w sklepie osiedlowym, niesieciówce za bodziaka przedwczoraj dałam 19,7zł. Jakość taka sama. I to jeden z tańszych, Ewa Klucze, polska firma, a już np. Dany (też firma polska) to bodziak 20-30zł kosztuje. Zwyczajnie mnie nie stać
Ogrom rzeczy kupuję w ciuchlandzie i widzę, że jeśli coś jest firmy Next czy H&M to jest to dobrej jakości.

Dla odmiany rajtki często kupuję w biedronce (fajna jakość za niską cenę, w zwykłym sklepie mam rajtki w cenie ok. 20zł, głównie Wola, też o wiele za dużo wg mnie). Skarpetki - lidlowe głównie, i znów - dobra jakość i świetna cena, ostatnio 5 pak za 17zł, a JEDNA para normalnie to koszt 6-8zł. Nie wiem, czy wszędzie są takie chore ceny, u mnie tak. Sklepów dziecięcych jest sporo, 4 w centrum, jeden na pobliskim osiedlu - ogromny i tam jeszcze ceny są czasem ok, ale akurat rzadko ubrań, jeszcze innym 2 przystanki ode mnie i też drogi.

Co ciekawe, obok ma obuwniczy, w którym butki są w dobrych cenach i tam też kupuję, nie zawsze, bo jak rozmiaru nie ma, to idę po prostu gdzie indziej.

I drażni mnie podejście: przecież dziecko to kilka razy założy. A guzik, moja córa jest filigranowa i nawet rozmiar 56 nosiła 2 miesiące, a teraz od dobrego półrocza 80 jest. Każde ubranie nosi naprawdę długo, więc siłą rzeczy wolę używkę dobrej marki niż nowe ubranie kiepskiej.

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

A i jeszcze jedno - akurat 5-10-15 wcale nie jest rewelacyjną marką mają po prostu gorsze i lepsze rzeczy, tak samo jak HM (chociaż z nowych rzeczy miałam stamtad tylko rajtki i getry do spania, więc tu nie wiem jak), nexta mam wyłącznie używki.

I jak tak na ceny w sieciach i nie-sieciach patrzę, to nie dziwię się, że prywaciarze padają
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-08, 10:56   #14
Funieczka
Zakorzenienie

GG do Funieczka

A ja czasem lubię zajrzeć do pani Krysi... po czapki dziecięce.
Reszta powala cenowo. I przeważnie marna jakość.
Więkoszość ciuchów kupuję na allegro, w lumpach i w sieciówkach na wyprzedażach.
Ja też uwielbiam kupować ciuchy dziecięce w lidlu. To chyba jest lupilu.
Nie zwracam uwagi na metkę. Bardziej patrzę na jakość. No i nie oszukujmy się, na cenę.
Dlatego p.Krysia odpada w przedbiegach.
Prównanie?
Babka otworzyła sklep z ciuszkami sprowadzanymi z Uk. Kupiłam trzylatkowi sweterek nexta za 40zł(cena jak dla mnie niziutka). Noszony na okrągło, bo ma bałwanki z odstajacymi szaliczkami i można się pobawić. Stan do tej pory (kilka ładnych miesięcy), bdb.

Sweter u p.Krysi za 70zł. Niby polski towar(na metce sprytnie ukrytej dopatrzyłam, ze jednak nie). Założony i uprany trzy razy. Wyglada jak szmata.
Kolejny raz nie zaryzykuję.
Stary 2011-10-08, 11:19   #15
mamz
Zadomowienie

Mnie również nie dziwi specjalnie, że wiele osób tam się zaopatruje w ciuszki. Sama też tak robię, ale głównie poluję na promocje lub wyprzedaże. Bardzo lubię ciuszki z Tesco, czasem coś fajnego jest w Realu. W sklepikach osiedlowych jest drogo, o wiele za drogo jak na jakość którą oferują. Ja akurat od razu planowałam drugie dziecko więc liczyłam się z tym, że ciuszki muszą przetrzymać odpowiednią ilość prania i użytkowania, bo będą dla drugiego. A jak już ceny się rozłoży na dwójkę dzieci, to naprawdę nie wychodzi drogo
mamz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-08, 11:26   #16
Konto usunięte

Mamz, no właśnie, ja też drugie chcę, a wychodzi na to że firmowe używki z ciucha ładniej wyglądają niż 3 razy uprane ubranie ze zwykłego sklepu.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-08, 12:00   #17
AnQś
Zadomowienie

Ja mam sporo firmowych ale wszystkie z lumpka
Na 5-10-15 nas nie stać.
Ostatnio odkryłam sklep textil market, gdzie są naprawdę fajne, ładne i solidne skarpetki z abs(kiem) za 1,99zł para. Kupiłam jedną na próbę, a teraz już od 2 miesięcy Młoda nosi tylko te skarpetki.

Zaszaleć zdarzyło mi się jedynie z czapkami.
AnQś jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-08, 12:56   #18
201710120930
Konto usunięte

Nic nie mam do asortymentu u p.Krysi
Moim zdaniem te sklepy są dla ..babć. W sensie takim ze jedna babcia z drugą gdy kupują ubranko dla wnusia to idą do takiego sklepu (nie do h&m ,cubusa czy na all ) W ten sposób dostałam ileś tam ubranek -I cieszyłam się bardzo.Na jakość nie narzekałam .Okej
Sama zresztą też kupiłam jakieś spioszki /pajacyki
Mają jakiś taki swój dziecięcy urok (kupione w takich sklepach)

Dla mojej 3 latki niestety nie jestem u p Krysi w stanie nic wybrac
Stylistyka nie ta.No i te ceny ....

a 5-10-15 wrecz nie znoszę

Edytowane przez 201710120930
Czas edycji: 2011-10-08 o 13:03
201710120930 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-08, 13:01   #19
Jaatkaa85
Zadomowienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;29849462]A mnie to NIE dziwi. Mam dużo ciuszków z 5-10-15 - z wyprzedaży WYŁĄCZNIE, bo na wyprzedaży za bodziaka dam 10-15zł, a w sklepie osiedlowym, niesieciówce za bodziaka przedwczoraj dałam 19,7zł. Jakość taka sama. I to jeden z tańszych, Ewa Klucze, polska firma, a już np. Dany (też firma polska) to bodziak 20-30zł kosztuje. Zwyczajnie mnie nie stać
Ogrom rzeczy kupuję w ciuchlandzie i widzę, że jeśli coś jest firmy Next czy H&M to jest to dobrej jakości.

Dla odmiany rajtki często kupuję w biedronce (fajna jakość za niską cenę, w zwykłym sklepie mam rajtki w cenie ok. 20zł, głównie Wola, też o wiele za dużo wg mnie). Skarpetki - lidlowe głównie, i znów - dobra jakość i świetna cena, ostatnio 5 pak za 17zł, a JEDNA para normalnie to koszt 6-8zł. Nie wiem, czy wszędzie są takie chore ceny, u mnie tak. Sklepów dziecięcych jest sporo, 4 w centrum, jeden na pobliskim osiedlu - ogromny i tam jeszcze ceny są czasem ok, ale akurat rzadko ubrań, jeszcze innym 2 przystanki ode mnie i też drogi.

Co ciekawe, obok ma obuwniczy, w którym butki są w dobrych cenach i tam też kupuję, nie zawsze, bo jak rozmiaru nie ma, to idę po prostu gdzie indziej.

I drażni mnie podejście: przecież dziecko to kilka razy założy. A guzik, moja córa jest filigranowa i nawet rozmiar 56 nosiła 2 miesiące, a teraz od dobrego półrocza 80 jest. Każde ubranie nosi naprawdę długo, więc siłą rzeczy wolę używkę dobrej marki niż nowe ubranie kiepskiej.

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

A i jeszcze jedno - akurat 5-10-15 wcale nie jest rewelacyjną marką mają po prostu gorsze i lepsze rzeczy, tak samo jak HM (chociaż z nowych rzeczy miałam stamtad tylko rajtki i getry do spania, więc tu nie wiem jak), nexta mam wyłącznie używki.

I jak tak na ceny w sieciach i nie-sieciach patrzę, to nie dziwię się, że prywaciarze padają [/QUOTE]

Zgadzam się
Ja mam niedużo ubranek (no wiadomo, ze nie po 2-3, ale nie kupuję zbyt wiele ich, jednak czesciej te firmowe - nie po tom, bysie pochwalic, ale po to, ze do wielu firm sie przekonałam i uwazam ubrania tychze za bardziej zywotne) i mały np. ma takie spodnie, które nosi już pól roku i jeszcze troche ponosi - a nie zaczynał od za duzych - jest po prostu drobniutki, maja zawijane nogawki. Czasami coś wyszperam w lumpku, ale szczerze - eni chce mi sie tam chodzic, w ogóle nie lubie łązenia po sklepach (co do 5-10-15 - fajne maja niektóre rzeczy, lubie ich koszulki, ale h&m po kilku praniach nie nadaja sie nawet an szmaty do podłogi).
Czasami kupuję takie ubranka, które rosna razem z dzieckiem, np ogrodniczki, których mamy kilka par i nam pasują. Albo z zawijanymi nogawkami na guzik. I nosi bardzo długo.
Czasami w lidlu kupujemy rajtuzy, skarpetki, ale "ubrania" wole lepszej jakości.
Jaatkaa85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-08, 13:10   #20
Konto usunięte

O właśnie, ogrodniczki/spódnice na szelkach - mamy taką jeszcze na rozmiar 68 Sukienki-bezrękawniki jeansowe też super są, na długo. Legginsy też długo się nosi.
Stary 2011-10-08, 14:16   #21
Funieczka
Zakorzenienie

GG do Funieczka

Akurat lidlowskie ciuchy są bardzo dobrej jakosci. Czasem przezywaja dłużej niż ubranka z sieciówek.
Dla mnie 5-10-15 ma koszmarną jakość i nie kupuję tam nic i nic nie jest w stanie mnie skusić.

Natomiast ogrodniczki nie dla nas. Moje dziecko wiecznie by wlokło ogony za sobą, bo rozpina namiętnie szelki.
Stary 2011-10-08, 14:20   #22
gosik79
Zakorzenienie

Ja mam już 4,5 letnią panienkę, która tak szybko nie rośnie. O ile w obuwie nie inwestuję zbyt wiele, bo je szybko niszczy, to ubrania mogę już kupić w sklepie wiedząc, że długo je ponosi. Ma kilka par dżinsów kupionych w H&M, takich "na wyjście", oraz z 10 par spodni z ciuchbudy przeznaczonych do piasku i parku. Bluzki, swetry, polary, sukienki, kurtki rozkładają się podobnie, 70% ze sklepu (głównie H&M, reszta Smyk) i reszta na podomowe "wyciory" z używek.

Rajty kupuję tylko z Gatty. Niestety tu jakość przekłada się na cenę, rajty stamtąd wyglądają jak nowe nawet po praktycznie codziennym praniu. Kupiłam w zeszłym msc jakieś chińskie za 3,50 w Carrefourze i po 2 tyg noszenia zrobiła się w nich dziura.

Ale... tak jest teraz. W przedziale wiekowym 0-2,5 ciuchy miałam niemal wyłącznie z ciuchbud. Młoda niszczyła je w tempie zastraszającym (plamy, ciągła zabawa na kolanach na podłodze) i równie szybko z nich wyrastała, więc nawet nie przyszło mi do głowy dać w sklepie za spodnie 80zł. I wcale się tego nie wstydziłam i nie wstydzę.
gosik79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-08, 19:23   #23
Konto usunięte

Nie zgodzę się, że całość 5-10-15 jest do tyłka różnie jest, mam ogrodniczki z takiego materiału jak jeans, ale nie jeansowe, za całą dychę, rewelacja. inne, płócienne, też ok, też za dychę. Podkoszulki za dychę też kupowałam (rzecz jasna, na wyprzedażach wsio) i dobrze się trzymają, kurtkę wiosenno-jesienną, no nie narzekam na to. Natomiast bluzy bawełniane szajs Tyle, że rozmiarówkę mają totalnie od czapy, 80 nie równa 80 u nich.

Gosik, też bym tyle nie dała za spodnie Najdroższe spodnie to chyba w komplecie dresowym za 45zł, jedna z nielicznych rzeczy, na którą nową się skusiłam (nie firmowa rzecz), bo mi się bardzo spodobała. Tak to zawsze max 20zł dawałam i daję za spodnie, i dresy, i jeansy.

No i mam manię, że gdy widzę w ciuchu rewelacyjny ciuch ale większy (nie 80, a 92, 96) to i tak biorę Tym sposobem moja córka ma 4 pary sztruksów w tych rozmiarach, z H&M, po 4-6zł para, kompletnie nie zniszczone Niech leżą, jeść nie wołają, a spodnie cały rok się nosi.
Stary 2011-10-08, 19:34   #24
anya_krk
Zakorzenienie

GG do anya_krk Wyślij wiadomość przez MSN do anya_krk

Ja kupuję w sieciówkach na wyprzedażach albo i nie jak mnie coś wyjątkowo urzeknie i lumpeksach. Od pani Krysi z bazarku też mam parę ciuchów, ale cenowo są porównywalne z sieciówkami lub drożej a z jakością marniutko. A po drugie prawda też jest taka, że sprzedając "firmówki" na allegro odzyska się więcej kasy niż sprzedając ubranka od Krysi
Stary 2011-10-08, 20:35   #25
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Witam,

ja co prawda dziecko na razie mam w brzuchu ale kompletuję wyprawkę i kupuję ubranka.

I zauważyłam, że ceny w zwykłych osiedlowych sklepach są wyższe czasem niż w sieciówkach.

Latem na wyprzedażach pokupowałam sporo ubrań właśnie w przytoczonych 5-10-15, smyku, h&m, zara i reserved.

niewiele rzeczy kupiłam za więcej niż 15zł. Zdarzały się bodziaki czy koszulki w smyku za 8 czy 12zł. Kupiłam też kombinezon zimowy za 40zł

Teraz do sieciówek nie wchodzę, bo tak samo jak dla siebie dla małego mam zamiar kupować jedynie na wyprzedażach.

Za to znalazłam lumpik z ubrankami dziecięcymi, z którego mam super ciuszki, niektóre 'metkowe' inne nie, za śmieszne pieniądze. I tak jak którejś z was zdarza mi się kupować ciuszki większe, nawet na 9-12 miesięcy (bo nie widzę problemu schowania), a jeśli jest np. komplet ogrodniczki + body, nowy z metką i wieszakiem za 12zł to żal nie wziąć...
Stary 2011-10-09, 08:38   #26
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ŁAJKA Pokaż wiadomość
Nic nie mam do asortymentu u p.Krysi
Moim zdaniem te sklepy są dla ..babć. W sensie takim ze jedna babcia z drugą gdy kupują ubranko dla wnusia to idą do takiego sklepu (nie do h&m ,cubusa czy na all ) W ten sposób dostałam ileś tam ubranek -I cieszyłam się bardzo.Na jakość nie narzekałam .Okej
Sama zresztą też kupiłam jakieś spioszki /pajacyki
Mają jakiś taki swój dziecięcy urok (kupione w takich sklepach)

Dla mojej 3 latki niestety nie jestem u p Krysi w stanie nic wybrac
Stylistyka nie ta.No i te ceny ....
zgadzam się
Moja teściowa kupuje czasami w takich sklepach ale ja chyba nigdy nic nie wybrałam (no, może z raz). Po pierwsze ceny, po drugie (tak jak mówicie) jakość nie jest rewelacyjna, a po trzecie stylistyka w takich sklepach jest bardzo hmm średnia
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-09, 11:53   #27
dudipopka
kobieta za ladą

ja np kupuje w dostępnych mi sklepach (nie w sieciówkach bo do nich mam około 20 km i srednie polączenie) komunikacyjne)średnio "przepłacam za rzecz typu rajstopki 2-3 zł suma sumarum przepłacam bilet na pkp w dwie strony
mam sklep"Krysiowy" gdzie np wiosenno/jesienne kurtki na młodą są w granicach 20-25 zł
mi sie nie opłaca jechać do sieciówek jak niektórym mamom z drugiej strony naprawde w całej miejsowości w której przyszłe mamy/obecne mamy mieszkają naprawde nie ma taniej Krysi tylko sieciówki? o to mi chodziło każda rzecz na 99% to zara ,h@m ,smyk,5-10-15 i latają te linki co to mamy kupują a taka mama bez linka czuje sie dziwnie jakby nie dbała o własne dziecko

żeby jutro mieć czas
````kękę

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-09, 12:02   #28
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
ja np kupuje w dostępnych mi sklepach (nie w sieciówkach bo do nich mam około 20 km i srednie polączenie) komunikacyjne)średnio "przepłacam za rzecz typu rajstopki 2-3 zł suma sumarum przepłacam bilet na pkp w dwie strony
mam sklep"Krysiowy" gdzie np wiosenno/jesienne kurtki na młodą są w granicach 20-25 zł
mi sie nie opłaca jechać do sieciówek jak niektórym mamom z drugiej strony naprawde w całej miejsowości w której przyszłe mamy/obecne mamy mieszkają naprawde nie ma taniej Krysi tylko sieciówki? o to mi chodziło każda rzecz na 99% to zara ,h@m ,smyk,5-10-15 i latają te linki co to mamy kupują a taka mama bez linka czuje sie dziwnie jakby nie dbała o własne dziecko
hmm, jak masz zaufany sklep 'Krysiowy' to ja nie widzę problemu, zresztą piszesz o rzeczach, których ceny są zachęcające. Ja mieszkam w mieście gdzie jest sporo lumpeksów i CH, ale do małych sklepików wchodziłam, niestety ceny porównywalne - ale jakość moim zdaniem niekoniecznie...
a to też nie jest tak, że 'latają' linki tylko do sieciówek, u nas na wątku sporym powodzeniem cieszy się hurtownia 'Patryczek', polskie fajne ciuszki http://www.patryczek.pl/

A to, że nie masz ubrań ze smyka, h&m czy innych to nie świadczy o tym, że nie dbasz o swoje dziecko bo może zdasz lepiej niż niejedna mama z samymi 'markowymi' ubraniami czy akcesoriami
Stary 2011-10-09, 12:05   #29
Konto usunięte

Dudi, NAPRAWDĘ taniej Krysi nie ma Co nie znaczy, że nigdy nic nie kupiłam - co jakiś czas coś tam kupię, po jednego bodziaka nie pojadę do CH (chociaż mam bliziutko). Ale jak pisałam, kilka dni temu za bodziaka dałam prawie 20zł, a na wyprzedaży sieciowej dam 10-15, czy chociażby w takim Tesco - 5pak wyjdzie mnie 70zł.
A, krysiowe miałam zeszłej zimy kurtkę i spodnie (kombinezon), niecałe 60zł pamiętam (i fakt, babcia kupowała ), prześcieradła wszystkie krysiowe mam (dodam, że cały czas o jednym i tym samym sklepie piszę, gdzie ogromny wybór i ceny w miarę różne, są droższe i tańsze rzeczy), przewijak mam stamtąd, kilka zabawek, kilka prezentów tam, większość naczyń (butelki - bo tylko tam brwonsy były i smoczki do dzisiaj biorę), talerzyki, sztućce wszelkie. Tetrówki stamtąd. Spacerówkę też. Ubranek stamtąd w sumie mam 5 bodziaków, dres, 3 czapeczki i wspomniany kombinezon.

Ale mimo wszystko ubrania drożej tam wyniosą, o wiele, niż ciuchowo-sieciowe. A dla mnie jednak cena jest gł. kryterium. Koło siebie zaraz mam taki sklep, gdzie musiałam raz kupić na szybko cieplejszego pajacyka, 39zł. Pamiętam do dzisiaj, bo cholera mnie wzięła, że tak dużo.

A, i jeszcze jedno, nie wiem, czym to spowodowane, ale większość pajacy i śpiochów krysiowych była w tyłku BARDZO szeroka. Sieciowe były normalne.
Stary 2011-10-09, 12:25   #30
dudipopka
kobieta za ladą

ja sie boje kupować przez internet
ciesze sie ze mieszkam w takim miejscu ze trafia mi sie sporo okazji choć nie ukrywam ze z 80% zakupów dla młodej to ciuchlandy
ale hitem było jak kupiłam jej czapkę z szalikiem w lutym za 3,50 w normalnym sklepie

żeby jutro mieć czas
````kękę
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości