Czy ona mnie trochę olewa ;) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-11-11, 14:00   #1
koni10
Przyczajenie

Czy ona mnie trochę olewa ;)

Poznałem na imprezie super dziewczynę, w sumie od momentu jak ją zobaczyłem, to wiedziałem, że muszę się z nią umówić. Na imprezie dużo wsyzscy wypiliśmy. W koncu wyladowalem z ta dziewczyną na lozku i przytulalismy, całowalismy. Po imprezie spotkalismy sie, byliśmy na spacerze, a pozniej ogladalismy u niej serial. Na kolejnym spotkaniu bylismy tylko u niej i ogladalismy razem filmy, raczej srednio sie chciala przytulac, a ja to wręcz kocham. Pozniej poszlismy spac, kazala mi przejsc na wolne lozko obok, rano dostalem sniadanie :P.
Od tamtego czasu dwa razy zaproponowalem spotkanie, za pierwszym razem - odmowila, ze innym razem, bo dziś obiecala juz spotkanie kolezance, nastepnym razem, ze jednego dnia musi sie uczyc, a nastepnego dnia jest juz umowiona, teraz na weekend pojechala do domu...

Chyba mnie trochę olewa, co nie ?

Macie jakieś rady, planuje ja zabrac do kina lub gdzieś potanczyc.
Dać jej teraz spokoj (w sensie nie pisac do niej) przez ten weekend i cos poczatkiem tygodnia zaproponowac, czy coś ?

W sumie naprawde mi na tym zalezy, wiec chce wszystko rozegrac perfekcyjnie

dzieki za rady :P
koni10 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-11, 14:07   #2
green apple
Rozeznanie

Dot.: Czy ona mnie trochę olewa ;)

Ile macie lat?
Możesz np jutro zapytać jak jej mija weekend i czy wybierzecie się gdzieś w przyszłym tygodniu,może wtedy nie będzie miała jeszcze żadnych planów :P No chyba, że tylko się wykręca,bo nie ma ochoty na spotkania z Tobą, ale spróbuj,bo może to faktycznie tylko zbieg okoliczności.

green apple jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-11, 14:16   #3
koni10
Przyczajenie

ok, zrobię tak jutro :P ja 21, ona 20

nie wiem co jest, ale nie moge dodac posta, odpowiedz do @mpt do postu nizej:

bylo pozno, srednio chcialo mi sie wracac, mimo ze mam nawet blisko, to się tam przespalem :P

a ponadto mialem ochote nie spieszyc sie z wyjsciem, bo na pierwszym spotkaniu po serialu oznajmilem, ze polecę, bo robi się późno, to wyglądała na niezadowloną i obdarzyła mnie najlepszym całusem jakim mnie w ogole dotychczas obdarzyła

do innych postow nizej (nie moge dodac niczego nowego :P)

Cytat:
Napisane przez Ekstrema Pokaż wiadomość
wg. mnie naprawdę nic tak nie działa na dziewczyny jak facet, ktory je zlewa. Wtedy nabierasz wartości, nie jesteś bluszczem, ktory ją oblepia, bo być może masz inne kobiety na oku ( taka medytacja na kilku obiektach ) Poza tym- brak twojego towarzystwa moze sprawic ze zateskni
"nic tak nie działa na dziewczyny jak facet, ktory je zlewa" - to mnie rozwalilo, no to nigdy nie zrozumie kobiet :P

ja zawsze mialem podejscie, ze skupiam na danej (tylko jednej) uwage, nie jestem zadnym bluszczem, ale wyraznie pokazuje ze mi zalezy i nawet to skutkowalo, a teraz probujecie powiedziec ze powinienem je olewac to osiagalbym jeszcze lepsze rezultaty

Edytowane przez koni10
Czas edycji: 2011-11-11 o 15:26
Stary 2011-11-11, 14:18   #4
mpt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koni10 Pokaż wiadomość
Poznałem na imprezie super dziewczynę, w sumie od momentu jak ją zobaczyłem, to wiedziałem, że muszę się z nią umówić. Na imprezie dużo wsyzscy wypiliśmy. W koncu wyladowalem z ta dziewczyną na lozku i przytulalismy, całowalismy. Po imprezie spotkalismy sie, byliśmy na spacerze, a pozniej ogladalismy u niej serial. Na kolejnym spotkaniu bylismy tylko u niej i ogladalismy razem filmy, raczej srednio sie chciala przytulac, a ja to wręcz kocham. Pozniej poszlismy spac, kazala mi przejsc na wolne lozko obok, rano dostalem sniadanie :P.
Od tamtego czasu dwa razy zaproponowalem spotkanie, za pierwszym razem - odmowila, ze innym razem, bo dziś obiecala juz spotkanie kolezance, nastepnym razem, ze jednego dnia musi sie uczyc, a nastepnego dnia jest juz umowiona, teraz na weekend pojechala do domu...

Chyba mnie trochę olewa, co nie ?

Macie jakieś rady, planuje ja zabrac do kina lub gdzieś potanczyc.
Dać jej teraz spokoj (w sensie nie pisac do niej) przez ten weekend i cos poczatkiem tygodnia zaproponowac, czy coś ?

W sumie naprawde mi na tym zalezy, wiec chce wszystko rozegrac perfekcyjnie

dzieki za rady :P
Koleś, jak Ty po randce zamiast zwinąć manele zostałeś u niej na chacie, to nie dziwię się, że Cię już nie chce gościć. Randki nie wyglądają tak, że przytulacie się, bo Ty to kochasz. Trzeba było ją zabrać na coś dobrego, przyjść z kwiatkiem, a nie zamelinować się u niej w domu. Porażka.
Stary 2011-11-11, 14:22   #5
bsia
Rozeznanie

a nie możesz zapytać wprost?

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ----------

Cytat:
Napisane przez mpt Pokaż wiadomość
Randki nie wyglądają tak, że przytulacie się, bo Ty to kochasz. Trzeba było ją zabrać na coś dobrego, przyjść z kwiatkiem, a nie zamelinować się u niej w domu. Porażka.
kto co lubi
bsia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-11, 14:22   #6
kluska0
Zadomowienie

Nieźle w ogóle, nocować już u kogoś na 1-2 randce :| chyba jestem już bardzo stara bo to dla mnie mega dziwne.

tak jak bsia mowi - przedzwoń do niej, zapytaj wprost co i jak, no nie wiem, nie ma co snuć domysłów i gdybać

Edytowane przez kluska0
Czas edycji: 2011-11-11 o 14:23
kluska0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-11, 14:27   #7
koni10
Przyczajenie

proponowałem kino, na poczatku zamieniła to na spacer - bylismy na spacerze, a na drugie spotkanie mielismy isc do kina, wtedy zaminiła to na wspolne ogladanie filmow. Bylo pozno, zaproponowala lozko obok, srednio mi sie chcialo wracac, mimo ze mam jakies tylko 1.5 km, nie widzialem w tym nic zlego to tam zostalem.

Na pierwszy spotkaniu po ogladnieciu serialu poszedłem do siebie, ale mialem wrazenie, ze zbyt szybko uciekłem, bo dostalem na pozegnanie takiego calusa jak jeszcze nigdy o niej

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-11, 14:30   #8
Plx
Raczkowanie

Musisz wywołać w niej chęć rywalizacji. Pokaż, iż nie tylko ona Cię interesuje.
Stary 2011-11-11, 14:31   #9
koni10
Przyczajenie

bylo pozno, srednio chcialo mi sie wracac, mimo ze mam nawet blisko, to się tam przespalem :P

a ponadto mialem ochote nie spieszyc sie z wyjsciem, bo na pierwszym spotkaniu po serialu oznajmilem, ze polecę, bo robi się późno, to wyglądała na niezadowoloną i obdarzyła mnie najlepszym całusem jakim mnie w ogole dotychczas obdarzyła
Stary 2011-11-11, 14:35   #10
koni10
Przyczajenie

a ponadto mialem ochote nie spieszyc sie z wyjsciem, bo na pierwszym spotkaniu po serialu oznajmilem, ze polecę, bo robi się późno, to wyglądała na niezadowloną i obdarzyła najlepszym całusem jakim mnie w ogole dotychczas obdarzyła

nie wiem czemu, ale nie moge dodac posta, oby zaraz sie 4 nie poajwily
Stary 2011-11-11, 14:39   #11
mpt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bsia Pokaż wiadomość
kto co lubi
Myślę, że nikt nie lubi, kiedy druga osoba przychodzi na randkę, ogląda serial i zostaje na noc na krzywy ryj. Albo może ta dziewczyna ma podobne zdanie na ten temat

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-11, 14:55   #12
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
Koleś, jak Ty po randce zamiast zwinąć manele zostałeś u niej na chacie, to nie dziwię się, że Cię już nie chce gościć. Randki nie wyglądają tak, że przytulacie się, bo Ty to kochasz. Trzeba było ją zabrać na coś dobrego, przyjść z kwiatkiem, a nie zamelinować się u niej w domu. Porażka.
do-kla-dnie!

Cytat:
Napisane przez Plx Pokaż wiadomość
Musisz wywołać w niej chęć rywalizacji. Pokaż, iż nie tylko ona Cię interesuje.
ehe, gimnazjalne zabawy. jesli lasce nie zalezy to wrecz odetchnie z ulga

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-11, 15:14   #13
kaja2301
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez bym sie wkurzyla, jaja chyba jakies.
no chyba ze bym byla jakos zaporowo zakochana w facecie, ale nie miesci mi sie to w glowie ogolnie, jakby facet mi sie walnal spac bez zadnego mojego zaproszenia.
Stary 2011-11-11, 15:21   #14
koni10
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Ekstrema Pokaż wiadomość
wg. mnie naprawdę nic tak nie działa na dziewczyny jak facet, ktory je zlewa. Wtedy nabierasz wartości, nie jesteś bluszczem, ktory ją oblepia, bo być może masz inne kobiety na oku ( taka medytacja na kilku obiektach ) Poza tym- brak twojego towarzystwa moze sprawic ze zateskni
"nic tak nie działa na dziewczyny jak facet, ktory je zlewa" - to mnie rozwalilo, no to nigdy nie zrozumie kobiet :P

ja zawsze mialem podejscie, ze skupiam na danej (tylko jednej) uwage, nie jestem zadnym bluszczem, ale wyraznie pokazuje ze mi zalezy i nawet to skutkowalo, a teraz probujecie powiedziec ze powinienem je olewac to osiagalbym jeszcze lepsze rezultaty
Stary 2011-11-11, 15:29   #15
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Myślę, że nikt nie lubi, kiedy druga osoba przychodzi na randkę, ogląda serial i zostaje na noc na krzywy ryj. Albo może ta dziewczyna ma podobne zdanie na ten temat
Jak wyżej.

Dziewczyna pod wpływem chwili dosyć szybko, najwidoczniej dla niej jednak zbyt szybko, się z Tobą przytulała i całowała. Mimo to dała Waszej znajomości szansę i spotkała się z Tobą ponownie. Ona chciała zwolnić tempo, Ty nie i cóż - wyszło na to, że chcesz ją zaliczyć i chodzi Ci tylko o seks. W dodatku nie umiesz wyczuć aluzji, że czas iść do domu. Postawiłeś ją w głupiej sytuacji i ma Cię dosyć. Szkoda, że nie była bardziej asertywna i nie powiedziała Ci tego od razu, wprost, ale cóż - już po ptokach. Możesz spróbować z nią porozmawiać i powiedzieć, że głupio wyszło i nie tylko o seks Ci chodzi, a na dowód zapraszasz ją na prawdziwą randkę, poza dom i nie będzie żadnego nocowania, czy macanek. Spróbuj, nic nie tracisz.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-11, 15:33   #16
jodame
Zadomowienie

Skoro ciągle nie ma dla Ciebie czasu, to raczej nie zależy jej na tej znajomości jakoś szczególnie.
Przytulaliście się i całowaliście w tym samym dniu, w którym się poznaliście, tak? Może dla niej to była tylko dobra zabawa, na czas imprezy i tyle. Spotkała się z Tobą, bo myślała, że może coś z tego będzie, ale jej przeszło. Dlatego się nie odzywa.
Z tym wbiciem się na noc to też dziwnie zrobiłeś. Może Twojej wybrance to nie przeszkadzało -mogła powiedzieć, żebyś już poszedł. Albo zasugerować to -ale może sugerowała, a Ty nie wyłapałeś.
Jak dla mnie, takie obściskiwanie się z właśnie poznaną osobą i późniejsze władowanie się do niej na noc to nie "perfekcyjne rozegranie". ;]

Ona nie ma dla Ciebie czasu. Nie wykazuje inicjatywy. Jak chcesz, to zapytaj wprost o co chodzi, ale wydaje mi się, że odpowie, że nie ma ochoty na rozwijanie (przynajmniej w tę stronę) tej znajomości.
jodame jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-11, 15:33   #17
Kaja-ja
Wtajemniczenie

GG do Kaja-ja

Nie no, jakbym się spotkała drugi raz z facetem poznanym na imprezie (choćby nie wiem jaki by był cudowny) to bym się wkurzyła, gdyby został u mnie na noc. "Bo mu się średni chciało wracać". To jest po prostu naruszanie jakieś strefy - nie znacie się prawie, nie zostaje się na noc u kogoś kogo się nie zna, bo nigdy nie wiesz jaki ta osoba ma do tego stosunek. Jak widać tutaj, dziewczynie głupio było Autora wyprosić, więc pogodziła się z faktem nocowania na krzywy ryj. A potem? Gud baj krokodalj...
Nie dziwi mnie jej zachowanie - ewidentnie jest "ułożona" i ciężko jej powiedzieć wprost: Gościu spie***....
Tak mi się wydaje.
Kaja-ja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-11, 15:40   #18
bsia
Rozeznanie

ale skąd wiecie, że on tam został na noc na krzywy ryj? w ogóle ludzie na randkach robią różne rzeczy, nie oceniałabym tego.

udawanie niedostępnego/niedostępnej w każdym przypadku jest dziwnym pomysłem, jednak w tym konkretnym jest pomysłem beznadziejnym. no chyba, że laska ma odetchnąć z ulgą, że koleś dał jej wreszcie spokój
bsia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-11, 15:40   #19
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Kaja-ja Pokaż wiadomość
(...)
Nie dziwi mnie jej zachowanie - ewidentnie jest "ułożona" i ciężko jej powiedzieć wprost: Gościu spie***....
Tak mi się wydaje.
Ale nie trzeba od razu mówić "spier...". Dziewczyna też sobie jest trochę winna, że nie powiedziała wprost "słuchaj, czas iść, nie chcę, abyś nocował". Facet jest nietaktowny - no dobra, ale i ona niezbyt dobrze wypadła, bo jednak dała mu nadzieję, że skoro nie mówi nie, to znaczy, że chce.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-11, 15:42   #20
kaja2301
Zakorzenienie

Cytat:
ale skąd wiecie, że on tam został na noc na krzywy ryj? w ogóle ludzie na randkach robią różne rzeczy, nie oceniałabym tego.

udawanie niedostępnego/niedostępnej w każdym przypadku jest dziwnym pomysłem, jednak w tym konkretnym jest pomysłem beznadziejnym. no chyba, że laska ma odetchnąć z ulgą, że koleś dał jej wreszcie spokój
nie no jasne, ze rozne, ale takie zachowanie to raczej nie podchodzi po regułe udanej randki wiec... ;p
poza tym wg mnie pocalunki wymienione na imprezie, to troche co innego niz pocalunki wymienione w domu czy w jakiejs takiej sytuacji.
Stary 2011-11-11, 16:07   #21
jodame
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaja2301 Pokaż wiadomość
poza tym wg mnie pocalunki wymienione na imprezie, to troche co innego niz pocalunki wymienione w domu czy w jakiejs takiej sytuacji.
Zwłaszcza, że:
Cytat:
Napisane przez koni10 Pokaż wiadomość
Na imprezie dużo wsyzscy wypiliśmy.
Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Ale nie trzeba od razu mówić "spier...". Dziewczyna też sobie jest trochę winna, że nie powiedziała wprost "słuchaj, czas iść, nie chcę, abyś nocował". Facet jest nietaktowny - no dobra, ale i ona niezbyt dobrze wypadła, bo jednak dała mu nadzieję, że skoro nie mówi nie, to znaczy, że chce.
To, co nie jest podkreślone -zgadzam się.
Podkreślone -nie do końca. Teraz też ani razu nie powiedziała chłopakowi "nie chcę się z tobą spotkać", więc co... skoro nie mówi nie, to może chce?
No może... .
Ale nie liczyłabym na to.

Edytowane przez jodame
Czas edycji: 2011-11-11 o 16:09
Stary 2011-11-11, 16:32   #22
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
gdyby po randce zostal u mnie na noc facet, ktory mi sie podoba/chcialabym z nim byc to pewnie nie wywalalabym go do innego lozka nie mowie, ze skonczyloby sie to seksem, ale wolalabym spac z nim

Stary 2011-11-11, 16:32   #23
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez jodame Pokaż wiadomość
(...)
Teraz też ani razu nie powiedziała chłopakowi "nie chcę się z tobą spotkać", więc co... skoro nie mówi nie, to może chce?
No może... .
Ale nie liczyłabym na to.
Ale ja pisałam o konkretnej sytuacji - gdy on już był u niej, powiedział, że zostaje na noc (pewnie nie wprost, ale jakoś to ubrał w słowa), został, a ona nic - to jest danie komuś przyzwolenia, a przynajmniej on to tak odebrał. Ktoś jest u nas, mówi "pożyczę sobie tą poduszkę, bo ładna", my nic, ta osoba bierze poduszkę, my nic, wychodzi z poduszką, my nic, a potem "uuu okradł mnie". No cóż, osoba biorąca poduszkę jest dziwna, jest chamska, ale i właściciel poduszki to jakaś lebioda co się nie umie odezwać.
Stary 2011-11-11, 18:08   #24
cyanide sun
Wtajemniczenie

a nie mozna z nia normalnie pogadac jak cywilizowani ludzie i wyjasnic? tylko jakies takie rozkminy przeprowadzasz...
cyanide sun jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-11, 18:27   #25
katiem
Wtajemniczenie

A może jak wytrzeźwiała straciła zainteresowanie? To się ponoć zdarza

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-11, 21:43   #26
jodame
Zadomowienie

Doris, zgadzam się.
Cytat:
Napisane przez skazana_na_bluesa Pokaż wiadomość
gdyby po randce zostal u mnie na noc facet, ktory mi sie podoba/chcialabym z nim byc to pewnie nie wywalalabym go do innego lozka nie mowie, ze skonczyloby sie to seksem, ale wolalabym spac z nim
Ty byś wolała spać z nim w jednym łóżku, a inna nie. Poproszenie faceta, którego się ledwo zna, by spał w innym łóżku nie jest chyba jakimś sygnałem "spadaj na wieki".
Cytat:
Napisane przez cyanide sun Pokaż wiadomość
a nie mozna z nia normalnie pogadac jak cywilizowani ludzie i wyjasnic? tylko jakies takie rozkminy przeprowadzasz...
Ogólnie jestem za rozmawianiem ;d
Ale w tym przypadku nie bardzo wiem czy jest o czym rozmawiać. On powinien zapytać : "Słuchaj, proponuję ciągle spotkania, a Ty za każdym razem odmawiasz. Na każdą moją propozycję odpowiadasz, że jesteś zajęta albo umówiona z kimś innym. O co chodzi?"
Moim zdaniem takie pytanie zawiera oczywistą odpowiedź.
Ale jak zapyta i usłyszy to od niej wprost, to będzie już pewien na 100%.
Stary 2011-11-11, 21:51   #27
koni10
Przyczajenie

ok, ten tekst w cudzysłowie jest całkiem dobry :P

jutro zapytam co słychać i zaproponuję na przyszły tydzień dwa spotkania, powiedzmy kino, a na koniec tygodnia wyjście na tańce. Jeśli będzie coś kręcić, użyję tego Twojego zdania :P

Edytowane przez koni10
Czas edycji: 2011-11-11 o 22:00
Stary 2011-11-11, 22:23   #28
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
Doris, zgadzam się.

Ty byś wolała spać z nim w jednym łóżku, a inna nie. Poproszenie faceta, którego się ledwo zna, by spał w innym łóżku nie jest chyba jakimś sygnałem "spadaj na wieki".
wiesz... w tym przypadku jak dla mnie jest dziwne, ze chlopak sie tak zachowal... skoro ona wprost nie zaproponowala "zostan na noc" to tak troche nie halo. i z jednej i drugiej strony. jak dla mnie, w przypadku poznanych facetow, w kierunku "moze cos z tego byc" sa 2 etapy znajomosci. 1 - za wczesnie, zeby u kogos nocowac. 2-nocujemy u siebie i spimy razem.

Stary 2011-11-11, 22:32   #29
jodame
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez skazana_na_bluesa Pokaż wiadomość
wiesz... w tym przypadku jak dla mnie jest dziwne, ze chlopak sie tak zachowal... skoro ona wprost nie zaproponowala "zostan na noc" to tak troche nie halo. i z jednej i drugiej strony. jak dla mnie, w przypadku poznanych facetow, w kierunku "moze cos z tego byc" sa 2 etapy znajomosci. 1 - za wczesnie, zeby u kogos nocowac. 2-nocujemy u siebie i spimy razem.
Ale napisałaś, że nie wyrzuciłabyś go z łózka A to było ich trzecie spotkanie -czyli trzecie spotkanie to już etap 2? Dla jednych pewnie tak, dla innych jeszcze 1. Ciężko stwierdzić, co myślała ta dziewczyna.
Taka sytuacja jest o tyle trudna, że wszystko zależy od kontekstu, od gestów i od przekonań tych dwóch osób, a tego wszystkiego nie znamy.
Stary 2011-11-11, 22:41   #30
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
Ale napisałaś, że nie wyrzuciłabyś go z łózka A to było ich trzecie spotkanie -czyli trzecie spotkanie to już etap 2? Dla jednych pewnie tak, dla innych jeszcze 1. Ciężko stwierdzić, co myślała ta dziewczyna.
Taka sytuacja jest o tyle trudna, że wszystko zależy od kontekstu, od gestów i od przekonań tych dwóch osób, a tego wszystkiego nie znamy.
zastosowalam skrot myslowy - gdybym chciala, zeby zostal na noc to zeby spal ze mna w lozku. gdybym stwierdzila,ze za wczesnie na wspolne spanie to bym powiedziala panu grzecznie dobranoc; dla kazdego ten drugi etap przychodzi w roznym czasie. ja bym na miejscu tej dziewczyny pozegnala pana. nie patyczkowalabym sie, zeby powiedziec "fajnie bylo, ale pozno sie zrobilo, wiec chyba powinienes sie zbierac".

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości