![]() |
#1 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 812
|
![]() Odchudzanie siê przy wolnym metabolizmie
Przez odchudzanie sie na dietach ponizej 1000 a nawet 800 kcal zrujnowa³am sobie metabolizm. Wystarczy,¿e przez 2 dni sobie odpuszcze a mam 1kg do przodu. Chcialabym schudn±æ zdrowo! Przez kilka dni jad³am ok 1100kcal i waga utrzymywa³a siê. Co wiêc zrobiæ ¿eby schudn±æ? Nie chce jesc ponizej 1200kcal bo mam ju¿ dosyæ g³odzenia siê. Mysla³am o tym, ¿eby zwiekszyc dawke kcal do ok 1300/1400 ale wtedy moge zapomniec o schudnieciu. Naprawde mnie to meczy i niewiem co z tym fantem zrobic
![]()
![]() |
#2 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 1
|
Dot.: Odchudzanie siê przy wolnym metabolizmie
No nie mogê, jakbym siebie s³ysza³a! A my¶la³am, ¿e tylko ja tak mam.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
kochana jak nie wazylam sie przez 3-4 dni to waga mi wzrosla o 2 kg mimo ze sie nie objadalam ! Od tego czasu waze sie codziennie.Wiem ze 1100 kcal to nie duzo ale ja na tym nie schudne ![]() justas22- musisz zaczac zwiekszac powoli kcal bo jedzenie ponizej 1000 masakrycznie spowalnia metabolizm .
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 11 650
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 75
|
Witam mam podobnie 2 lata temu zacze³am sie odchudzac po ciazy zost³y mi dodatkowe kilogramy .Z 74 kilo przez oko³o 10 miesiecy schudalam do 57 -58 ,ale przy niskokalorycznej disecie 1000 kcl.Jak skonczya³m diete zacze³am jesc wiecej i ty³am 2 kilo i znowu sz³am na diete zrzucia³m 2 kilo i znowu zacze³am wiecej jesc nie obzera³am sie ,ale zjad³am ko³o 1800kcl ,znowu mi przybywa³o i tak wko³o macieju.Zrobia³m b³±d ,bo nie wysz³am prawd³owo z diety do tej pory.Po wkacjach przyby³o mi 3 kilo zrzuci³am juz 1,5 kilo jedz±c 1.200 kcl ,ale po jakims czasie wgaa stnela i stoi.Nie chce obcinac kalori ponownie wiec postanowia³am dodaac 100kcl do snaidania i zaczac trening si³owy,robie go 3 razy w tygodniu na przemina ze zwyk³a gimnastyk±,codzinnie mam 4045 minut ciwczen, robie tak 2 tygodnie ,waga wzros³a o 0,8 kilo ,ale dzis juz zacze³a spadac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
a s± jakie¶ potrawy które przyspieszaj± metabolizm?
tez swojego czasu mialam ten problem,ze przy diecie 1000kcal nie moglam schudnac,teraz staram sie jesc 5 posilkow dziennie i jest lepiej,ale ci±gle nad tym pracuje |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
widze, ze nie tylko ja mam z tym problem.... niestety latwo jest spowolnic metabolizm glupimi dietami ale juz gorzej go przyspieszyc
![]()
![]() |
#10 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 112
|
Ja niestety mam ten sam problem, przez takie niskokaloryczne diety czyt (100kcal a czêsto i ponizej) zrujnowa³am swój metabolizm, fakt uda³o mi sie schudn±c 12 kg, ale po¼niej mimo ¿e jad³am nie wiêcej niz 1500 kcal to i tak ty³am....to jest straszna pu³apka, gdybym mog³a cofn±c czas postepowa³am bym ca³kiem inaczej, ale wtedy moja wiedza by³a tragiczna...czasu nie da sie cofn±c, trzeba robic teraz tak aby jakosc powoli wyj¶c z tej pu³apki. Nadal jem 1500kcal , uda³o mi sie ostatnio nawet 2 kg zrzucic ale to chyba zawdziêczam æwiczeniom 5-6 dni w tyg. po godz na orbitreku, gdy przez ostnie 2 tyg nie cwiczy³am waga stane³a ale i tak siê ciesze ¿e przy 1500 nie tyje to ju¿ malutki sukces, dla mnie zguba jest weekned (sb z T¯ i ka¿da niedziela spedzona u babci)ech wtedy nie mam silnej woli, mo¿e nie objadam sie jakos okrutnie ale to ju¿ nie to samo co na tygodniu, czyli nie jem co 3 godzinki , przewa¿a niezdrowa ¿ywno¶æ, staram siê nad tym panowaæ ale nie zawsze mi sie udaje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
aga6891- jazanim zaczelam sie odchudzac mialam wspanialy metabolizm- moglam jesc serki,chipsy i czekolade na noc a nie tylam. Zaluje, ze tak bezmyslnie zaczelam sie odchudzac, te wszystkie diety ponizej 1000 kcal to porazka. Jesli moglabym cofnac czas to za nic nie odchudzalabym sie na takich dietach.Teraz juz jest niestety za pozno i bede musiala sie bardzo postarac zeby naprawic szkody .... ehh
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Ja te¿ ¿a³uje ,ze tak± glupote zrobi³am ,ale có¿ trzeba powoli z tego wyjsc.Wierze ,ze uda sie mi i Wam dziewczyny ,sciskam za Was kciuki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 864
|
Licja20, dodawaj wiêcej bia³ka, np chudy twaróg czy pier¶ z kurczaka. Od bia³ka nie przytyjesz a metabolizm przyspieszy.
I nie wa¿ siê codziennie bo to s± wahania wody w organizmie. ¯eby wiedzieæ czy dieta dzia³a b±d¼ nie, trzeba przynajmniej 2 tygodni!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
A no w³asnie dziewczyny m±dry Polak po szkodzie...dobrze ¿e chociaz mamy ¶wiadomo¶c w³asnych b³êdów bo np moja kole¿anka nadal stosuje diete 800 kcal mimo ¿e juz od bardzo dawna na niej nie chudnie, poprostu waga siê zatrzyma³a, tylko ¿e do niej nie docieraj± ¿adne argumenty, wiele razy próbowa³am ja przekonac ¿e robi bardzo ¼le ale niestety nic do niej nie dociera, wiêc dobrze ¿e chociaz My ju¿ widzimy problem, oj czeka nas d³uga droga aby osi±gn±c cel, ale najwa¿niejsze ¿e jest to mo¿liwe, ostatnio jeszcze my¶la³am ¿e ju¿ nigdy nie powróce do tego co by³o ¿e poprostu sie juz nie da, ale du¿o poczyta³am i okazuje sie ¿e jest to mo¿liwe, ale potrzeba czasu i konsekwencji, wierze ze nam siê uda
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Uda sie ,uda ,poprostu musi.Ja te¿ jeszcze tydzien temu chcia³m obcinac kalorie ,bo przy 1100 -1200 nie chud³am ,chcia³m zejsc ponizej 1000 tak 900-1000 ,ale sie opamieta³am ,bo ile mozna obcinac i co za 2 late zejde do 0
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Ja ju¿ mam taki nawyk ¿e wa¿e siê codziennie,czasami rano a czasmi jeszcze wieczorem, niestety! ale nie umiem siê powstrzymaæ...najbardziej mnie wkurza to ¿e wieczorem wa¿e o 1-1,5 kg wiêcej ni¿ rano i tak jest zawsze!!!czyli która waga jest prawid³owa, chyba ta poranna?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja tez waze sie codziennie, chociaz wiem ze tak sie nie powinno robic.Jest jedno ALE- jak nie wazylam sie przez 4 dni z tego co pamietam i jakos specjalnie sie nie objadalam to potem bylam ciezsza o prawie 2 kg ![]() Aha nie przesadzaj z wazeniem sie 2x dziennie. Rob to tylko rano,wtedy waga pokazuje ile naprawde wazymy.
![]() |
![]() |
#18 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wa¿enie codziennie te¿ nie ma sensu bo to mog± byæ wahania wody w organizmie lub zaleg³o¶ci w jelitach. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A ja s³ysza³am,¿e nadmiar bia³ka tak¿e siê zamienia w tkankê t³uszczowa ale byæ mo¿e dot. to g³ownie tych produktow co zaw. wieksza ilosc t³uszczu. Narazie bede wazyæ siê codziennie, dopóki bêdê miala pewno¶æ, ¿e dawka 1200 kcal jest dla mnie odpowiednia i waga poma³u spada. Jesli nie to bede musiala dodac wiecej rucuhu. Nie cwicze jakos specjalnie ale codziennie rano ok 10 chodze z psem na min pol godzinny spacer. Dobre i to ![]()
![]() |
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 33 255
|
Cytat:
Ather wieloktronie pisa³a, ¿e niezaleznie od tego co siê je, to nadmiar szkodzi...
![]() |
![]() |
#21 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W ka¿dym razie nie wierzê, ¿e zjedzone w nadmiarze po prostu siê wydali ![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
aga,licja to ja mam to samo waze sie prawie codzinnie ,ale dzis rano jak wst³am odrazu sie ubra³am i posz³am sie wa¿yc i tak uda³o mi sie pare razy w tygodniu.chce wytrzymac do soboty i tylko w ten dzien rano sie wazy no moze jeszcze w srody.Ja te¿ pomiarzy³am swoje obwody i bede sie mierzyc co ajkis czas to chyba bardziej miarodajne niz waga ,bo ta waha sie ciagle nawet o 2 kg.Waga zawsze poranna jest prawid³owa ,ze wieczorna jest to normalka,przeciez w ciagu dnia jemy ,pijemy nape³niamy zal±dek wiec i wa¿ymy wiecej.
Z tym bia³keim to juz nie wiem ja zawsze czyt³am i s³ysza³am od dietetyczki ,ze nadmiar jest wydalany z organizmu i nie moze byc go za duzo za du¿o ,bo wtedy nerki sie niszcza,wiec sama nie wiem. Ja æwicze z cie¿arkami postanowia³m sobie miesnie wyrobic ,bo majac je przyspiesze metabolizm ,bo one potrzebuja duzo kalorii z dwojga z³ego wole miec miesnie i w miare normalny metabolizm ,niz t³usz i zrujnowany metabolizm. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie kumam tego jako¶ ![]()
![]() |
![]() |
#25 |
Przyjaciel wizaz.pl
Wiadomo¶ci: 33 873
|
I ja te¿ nie kumam, trochê to dziwne i ma³o prawdopodobne, imho... Bo faktycznie wychodzi³oby na to, ¿e jest cudowny sposób na odchudzenie bez wielu wyrzeczeñ - je¶æ masê bia³ka, ¿eby siê nim zapchaæ
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Ja raczej z tego wa¿enia rano nie zrezygnuje to jest poprostu NAWYK moja poranna toaleta wi±ze z siê wa¿eniem, zreszta wa¿±c siê codziennie kontroluje sytuacje i jest mi z tym poprostu lepiej...zreszta to nie jest jakis ogromny problem, problem jest z metabolizmem i to powa¿ny!
Od jakiegos czasu przestrzegam aby w kazdym moim posi³ku znajdowa³o siê bia³ko, wsumie to nie jest jakis tam duzy dla mnie problem,ryby bardzo lubie wszelkiego rodzaju, do serka wiejskiego wieczorem siê poprostu przekona³am ![]() ![]() Ja wykonuje codziennie æwiczenia aerobowe a konkretnie æwicze na orbitreku, jednak wiele razy czyta³am ¿e najlepsze æwiczenia na poprawe metabolizmu to s± æwiczenia siowe, ale u mnie w miasteczku nie ma si³owni, a w domu to ja poprostu nie wiem co mam robiæ i nie potrafie sobie u³o¿yc ¿adnego planu treningowego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Ja cwicze narazie z ciê¿arkami 2 kilowymi z ksia¿eczki z shepa ,ale musze kupic sobie hantle z dok³adanym ciezarem ,bo juz powinnam od przysz³ego tygodnia zwiekszyc do 3 kilo .Na siownie to nie mia³abym kiedy isc jestem ca³y dzien z dzieckiem ,wstaje rano zanim wstnie ma³a i cwicze i musze przyznac ,ze czasem mi sie nie chce ,ale po cwiczeniach jakby nowe si³y we mnie wst±pi³y
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
marcia77
a ile czasu trwa Twó trening? Ja tez ka¿dego dnia musze siê zmuszac do cwiczeñ,æwicze zawsze wieczorem i jak ju¿ wracam do domu po pracy tak ok17.30 to ca³y czas walcze z my¶lami- zacz±æ ju¿ czy nie a mo¿e o tej godz, a mo¿e po¼niej albo jak bedzie lecia³ jakis film a mo¿e sobie dam dzisiaj spokój i takie my¶li mam ca³y czas w g³owie,ale w koñcu nie ma wyj¶cia trzeba zebrac pupcie i sie wysilic chocia¿ nie chce mi siê okropnie ale to prawda ¿e smopoczucie jest po¼niej o niebo lepsze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:42.