|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
ile balonów :)
Dziewczyny,
ile balonów mniej więcej potrzeba na udekorowanie sali weselnej. tak orientacyjnie, no bo kazda sala inna i roznie sie zdobi. aha ja mam na "jedzenie: i na tańczenie osobno. wiec 2 musze "ustroić". chce zeby było ładnie i przytulnie, chcaiłąbym zrobic takie "łańcuchy" z balonów i je umocować u sufitu, zeby sie rozchodziły od środka "na cztery strony świata" albo i wiecej ![]() pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: ile balonów :)
trudno stwierdzić nie widząc sali. Ja miałam wesele na ponad 100 osob i sale byly połaczone tzn. była jedna duża, to poszło nam 500 balonów, z tym że udało nam się wykorzystać też te które ocalaly po poprzednim weselu i dobrze wygladały. my mielismy porobione na całym suficie takie gromadki po 3 czy 4 balony i poprzyklejane. a dookola sali porobione takie jakby warkocze z balonów i też poprzyczepiane pod sufitem. też z tych balonów robiliśmy dekoracje wejścia. Nie wiem czy cos pomogłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Nam salę dekoruje firma, ale z tego co wiem to ma być ok. 800 balonów. Wesele będzie na ok. 120 osób i na jednej sali będzie i jedzenie i tańce.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
ja mam wesele na 100 osob i dosc duza sale. Dekoratorka wyliczyla mi gdziec 1500 balonikow
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Kiedy spytałam sie właścicielki domu weselnego ile balonów potrzebowałabym minimum na udekorowanie podstawowych elementów sali krzykła: min 200, dla ta liczna wydaje się "taka duża" ale w rzeczywistości nie bedzie jej widac.
![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
A może zamiast baloników jakieś organzynowe, podwieszane tafle materiału ? Przy takiej ilości balonów koszt może wyjść niewiele różny, a:
1. będzie wyglądało bardziej wytwornie 2. guma z balonów ma specyficzny zapach, i jeśli nie wywietrzycie dobrze sali, to przy wejściu do sali uderzy was zapach guuumy, który niektórym nie kojarzy się miło ![]() 3. mniej pracy, bo materiału nie trzeba pompować, i możesz go później znów odsprzedać na Allegro, więc jakieś pieniążki ci się wrócą |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Witam
dzieki za odpowiedzi. Rav12345 tez myślałam o tym. mi sie bardzo to podoba ![]() no coż do wesela jeszcze sporo czasu, ale chciałam sie zorientować. dzieki wszystkim ![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
my mieliśmy 1000 balonów
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
U brata za 3 tygonie bedzie wesele na ok 140 osób i ma byc ok 1500 balonów...
Ale pomysł z materiałem tez jest fajny |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
hej. nie wiem czy u mnie jednak materiał wypali, sale bede musiała ubierac w piatek do poludnia no bo pozniej w lokalu normalnie pracują i ludzie przychodzą. no i nie wiem czy to nie byłoby głupio? a chyba zaczynam wymyślać.hehe. wszystko sie zobaczy, jeszcze dużooooooo czasu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Hej ja me wesele w czerwcu i bedziemy ubierac salę materiałem i balonami , samych balonów mamy 500 szt. .Sala jest na ok120 osób . Jak pytałam we firmie zajmującej sie ubiorem sal to powiedzieli mi ,że ubiór takiej sali samymi balonami to ok1500 szt pozdrawiam.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
coraz częściej te materiały teraz. Osobiście mi sie to bardziej podoba niz balony... U brata w końcu bedzie i materiał i balony
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
![]()
Witam Was ... mam pytanie a jak to się przedstawia cenowo? czy liczą sobie od wykonanej dekoracji czy np. od sztuki balonu
![]()
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jeżeli zamawiacie udekorowaną sale to płacicie za całość dekoracji... Tak przynajmniej było u mojej siostry... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
![]()
dzięki to wiem
![]() ![]() ![]()
![]() |
#16 |
zielony stworek
|
Cena zależy pewnie od miasta i rodzaju dekoracji sali(czy balonami,czy z materiałem,kwiatami,czy skromnie,czy bogato),ale na pewno nie mniej niż 800-1000zł. Takie ceny były w zeszłym roku.Aha-sala duża na ponad 100 osób.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
No poniżej 800 ciężko pewnie będzie zejść. Bo nawet w sklepie, w ktorym mają najtaniej w warszawie, www.kolorowebalony.pl , i tak pewnie poniżej 2zł/sz nie zejdzie, chyba ze jakos da się dogadać przy aż tak dużych zamówieniach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:17.