|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Ktoś mnie prześladuje, chce się na mnie odegrać?
Hej Dziewczyny,
pisze z dosyc nietypowym problemem i koniecznie potrzebuje pomocy! Przed glownym tematem chcialabym troszke przytoczyc sytuacje. Gdzies z pol roku temu poznalam chlopaka na fb, pisalam z nim pare miesiecy i bardzo sie polubilismy. Napisal do mnie pierwszy raz po tym jak mnie na uczelni widzial. Niestety za kazdym razem jak mielismy sie spotkac, chlopak non stop kombinowal i z planow nic nie wychodzilo. Zaczela mi cala sprawa smierdziec tzn. czy przypadkiem ktos sobie ze mnie jaj nie robi i urwalam kontakt. Wczoraj znowu ktos do mnie napisal, chlopak mnie widzial w mojej poprzedniej pracy i mial w kontaktach zapisana jako 'sliczna dziewczyna'. Podobno nie kojarzyl nikogo takiego i zagadal kim jestem. Nie chce powiedziec skad ma nr etc. Wyslal mi zdjecie i wszystko z jego opowiesci wydawalo sie calkiem super. Chlopak w moim guscie, co jest dosyc niepokojace. Jestem osoba dosyc nieufna, a on i reszta chlopakow na zdj mieli pewien napis na koszulce. Sprawdzilam wszystko i sie okazalo, ze taki chlopak ma konto na fb ale ma calkiem inaczej na nazwisko, studiuje co innego i na innej uczelni, ma dziewczyne i nie jest z mojej miejscowosci. Nawet zdjecia, ktore dostalam ma jako oznaczone, wiec nie z jego galerii. Wiecie moze jak sprawdzic kto to jest? Przez policje etc? Chce w koncu te pasmo niefortunnych zdarzen zakonczyc! Mam tego dosyc i nie wiem kto moglby sobie ze mnie zarty stroic!
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ktoś mnie prześladuje, chce się na mnie odegrać?
Cytat:
Najpierw był jakiś typ z fb,teraz napisał do Ciebie jakiś inny,a co to znaczy to pogrubione?Kogo sprawdziłaś?I jakie chłopaki?
|
|
|
#3 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jak sprawdzić? nie wiem, możesz prowadzić rozmowę tak, żeby zweryfikować czy poprzedni chłopak i ten nowy to ta sama osoba (ten sam styl mówienia, te same poglądy, jakieś szczegóły) |
||
|
|
|
|
#4 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Cytat:
jest pare podobienstw ale nie wiem czy to nie polega na wmawianiu sobie. tak czy siak skad mam wiedziec, ze W. to nie jakis zart. zastanawiam sie czy nie przeniesc znajomosci na fb i zobaczyc z jakiego profilu by mi napisal. ma niby na swieta teraz przyjechac do domu, nie wiem co zrobic na policje jest to zbyt blahe?
|
||
|
|
|
|
#5 |
|
Zadomowienie
|
Ja ogolnie druje sobie rozmowy z obcymi ludzmi z internetu (no chyba, ze jakies ☠☠☠☠☠☠☠y).
Jak nie chcesz zrywac kontktu to moze zaproponuj wyjscie na kawe w realu i sie przekonasz kim jest na prawde ten chlopak. |
|
|
|
|
#6 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Po co szuka znajomości w swojej dawnej miejscowości, skoro praktycznie w niej go nie ma? Dla podszywacza za to, jest to dobry pretekst, żeby do waszego spotkania bardzo długo nie dochodziło. Cytat:
to nie przestępstwo pisać z kimś na necie możesz nie odpisywaćprzypomniała mi się sytuacja z moim dawnym "wielbicielem" - tel z ukrytego nr, smsy z normalnego, strzałki, ale jak chciałam oddzwonić i się dowiedzieć o co chodzi nie odbierał, ja z nim nie pisałam, tylko go zignorowałam (nie bawią mnie takie rzeczy), po jakimś czasie mu się znudziło za to kiedyś (kilka dobrych miesięcy po zdarzeniu) spotkałam się z koleżankami, popiłyśmy i jakoś tak wyszło, że dałam koleżance jego nr tel. Koleżanka zadzwoniła i tak pokierowała rozmowę, że odkryłyśmy kim był ten pan (za to on nie miał szansy na powiązanie tego telefonu ze mną). Edytowane przez xzora Czas edycji: 2011-12-20 o 15:14 |
||
|
|
|
|
#7 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
piszemy sms, tylko zastanawiam sie czy nie przeniesc rozmowy na fb, aby zobaczyc z jakiego profilu by napisal. bo np jesli z innego to moglabym sie z tamtym chlopakiem (tzn poprzez fb tym 'prawdziwym' M.) skontaktowac i powiedziec, ze ktos sie pod niego podszywa. wtedy sytuacja juz inaczej wyglada... |
||
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
a rozmawialiście ze sobą? słyszałaś jego głos?
jak masz jego nr telefonu to wystarczy inteligenta koleżanka czy kolega w odpowiednim odstępie czasu, żeby wydobyć dane potrzebne do identyfikacji/sprawdzenia wiarygodności Edytowane przez xzora Czas edycji: 2011-12-20 o 15:29 |
|
|
|
|
#9 |
|
Wtajemniczenie
|
Tez pomyślałam o ewentualnym kontakcie z chłopakiem ze zdjęcia.
W końcu jesli to nie On to ktos bezprawnie wykorzystuje jego wizerunek. |
|
|
|
|
#10 | |
|
Mów mi Rosia :)
|
Cytat:
Zapytałaś go, skąd ma twój numer? Próbowałaś dociec, czy aby na pewno z tobą pracował? A potem możesz napisać do kolesia z fb, następnie do kolesia od smsa i oznajmić, że znalazłaś go na fejsie i czekasz na odzew. Mnie to śmierdzi dziecinną zabawą jakiejś znajomej/znajomego. Zwykle takie świństwa robi się przez gg, no ale... czasy się zmieniają ^^ Edytowane przez rochelle_ Czas edycji: 2011-12-20 o 15:40 |
|
|
|
|
|
#11 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
podejrzewam, ze ktos ze "znajomych" to jest. bo w koncu trafil w moj gust tym facetem. |
|||
|
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
a ze swojego nr? to chyba normalne, że jak z kimś smsujesz, to równie dobrze możesz do niego zadzwonić. A jak nie odbierze, to powinien oddzwonić, jak nie oddzwoni, to to jest już bardzo dziwne, więc na bank to jakaś ściema i tutaj:
- albo zrywasz kontakt - albo udajesz głupią i niedomyślną i ciągniesz ściemę, żeby go zidentyfikować a i jak dzwonisz z róznych numerów w czasie, kiedy on się z tobą tak bawi, to wiadomo, że nie odbierze, albo odbierze ktoś inny. Przed tel musisz bardzo dobrze uśpić jego czujność. Edytowane przez xzora Czas edycji: 2011-12-20 o 15:49 |
|
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
ja bym olała i tyle - po co rozkminiać?
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
Mam pracę polegającą na kontakcie z ludźmi ( bank) , nigdy bym się nie umówiła z kolesiem, który by mnie zagadał na face , że mnie w pracy widział. to niebezpieczne droga wizażanko
))) a kolesiowi jak się podobasz to prosto z mostu wali możliwość spotkania ( kawusia ?) a nie jakieś podchody odstraszające robi. takie końskie zaloty trochę... |
|
|
|
|
#15 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#16 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to wtedy będizesz sie zastanawiać. Bo póki co, to po prostu podsycasz te zachowania wdając sie z nim w dyskusje.
|
|
|
|
#17 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- miał zapisany jakiś kontakt, którego niby nie kojarzył, a jednocześnie wie od kogo jest ten kontakt (logiczne by było ,że nie pamięta skąd się ten nr znalazł, albo że przypomniał sobie dopiero jak napisałaś kim jesteś). Ta sytuacja jest dla ciebie jasna? Nie odpowiedziałaś, czy ze swojego nr próbowałaś do niego dzwonić? Jeśli tak, to czy wyjaśnił dlaczego nie odebrał? Co ten podszywacz ma z tego, że z tobą smsuje? Czy pisząc z tobą dowiaduje się jakichś szczegółów z twojego życia? zadaje tego typu pytania? |
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To po co z tym drugim piszesz?Nie rozmawiaj w ogóle i nie będziesz miała rozkminek czy ktoś się podszywa czy nie. Jak dostaję smsa z nieznanego nr '' jesteś super laską'' to nie odpisuję,bo nie chcę mi się zastanawiać czy to jakiś amant/koleżanka/były z innego numeru.Lepiej się żyje
|
|
|
#19 |
|
Raczkowanie
|
może agent TOMEK ten z PiS Cię podrywa?:P
|
|
|
|
|
#20 |
|
Zakorzenienie
|
Nieeeee,on już na emeryturze
|
|
#21 |
|
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem powinnnas urwac kontakt z tym chlopakiem (tak naprawde nie wiadomo czy to chlopak czy dziewczyna robiaca sobie zarty). Cala sytuacja smierdzi juz z daleka,tym bardziej,ze Tobie przydarzylo sie cos takiego juz drugi raz.
|
|
|
|
|
#22 |
|
Raczkowanie
|
Ja właściwie nie rozumiem, dlaczego robisz z tego taki problem. Ja bym nie rozmawiała w ogóle z kimś, kto się do mnie odzywa, ale nie za bardzo chce powiedzieć, kim jest, skąd ma numer i czego w ogóle chce. Sprawia Ci jakąś przyjemność wymienianie smsów z obcym facetem, którego tożsamość w dodatku jest mocno wątpliwa?
Nie odpisuję na takie zaczepki i tyle. Może mi miłość życia przez to przemknie kiedyś koło nosa, ale...nie przejmuję się tym specjalnie
|
|
|
|
|
#23 |
|
Zakorzenienie
|
no jak to co masz zrobic, skoro tak chcesz z nim gadac pytaj czy mozesz go znalezc na facebooku jak poda profil inny niz ten ktory znalazlas, ja bym napisala na tamten lub poprosila o to kogos zeby napisal ze ktos mu zdjecia skopiowal itp.
|
|
|
#24 |
|
Zakorzenienie
|
napalasz sie bo byle kto do ciebie pisze i byc moze robi sobie z ciebie jaja
Wyluzuj dziewczyno...
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
|
|
|
#25 |
|
Zakorzenienie
|
Może po prostu przestań bawić się w znajomości z internetu, telefonu, kosmosu...
A chłopaka " w swoim guście" poszukaj sobie w realu. Olej, nie odpisuj, nie odpowiadaj.
|
|
|
#26 |
|
Raczkowanie
|
Nie rozumiem ludzi, którzy na własne życzenie sprawiają sobie problemy
|
|
|
#27 | |
|
Mów mi Rosia :)
|
Cytat:
Po drugie, czy ty widzisz, jakie to nielogiczne? Facet widzi cię w pracy i nie zagada (ok, może nieśmiały), za to pyta współpracownika (ale ty twierdzisz, że nikt nie przekazał twojego tel) lub kogoś, kto był w barze (wtf? cały bar miał twój numer Czy może ktoś znajomy BEZ TWOJEJ WIEDZY daje nieznajomemu twój numer?) i potem nie wykonuje nawet kroku, tylko po czasie się odzywa, że "niby nie pamięta, ktoś ty"![]() |
|
|
|
|
|
#28 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Caroline1920 Czas edycji: 2011-12-21 o 10:40 |
||
|
|
|
|
#29 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak na marginesie opisana akcja przypomniala mi gimnazjum... i smsy od anonimow
|
|
|
|
#30 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale wiecie, jest wyraźna różnica międzt sytuacją, gdy ktoś się odezwie do kogoś za pośrednictwem internetu, ale nie z poziomu "idiota totalny" tylko jednak napisze coś konkretnego i o sobie i o tym, skąd ma ten kontakt. Można się przecież spotkać z takim osobnikiem i dojść do wniosku, że świetnie nam razem ![]() Ale co innego, jak ktoś z siebie robi błazna. "Widziałem cię na ulicy/uczelni/w pracy, co słychać?". Świetnie, ja widzę codziennie setki ludzi. I co? Mam do nich wszystkich pisać?
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:35.

na policje jest to zbyt blahe?
możesz nie odpisywać

))) a kolesiowi jak się podobasz to prosto z mostu wali możliwość spotkania ( kawusia ?) a nie jakieś podchody odstraszające robi. 

"Psia dusza większa jest od psa i kiedy się uśmiechasz do niej, ona się huśta na ogonie"...