Ktoś mnie prześladuje, chce się na mnie odegrać? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-12-20, 14:45   #1
pine
Raczkowanie

Exclamation

Ktoś mnie prześladuje, chce się na mnie odegrać?

Hej Dziewczyny,

pisze z dosyc nietypowym problemem i koniecznie potrzebuje pomocy! Przed glownym tematem chcialabym troszke przytoczyc sytuacje.

Gdzies z pol roku temu poznalam chlopaka na fb, pisalam z nim pare miesiecy i bardzo sie polubilismy. Napisal do mnie pierwszy raz po tym jak mnie na uczelni widzial. Niestety za kazdym razem jak mielismy sie spotkac, chlopak non stop kombinowal i z planow nic nie wychodzilo. Zaczela mi cala sprawa smierdziec tzn. czy przypadkiem ktos sobie ze mnie jaj nie robi i urwalam kontakt.

Wczoraj znowu ktos do mnie napisal, chlopak mnie widzial w mojej poprzedniej pracy i mial w kontaktach zapisana jako 'sliczna dziewczyna'. Podobno nie kojarzyl nikogo takiego i zagadal kim jestem. Nie chce powiedziec skad ma nr etc. Wyslal mi zdjecie i wszystko z jego opowiesci wydawalo sie calkiem super. Chlopak w moim guscie, co jest dosyc niepokojace.

Jestem osoba dosyc nieufna, a on i reszta chlopakow na zdj mieli pewien napis na koszulce. Sprawdzilam wszystko i sie okazalo, ze taki chlopak ma konto na fb ale ma calkiem inaczej na nazwisko, studiuje co innego i na innej uczelni, ma dziewczyne i nie jest z mojej miejscowosci. Nawet zdjecia, ktore dostalam ma jako oznaczone, wiec nie z jego galerii.

Wiecie moze jak sprawdzic kto to jest? Przez policje etc? Chce w koncu te pasmo niefortunnych zdarzen zakonczyc! Mam tego dosyc i nie wiem kto moglby sobie ze mnie zarty stroic!
pine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-20, 14:49   #2
platekrozy
Zakorzenienie

Dot.: Ktoś mnie prześladuje, chce się na mnie odegrać?

Cytat:
Napisane przez pine Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny,

pisze z dosyc nietypowym problemem i koniecznie potrzebuje pomocy! Przed glownym tematem chcialabym troszke przytoczyc sytuacje.

Gdzies z pol roku temu poznalam chlopaka na fb, pisalam z nim pare miesiecy i bardzo sie polubilismy. Napisal do mnie pierwszy raz po tym jak mnie na uczelni widzial. Niestety za kazdym razem jak mielismy sie spotkac, chlopak non stop kombinowal i z planow nic nie wychodzilo. Zaczela mi cala sprawa smierdziec tzn. czy przypadkiem ktos sobie ze mnie jaj nie robi i urwalam kontakt.

Wczoraj znowu ktos do mnie napisal, chlopak mnie widzial w mojej poprzedniej pracy i mial w kontaktach zapisana jako 'sliczna dziewczyna'. Podobno nie kojarzyl nikogo takiego i zagadal kim jestem. Nie chce powiedziec skad ma nr etc. Wyslal mi zdjecie i wszystko z jego opowiesci wydawalo sie calkiem super. Chlopak w moim guscie, co jest dosyc niepokojace.

Jestem osoba dosyc nieufna, a on i reszta chlopakow na zdj mieli pewien napis na koszulce. Sprawdzilam wszystko i sie okazalo, ze taki chlopak ma konto na fb ale ma calkiem inaczej na nazwisko, studiuje co innego i na innej uczelni, ma dziewczyne i nie jest z mojej miejscowosci. Nawet zdjecia, ktore dostalam ma jako oznaczone, wiec nie z jego galerii.

Wiecie moze jak sprawdzic kto to jest? Przez policje etc? Chce w koncu te pasmo niefortunnych zdarzen zakonczyc! Mam tego dosyc i nie wiem kto moglby sobie ze mnie zarty stroic!
Ja się pogubiłam...
Najpierw był jakiś typ z fb,teraz napisał do Ciebie jakiś inny,a co to znaczy to pogrubione?Kogo sprawdziłaś?I jakie chłopaki?

platekrozy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-20, 14:59   #3
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisal do mnie pierwszy raz po tym jak mnie na uczelni widzial.
Cytat:
... chlopak mnie widzial w mojej poprzedniej pracy i mial w kontaktach zapisana jako 'sliczna dziewczyna'.
zbieżność?

Cytat:
a jest z pobliskiej miejscowości czy z zupełnie innej części Polski? Jakoś ten podszywacz musiał znaleźć jego zdjęcia, zawsze to jakiś punkt zaczepienia

jak sprawdzić? nie wiem, możesz prowadzić rozmowę tak, żeby zweryfikować czy poprzedni chłopak i ten nowy to ta sama osoba (ten sam styl mówienia, te same poglądy, jakieś szczegóły)
xzora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-20, 15:04   #4
pine
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez platekrozy Pokaż wiadomość
Ja się pogubiłam...
Najpierw był jakiś typ z fb,teraz napisał do Ciebie jakiś inny,a co to znaczy to pogrubione?Kogo sprawdziłaś?I jakie chłopaki?
bylo dwoch chlopakow. sprawa z pierwszym zakonczona. drugi mi wczoraj napisal. wyslal dwa zdjecia. na jednym byl sam, na drugim z paroma innymi chlopakami z 'klubu'. nie wiem czy to czytelnie przedstawilam

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
zbieżność?

a jest z pobliskiej miejscowości czy z zupełnie innej części Polski? Jakoś ten podszywacz musiał znaleźć jego zdjęcia, zawsze to jakiś punkt zaczepienia

jak sprawdzić? nie wiem, możesz prowadzić rozmowę tak, żeby zweryfikować czy poprzedni chłopak i ten nowy to ta sama osoba (ten sam styl mówienia, te same poglądy, jakieś szczegóły)
ten pierwszy nazwijmy go W. jest niby z tej samej miejscowosci. drugi, ktory wczoraj napisal (M.) jest z tej samej miejscowosci ale studiuje na drugim koncu polski.

jest pare podobienstw ale nie wiem czy to nie polega na wmawianiu sobie. tak czy siak skad mam wiedziec, ze W. to nie jakis zart. zastanawiam sie czy nie przeniesc znajomosci na fb i zobaczyc z jakiego profilu by mi napisal. ma niby na swieta teraz przyjechac do domu, nie wiem co zrobic na policje jest to zbyt blahe?
Stary 2011-12-20, 15:04   #5
paulinka1128
Zadomowienie

Ja ogolnie druje sobie rozmowy z obcymi ludzmi z internetu (no chyba, ze jakies ☠☠☠☠☠☠☠y).
Jak nie chcesz zrywac kontktu to moze zaproponuj wyjscie na kawe w realu i sie przekonasz kim jest na prawde ten chlopak.
Stary 2011-12-20, 15:10   #6
xzora
Zakorzenienie

Cytat:

ten pierwszy nazwijmy go W. jest niby z tej samej miejscowosci. drugi, ktory wczoraj napisal (M.) jest z tej samej miejscowosci ale studiuje na drugim koncu polski.
1. skoro jest na studiach na drugim końcu Polski, to kiedy Cię widział?
2. Po co szuka znajomości w swojej dawnej miejscowości, skoro praktycznie w niej go nie ma? Dla podszywacza za to, jest to dobry pretekst, żeby do waszego spotkania bardzo długo nie dochodziło.

Cytat:

zastanawiam sie czy nie przeniesc znajomosci na fb i zobaczyc z jakiego profilu by mi napisal.
to gdzie wy piszecie, bo się pogubiłam?

Cytat:

na policje jest to zbyt blahe?
to nie przestępstwo pisać z kimś na necie możesz nie odpisywać

przypomniała mi się sytuacja z moim dawnym "wielbicielem" - tel z ukrytego nr, smsy z normalnego, strzałki, ale jak chciałam oddzwonić i się dowiedzieć o co chodzi nie odbierał, ja z nim nie pisałam, tylko go zignorowałam (nie bawią mnie takie rzeczy), po jakimś czasie mu się znudziło

za to kiedyś (kilka dobrych miesięcy po zdarzeniu) spotkałam się z koleżankami, popiłyśmy i jakoś tak wyszło, że dałam koleżance jego nr tel. Koleżanka zadzwoniła i tak pokierowała rozmowę, że odkryłyśmy kim był ten pan (za to on nie miał szansy na powiązanie tego telefonu ze mną).

Edytowane przez xzora
Czas edycji: 2011-12-20 o 15:14
Stary 2011-12-20, 15:20   #7
pine
Raczkowanie

Cytat:
zbieżność?

Cytat:
1. skoro jest na studiach na drugim końcu Polski, to kiedy Cię widział?
2. Po co szuka znajomości w swojej dawnej miejscowości, skoro praktycznie w niej go nie ma? Dla podszywacza za to, jest to dobry pretekst, żeby do waszego spotkania bardzo długo nie dochodziło.

to gdzie wy piszecie, bo się pogubiłam?

to nie przestępstwo pisać z kimś na necie możesz nie odpisywać

przypomniała mi się sytuacja z moim dawnym "wielbicielem" - tel z ukrytego nr, smsy z normalnego, strzałki, ale jak chciałam oddzwonić i się dowiedzieć o co chodzi nie odbierał, ja z nim nie pisałam, tylko go zignorowałam (nie bawią mnie takie rzeczy), po jakimś czasie mu się znudziło

za to kiedyś (kilka dobrych miesięcy po zdarzeniu) spotkałam się z koleżankami, popiłyśmy i jakoś tak wyszło, że dałam koleżance jego nr tel. Koleżanka zadzwoniła i tak pokierowała rozmowę, że odkryłyśmy kim był ten pan (za to on nie miał szansy na powiązanie tego telefonu ze mną).
1. widzial mnie w okresie wakacji w pracy, co jest calkiem mozliwe, bo wtedy jeszcze tam pracowalam (bar)

piszemy sms, tylko zastanawiam sie czy nie przeniesc rozmowy na fb, aby zobaczyc z jakiego profilu by napisal. bo np jesli z innego to moglabym sie z tamtym chlopakiem (tzn poprzez fb tym 'prawdziwym' M.) skontaktowac i powiedziec, ze ktos sie pod niego podszywa. wtedy sytuacja juz inaczej wyglada...
Stary 2011-12-20, 15:28   #8
xzora
Zakorzenienie

a rozmawialiście ze sobą? słyszałaś jego głos?

jak masz jego nr telefonu to wystarczy inteligenta koleżanka czy kolega w odpowiednim odstępie czasu, żeby wydobyć dane potrzebne do identyfikacji/sprawdzenia wiarygodności

Edytowane przez xzora
Czas edycji: 2011-12-20 o 15:29
Stary 2011-12-20, 15:33   #9
katiem
Wtajemniczenie

Tez pomyślałam o ewentualnym kontakcie z chłopakiem ze zdjęcia.
W końcu jesli to nie On to ktos bezprawnie wykorzystuje jego wizerunek.

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-20, 15:37   #10
rochelle_
Mów mi Rosia :)

Cytat:
1. widzial mnie w okresie wakacji w pracy, co jest calkiem mozliwe, bo wtedy jeszcze tam pracowalam (bar)

piszemy sms, tylko zastanawiam sie czy nie przeniesc rozmowy na fb, aby zobaczyc z jakiego profilu by napisal. bo np jesli z innego to moglabym sie z tamtym chlopakiem (tzn poprzez fb tym 'prawdziwym' M.) skontaktowac i powiedziec, ze ktos sie pod niego podszywa. wtedy sytuacja juz inaczej wyglada...
Moment, koleś ma twój prywatny numer, tak? Rozdawałaś swój prywatny numer w pracy czy jak? Bo rozumiem, żeby numer miał szef/szefowa, współpracownicy, ale ty ponoć kolesia nie pamiętasz...
Zapytałaś go, skąd ma twój numer? Próbowałaś dociec, czy aby na pewno z tobą pracował? A potem możesz napisać do kolesia z fb, następnie do kolesia od smsa i oznajmić, że znalazłaś go na fejsie i czekasz na odzew.

Mnie to śmierdzi dziecinną zabawą jakiejś znajomej/znajomego. Zwykle takie świństwa robi się przez gg, no ale... czasy się zmieniają ^^

Edytowane przez rochelle_
Czas edycji: 2011-12-20 o 15:40
rochelle_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-20, 15:43   #11
pine
Raczkowanie

Cytat:
a rozmawialiście ze sobą? słyszałaś jego głos?

jak masz jego nr telefonu to wystarczy inteligenta koleżanka czy kolega w odpowiednim odstępie czasu, żeby wydobyć dane potrzebne do identyfikacji/sprawdzenia wiarygodności
probowalismy dzwonic z roznych nr, nie odbiera albo poczta. za to mi pisze dalej smsy. nie rozmawialam z nim przez tel ani nie znam jego glosu, tak samo jak W.

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Tez pomyślałam o ewentualnym kontakcie z chłopakiem ze zdjęcia.
W końcu jesli to nie On to ktos bezprawnie wykorzystuje jego wizerunek.
dlatego chce poprosic o rozmowe na fb, pod pretekstem braku pieniedzy na koncie. wtedy musialby zalozyc konto i dodac jakies zdjecie.

Cytat:
Napisane przez rochelle_ Pokaż wiadomość
Moment, koleś ma twój prywatny numer, tak? Rozdawałaś swój prywatny numer w pracy czy jak? Bo rozumiem, żeby numer miał szef/szefowa, współpracownicy, ale ty ponoć kolesia nie pamiętasz...
Zapytałaś go, skąd ma twój numer? Zapytałaś go o dane? Imię, nazwisko itp? Próbowałaś dociec, czy aby na pewno z tobą pracował?

Mnie to śmierdzi dziecinną zabawą jakiejś znajomej/znajomego. Zwykle takie świństwa robi się przez gg, no ale... czasy się zmieniają ^^
nie pracowalismy razem, widzial mnie w prayc (barze). wspolpracownicy, szefostwo etc maja numery ale nie moga ich dalej podac, bez naszej zgody. nr ma od kogos kto byl albo pracuje tam gdzie ja (w okresie wakacji). mam jego nazwisko, imie.

podejrzewam, ze ktos ze "znajomych" to jest. bo w koncu trafil w moj gust tym facetem.
Stary 2011-12-20, 15:48   #12
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
probowalismy dzwonic z roznych nr, nie odbiera albo poczta.
a ze swojego nr? to chyba normalne, że jak z kimś smsujesz, to równie dobrze możesz do niego zadzwonić. A jak nie odbierze, to powinien oddzwonić, jak nie oddzwoni, to to jest już bardzo dziwne, więc na bank to jakaś ściema i tutaj:
- albo zrywasz kontakt
- albo udajesz głupią i niedomyślną i ciągniesz ściemę, żeby go zidentyfikować

a i jak dzwonisz z róznych numerów w czasie, kiedy on się z tobą tak bawi, to wiadomo, że nie odbierze, albo odbierze ktoś inny. Przed tel musisz bardzo dobrze uśpić jego czujność.

Edytowane przez xzora
Czas edycji: 2011-12-20 o 15:49
Stary 2011-12-20, 15:52   #13
klempaa
Zakorzenienie

ja bym olała i tyle - po co rozkminiać?

Śledź też pies! - blogujemy

klempaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-20, 15:58   #14
iziczek88
Raczkowanie

Mam pracę polegającą na kontakcie z ludźmi ( bank) , nigdy bym się nie umówiła z kolesiem, który by mnie zagadał na face , że mnie w pracy widział. to niebezpieczne droga wizażanko))) a kolesiowi jak się podobasz to prosto z mostu wali możliwość spotkania ( kawusia ?) a nie jakieś podchody odstraszające robi.
takie końskie zaloty trochę...
iziczek88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-20, 16:03   #15
pine
Raczkowanie

Cytat:
a ze swojego nr? to chyba normalne, że jak z kimś smsujesz, to równie dobrze możesz do niego zadzwonić. A jak nie odbierze, to powinien oddzwonić, jak nie oddzwoni, to to jest już bardzo dziwne, więc na bank to jakaś ściema i tutaj:
- albo zrywasz kontakt
- albo udajesz głupią i niedomyślną i ciągniesz ściemę, żeby go zidentyfikować

a i jak dzwonisz z róznych numerów w czasie, kiedy on się z tobą tak bawi, to wiadomo, że nie odbierze, albo odbierze ktoś inny. Przed tel musisz bardzo dobrze uśpić jego czujność.
zastanawiam sie nad druga opcja ale jeszcze nie wiem jak tego dokonam.

Cytat:
Napisane przez klempaa Pokaż wiadomość
ja bym olała i tyle - po co rozkminiać?
Cytat:
Napisane przez iziczek88 Pokaż wiadomość
Mam pracę polegającą na kontakcie z ludźmi ( bank) , nigdy bym się nie umówiła z kolesiem, który by mnie zagadał na face , że mnie w pracy widział. to niebezpieczne droga wizażanko))) a kolesiowi jak się podobasz to prosto z mostu wali możliwość spotkania ( kawusia ?) a nie jakieś podchody odstraszające robi.
takie końskie zaloty trochę...
wiem, wiem ale teraz to byla wiadomosc wyslana na moj nr prywatny. a w przeciagu ostatnich lat sytuacja czyt. podszywanie sie pod kogos, gluche telefony etc sie naprawde czesto powtarzala. jestem uczulona na takie sprawy i chcialabym sie w koncu tej osoby pozbyc i zarazem ja zdemaskowac. skad mam wiedziec czy ta osoba nie jest jakas 'walnieta' i mi sie wokol domu nie zacznie krecic?
Stary 2011-12-20, 16:08   #16
klempaa
Zakorzenienie

Cytat:
zastanawiam sie nad druga opcja ale jeszcze nie wiem jak tego dokonam.

wiem, wiem ale teraz to byla wiadomosc wyslana na moj nr prywatny. a w przeciagu ostatnich lat sytuacja czyt. podszywanie sie pod kogos, gluche telefony etc sie naprawde czesto powtarzala. jestem uczulona na takie sprawy i chcialabym sie w koncu tej osoby pozbyc i zarazem ja zdemaskowac. skad mam wiedziec czy ta osoba nie jest jakas 'walnieta' i mi sie wokol domu nie zacznie krecic?

No to wtedy będizesz sie zastanawiać.
Bo póki co, to po prostu podsycasz te zachowania wdając sie z nim w dyskusje.

Śledź też pies! - blogujemy

klempaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-20, 16:21   #17
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Podobno nie kojarzyl nikogo takiego i zagadal kim jestem. Nie chce powiedziec skad ma nr etc.
nie rozumiem tego fragmentu:
- miał zapisany jakiś kontakt, którego niby nie kojarzył, a jednocześnie wie od kogo jest ten kontakt (logiczne by było ,że nie pamięta skąd się ten nr znalazł, albo że przypomniał sobie dopiero jak napisałaś kim jesteś). Ta sytuacja jest dla ciebie jasna?

Nie odpowiedziałaś, czy ze swojego nr próbowałaś do niego dzwonić? Jeśli tak, to czy wyjaśnił dlaczego nie odebrał?

Co ten podszywacz ma z tego, że z tobą smsuje? Czy pisząc z tobą dowiaduje się jakichś szczegółów z twojego życia? zadaje tego typu pytania?
Stary 2011-12-20, 16:24   #18
platekrozy
Zakorzenienie

Cytat:
bylo dwoch chlopakow. sprawa z pierwszym zakonczona. drugi mi wczoraj napisal. wyslal dwa zdjecia. na jednym byl sam, na drugim z paroma innymi chlopakami z 'klubu'. nie wiem czy to czytelnie przedstawilam
Aaa teraz rozumiem

To po co z tym drugim piszesz?Nie rozmawiaj w ogóle i nie będziesz miała rozkminek czy ktoś się podszywa czy nie.
Jak dostaję smsa z nieznanego nr '' jesteś super laską'' to nie odpisuję,bo nie chcę mi się zastanawiać czy to jakiś amant/koleżanka/były z innego numeru.Lepiej się żyje

Stary 2011-12-20, 16:25   #19
iziczek88
Raczkowanie

może agent TOMEK ten z PiS Cię podrywa?:P
iziczek88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-20, 16:35   #20
platekrozy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iziczek88 Pokaż wiadomość
może agent TOMEK ten z PiS Cię podrywa?:P
Nieeeee,on już na emeryturze

Stary 2011-12-20, 16:53   #21
blueania
Zakorzenienie

Moim zdaniem powinnnas urwac kontakt z tym chlopakiem (tak naprawde nie wiadomo czy to chlopak czy dziewczyna robiaca sobie zarty). Cala sytuacja smierdzi juz z daleka,tym bardziej,ze Tobie przydarzylo sie cos takiego juz drugi raz.
blueania jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-20, 17:25   #22
ignea
Raczkowanie

Ja właściwie nie rozumiem, dlaczego robisz z tego taki problem. Ja bym nie rozmawiała w ogóle z kimś, kto się do mnie odzywa, ale nie za bardzo chce powiedzieć, kim jest, skąd ma numer i czego w ogóle chce. Sprawia Ci jakąś przyjemność wymienianie smsów z obcym facetem, którego tożsamość w dodatku jest mocno wątpliwa?
Nie odpisuję na takie zaczepki i tyle. Może mi miłość życia przez to przemknie kiedyś koło nosa, ale...nie przejmuję się tym specjalnie
ignea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-20, 22:35   #23
kaja2301
Zakorzenienie

no jak to co masz zrobic, skoro tak chcesz z nim gadac pytaj czy mozesz go znalezc na facebooku jak poda profil inny niz ten ktory znalazlas, ja bym napisala na tamten lub poprosila o to kogos zeby napisal ze ktos mu zdjecia skopiowal itp.
Stary 2011-12-20, 23:02   #24
kennedy
Zakorzenienie

napalasz sie bo byle kto do ciebie pisze i byc moze robi sobie z ciebie jaja
Wyluzuj dziewczyno...
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-20, 23:27   #25
Ashaai
Zakorzenienie

Może po prostu przestań bawić się w znajomości z internetu, telefonu, kosmosu...
A chłopaka " w swoim guście" poszukaj sobie w realu.

Olej, nie odpisuj, nie odpowiadaj.
Stary 2011-12-20, 23:38   #26
Jagienkaaa
Raczkowanie

Nie rozumiem ludzi, którzy na własne życzenie sprawiają sobie problemy

09.07.12r. było 72kg -> 01.07.13r. jest 55kg!

Jagienkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-21, 09:32   #27
rochelle_
Mów mi Rosia :)

Cytat:
dlatego chce poprosic o rozmowe na fb, pod pretekstem braku pieniedzy na koncie. wtedy musialby zalozyc konto i dodac jakies zdjecie.

nie pracowalismy razem, widzial mnie w prayc (barze). wspolpracownicy, szefostwo etc maja numery ale nie moga ich dalej podac, bez naszej zgody. nr ma od kogos kto byl albo pracuje tam gdzie ja (w okresie wakacji). mam jego nazwisko, imie.

podejrzewam, ze ktos ze "znajomych" to jest. bo w koncu trafil w moj gust tym facetem.
Nie, nie musi dodawać zdjęcia na fb. Nie jest to obowiązkowe. Więc pudło.
Po drugie, czy ty widzisz, jakie to nielogiczne? Facet widzi cię w pracy i nie zagada (ok, może nieśmiały), za to pyta współpracownika (ale ty twierdzisz, że nikt nie przekazał twojego tel) lub kogoś, kto był w barze (wtf? cały bar miał twój numer Czy może ktoś znajomy BEZ TWOJEJ WIEDZY daje nieznajomemu twój numer?) i potem nie wykonuje nawet kroku, tylko po czasie się odzywa, że "niby nie pamięta, ktoś ty" Cmon, bez jaj. Jestem pewna, że ten facet albo nie istnieje albo jest twoją koleżanką.
rochelle_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-21, 10:36   #28
Caroline1920
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kennedy Pokaż wiadomość
napalasz sie bo byle kto do ciebie pisze i byc moze robi sobie z ciebie jaja
Wyluzuj dziewczyno...
Cytat:
Napisane przez Ashaai Pokaż wiadomość
Może po prostu przestań bawić się w znajomości z internetu, telefonu, kosmosu...
A chłopaka " w swoim guście" poszukaj sobie w realu.

Olej, nie odpisuj, nie odpowiadaj.
Dokladnie Ja wiele razy dostawałam jakieś wiadomości na Fb, nk, smsy z propozycjami kawy, komplementami czy zwykłymi zaczepkami w stylu "cześć kojarze Cię z ... może dasz się zaprosić na kawe", "Hej poznamy sie?" i jedyne co wzbudzały we mnie te wiadomości to smiech na to jak Ci faceci są żałosni. Takie wiadomości zawsze zlewam nigdy nie odpisuje i po problemie.

Edytowane przez Caroline1920
Czas edycji: 2011-12-21 o 10:40
Caroline1920 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-21, 13:28   #29
kaja2301
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Caroline1920 Pokaż wiadomość
Dokladnie Ja wiele razy dostawałam jakieś wiadomości na Fb, nk, smsy z propozycjami kawy, komplementami czy zwykłymi zaczepkami w stylu "cześć kojarze Cię z ... może dasz się zaprosić na kawe", "Hej poznamy sie?" i jedyne co wzbudzały we mnie te wiadomości to smiech na to jak Ci faceci są żałosni. Takie wiadomości zawsze zlewam nigdy nie odpisuje i po problemie.
hehe, a zaraz tu wbije pewnie pelno dziewczyn ktore wlasnie w ten sposob poznaly swojego ukochanego

tak na marginesie opisana akcja przypomniala mi gimnazjum... i smsy od anonimow
Stary 2011-12-21, 13:39   #30
ignea
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kaja2301 Pokaż wiadomość
hehe, a zaraz tu wbije pewnie pelno dziewczyn ktore wlasnie w ten sposob poznaly swojego ukochanego
Z pewnością

Ale wiecie, jest wyraźna różnica międzt sytuacją, gdy ktoś się odezwie do kogoś za pośrednictwem internetu, ale nie z poziomu "idiota totalny" tylko jednak napisze coś konkretnego i o sobie i o tym, skąd ma ten kontakt. Można się przecież spotkać z takim osobnikiem i dojść do wniosku, że świetnie nam razem
Ale co innego, jak ktoś z siebie robi błazna. "Widziałem cię na ulicy/uczelni/w pracy, co słychać?". Świetnie, ja widzę codziennie setki ludzi. I co? Mam do nich wszystkich pisać?
ignea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości