![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() chudzinki ; )
jest na pewno więc takich chudzinek na świecie niż tylko ja
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Rozeznanie
|
Dot.: chudzinki ; )
Cytat:
![]() ![]() U mnie chudość wynika z szybkiego metabolizmu. Ciągle jem i nie przybieram na masie. Żeby moje ciało wyglądało apetyczniej chodzę na siłownię i wzmacniam całe ciało, wtedy ta chudość nie jest tak widoczna. Cieszę się też z tego że w biuście nie jestem decha ![]() mama 160 cm wzrostu i waże 45 kg ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Strasznie denerwuje mnie gadanie, że jestem za chuda, że wyglądam strasznie, że jak anorektyczka. A szczupła jestem od dziecka i tego nie zmienię. I nie rozumiem, dlaczego ludzie nie rozumieją, że jak mi wypominają, że wyglądam źle, bo jestem chuda to mi jest bardzo przykro. A broń Boże powiedz pulchnej osobie, że ma za dużo kilogramów, to po prostu obraza stanu (nie, żebym miała coś do osób grubszych, po prostu chodzi mi o postrzeganie tego przez społeczeństwo)
![]() |
#4 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Źle jak chuda. Źle jak gruba. Edytowane przez damngirl90 Czas edycji: 2011-11-22 o 22:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Przyłączam się do wątku
![]() Ja zawsze byłam chudziną, teraz trochę przytyłam ale dalej mówią na mnie Chuda ![]() ![]() ![]() ![]()
albo przestaniesz gadać o swoich kilogramach i schudniesz, albo idź być grubym gdzie indziej! Czasami bywam niemiła... tzw. podryw na kasztana, a polega on na tym, żeby rzucić kasztana pod nogi faceta, podejść do niego, a następnie z zawadiackim uśmiechem zapytać "Hej! To Twój kasztan?" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mi moja waga odpowiada, ale mam takie zwątpienia, bo po prostu miewam takie okresy w życiu, że nagle wszyscy i wszędzie muszą mnie poinformować o tym, jak ja strasznie wyglądam. Tak hurtowo. A już najbardziej mi przykro jak rodzina mi wypomina, bo chyba widzą, że od małego szczupła jestem. Odnośnie wypominania ludziom wagi miałam taką sytuację, jak chodziłam do liceum : siedzimy sobie pod klasą, ja, koleżanka tak samo szczupła jak ja, tylko niższa o 10cm i inni znajomi. I tak jakoś gadamy o wadze i koleżanka powiedziała, że waży tyle samo co ja. Na co wypaliłam coś w stylu "aż tyle, myślałam że mniej" i wszyscy naokoło się oburzyli, że tak że dla mnie to każdy jest gruby i za dużo waży. Gdzie całkiem nie o to mi chodziło. Po prostu zdziwiłam się, że przy tej samej wadze, a rożnicy wzrostu jesteśmy tak samo szczupłe. Oczywiście te same osoby, które się oburzyły, że niby wypominam koleżance, że jest za gruba, nie omieszkały mi powiedzieć, że wyglądam jak anorektyczka ![]()
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez Mini007 Czas edycji: 2011-11-23 o 08:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ludzie są chamscy bez względu na to, czy masz małą wagę, czy też dużą. Ot cała filozofia. Moje bardzo drobne koleżanki też słyszały niemiłe uwagi, że wyglądają jak dzieci, albo są takie, że wiatr może je przewrócić, choć one akurat się cieszyły ![]() Ty czujesz się urażona, że ktoś wytknie Tobie niedowagę, czy też niską wagę, a ja się czuję urażona, gdy ktoś wytknie mi nadwagę, mimo że nie jest ogromna i nie toczę się jak kula ![]() Dziewczyny, nie ma co się tym przejmować ![]() ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
![]()
berrberys - mam dokladnie tak samo jak Ty!
![]() Dziewczyny uszki do góry ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Ja mam 162 i ważę 40 kilo
![]()
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
159 cm, 44 kg. Kiedyś strasznie mnie denerwowało gadanie ludzi, że jestem chuda, że na pewno anorektyczna itd. Teraz mam to gdzieś
![]() Lubię siebie i akceptuję. Mężczyźni jakoś nie narzekają na to, że jestem chuda, a wręcz uważają to za urocze i słodkie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
To i ja się dopisuję.
![]() Mam 26 lat, 171 cm wzrostu i ważę 56 kg. Jem jak przerwany koń, ale szybki metabolizm robi swoje. Tak jak damngirl90 ćwiczę, żeby zrekompensować brak tłuszczu mięśniami. Najważniejsze, że jestem zdrowa i ja o tym wiem, a inni niech myślą co chcą. ![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Lena
|
to i ja sie przyłaczam do wątku...
165 cm wzrostu i 46 kg... zawsze byłam chuda- z mała przerwą na ciąże.. ale też szybko wróciłam do "swojej" wagi... i to nie to że nic nie jem.. lodówka sie nie zamyka.. a każde wyjście w miasto kończy sie na jakiś fast foodach- przez co mój mąż się śmieje że ze mną wychodzić sie nie da ![]() czy czuję sie dobrze w takim ciele, w takiej wadze.. przeważnie tak.. czasami jest mi smutno gdy ktoś rzuci jakąś uwagę o anoreksji.. mimo swoich lat, dalej mnie to denerwuje.. ps. gdzieś już na forum był taki wątek ...
ale jakże zadowolona z siebie! Edytowane przez Mustique Czas edycji: 2011-11-23 o 10:37 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
Na Dietetyce jest wątek dla chudzinek chcących przytyć. Ja nie chcę i czuję się dobrze w swoim ciele. Może jedynie po to, żeby w niektórych sklepach ubrania w najmniejszych rozmiarach nie były na mnie za duże. Ale kompleksów na punkcie swojej sylwetki nie mam. Jak ktoś mi powie "Ale jesteś chudziutka", to mnie to nawet cieszy, bo lubię swoją figurę i odbieram to jako komplement. Choć pewnie nie zawsze nim jest.
![]() Mam tylko alergię na popularne stwierdzenia typu: Prawdziwe kobiety mają krągłości. Przypominam tylko, że szczupła sylwetka nie wyklucza wcięcia w talii, okrągłej pupy. Tak samo grubsza osoba może mieć mały biust, brak wcięcia w talii i płaską pupę. Zarówno jedna i druga jest prawdziwą kobietą. Facet nie pies, na kości nie poleci. To już jest dno dna, bez kitu. Aż szkoda komentować. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zadomowienie
|
176/54
Ja tam uwielbiam swoją figurę. Jak idę ulicą w kiecce z nogami na wierzchu i szpilkach to wszyscy dostają wytrzeszczu na mój widok.. Nie przypominam sobie też żadnych nieprzyjemnych uwag. Super jest byc szczupłym i szczerze mówiąc, to nigdy nie potrafiłam zrozumieć narzekań z powodu bycia chudzielcem(no może ze dwa razy w roku zdarza mi się zobaczyć dziewczynę tak chudą, że przykro patrzeć) ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Cytat:
A komentarze o kościach wypowiadają kobiety mocno sfrustrowane swoim własnym wyglądem, które nie maja innych opcji żeby się dowartościować. A z mojego doświadczenia wynika, że faceci na "kości" lecą. I to bardzo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do sytuacji to koleżanka na pewno tak nie pomyślała. Tu dałam ostatnie zdanie, które usłyszał ktoś z boku, natomiast myśmy miały dłuższą rozmowę, więc koleżanka dokładnie wiedziała o co mi chodzi i się na pewno nie obraziła, bo wiem, że chciałaby przytyć kilka kg ![]() ---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- Dobra to ja Wam powiem, co mnie jeszcze rozwala. Wrzucanie na neta zdjęć chudzinki i osoby o pełniejszych kształtach i podpisywanie, że ta grubsza to prawdziwa kobieta, a ta chuda to wieszak po prostu. Nie można uznać, że każda kobieta niezależnie od wagi może być piękna? Pomijam totalne skrajności ![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
Współczuję Wam, dziewczyny
![]() Ja bym tych ludzi rozszarpała, oskalpowała, pocięła na mięso i sprzedała ![]() Mam 165cm i 50kg. I TEŻ CIĄGLE SŁYSZĘ KOMENTARZE! ![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
![]()
jest się za grubym...źle , jest się kruszynką....też nie za dobrze... ludziom nigdy się nie dogodzi
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wydaje mi się, że przy takiej diecie dobrze by było trochę ćwiczyć. bo może to mieć odwrotne skutki. Co do mnie to dla mnie nawet dieta nie pomaga ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#23 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie zrozumcie mnie źle, bo ja akurat walczę o kilka kg mniej ![]() ![]() Zresztą, ja Wam piszę, że mnie spotykają niemiłe sytuacje i często doprowadzają mnie do płaczu, a piszecie w zaparte "grubemu to się nie mówi". A jak ktoś zwróci szczupłej osobie uwagę na jej wagę, to oznacza, że zazdrości... no to odwróćmy sytuację... jak ktoś grubemu docina, to też zazdrości? Czy też może to jest zwyczajne chamstwo ![]() Edytowane przez BajaderkowaBaba Czas edycji: 2011-11-23 o 16:05 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Konto usunięte
|
jestem tez chuda, nie przeszkadza mi to,mam to gdzies
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | ||
Lena
|
Cytat:
![]() Cytat:
fakt prawda jak tyję to zawsze pierwszy brzuch dostaje oponkę, ale bez przesady! ja już po latach życia z moją chudościa przyzwyczaiłam się... denerwują mnie tylko że nie zawsze mogę zakupić dopasowaną, albo fajną kieckę.. ogólnie ciucha! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Achhhhh mi na pewno by to nie przeszkadzało
![]() Jestem "dużą" M, a za XS oddałabym nawet własnego brata ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
albo przestaniesz gadać o swoich kilogramach i schudniesz, albo idź być grubym gdzie indziej! Czasami bywam niemiła... tzw. podryw na kasztana, a polega on na tym, żeby rzucić kasztana pod nogi faceta, podejść do niego, a następnie z zawadiackim uśmiechem zapytać "Hej! To Twój kasztan?" |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
uważam, że komentowanie czyjegoś wyglądu, gdzie dana osoba ma niewielki wpływ na i niewiele może zmienić jest po prostu chamstwem. Mam taką w pracy, obgada każdego, a to że Aśka ma duże stopy (43), a Agnieszka to żyrafa (190cm), a Marek kurdupel (160 cm), a Basia to chyba w ciąży, a Magda ma anoreksję.... ogólnie o niej mówimy wredna suka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:36.