|
|||||||
| Notka |
|
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Szukam damskich perfum o męskim zapachu.
Poszukuję perfum dla siebie. Zależy mi, żeby pachniały dość męsko i ostro, żadnych kwiatowych ani słodkich nut etc. Do tej pory używałam "60's mod" od Avon, niestety wycofali je ze sprzedaży. Czy znacie może jakieś podobne do tych zgodne z opisem, który podałam? Będę wdzięczna za wszelkie propozycje, bo muszę znaleźć sobie coś nowego. Jeśli znacie jakieś męskie zapachy których spokojnie może używać dziewczyna również poproszę
![]() Z góry dziękuję ![]() Ps. nie muszą to być perfumy, woda perfumowana też się nada
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szukam damskich perfum o męskim zapachu.
Tu masz aukcję 60's mod:
http://allegro.pl/60-s-mod-avon-50-m...955710820.html A jezeli szukasz cos innego to chyba najprosciej byłoby przejśc się do perfumerii i potestowac rózne męskie zapachy
It's so important to say these things when you can because when it's over, it's over ...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. (Coco Chanel) |
|
|
|
|
#3 |
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
No moim zdaniem to każde męskie się nadają dla kobiety
Takie Grey Flannel pachnie na mnie wybitnie kobieco, natomiast Royal Muska adresowana dla kobiet zdecydowanie widzi mi się na facecie, a rzadko mam uczucie, że zapach jest przypisany konkretnie którejś płci. Z takich "babskich ale męskich" przychodzi mi na myśl jeszcze J'Ose Eisenberg, Covet i Balenciaga L'Essence, z "męskich ale babskich" Moschino Friends, Egoiste Platinum, męskie Tumulte, Encre Noire, Coty Wild Woods, wspomniane już Grey Flannel, Antidote, Obsession Men, Blue Sugar, Kouros
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Ja używam najzwyczajniej w świecie męskich perfum
A konkretnie: Black Code Armaniego. Perfumy są obłędne i zazwyczaj to one mnie zdobią, rzadko używam jakiś innych.
|
|
|
#5 | |
|
Matka buldoga
|
Cytat:
Proste. Przeciez mozesz uzywac meskich perfum. Ja tak robie. Jak cos mi sie podoba to nie patrze na damskie/meskie, tylko kupuje i sie nimi perfumuje ![]() Tutaj masz watki o takiej tematyce. Moze cie cos zainspiruje: Meski zapach dla kobiety Meskie zapachy z nuta kobiecosci Czy kobieta moze pachniec meskimi perfumami To sa 3 pierwszy wyniki z wyszukiwarki. Pewnie tego typu watko jest wiecej.
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Ja lubię i noszę Ted Baker Skinwear - męskie. Męskie męskim nierówne, są jeszcze tzw. unisexy, więc jest w czym wybierać. Tylko nos, moim zdaniem, ci pomoże.
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
Boyfriend - Kate Walsh
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Strzel sobie spokojnie jakiś zgrabny męski zapach. Truskawa wymieniła dużo takich, które się mogą nadać.
Dobre uniseksy ma też Cartier, kilka wersji Eau de Cartier, Declaration itd. Essenzę del Tempo Trussardi też jest godna uwagi. No i Laliki-obok wymienionego już Encre Noire spróbowałabym jeszcze White i Equusa. Z kobiecych o męskiej nucie to podpowiem może jeszcze Presence Mont Blanc.
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
Jesteście niesamowicie pomocne, dziękuję! Jutro wybieram się na wąchanie
Pewnie z miesiąc mi zajmie pryskanie się za każdym razem czymś innym i stwierdzenie, czy się dobrze w tym czuję, ale cóż, trzeba.
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
Angel Schlesser Femme- ten biały, prostokatny- ale w sieciówkach go nie ma
A z perfumerii radzę wąchnąć Dior Pour Homme Intense
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
Z Diorów proponuję wziąć tez pod uwagę nieśmiertelną klasykę zapach unisex Eau de Sauvage
Bardzo ciekawy i interesujacy na skórze jest tez Terre D'Hermes Z damskich polecałabym Femme Rochas, Mitsouko, a jakze, Cristalle ,No19, Chamade Chociaż wydaje mi się,że prawie każdy zapach męski/damski moze ozdobic kobietę i vice versa. Edytowane przez Córka D'artagnana Czas edycji: 2011-11-27 o 09:42 |
|
|
|
|
#12 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaznaczony na czerwono.
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
A ja napisze Montale Red Vetyver
---------------------------------------------- Miłość, sen i śmierć nadchodzą pomału; Schwyć mnie za włosy i mocno pocałuj. (Algernon Charles Swinburne)-Białe jabłka ----------------------------------------- |
|
|
|
|
#14 |
|
BAN stały
|
Polecam wątek "Damski zapach dla faceta" (który sam onegdaj stworzyłem
), myślę, że znajdziesz w nim trochę inspiracji
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:06.

Takie Grey Flannel pachnie na mnie wybitnie kobieco, natomiast Royal Muska adresowana dla kobiet zdecydowanie widzi mi się na facecie, a rzadko mam uczucie, że zapach jest przypisany konkretnie którejś płci. Z takich "babskich ale męskich" przychodzi mi na myśl jeszcze J'Ose Eisenberg, Covet i Balenciaga L'Essence, z "męskich ale babskich" Moschino Friends, Egoiste Platinum, męskie Tumulte, Encre Noire, Coty Wild Woods, wspomniane już Grey Flannel, Antidote, Obsession Men, Blue Sugar, Kouros 

), myślę, że znajdziesz w nim trochę inspiracji