|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Jedzenie co 2-3 godziny a zwiekszenie apetytu
Dziewczyny,
Od kilku tygodni zaczelam przestrzegac tego, zeby jesc regularnie co 2-3 godziny. Czuje sie bardzo dobrze, schudlam pare kilo, ale zauwazylam, ze mam o wiele wiekszy apetyt, w tym na lakocie typu orzechy, owoce. Jak nie jem, to mysle o jedzeniu... ![]() Z gory dziekuje za odpowiedzi! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Jedzenie co 2-3 godziny a zwiekszenie apetytu
czesc
![]() ja mysle ze to normalne bo przyspieszyl ci metabolizm wiec jak mina te 2-3 godziny zaczynasz robic sie glodna - organizm jest przyzwyczajony ze to "pora karmienia" i chce jesc - ja tez tak mam - wedlug mojego zoladka mozna regulowac zegarki heheh jestem glodna wiec minely 3 godziny ![]() co do ochoty na owoce... owoce = cukier, weglowodany ja widze dwa mozliwe powody - zaleznie od tego jakie sa twoje codzienne jadlospisy.. wersja 1. to jesli jesz ogolnie malo weglowodanow owoce sa "lakociem" wiec jako taki ("owoc zakazany"...?) kusza... (i tu znowu - to z obserwacji mojego organizmu) wersja 2. jesz sporo weglowodanow, owoce, ryz, kasze jogurty - wiec poziom cukru we krwi i insuliny jest niestabilny - duzo cukru we krwi zaraz po jedzeniu, potem gwaltownie opada i pojawia sie ochota na kolejna slodka przekaske... ja widze po sobie, jedzac owoce praktycznie tylko rano na sniadanie, ze jesli zjem ich wiecej, albo zjem np banana to w ciagu dnia mam wieksza ochote na slodkie/owoce/weglowodany (nie jest powiedziane ze ulegam pokusie, ale ogolnie mnie ciagnie..). Podkreslam, ze nie jestem zadna ekspertka, to sa moje wnioski wyciagniete z obserwacji moijego organizmu i moich reakcji, u ciebie moze byc inaczej.. pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
tez tak mam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Może zjadasz za małe porcje. A orzechy jedz na zdrowie tylko w rozsądnych ilościach. Warzywa takie jak: surowa marchew, sałata, rzodkiewka i pomidor możesz przegryzać nawet po kolacji bo one nie mają praktycznie kalorii.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Dzieki dziewczyny za odpowiedzi
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:12.