|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Koniec z bierną postawą! Kobieta bluszcz postanawia się "odwinąć" :)
Witam,
piszę z konta koleżanki, gdyż nie mam tu swojego i nie chcę zakładać- raczej wolę Was podczytywać niż sama się udzielać. Jednakże dziś coś do mnie dotarło-o czym chciałabym porozmawiać z kimś obcym- a mianowicie zdałam sobie sprawę, że uzależniłam się od mojego TŻ. Może najpierw parę informacji o nas i o tym co robimy: jesteśmy razem ponad 1,5 roku bardzo intensywnego związku. Kochamy się, lubimy, szanujemy etc. Mój TŻ jest bardzo aktywnym człowiekiem- o wielu pasjach i zainteresowaniach- ma swój zespół, studiuje,uprawia na st zawodowym sztuki walki,prowadzi treningi itd itd Jednym słowem spełnia się zarówno zawodowo jak i życiowo. Ja również studiuję - kierunek, który bardzo lubię i który mnie interesuje a do tego pracuję- w nijakiej pracy, ale dobrze płatnej- niestety z racji obecnej sytuacji na rynku muszę się jej trzymać. Problemem, który mnie trapi jest brak pomysłu na siebie- wobec czego zdałam się na TŻ i można powiedzieć przejęłam jego zainteresowania- zaczęłam uczęszczać na zajęcia przez niego prowadzone-spotykać się z jego znajomymi, chodzić na jego koncerty. Wszystko było by dobrze, gdybym w między czasie robiła coś dla siebie co tylko mi sprawia przyjemność, ale ja pozwoliłam na zatracenie siebie- w zasadzie właśnie się obudziłam, że nie mam aktualnie żadnych zainteresowań- niczego odrębnego, niczego co lubię robić, niczego co by mnie pochłonęło. Jednym słowem stałam się kobietą bluszcz- zdaną na mężczyznę, czekającą biernie, aż on sam coś zaproponuje, bez iskry i bez wlasnego wkładu ( mentalnego) w związek. Wiem, że taka postawa czyni mnie nieatrakcyjną w jego oczach-może jeszcze sobie tego nie uświadomił zbyt pochłonięty swoimi pasjami- ale to kwestia czasu - nieatrakcyjnie również czuję się sama ze sobą- nudzę się w swoim towarzystwie i jestem nieciekawa sama dla siebie. Najgorszym dla mnie w tej sytuacji jest to, że nigdy nie miałam zbyt wielu znajomych z którymi mogłabym gdzieś wyjść- jako osoba zapracowana itd po prostu przestałam pielęgnować kontakty towarzyskie i jak to bywa w takich przypadkach po prostu "zdechły"- oczywiście na moje własne życzenie. Próbowałam je odnowić, ale jakoś nie bardzo-ludzie, którym wcześniej ja odmawiałam wcale nie mają teraz ochoty się ze mną spotkać co jest w pełni zrozumiałe. Jestem raczej szybko działającą osobą więc sporo dziś się zastanawiałam jak odzyskać siebie. Oto co mi wpadło na razie do głowy: - zapisać się na taniec- (od dawna marzę o tym rodzaju tańcu, ale brakowało mi odwagi a także mam nadzieję, że poznam na nim jakieś ciekawe osoby, z którymi mogłabym wyjść od czasu do czasu na kawę ) A może ktoś jeszcze ma taki problem jak ja? może któraś z Was ma podobną sytuację i brakuje jej koleżanki, z którą mogłaby wyjść czasem na kawę, spacer? pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Koniec z bierną postawą! Kobieta bluszcz postanawia się "odwinąć" :)
Wydaje mi się, że jeśli odczuwasz, że straciłaś swoje pasje i zainteresowania - to rzeczywiście trzeba coś przedsięwziąć.
Po pierwsze poświęć trochę czasu tylko dla rozwijania siebie - rób to, co zawsze chciałaś - tak, jak wspomniałaś, jakiś taniec (to dobra okazja do zawarcia różnych znajomości), może jakiś kurs (ja na przykład zawsze chciałam nauczyć się francuskiego ![]() ![]() Po drugie - wspomniałaś, że studiujesz, pracujesz. Może w tamtych środowiskach są jakieś ciekawe osoby, z którymi załapiesz kontakt? A wśród znajomych TŻ - nie ma nikogo, z kim fajnie Ci się rozmawia? Wyjdź z inicjatywą rozmów, spotkania - a nóż okaże się to ktoś, kto będzie Ci bliski jako przyjaciel/przyjaciółka od serca. Po trzecie, możesz spróbować zmienić się również wizualnie - wizyta u fryzjera, u kosmetyczki poprawi humor, da Ci motywację do działania. Nasz wygląd nawet podświadomie wpływa na nastrój. Mi to zawsze pomagało, jeśli nie miałam zapału do zmian. Taki mały impuls, a działa ![]()
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Hej, dzięki za fajną odpowiedź ![]() ![]() i już się umówiłam z dziewczyną przyjaciela TŻ w przyszły weekend na wino u mnie ![]() a co do rady odnośnie siłowni i basenu- robiłam to wszystko z TŻ i jakoś nie czuję tego- tzn chyba potrzebuję poczuć się na nowo kobietą- zapisuję się na kurs tańca na rurze ![]() a co do fryzury i ogólnie image tu fakt - zaniedbałam się- przytyłam, wkładam na siebie byle co- myślę, że zrobiłam się na jedną z tych kobiet co to już mają misiaczka i rozsiadają się w dresie przed tv z popcornem w misce- ehh leżę w łóżku chora i mam czas na przemyślenia - dość stagnacji czas na rozwój dziękuję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Wyjdę chyba na zołzę,ale nie rozumiem problemu?Zobaczyłaś,że za bardzo żyjesz zainteresowaniami faceta i jesteś bierna i chcesz to zmienić i gdzie problem?
Żaden związek nie utrzyma się,gdy para jest ze sobą w każdej wolnej chwili - każdy chce odpocząć od drugiej osoby i od tego są inne zainteresowania ![]() Chyba,że nie wiesz gdzie znaleźć nowe osoby?Ja na aerobiku mam multum koleżanek- teraz nie chodzę,ale koleżeństwo jest nadal.Poza tym praca.
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:11.