|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
![]() zmiana biurka na toaletkę, czy da radę?
mam dylemat, chciałam trochę zmienić pokój-już ostatnio zmieniałam,ale ciągle mam syf"kosmetyczny"
i myślałam o tym, żeby zmienić biurko na toaletkę-ale nie kupować, tylko zrobić. daję zdjęcia pokoju. mam ten pokój dobrę parę lat (mam22,a pokój od 12 urodzin,więc mebli nie zmieniałam ,tylko dodatki - dywany, ściany, delikatnie meble-tzn. zmiena położenia biurka, żeby było więcej miejsca -i tego nie chcę zmieniać) opis: 1 drzwi 2i3dywaniki 4 okno 5 łóżko 6kuferek 7fotel biurowy 8biurko z kompem, urzadzeniem wielofunkcyjnym i koszyczkiem z dlugopisami a nad biurkiem na ścianie zdjęcia rodzeństwa 9, 10, 11, 12 = komplet-meblościanka tylko w częściach. podobne do tych z linku tylko w zieleni i inne rozmieszczenie półek http://www.meble-brw.com.pl/_var/gfx...2909253807.jpg i http://images01.olx.pl/ui/8/47/21/12...1279908951.jpg 9=szafki zakryte i odkryte długa-kolumnowa 10=biurko + szafki tzn.na biurku mam książki jak w bibliotece oukładane a w szafkach zeszyty / kosmetyki 11=szafa i nad szafą szafka 12= szafki punkt czerwony to czerwone krzesło, które czasami przynoszę i wynoszę.... mam rolety-bez firan pomarańczowe. dywan "2" oliwkowo beżowo pomarańczowy, "3" seledynowy. ściany "zielona herbata" plus rysowane róże czerwone koło okna i drzwi. na łózku mam czerwony koc i pomarańczowe poduszki. ciągle mam bałagan -tzn. kosmetyki wszedzie. w kuferku "6" mam suszarkę. chcę (już nawet zamówiłam) kuferek do kosmetyków i myślałam , żeby tam włóżyć kosmetyki i do tego, który mam też położyć na biurku "10" a w środku jakieś dużawe lustro. ale nie wiem, czy nie zawieje "kiczem"? myślałam też nad minikomodą z ikei-ale u mnie nie ma ikei więc pozostaje internet-ale jest droga, kiedyś widziałam katalog około20zł, a mna aukcjach około 40zł nawet ponad? myślałam też żeby znad biurka zlikwidować te zdjęcia tylko czym zakryje gwoździe? są dwa duże. co o tym myślicie?
Wciąż ucieka nam, bo nie znamy prawdy o nim. Po co łapać króliczka, skoro tak przyjemnie się go goni...? Edytowane przez JaKate Czas edycji: 2011-12-15 o 15:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: zmiana biurka na toaletkę, czy da radę?
fotka
![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Ja myślę, że da radę
![]() Dużo by dało jakbyś dodała zdjęcie Twojego biurka i tego jak wygląda w tym momencie. Sama niedawno zmieniałam komode w "toaletke" ![]()
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
to jest to biurko. tzn.to na którym chcę zrobić "toaletkę" tylko nie wiem, czy da radę, bo w tym momencie mam za łóżkiem kuferki. i nie wiem gdzie wtedy "upcham" te książki?
![]() |
![]() |
#5 | |
DOMator
|
Cytat:
W miejsce filiżanek ustaw książki, a biurko zaaranżuj na toaletkę. Postaw lusterko, z boku kubek z pędzlami, kuferek z drobiazgami do makijażu lub z biżuterią. Na półce pod biurkiem znajdź miejsce na inne akcesoria kosmetyczne. Krzesło możesz odświeżyć zmieniając tapicerkę, bo rama jest w dobrym stanie. Przydałaby się również jakaś lampka doświetlająca ten kąt, bo na robienie makijażu może być zbyt ciemno. Większość górnego światła zasłaniasz sobie plecami. Lampka nie musi być typowo biurkowa, możesz poszukać jakiejś mniej biurowej, ważne, żeby móc regulować kąt padania światła. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Zgadzam się z dziewczynami- z biurka będzie świetna toaletka
![]()
![]() |
#8 | |
Rozeznanie
|
Moższ zamienić biuro w toaletkę.
Masz sporo miejsca w pokoju, więc jest to do zorganizowania. Też kiedyś takową sobie urządziłam i było fajnie. Tak jak dziewczyny poradziły musisz pozbyć się książek z biurka, przede wszystkim. Coś za coś. Duże lustra można kupić w sklepach "Wszystko za ... zł". I może nie są rewelacyjnej jakości to można wybrać coś sensownego. Jedno większe, drugie mniejsze. Fajny był też pomysł poukładania pędzli, kredek do makijażu w kubkach. Najlepiej jakby pasowały one do wystroju pokoju i były jednego koloru. Można kubki zamienić na niewielkie wazoniki z interesującymi zdobienimi lub organizery łazienkowe. Takie również powinnaś dostać we wspomnianych sklepach. Dla ciebie wybrałabym kolor kotrastowy - pomarańcz. Zamieściłam zdjęcie organizera łazienkowego w poście. W wysuwanej półce możesz zamontować organizer z przegródkami. Są takie w sklepach z artykułami do domu. Albo, jeśli masz trochę czasu i inwencji, możesz zrobić go sama, na swój styl. Wystarczy karton, papiery do oklejenia, ozdoby, klej, pomysł. W zależności od wielkości przegródek można tam umieścić biżuterię typu kolczyki, łańcuszki, bransoletki, wisiorki lub pojedyncze cienie do oczu, pudry, korektory itp. Zdjęcie również załączone. Na biurku możesz ułożyć ozdobne pudełka w różnych wielkościach, gdzie będziesz trzymała resztę kosmetyków. Można je zakupić, a także wykonać samemu. Kilka pomysłów poniżej. O oświetlenie też musisz zadbać w swoim zakresie. Ale lampkę nie trudno kupić. Ważne, by dawała odpowiednie światło. A reszta pomysłów nadejdzie sama.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
dzieki za rady w tej chwili nie mam czasu niestety,
ale przy okazji "walnę" zdjęcie kuferków, i ogólnie rzeczy w których mam kosmetyki... biżuterię właśnie mam w tych pudełkach i po środku w tych mini skrzyneczkach - i nie chcę jej "uwydatniać". ale książki niestety muszą zostać-po pierwsze je lubie po drugie są mi niezbędne. ewentualnie pomyślę nad zamianą, ale w tej chwili niestety mam troszę inne rzeczy.... ale oczywiście odezwę sie i dam fotki, lub jeśli już zmienię ![]() ps. poki co dziekowac za rady ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#10 | |
DOMator
|
Cytat:
Osobiście wolę książki niż kurzące się wystawki, które wprowadzają babciny klimat i niepotrzebny bałagan. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:52.