zmiana biurka na toaletkę, czy da radę? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-12-15, 15:35   #1
JaKate
Rozeznanie

Cool

zmiana biurka na toaletkę, czy da radę?

mam dylemat, chciałam trochę zmienić pokój-już ostatnio zmieniałam,ale ciągle mam syf"kosmetyczny"
i myślałam o tym, żeby zmienić biurko na toaletkę-ale nie kupować, tylko zrobić.
daję zdjęcia pokoju. mam ten pokój dobrę parę lat (mam22,a pokój od 12 urodzin,więc mebli nie zmieniałam ,tylko dodatki - dywany, ściany, delikatnie meble-tzn. zmiena położenia biurka, żeby było więcej miejsca -i tego nie chcę zmieniać)
opis:
1 drzwi
2i3dywaniki
4 okno
5 łóżko
6kuferek
7fotel biurowy
8biurko z kompem, urzadzeniem wielofunkcyjnym i koszyczkiem z dlugopisami a nad biurkiem na ścianie zdjęcia rodzeństwa
9, 10, 11, 12 = komplet-meblościanka tylko w częściach.
podobne do tych z linku tylko w zieleni i inne rozmieszczenie półek
http://www.meble-brw.com.pl/_var/gfx...2909253807.jpg
i
http://images01.olx.pl/ui/8/47/21/12...1279908951.jpg

9=szafki zakryte i odkryte długa-kolumnowa
10=biurko + szafki tzn.na biurku mam książki jak w bibliotece oukładane a w szafkach zeszyty / kosmetyki
11=szafa i nad szafą szafka
12= szafki
punkt czerwony to czerwone krzesło, które czasami przynoszę i wynoszę....
mam rolety-bez firan pomarańczowe.
dywan "2" oliwkowo beżowo pomarańczowy, "3" seledynowy.
ściany "zielona herbata" plus rysowane róże czerwone koło okna i drzwi.
na łózku mam czerwony koc i pomarańczowe poduszki.

ciągle mam bałagan -tzn. kosmetyki wszedzie.
w kuferku "6" mam suszarkę.
chcę (już nawet zamówiłam) kuferek do kosmetyków i myślałam , żeby tam włóżyć kosmetyki i do tego, który mam też położyć na biurku "10" a w środku jakieś dużawe lustro.
ale nie wiem, czy nie zawieje "kiczem"? myślałam też nad minikomodą z ikei-ale u mnie nie ma ikei więc pozostaje internet-ale jest droga, kiedyś widziałam katalog około20zł, a mna aukcjach około 40zł nawet ponad?
myślałam też żeby znad biurka zlikwidować te zdjęcia tylko czym zakryje gwoździe? są dwa duże.

co o tym myślicie?

Edytowane przez JaKate
Czas edycji: 2011-12-15 o 15:50
JaKate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-15, 15:46   #2
JaKate
Rozeznanie

Dot.: zmiana biurka na toaletkę, czy da radę?

fotka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg mojpokoj.jpg (48,7 KB, 233 załadowań)

Stary 2011-12-15, 18:04   #3
olaaaa199111
Zakorzenienie

Ja myślę, że da radę
Dużo by dało jakbyś dodała zdjęcie Twojego biurka i tego jak wygląda w tym momencie.
Sama niedawno zmieniałam komode w "toaletke"
Stary 2012-01-08, 16:22   #4
JaKate
Rozeznanie

to jest to biurko. tzn.to na którym chcę zrobić "toaletkę" tylko nie wiem, czy da radę, bo w tym momencie mam za łóżkiem kuferki. i nie wiem gdzie wtedy "upcham" te książki?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0111.jpg (127,8 KB, 355 załadowań)

Stary 2012-01-08, 17:40   #5
Elfia4
DOMator

Cytat:
Napisane przez JaKate Pokaż wiadomość
to jest to biurko. tzn.to na którym chcę zrobić "toaletkę" tylko nie wiem, czy da radę, bo w tym momencie mam za łóżkiem kuferki. i nie wiem gdzie wtedy "upcham" te książki?
Wyrzuć z półki te filiżanki. Ich miejsce jest w kuchni. W pokoju tylko zabierają miejsce na potrzebne rzeczy i kurzą się.
W miejsce filiżanek ustaw książki, a biurko zaaranżuj na toaletkę. Postaw lusterko, z boku kubek z pędzlami, kuferek z drobiazgami do makijażu lub z biżuterią. Na półce pod biurkiem znajdź miejsce na inne akcesoria kosmetyczne. Krzesło możesz odświeżyć zmieniając tapicerkę, bo rama jest w dobrym stanie.
Przydałaby się również jakaś lampka doświetlająca ten kąt, bo na robienie makijażu może być zbyt ciemno. Większość górnego światła zasłaniasz sobie plecami. Lampka nie musi być typowo biurkowa, możesz poszukać jakiejś mniej biurowej, ważne, żeby móc regulować kąt padania światła.
Elfia4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-08, 19:42   #6
_stardust
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Elfia4 Pokaż wiadomość
Wyrzuć z półki te filiżanki. Ich miejsce jest w kuchni. W pokoju tylko zabierają miejsce na potrzebne rzeczy i kurzą się.
W miejsce filiżanek ustaw książki, a biurko zaaranżuj na toaletkę. Postaw lusterko, z boku kubek z pędzlami, kuferek z drobiazgami do makijażu lub z biżuterią. Na półce pod biurkiem znajdź miejsce na inne akcesoria kosmetyczne. Krzesło możesz odświeżyć zmieniając tapicerkę, bo rama jest w dobrym stanie.
Przydałaby się również jakaś lampka doświetlająca ten kąt, bo na robienie makijażu może być zbyt ciemno. Większość górnego światła zasłaniasz sobie plecami. Lampka nie musi być typowo biurkowa, możesz poszukać jakiejś mniej biurowej, ważne, żeby móc regulować kąt padania światła.
zgadzam sie. fajne są takie lampki na klips, na takim giętkim "drucie", można przypiąć do ściaanki biurka i dowolnie ustawić
_stardust jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-09, 08:25   #7
olaaaa199111
Zakorzenienie

Zgadzam się z dziewczynami- z biurka będzie świetna toaletka

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-01-09, 22:52   #8
makarona
Rozeznanie

Moższ zamienić biuro w toaletkę.
Masz sporo miejsca w pokoju, więc jest to do zorganizowania. Też kiedyś takową sobie urządziłam i było fajnie.

Tak jak dziewczyny poradziły musisz pozbyć się książek z biurka, przede wszystkim. Coś za coś.
Duże lustra można kupić w sklepach "Wszystko za ... zł". I może nie są rewelacyjnej jakości to można wybrać coś sensownego. Jedno większe, drugie mniejsze.
Fajny był też pomysł poukładania pędzli, kredek do makijażu w kubkach. Najlepiej jakby pasowały one do wystroju pokoju i były jednego koloru. Można kubki zamienić na niewielkie wazoniki z interesującymi zdobienimi lub organizery łazienkowe. Takie również powinnaś dostać we wspomnianych sklepach. Dla ciebie wybrałabym kolor kotrastowy - pomarańcz. Zamieściłam zdjęcie organizera łazienkowego w poście.

W wysuwanej półce możesz zamontować organizer z przegródkami. Są takie w sklepach z artykułami do domu. Albo, jeśli masz trochę czasu i inwencji, możesz zrobić go sama, na swój styl. Wystarczy karton, papiery do oklejenia, ozdoby, klej, pomysł.
W zależności od wielkości przegródek można tam umieścić biżuterię typu kolczyki, łańcuszki, bransoletki, wisiorki lub pojedyncze cienie do oczu, pudry, korektory itp.
Zdjęcie również załączone.

Na biurku możesz ułożyć ozdobne pudełka w różnych wielkościach, gdzie będziesz trzymała resztę kosmetyków. Można je zakupić, a także wykonać samemu.
Kilka pomysłów poniżej.

O oświetlenie też musisz zadbać w swoim zakresie. Ale lampkę nie trudno kupić. Ważne, by dawała odpowiednie światło.

A reszta pomysłów nadejdzie sama.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2155480-1-1-6.jpg (2,8 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 10638245.jpg (12,8 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zdjecie_13715_1.jpg (30,4 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 046b612c0d37761e13d6a81a7f3592a843bb8ca2.jpg (8,9 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pudelka-ozdobne-model-5982700-2-komplet.jpg (40,5 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 448042_p.jpg (17,5 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zestaw-pudelek-ozdobnych-lhf-fioletowy.jpg (53,6 KB, 26 załadowań)

Nasz czas oczekiwania
makarona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-11, 17:55   #9
JaKate
Rozeznanie

dzieki za rady w tej chwili nie mam czasu niestety,
ale przy okazji "walnę" zdjęcie kuferków, i ogólnie rzeczy w których mam kosmetyki...
biżuterię właśnie mam w tych pudełkach i po środku w tych mini skrzyneczkach - i nie chcę jej "uwydatniać". ale książki niestety muszą zostać-po pierwsze je lubie po drugie są mi niezbędne. ewentualnie pomyślę nad zamianą, ale w tej chwili niestety mam troszę inne rzeczy....
ale oczywiście odezwę sie i dam fotki, lub jeśli już zmienię

ps. poki co dziekowac za rady

Stary 2012-01-11, 22:47   #10
Elfia4
DOMator

Cytat:
Napisane przez JaKate Pokaż wiadomość
ale książki niestety muszą zostać-po pierwsze je lubie po drugie są mi niezbędne. ewentualnie pomyślę nad zamianą, ale w tej chwili niestety mam troszę inne rzeczy....
ale oczywiście odezwę sie i dam fotki, lub jeśli już zmienię
Pisałam, żebyś książkom znalazła odpowiednie miejsce na półce, a nie kątem na biurku, absolutnie nikt nie pisał o ich wyniesieniu z pokoju. Wynieś tylko te filiżanki z półki obok biurka do kuchni, bo to element całkowicie zbędny w pokoju nastolatki. Kuchnia jest miejscem parzenia kawy czy herbaty i to tam powinny stać odpowiednie akcesoria.
Osobiście wolę książki niż kurzące się wystawki, które wprowadzają babciny klimat i niepotrzebny bałagan.
Elfia4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości