|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
wydalanie pokarmu
Witam, cwicze na silowni i mam diete na mase (czyli jem sporo) i czesto jak cos zjem to po 10 minutach musze isc na kibelek usiąśc na tron..., czesto "sraczka" (przepraszam za takie wyrazenie) niz normalny stolec i moje pytanie brzmi czy przy tym zjawisku moj posilek zjedzony 10 min temu wedruje do kanalizacji i wszystkie wartosci odzywcze zjedzone w tym posilku "uciekly"? A moze wydalam wtedy np. obiad z dnia poprzedniego? Ale to akurat 10 min po zjedzeniu czegos?
Prosze o pomoc |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Rozeznanie
|
Dot.: wydalanie pokarmu
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Dot.: wydalanie pokarmu
tez tak czasem mam
![]() mysle, ze to normalna reakcja organizmu na nadmiar jedzenia (ale zdarza sie tylko przy duzych ilosciach normalnego zdrowego jedzenia czyli np przy diecie na mase... jak sie objem slodyczy albo pizzy to nie ![]() bo jelita sa jeszcze pelne, wczesniejsze jedzenie jest powolutku trawione i sie przesuwa, a tu nagle nastepna duza porcja, pelna skladnikow odzywczych... wiec trzeba szybko "zrobic miejsce" ![]() ja to tak widze, ale podstaw naukowych na to za bardzo nie mam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:19.