Idealny szampon i odzywka-wasze typy:) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-11-01, 22:06   #1
CzarnyElf
Zakorzenienie

Idealny szampon i odzywka-wasze typy:)

znalezliscie taki?
Albo moze jakies produkty praaawie bliskie idealu?
Bo ja ciagle szukam i szukam i w 100% zadowolona nie jestem
Wpisujcie swoje typy i opiszcie swoje wlosy.Mam nadzieje ze temat sie przyjmnie

Moje typy:

Wlosy moje:poldlugie,przesuszajace sie ,wiecznie polatane koncowki,tendencja do lamania i puszenia sie,lekko falujace z natury.Ostatnio nie farbuje.

Szampon:Sunsilk fioletowy(prawie ideal-z jednym ale-niestety przesusza po jakims czasie wlosy)ale sa one takie gladkie ze chyba mu to wybacze i do niego znowu powroce

Odzywka:Triple moisture mask Neutrogena-jak na razie ideal.Fajnie nawilza,wlosy sa gladkie ,sliskie.Ale ciagle szukam czegos lepszego.
CzarnyElf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-02, 00:06   #2
dagna1
Zakorzenienie

Dot.: Idealny szampon i odzywka-wasze typy:)

znalazlam ))))))))) dla mnie nie ma nic lepszego :

szampon - eva natura rumiankowy (ok 3 zlote)
odzywka - schwarzkopf kompletna regeneracja, z 19 skladnikami (ok 8 zl). wax

wlosy byly : zniszczone, wysuszone (3 razy rozjasniacz na glowie - z czarnego na blond), generalnie bez zycia.

po niecalych 2 tygodniach wlosy staly sie : niesamowicie mile w dotyku(!!!), nawilzone, 'lekkie', zdrowsze.. no i jasniejsze

dagna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-02, 02:00   #3
CzarnyElf
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dagna1 Pokaż wiadomość
znalazlam ))))))))) dla mnie nie ma nic lepszego :

szampon - eva natura rumiankowy (ok 3 zlote)
odzywka - schwarzkopf kompletna regeneracja, z 19 skladnikami (ok 8 zl). wax

wlosy byly : zniszczone, wysuszone (3 razy rozjasniacz na glowie - z czarnego na blond), generalnie bez zycia.

po niecalych 2 tygodniach wlosy staly sie : niesamowicie mile w dotyku(!!!), nawilzone, 'lekkie', zdrowsze.. no i jasniejsze

Czy to jest ta odzywka?
http://store.hello-gorgeous.net/bcbotoretr6.html
Stary 2007-11-02, 08:59   #4
Emilcia_1616
Zakorzenienie

ja tej odzywki w polsce jeszcze nie widzialam.
Stary 2007-11-02, 10:18   #5
Laity
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez CzarnyElf Pokaż wiadomość
Raczej nie ta. Ta, o której napisała dagna, to zwykła odżywka do kupienia w supermarkecie za 8zł, a ta z linka, to chyba jakaś seria pro zdaje się
Żałuję, że na moich włosach ta pierwsza się nie sprawdziła...

moje włosy: przetłuszczające się, wysuszone od suszarki, prostownicy i farbowania, przy takiej pogodzie, jaką mamy teraz w Polsce puszą się niemiłosiernie;

szampon: tataro-chmielowy Barwy

odżywka: do tej pory zachwalałam granatową odżywkę Dove - regenerującą Intense Care, ale ostatnio jakoś się nie sprawdza (kwestia wilgotności powietrza zdaje się);

Laity jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-02, 11:49   #6
dagna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CzarnyElf Pokaż wiadomość
nie,nie ta. tak jak powiedziala Laity,odzywka jest normalnie do kupienia np w drogeriach. jest to nowosc,bo stala na puleczce z napisem 'nowosc' patrzylam na kwc,ale niestety nie ma jej jeszcze. gdybym miala mozliwosc to zrobilabym zdjecie tej odzywki,ale niestety brak aparatu w kazdym razie opakowanie odwrocone jest do gory nogami
dagna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-02, 12:30   #7
wichura
Raczkowanie

GG do wichura

Moje włosy: cieńkie jak u dziecka, miękkie, łatwo łamiące się i szybko wypadające, źle reagujące na pianki i lakiery, silnie przetłuszczające się, rzadkie.

Szampon: Barwa Tataro chmielowa - ze wszystkich szamponów ziołowych jakich dotąd próbowałam, ten jeden wyraźnie działa na przetłuszczanie nie wysuszając wogóle włosów. To jest szampon który wychodzi na przeciw moim utrapieniom a za śmieszne pieniądze.

Odżywka: Do szamponu ziołowego który jest mocno czyszczący trzeba mi czegoś mocno odżywiajacego. Najlepiej sprawują się: złota linia Pantene, zielona AT avonu (włosy proste) oraz Absolut Repair Loreala (szalenie wydajna). Najgorsze do ziołowych szamponów są lekkie odżywki albo te przeznaczone do konkretnego koloru włosów (np Glis Kur do blond).
wichura jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-11-02, 21:08   #8
CzarnyElf
Zakorzenienie

Dzieki dziewczyny za odpowiedzi dotyczace tej odzywki(chyba jej nie znajde-malo u nas produktow tej firmy)

Widze ze sie powoli wpisujecie
Prosze o wiecej typow
Stary 2007-11-03, 09:49   #9
Ewelina690
Raczkowanie

Włosy - długie, dość suche - zwłaszcza końcówki

Szampon - nie przywiązuje do niego większej wagi. Słuzy mi elseve, panten, gliss kur.

Odżywka - na pierwszym miejscu od lat Loreal Elseve (kolor żólty), ok 12 zl.

Maska - oczywiscie Wax.

Dodatkowo
- olejek rycynowy codziennie na noc (bo myję włosy każdego ranka), płynny jedwab BioSilk.

Przy stosowaniu takiego zestawu (przez ok miesiąc) wyciagnełam włosy ze stanu koszmarnego na piekne, miekkie i slniace (kolezanki nie moga sie nadziwic)
Ewelina690 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-03, 14:51   #10
Agusia007
Zadomowienie

GG do Agusia007

Wlosy:prostowane rok( to chyba wszystko powinno wyjasnic), mieszane
Szampon:Barwa tataro-chmielowa oraz z czarnej rzepy.. wlosy sa dlugo swieze miekkie sliskie puszcyste, delikatny ziolowy zapach, uczucie swiezosci i ta miesistosc..
odżywka:tutaj moge polecić osmo essence- ale nakladam tylko od polowy wlosow zeby nie"zatlumic" dzialania szamponu
ein kleiner Mensch stirbt nur zum schein
wolte ganz allein sein..
Ich will ein Herzschlag kontrollieren
Ich muss Zerstören!Neein!
Nocny marek
Agusia007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-03, 15:15   #11
Taverney
Zakorzenienie

Włosy mam suche i zniszczone po trwałej, zwłaszcza na końcach, z natury grube i gęste.

Moje najnowsze znaleziska, które jak na razie spełniają swoją role w 100%
to szampon Palmolive Naturals 2 w 1 Odżywianie
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...ow-wlosow.html

i odżywka odbudowująca Elseve Nutri-Ceramidy
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...ra-wersja.html
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-03, 15:21   #12
1141655
Zakorzenienie

Włosy - długie, dość suche - niszczone przez farbowanie i codzienne poranne suszenie.

Szampon - Gliss Kur z jedwabiem, czerwony Loreal to moi faworyci

Odżywka - na pierwszym miejscu odzywka Gliss Kur z jedwabiemw sprayu , po niczym innym nie mam tak lsniacych i lejących włosów

Dodatkowo - płynny jedwab BioSilk, i ICHI < taki z czerwona nakretka, nakladam go przed suszeniem>

Taki zestaw stosuje od dość dawna i z włosów, nad którymi fryzjerze załamywali ręce, mam lśniące włosy, dobrze odżywione i nawet znikły wady , które miałam na nich przez kilkuletnie farbowanie.

http://perfekcyjniewdomu.blogspot.com/
Mój drugi, prywatny, trochę o porządkach
1141655 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-05, 09:40   #13
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Włosy - dość gęste, ale cienkie, nieszczególnie skłonne do wypadania, delikatne, kolor średni blond (nie farbowane), proste, przyklapnięte.

Szampon - najlepszym jaki kiedykolwiek miałam jest już dawno wycofany Palmolive z wyciągiem z avocado. Używałam go około 10 lat temu i był fenomenalny, nawet podczas wakacji nad Adriatykiem, gdzie po powrocie z plazy włosy były sztywne od soli i z tego powodu myte 2 razy dziennie - zapewniał piękny połysk i odżywienie. Z bardziej dostępnych najlepiej chyba działały na mnie zwykłe ziołowe szampony typu familijny. Obecnie zachwycam się tataro-chmielową Barwą. Odpowiadają mi też szampony Clairol, które nieco wysuszają mi włosy (w moim przypadku to dobrze), ale są jednak napakowane chemią.

Odżywka - nie zawsze jej używam, czasem tylko myję włosy i pozostawiam do wyschnięcia. Przyznam, że nie mam takiej jednej super odzywki, jest kilka, które są dobre, ale nie znalazłam chyba jeszcze tej jednej jedynej Ale przyznam, że jestem zadowolona z odzywki w sprayu z keratyną firmy Ziaja oraz ze sprayu z 19 składnikami Gliss Kura. Po tej pierwszej włosy są jakby bardziej sztywne, natomiast po tej drugiej bardziej miękkie i puszyste.

Dodatkowo - dla mnie rewelacją jest WAX. Poza tym od czasu do czasu płukanka z octu, która prawie nic nie kosztuje, a zapobiega rozdwajaniu się końcówek i genialnie nabłyszcza włosy, nie obciążając ich.

Wewnętrznie - piję herbatkę z rumianku oraz pokrzywy. Co jakiś czas robię sobie witaminowe kuracje. Silica i Belissa ją bardzo dobre, hamuja wypadanie włosów, ale aktualnie nie biore żadnych suplementów.

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-06, 15:24   #14
Vickey
Przyczajenie

Hey,ja osobiście polecam Wam wszystkim Henne Wax, do kupienia w aptece (ok. 20zł), włosy szybciej rosną, lepiej się układają, nie elektryzują się, polecam !!!
Vickey jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-06, 16:57   #15
julittaa22
Zadomowienie

Thumbs up Dot.: Idealny szampon i odzywka-wasze typy:)

Jeśli macie u siebie sklep Kaufland to bardzo polecam szampony i odżywki Aile które zachwycaja pieknymi zapachami (uzywalam seri cynamonowej a teraz mam wiśniową) juz za sam zapach powinny dostac maksymalna note Szampon jest gesty kremowy,bardzo dobrze sie pieni,nie placze włosów.Odzywka poglebia zapach szamponu,jest kremowa i równiez gesta.Wloski po zastosowaniu tego duetu super sie rozczesuja i pieknie pachna.To jedne z lepszych kosmetyków do pielegnacji i nie ustepuja miejsca tym z wyzszej połki Kosztuja 2,99zł Polecam goraco bo naprawde warto
julittaa22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-07, 09:20   #16
Soft
Wtajemniczenie

Ja także znalazłam swoje ideały ale jeszcze wszystkich kosmetyków świata do włosków nie używałam więc kto wie...moze znajda sie kiedys jeszcze leszpe

Włosy- naturalny blond, farbowane na bardzo jasny blond. Długość do ramion. Bardzo cienkie i bardzo delikatne.Proste, troszke wypadają.

Najlepsza odżywka-- mam 2 najlepsze odzywki. Przy braku funduszy Pantene Restoratives Program Odnowy, jesli budżet pozwoli odzywka Absolut Repair

Najlepsza maska- nie moge o niej nie wspomnieć bo to moje kwc jeśli chodzi o pielegnacje włosów. Pasuje mi w 100% pod kazdym względem - Wella SP - Hydro Mask

Najlepszy szampon - z drogeryjnych idealnego jeszcze nie znalazla, z profesjonalnych ideałem jest dla mnie Absolut Repair

Wymiana
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=43332094 #post43332094

Edytowane przez Soft
Czas edycji: 2007-11-07 o 09:20 Powód: błąd
Soft jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-07, 09:29   #17
Śnieżka
Zakorzenienie

Soft a ta maska wella nadaje blask,miękkosc co konkretnie bo szukam wlasnie jakiejs dobrej maseczki do wlosow
Śnieżka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-07, 09:31   #18
Yovitka21
Zakorzenienie

GG do Yovitka21

szampon - Timotei nawilżający migdalowy

odżywka - w tej samej seri Timotei

połączenie daje cudowne efekty...włosy sa miekkie i lśniące...cudo

http://www.suwaczek.pl/cache/03449facd2.png

"Ciągle byłam gorsza. Zastanawiałam się, dlaczego tak jest. Może dlatego, że sama czułam, że nic nie jestem warta?"
H. Opfer

Yovitka21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-07, 09:32   #19
truskaffka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vickey Pokaż wiadomość
Hey,ja osobiście polecam Wam wszystkim Henne Wax, do kupienia w aptece (ok. 20zł), włosy szybciej rosną, lepiej się układają, nie elektryzują się, polecam !!!
ja tez
and it teases you every night (..)
truskaffka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-11-07, 09:44   #20
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Cytat:
Napisane przez julittaa22 Pokaż wiadomość
Jeśli macie u siebie sklep Kaufland to bardzo polecam szampony i odżywki Aile które zachwycaja pieknymi zapachami
Dobrze wiedzieć, mam Kaufland w miarę w pobliżu. Używalam i tych tanich kosmetyków (szampony Yung z Rossmana, odżywka 2 w 1 też z Rossmana) i nie narzekałam. Dzięki za informację!

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-07, 18:34   #21
Soft
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Śnieżka Pokaż wiadomość
Soft a ta maska wella nadaje blask,miękkosc co konkretnie bo szukam wlasnie jakiejs dobrej maseczki do wlosow
Przedewszystkim włoski są po niej doskonale nawilżone przez co sa gładsze, głuski nie sa tak rozchylone a co za tym idzie lepiej odbijają światło więc i ładniej błyszczą;-) Maska nadaje ich tez supermiekkości i lekkości i jest niesamowicie wydajna.

Wymiana
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=43332094 #post43332094
Soft jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-08, 13:04   #22
Laity
Wtajemniczenie

Smile Dot.: Idealny szampon i odzywka-wasze typy:)

Cytat:
Napisane przez Soft Pokaż wiadomość
Najlepsza maska- nie moge o niej nie wspomnieć bo to moje kwc jeśli chodzi o pielegnacje włosów. Pasuje mi w 100% pod kazdym względem - Wella SP - Hydro Mask
Cytat:
Napisane przez Soft Pokaż wiadomość
Przedewszystkim włoski są po niej doskonale nawilżone przez co sa gładsze, głuski nie sa tak rozchylone a co za tym idzie lepiej odbijają światło więc i ładniej błyszczą;-) Maska nadaje ich tez supermiekkości i lekkości i jest niesamowicie wydajna.
Trzeba się będzie za nią rozglądnąć.

Laity jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-08, 13:28   #23
lalicja
Wtajemniczenie

GG do lalicja

mój szampon nr 1 to kerastese z cementem! jest po prostu najlepszy!
co do odzywki to rene furterer fiovanti- włoski po niej lśnią jak nie wiem, pozatym są puszyste i mięciutkie

lalicja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-08, 14:51   #24
izuu
Wtajemniczenie

GG do izuu

a ja ideału nie mam

no może.. odżywka l'oreal absolut repair... ale jeśli za jej wade przyjmiemy dużą cenę, to jednak ideałem nie jest
izuu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-08, 21:38   #25
psycha
Zakorzenienie

GG do psycha

szampon : johnson's baby no more tears - dla mnie to szampon oczyszczający, w trakcie mycia "zdziera" wrecz z wlosow wszelkie kremy, pasty, odzywki bez slukiwania. Wlosy są po nim naprawde czyste

odzywka: krem Revalid , 2 razy w tygodniu Regeneruje bez obciązania, nabłyszcza; efekt lsniacych wlosow utrzymuje sie nie tylko do kilku h po zastosowaniu, ale przez kolejne kilka dni, mimo czestego mycia wlosow.
psycha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-10, 08:29   #26
evitka21
Zakorzenienie

włosy: długie, niefarbowane, szybko przetłuszczające się, generalnie zdrowe, ale koncówki lubią się kundlić i w ogóle włosy troche łamać

szampon: ziołowe, najlepiej familijne: rzepowy abo jeszcze lepiej brzozowy. Włosy sa po nim leciutkie, czyste, lejące się i błyszczące. Dla mnie szampon musi przede wszystkim ładnie oczyszczać włosy-od pielęgnacji są odżywki i maski

odżywka:jeszcze nie wiem czy to moje ideały, ale bardzo lubię pantene restoratives pełna kontrola, ma ładny ,jakby kisielowy zapach, oraz odżywkę absolut repair. Obie sprawiają, że naprawdę mogę powiedzieć , ze jestem zadowolona z wyglądu swoich włosów i są tak miekkie i błyszczące że chce mi sie ich cały czas dotykać (gdyby nie szybko rozdwajające się końce i miejsca gdzie włosy mam trochę połamane byłyby idealne, nawet kolor mi się podoba)

maski: całkiem niezła wydaje się być lumino contrast loreala, ale jeszcze musze trochę poużywać, żeby być na 100% pewna.
Lubię też bardzo alfaparf semi di lino, bardzo ładnie odżywia i nawilża włosy, jedynie zapach nie powala na kolana, no i juz mi sie troche znudziła (ale na pewno do niej wróce)

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-11, 22:28   #27
pris
Raczkowanie

włosy: rozjaśniane od kilku lat, półdługie, cienkie z natury, lekko falują. Zniszczone, wymagają naprawdę intensywnej pielęgnacji (raz w miesiącu rozjaśniam odrosty i kładę farbę w chłodnym odcieniu blondu na całość).

szampon: ostatnio faworytem jest Farouk CHI Nourish Intense (33zł/300ml), świetnie się pieni, wygładza, odżywia. Włosy są lekkie i oczyszczone, ale bez puszenia i "filcu". Poza tym przyjemny jest L'Oreal Expert Absolut Repair i Intense Repair (ok 45zł/250ml), tyle że raz w tygodniu, bardzo intensywnie "karmią" i obciążają włosy. Zdecydowanie NIE POLECAM kąpieli z cementem Kerastase! Drogi do przesady, kiepski, włosy się rwą wręcz i są matowe.

odżywka/maska: ostatnio: TYLKO WAX! (20zł/200ml) Jestem zakochana w tej odżywce. Dobra jest też maska L'Oreal Intense Repair (ok. 75zł/500ml), choć też tylko okazyjnie, bo ciężka i mocna.
Ostatecznego szlifu dodaje serum SP Welli Ends Express (60zł/25ml), tylko na końcówki, włosy są po prostu jak z reklamy Pantene Pro-V (czyli tzw lusterko ) hehhe, choć samego Pantene kijem nie tknę. Pod prostownicę używam SP Welli High Hair Iron Flat (50zł/200ml), ślicznie nabłyszcza i chroni.

----------------
Dziewczyny z "problematycznymi" włosami i tymi zmarnowanymi chemią nie powinny tykać drogeryjnych kosmetyków! Spytajcie swojego fryzjera z czego się składa taki Dove czy Timotey - sam detergent, chamskie mydło i dodatek zapachowy. Tylko zdrowe włosy nie reagują alergicznie na takie specyfiki.
Apeluję i dudnię, bo choć nie przelewa mi się wcale, to wolę kupić bardziej wydajny, ale DOBRY kosmetyk profesjonalny, który faktycznie działa. Co prawda nie każdy, bo próbuję i eksperymentuję z półką fryzjerską, ale w końcu mam zdrowe, gładkie i śliczne włosy. Rok temu - wacik, biedny, oklapnięty i z aureolą połamanych końcówek, bo wolałam zakupy częste w Rossmanie i półkę pełną różnych kosmetyków. Teraz mam jeden szampon, ale świetny i jedną odżywkę.
pris jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-11, 23:20   #28
lacallie
Raczkowanie

Moje włosy są suche na końcach i przetłuszczające się u nasady
Dla mnie najlepszym szmponem jest Pantene Pro-V Intenywna Regeneracja
Natomiast odżywka, która służy moim włosom, to Gliss Kur Płynny Jedwab ...no i oczywiście od czasu do czasu WAX
lacallie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-12, 16:33   #29
Roxsana20
Raczkowanie

Ja mam włosy cienkie, puszące sie, połamane na końcach , lekko kręcone. Wyprubowała różne cuda ale jak narazie pomaga mi swietnie zestaw firmy DOVE INTENSIVE CARE używam i szamponu i odżywki są fajne nie obciążaja włosów ale jednoczesnie nie wysuszaja ich, włosy sa lśniące, mocne, łatwo sie rozczesuja i nie elekrtyzuja, nie puszą sie i łatwo układają. Jak narazie jeden z lepszych produktów.
Roxsana20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-12, 17:04   #30
kaja_1985r
Rozeznanie

włosy: od wielu lat rojaśniane, często prostowane, cienkie, przetłuszcające się, sięgające łopatek
odżywka: znalazłam ideał i jest nim Goldwel Kerasilk do włosów ekstremalnie suchych; dobra jest też L'oreala Absolut repair, ale moje oczekiwania były większe;
szampon: nie przywiązuje do niego żadnej wagi; włosy przy skórze głowy myję szamponem oczyszczającym (teraz Sunsilk), a resztę regenerującym lub nawilżającym (teraz Garnier Fructis Odbudowa&Blask)
dodatkowo: raz w tygodniu maska papjowa Inebrya codziennie jedwab Biosilka
kaja_1985r jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości