![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Idealny szampon i odzywka-wasze typy:)
znalezliscie taki?
Albo moze jakies produkty praaawie bliskie idealu? Bo ja ciagle szukam i szukam i w 100% zadowolona nie jestem ![]() Wpisujcie swoje typy i opiszcie swoje wlosy.Mam nadzieje ze temat sie przyjmnie ![]() Moje typy: Wlosy moje:poldlugie,przesuszajace sie ,wiecznie polatane koncowki,tendencja do lamania i puszenia sie,lekko falujace z natury.Ostatnio nie farbuje. Szampon:Sunsilk fioletowy(prawie ideal-z jednym ale-niestety przesusza po jakims czasie wlosy)ale sa one takie gladkie ze chyba mu to wybacze i do niego znowu powroce ![]() Odzywka:Triple moisture mask Neutrogena-jak na razie ideal.Fajnie nawilza,wlosy sa gladkie ,sliskie.Ale ciagle szukam czegos lepszego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Idealny szampon i odzywka-wasze typy:)
znalazlam
![]() szampon - eva natura rumiankowy (ok 3 zlote) odzywka - schwarzkopf kompletna regeneracja, z 19 skladnikami (ok 8 zl). wax wlosy byly : zniszczone, wysuszone (3 razy rozjasniacz na glowie - z czarnego na blond), generalnie bez zycia. po niecalych 2 tygodniach wlosy staly sie : niesamowicie mile w dotyku(!!!), nawilzone, 'lekkie', zdrowsze.. no i jasniejsze ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy to jest ta odzywka? http://store.hello-gorgeous.net/bcbotoretr6.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
ja tej odzywki w polsce jeszcze nie widzialam.
![]() |
#5 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Żałuję, że na moich włosach ta pierwsza się nie sprawdziła... moje włosy: przetłuszczające się, wysuszone od suszarki, prostownicy i farbowania, przy takiej pogodzie, jaką mamy teraz w Polsce puszą się niemiłosiernie; szampon: tataro-chmielowy Barwy odżywka: do tej pory zachwalałam granatową odżywkę Dove - regenerującą Intense Care, ale ostatnio jakoś się nie sprawdza (kwestia wilgotności powietrza zdaje się);
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Moje włosy: cieńkie jak u dziecka, miękkie, łatwo łamiące się i szybko wypadające, źle reagujące na pianki i lakiery, silnie przetłuszczające się, rzadkie.
Szampon: Barwa Tataro chmielowa - ze wszystkich szamponów ziołowych jakich dotąd próbowałam, ten jeden wyraźnie działa na przetłuszczanie nie wysuszając wogóle włosów. To jest szampon który wychodzi na przeciw moim utrapieniom a za śmieszne pieniądze. Odżywka: Do szamponu ziołowego który jest mocno czyszczący trzeba mi czegoś mocno odżywiajacego. Najlepiej sprawują się: złota linia Pantene, zielona AT avonu (włosy proste) oraz Absolut Repair Loreala (szalenie wydajna). Najgorsze do ziołowych szamponów są lekkie odżywki albo te przeznaczone do konkretnego koloru włosów (np Glis Kur do blond). |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny za odpowiedzi dotyczace tej odzywki(chyba jej nie znajde-malo u nas produktow tej firmy)
Widze ze sie powoli wpisujecie ![]() Prosze o wiecej typow ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Włosy - długie, dość suche - zwłaszcza końcówki
Szampon - nie przywiązuje do niego większej wagi. Słuzy mi elseve, panten, gliss kur. Odżywka - na pierwszym miejscu od lat Loreal Elseve (kolor żólty), ok 12 zl. Maska - oczywiscie Wax. Dodatkowo - olejek rycynowy codziennie na noc (bo myję włosy każdego ranka), płynny jedwab BioSilk. Przy stosowaniu takiego zestawu (przez ok miesiąc) wyciagnełam włosy ze stanu koszmarnego na piekne, miekkie i slniace (kolezanki nie moga sie nadziwic) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Wlosy:prostowane rok( to chyba wszystko powinno wyjasnic), mieszane
Szampon:Barwa tataro-chmielowa oraz z czarnej rzepy.. wlosy sa dlugo swieze miekkie sliskie puszcyste, delikatny ziolowy zapach, uczucie swiezosci i ta miesistosc.. odżywka:tutaj moge polecić osmo essence- ale nakladam tylko od polowy wlosow zeby nie"zatlumic" dzialania szamponu
Zapuszczamy włosy!! ![]() So allein will ich nicht sein...Wo bistu du? Das Feuer liebt mich..HILF MIR! ein kleiner Mensch stirbt nur zum schein wolte ganz allein sein.. Ich will ein Herzschlag kontrollieren Ich muss Zerstören!Neein! Nocny marek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Włosy mam suche i zniszczone po trwałej, zwłaszcza na końcach, z natury grube i gęste.
Moje najnowsze znaleziska, które jak na razie spełniają swoją role w 100% to szampon Palmolive Naturals 2 w 1 Odżywianie https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...ow-wlosow.html i odżywka odbudowująca Elseve Nutri-Ceramidy https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...ra-wersja.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Włosy - długie, dość suche - niszczone przez farbowanie i codzienne poranne suszenie.
Szampon - Gliss Kur z jedwabiem, czerwony Loreal to moi faworyci ![]() Odżywka - na pierwszym miejscu odzywka Gliss Kur z jedwabiemw sprayu , po niczym innym nie mam tak lsniacych i lejących włosów Dodatkowo - płynny jedwab BioSilk, i ICHI < taki z czerwona nakretka, nakladam go przed suszeniem> Taki zestaw stosuje od dość dawna i z włosów, nad którymi fryzjerze załamywali ręce, mam lśniące włosy, dobrze odżywione i nawet znikły wady , które miałam na nich przez kilkuletnie farbowanie. ![]()
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Włosy - dość gęste, ale cienkie, nieszczególnie skłonne do wypadania, delikatne, kolor średni blond (nie farbowane), proste, przyklapnięte.
Szampon - najlepszym jaki kiedykolwiek miałam jest już dawno wycofany Palmolive z wyciągiem z avocado. Używałam go około 10 lat temu i był fenomenalny, nawet podczas wakacji nad Adriatykiem, gdzie po powrocie z plazy włosy były sztywne od soli i z tego powodu myte 2 razy dziennie - zapewniał piękny połysk i odżywienie. Z bardziej dostępnych najlepiej chyba działały na mnie zwykłe ziołowe szampony typu familijny. Obecnie zachwycam się tataro-chmielową Barwą. Odpowiadają mi też szampony Clairol, które nieco wysuszają mi włosy (w moim przypadku to dobrze), ale są jednak napakowane chemią. Odżywka - nie zawsze jej używam, czasem tylko myję włosy i pozostawiam do wyschnięcia. Przyznam, że nie mam takiej jednej super odzywki, jest kilka, które są dobre, ale nie znalazłam chyba jeszcze tej jednej jedynej ![]() Dodatkowo - dla mnie rewelacją jest WAX. Poza tym od czasu do czasu płukanka z octu, która prawie nic nie kosztuje, a zapobiega rozdwajaniu się końcówek i genialnie nabłyszcza włosy, nie obciążając ich. Wewnętrznie - piję herbatkę z rumianku oraz pokrzywy. Co jakiś czas robię sobie witaminowe kuracje. Silica i Belissa ją bardzo dobre, hamuja wypadanie włosów, ale aktualnie nie biore żadnych suplementów.
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Hey,ja osobiście polecam Wam wszystkim Henne Wax, do kupienia w aptece (ok. 20zł), włosy szybciej rosną, lepiej się układają, nie elektryzują się, polecam !!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
![]()
Jeśli macie u siebie sklep Kaufland to bardzo polecam szampony i odżywki Aile które zachwycaja pieknymi zapachami (uzywalam seri cynamonowej a teraz mam wiśniową) juz za sam zapach powinny dostac maksymalna note
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
Ja także znalazłam swoje ideały
![]() ![]() Włosy- naturalny blond, farbowane na bardzo jasny blond. Długość do ramion. Bardzo cienkie i bardzo delikatne.Proste, troszke wypadają. Najlepsza odżywka-- mam 2 najlepsze odzywki. Przy braku funduszy Pantene Restoratives Program Odnowy, jesli budżet pozwoli odzywka Absolut Repair Najlepsza maska- nie moge o niej nie wspomnieć bo to moje kwc jeśli chodzi o pielegnacje włosów. Pasuje mi w 100% pod kazdym względem - Wella SP - Hydro Mask Najlepszy szampon - z drogeryjnych idealnego jeszcze nie znalazla, z profesjonalnych ideałem jest dla mnie Absolut Repair
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=43332094 #post43332094 Edytowane przez Soft Czas edycji: 2007-11-07 o 09:20 Powód: błąd |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Soft a ta maska wella nadaje blask,miękkosc co konkretnie bo szukam wlasnie jakiejs dobrej maseczki do wlosow
![]()
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
szampon - Timotei nawilżający migdalowy
![]() odżywka - w tej samej seri Timotei ![]() połączenie daje cudowne efekty...włosy sa miekkie i lśniące...cudo ![]()
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Dobrze wiedzieć, mam Kaufland w miarę w pobliżu. Używalam i tych tanich kosmetyków (szampony Yung z Rossmana, odżywka 2 w 1 też z Rossmana) i nie narzekałam. Dzięki za informację!
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
Przedewszystkim włoski są po niej doskonale nawilżone przez co sa gładsze, głuski nie sa tak rozchylone a co za tym idzie lepiej odbijają światło więc i ładniej błyszczą;-) Maska nadaje ich tez supermiekkości i lekkości i jest niesamowicie wydajna.
![]() |
![]() |
#22 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
mój szampon nr 1 to kerastese z cementem! jest po prostu najlepszy!
co do odzywki to rene furterer fiovanti- włoski po niej lśnią jak nie wiem, pozatym są puszyste i mięciutkie
![]() |
#24 |
Wtajemniczenie
|
a ja ideału nie mam
![]() no może.. odżywka l'oreal absolut repair... ale jeśli za jej wade przyjmiemy dużą cenę, to jednak ideałem nie jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
szampon : johnson's baby no more tears - dla mnie to szampon oczyszczający, w trakcie mycia "zdziera" wrecz z wlosow wszelkie kremy, pasty, odzywki bez slukiwania. Wlosy są po nim naprawde czyste
![]() odzywka: krem Revalid , 2 razy w tygodniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
włosy: długie, niefarbowane, szybko przetłuszczające się, generalnie zdrowe, ale koncówki lubią się kundlić i w ogóle włosy troche łamać
szampon: ziołowe, najlepiej familijne: rzepowy abo jeszcze lepiej brzozowy. Włosy sa po nim leciutkie, czyste, lejące się i błyszczące. Dla mnie szampon musi przede wszystkim ładnie oczyszczać włosy-od pielęgnacji są odżywki i maski odżywka:jeszcze nie wiem czy to moje ideały, ale bardzo lubię pantene restoratives pełna kontrola, ma ładny ,jakby kisielowy zapach, oraz odżywkę absolut repair. Obie sprawiają, że naprawdę mogę powiedzieć , ze jestem zadowolona z wyglądu swoich włosów i są tak miekkie i błyszczące że chce mi sie ich cały czas dotykać (gdyby nie szybko rozdwajające się końce i miejsca gdzie włosy mam trochę połamane byłyby idealne, nawet kolor mi się podoba) maski: całkiem niezła wydaje się być lumino contrast loreala, ale jeszcze musze trochę poużywać, żeby być na 100% pewna. Lubię też bardzo alfaparf semi di lino, bardzo ładnie odżywia i nawilża włosy, jedynie zapach nie powala na kolana, no i juz mi sie troche znudziła (ale na pewno do niej wróce)
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
włosy: rozjaśniane od kilku lat, półdługie, cienkie z natury, lekko falują. Zniszczone, wymagają naprawdę intensywnej pielęgnacji (raz w miesiącu rozjaśniam odrosty i kładę farbę w chłodnym odcieniu blondu na całość).
szampon: ostatnio faworytem jest Farouk CHI Nourish Intense (33zł/300ml), świetnie się pieni, wygładza, odżywia. Włosy są lekkie i oczyszczone, ale bez puszenia i "filcu". Poza tym przyjemny jest L'Oreal Expert Absolut Repair i Intense Repair (ok 45zł/250ml), tyle że raz w tygodniu, bardzo intensywnie "karmią" i obciążają włosy. Zdecydowanie NIE POLECAM kąpieli z cementem Kerastase! Drogi do przesady, kiepski, włosy się rwą wręcz i są matowe. odżywka/maska: ostatnio: TYLKO WAX! ![]() Ostatecznego szlifu dodaje serum SP Welli Ends Express (60zł/25ml), tylko na końcówki, włosy są po prostu jak z reklamy Pantene Pro-V (czyli tzw lusterko ![]() ---------------- Dziewczyny z "problematycznymi" włosami i tymi zmarnowanymi chemią nie powinny tykać drogeryjnych kosmetyków! Spytajcie swojego fryzjera z czego się składa taki Dove czy Timotey - sam detergent, chamskie mydło i dodatek zapachowy. Tylko zdrowe włosy nie reagują alergicznie na takie specyfiki. Apeluję i dudnię, bo choć nie przelewa mi się wcale, to wolę kupić bardziej wydajny, ale DOBRY kosmetyk profesjonalny, który faktycznie działa. Co prawda nie każdy, bo próbuję i eksperymentuję z półką fryzjerską, ale w końcu mam zdrowe, gładkie i śliczne włosy. Rok temu - wacik, biedny, oklapnięty i z aureolą połamanych końcówek, bo wolałam zakupy częste w Rossmanie i półkę pełną różnych kosmetyków. Teraz mam jeden szampon, ale świetny i jedną odżywkę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Moje włosy są suche na końcach i przetłuszczające się u nasady
![]() Dla mnie najlepszym szmponem jest Pantene Pro-V Intenywna Regeneracja ![]() Natomiast odżywka, która służy moim włosom, to Gliss Kur Płynny Jedwab ...no i oczywiście ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Ja mam włosy cienkie, puszące sie, połamane na końcach , lekko kręcone. Wyprubowała różne cuda ale jak narazie pomaga mi swietnie zestaw firmy DOVE INTENSIVE CARE używam i szamponu i odżywki są fajne nie obciążaja włosów ale jednoczesnie nie wysuszaja ich, włosy sa lśniące, mocne, łatwo sie rozczesuja i nie elekrtyzuja, nie puszą sie i łatwo układają. Jak narazie jeden z lepszych produktów.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Rozeznanie
|
włosy: od wielu lat rojaśniane, często prostowane, cienkie, przetłuszcające się, sięgające łopatek
odżywka: znalazłam ideał i jest nim Goldwel Kerasilk do włosów ekstremalnie suchych; dobra jest też L'oreala Absolut repair, ale moje oczekiwania były większe; szampon: nie przywiązuje do niego żadnej wagi; włosy przy skórze głowy myję szamponem oczyszczającym (teraz Sunsilk), a resztę regenerującym lub nawilżającym (teraz Garnier Fructis Odbudowa&Blask) dodatkowo: raz w tygodniu maska papjowa Inebrya codziennie jedwab Biosilka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:35.