|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
strasznie przetłuszczające się włosy u chłopaka
Witam wszystkich, wiem, że to jest forum dla kobiet. ale nie mam poprostu się gdzie z tym zwrócić ;p
Mam dłuzsze wlosy z 10 cm + wycieniowane a wcześniej było to jakoś 15 cm. otóż problemem moim jest przetłuszczanie się włosów(wieczór), na następny dzien przed myciem wygladają jakbym ich 3 dni nie myl a to tylko 24h niewiem co robić, czytałem tutaj o łojotokowym zapaleniu skóry głowy ale nie występuje u mnie łupież ani jakies płatki skóry wypadające. niewiem czy to ma coś do rzeczy, mam 16 lat, moi rodzice mówią, że to może być taki okres spowodowany zmmianami w organiźmie, hormonami, ale potrzebuje także waszej opinii. co uważacie, co z tym zrobic? z góry dziękuje i pozdrawiam ![]() ps. nie daje żadnych odżywek Edytowane przez djkrakersik Czas edycji: 2011-12-10 o 20:23 |
|
|
|
|
#2 |
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Dot.: strasznie przetłuszczające się włosy u chłopaka
Myślę, że rodzice mają rację. Zmiany hormonalne mogą być przyczyną dolegliwości, które opisujesz.
Możesz dla wszelkiej pewności wybrać się do dermatologa. Przejrzyj też porady zawarte w obszernym wątku o włosach przetłuszczających się. Może znajdziesz tam coś dla Siebie, co pomoże chociaż w części zniwelować problem. W najgorszym przypadku trzeba niestety przeczekać hormonalną burzę.
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
Kochaaany, przetłuszczające się włosy to jedna z atrakcji okresu dojrzewania
Pomyśl o nocnych zmazach i mimowolnych wzwodach, przetłuszczanie przy tym nie jest takie złe, co? ![]() Zmień szampon na jakiś ziołowy i możesz też spłukiwać włosy ziołami po każdym myciu np. orzechem włoskim, pokrzywą, łopianem... Mi płukanie w liściach orzecha pomogło trochę.
|
|
#4 |
|
Przyczajenie
|
Być może przetłuszczanie jest związane z dojrzewaniem, ale ja jestem już po 20-stce i mam ten sam problem:P
Nie wiem, czy to wchodzi w grę, ale może warto by było bardziej skrócić włosy? W przypadku chłopaka to jest najlepsze rozwiązanie. Plus zmienić szampon. Jak się używa przez cały czas tego samego, to z czasem przestaje się widzieć efekty Przy tłustych włosach najlepiej nie używać tych typu 2 w 1, ale też unikać tych mocno "agresywnych".Dobre są szampony profesjonalne, z tym, że to jest większy koszt. Problemu przetłuszczania nie rozwiąże żaden, bo jest to skłonność organizmu ale włosy będą wyglądać lepiej, z uwagi na to, że te szampony po prostu dobrze myją Ja ziołowych nie polecam... Te szampony nie są wcale takie łagodne i mają tendencję do zbytniego przesuszania włosów. Dla mnie więcej szkód, niż pożytku Płukanek nigdy nie stosowałam, wydaje mi się, że za dużo z tym zabawy :P
Edytowane przez agnieszka rozalia Czas edycji: 2011-12-12 o 21:57 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:42.

Pomyśl o nocnych zmazach i mimowolnych wzwodach, przetłuszczanie przy tym nie jest takie złe, co? 

Płukanek nigdy nie stosowałam, wydaje mi się, że za dużo z tym zabawy :P