|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Wielkie odchudzanie od 2.07.2012r!
Kto się przyłącza? Od dzisiaj zaczynam dietę dukana. Jeśli ktoś chce się przyłączyć aby było raźniej (niekoniecznie musi to być Dukan) to zapraszam!
|
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wielkie odchudzanie od 2.07.2012r!
Witaj!
Ja praktycznie zaczęłam od wczoraj, mogę się dołączyć? Nie jestem na Dukanie tylko na własnej diecie, którą sobie skomponowałam. Na Dukanie wytrzymałam 3 dni ;P za dużo białka, nienawidzę mono diet ale trzymam za Ciebie kciuki
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Jeżeli można to się dołączę
Tylko, że ja wolę sb...zmodyfikowaną bo od czasu do czasu jakieś owoce o niskim ig będę jadła bo niestety za słaba wola a owoce typu czereśnie to uwielbiam ![]() a w grupie to chyba raźniej będzie
|
|
#4 |
|
Zadomowienie
|
Ja też się dołączę
![]() W sumie zaczełam już od wczoraj ale razem bedzie raźniej Postawiłam na ruch. Obecnie mam wakacje więc mam dużoo czasu na zadbanie o siebie. Rano rolki + ćwiczenia na brzuszek a wieczorem rower lub rolki tak z godzinke. Co do jedzenia to ograniczam słodycze do minimum i zakupiłam cedrix plus. Mam nadzieje że zbedne kg pójdą precz a i mięśnie wyjdą na wierzch ; ) Więc powodzenia kochane ! Trzymam za was kciuki |
|
|
|
|
#5 |
|
Zadomowienie
|
Ja się przyłączę !
Stawiam na ruch ! Rano rolki ok pół godziny + ćwiczenia na brzuszek, wieczorem godzina rowerku albo rolek. Do tego zamiast słodyczy zajadam marchewkę. Tak bo zdrowo. Przynajmniej się staram Zakupiłam też cedrix plus. Nie głoduję się, Staram się jeść mniej po prostu i częściej. Mam nadzieje że wytrwam w tym ! Trzymam i za was kciuki kochane !
|
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
Jasne, zapraszam wszystkich
Ja na sport nie mam czasu, mój 10 miesieczny synek pochłania mój cały czas, ale za to planuję z 2h spacerku z wózeczkiem dziennie. Dzisiaj zjadlam tylko serek wiejski i wcale głodna nie jestem (caly dzien jestem zabiegana). Zaczynam od dzisiaj, bo wczoraj sobie ładnie pofolgowałam...;/ Mam nadzieję, że wytrwam, do 28 lipca chcę schudnać 4kg, bo mam wesele Braciszka
|
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
I ja bym się przyłączyła
Właśnie od dzisiaj zaczynam Dukana. Trochę przeraża mnie monotonia, ale spróbuję Z ćwiczeń od paru dni rano tańczę z godzinę, bo jestem sama w domu... Robię ok 100 brzuszków i jakieś tam wymachy na ładną pupę ![]() + ok 1,5 litra wody dziennie + wszelkie możliwe kremy z kofeiną Od razu zapytam, może macie jakieś pomysły na posiłki z białkiem? Bo nie wyobrażam sobie jedzenia twarożku cały dzień ![]() Pozdrawiam, Gosia
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
witajcie
Ja rowniez chce sie dolaczyc![]() wczoraj przesadzilam bo zjadlam kebaba i zle sie z tym czuje, a na diecie jestem juz od 2 tygodni od 2 miesiecy nie jem pieczywa,ziemniakow,tlust ych potraw, same zdrowe jedzonko,woda i owoce schudlam w 2 miesiace 5kg, a do wrzesnia chce jeszcze z 8kg schudnac, bo wracam do polski i chce wygladac lepiej niz jak wyjedzalam,hehe diete sama sobie opracowuje,bo na dukanie wytrzymalam raz miesiac,schudlam 5 kg i nie mialam na nic sily i wszystko wrocilo:-( w miare mozliwosci bede biegac,choc u mnie ciagle pada:-( w domu robie brzuszki,cwiczenia rozne na pupe i nozki w dodatku skakam na skakance mysle, ze osiagne swoj cel do konca sierpnia
poczatek:67.3 kg,obecnie58,57,56,55,54,53,52,51,50 11.3 kg za mną zostalo 6 kg do zrzucenia termin: czerwiec cel: zgrabne ładne nóżki ![]() ''Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie'' |
|
|
|
|
#9 | |
|
Przyczajenie
|
Hej, przyłączam się!
mierzę 163 cm, ważę 73 kg i oczywiście ruch, szkoda tylko, że tak mało na niego czasu ale koniec marudzenia, jest lato i trzeba pieknie wyglądać ![]() ---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- Cytat:
|
|
|
#10 |
|
Przyczajenie
|
Ja również się przyłaczam
Wzrost 153 a waga 57,9kg ;0. Także byłam na diecie dukana wytrzymałam 3 tygodnie-2kg mniej lecz monotonnia i żle z samopoczuciem. Teraz zaczynam dietę pod siebie wraz z brzuszkami - możę spróbuje callanetics( choć nie wiem czy 100% działa). Czas sie wziąśc za siebie Zobaczymy kto wytrzyma-oby was jak najwiecej a najmniej w talii
|
|
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
To i ja sie przylacze.. narazie jestem na etapie przyzwyczajania sie z mysla ze czas zaczac diete. Troche sie zanidbalam, i ciezko sie za siebie wziasc. Ale damy rade1
|
|
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
Dołączę się i ja
Co prawda udzielam się w innym wątku o odchudzaniu, ale dwa wątki większa motywacja
|
|
|
|
|
#13 |
|
Przyczajenie
|
Z chęcią też się przyłączę.
Mam zamiar odżywiać się zdrowo i żadnych innych wymyślnych diet białkowych/itd... więc dieta też mojego autorstwa
|
|
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
A co myślicie o tym, żeby zamiast dukana po prostu włączyć więcej białka do diety? Bo mam wrażenie, że chyba jednak nie wytrzymam
![]() I jeszcze mam pytanie. W różnych źródłach są różna dane. Np. na jednej stronie jest napisane, żeby unikać węglowodanów, bo tuczą. Na drugiej, żeby jeść tylko węglowodany, bo łatwo się najeść i mniej się przez to zje. Jak to z tym jest?
|
|
#15 | |
|
Raczkowanie
|
Ja zastanawiam sie nad dieta south beach, widze na forum ze jest bardzo popularna. Chociaz nie wiem wolalabym poprostu ograniczyc pewne rzeczy i zaczac cwiczyc, i chyba sie zstosuje do tych porad. Podaje linka. https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=260120 oraz MŻ
![]() ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=260120
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Przyczajenie
|
Ja słyszałam (czytałam w nowym SHAPIE), że duża ilość białek jest zwyczajnie niepotrzebna. Organizm nie potrzebuje tego w dużych ilościach i lepiej jeść białka roślinne... i zdecydowanie nie można łączyć węglowodanów z białkami. Jak to jest na prawdę to sama nie wiem... wszędzie jest co innego
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
#18 |
|
Raczkowanie
|
ja jadlam duzo bialka i mialam go dosc:< teraz 3 razy w tygodniu jem bialko
i czuje sie letsza;p hehe mi pomaga, wole jajka i mleko niz jakies tluszcze i weglowodany cwiczylyscie dzisiaj cos? ja dzisiaj 200 brzuszkow na pilce-najlepsze efekty- polecam ![]() 150 przysiadow ![]() 150 sklonow na boczki 150 cwiczen na posladki ![]() jutro bedzie jeszcze wiecej i skakanka ![]() razem razniej, wiec na pewno osiagniemy nasze cele ![]() trzeba wierzyc,jak sie czegos bardzo chce to sie uda ja motywuje sie zdjeciami z internetu szczuplych dziewczyn,pomaga,hehe milego jutrzejszego dnia dobranoc
poczatek:67.3 kg,obecnie58,57,56,55,54,53,52,51,50 11.3 kg za mną zostalo 6 kg do zrzucenia termin: czerwiec cel: zgrabne ładne nóżki ![]() ''Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie'' |
|
|
|
|
#19 |
|
Raczkowanie
|
Ja też chciałabym się przyłączyć. Zaczynam nnnnnnnnty
Trochę o mnie - wzrost 155, waga 67 . Czuję się gruba, wielka i stara , ale nie ma co labiedzić, tylko zakasać rękawy i do robotySamej trochę ciężko, ale liczę na wasze wsparcie Dziś pełny sukces :- założyłam sobie dzień owocowo-warzywny, dla oczyszczenia organizmu i plan wykonany, tzn. śniadanie - ok. 300g warzywa na patelnię (mieszanka Meksykańska z Lidla-pycha), czerwona herbata, arbuz, lunch - ok. 300g warzywa na patelnię (mieszanka Meksykańska z Lidla-pycha), czerwona herbata, jabłko, obiado-kolacja - ok. 300g warzywa na patelnię (mieszanka Meksykańska z Lidla-pycha), szklanka czerwonego barszczyku Jeszcze tylko coś poćwiczyć, ale nie wiem czy się jeszcze dziś zmobilizuję
|
|
#20 |
|
Raczkowanie
|
Kochane moje
Dzień się kończy wiec postanowiłam napisać co u mnie. Dzisiaj za wiele nie zjadlam (brak czasu) bo tylko 2 serki wiejskie i pilam troche coli light (przez te upaly). Ogolnie dobrze się trzymam, zamowilam sobie ksiazki Dr.Dukana i ostro się biore za siebie. Bede sie wazyc raz w tygodniu i pisac ile spadlo.
|
|
|
|
|
#21 |
|
Raczkowanie
|
Witam z rana
.U mnie znowu upał. Szykuje sie ciężki dzień. Rano 30 min. orbiteka, a teraz płatki kukurydziane z jogurtem i czerwona herbatka. Zabieram sie za pracę, odezwę się wieczorem. Trzymajcie sie dzielnie i nie dajcie pokusom.
|
|
#22 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cześć Ruda55 ![]() Obudziłam się wcześnie i mam problem, bo zaraz zechce mi się jeść
|
|
|
#23 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mogę dołączyć?
Zamierzam schudnąć 5kg. (tak do początku sierpnia), ujędrnić się i poprawić kondycję :PTylko nie będę stosować dukana, bo byłoby to dla mnie totalną męczarnią
|
|
|
#24 |
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() No to życzę wytrwałości, psyche666 (btw, fajny nick ). Co masz zamiar robić w tym kierunku?
|
|
#25 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
Ja dopiero wstałam, pierwszy raz od 10 miesiecy mój synuś dał pospać Zaraz biore sie za sniadanko- serek wiejski, pozniej na obiad piers z kurczaka w sosie musztardowym Miałam się wazyc raz w tyg, ale nie wytrzymalam i zwazylam sie Zlecialo mi 400 dag Zawsze coś.
|
|
|
|
|
#26 |
|
Raczkowanie
|
Gratulacje
![]() szukam jakichś fajnych ćwiczeń na brzuch, ale same głupie brzuszki znajduję
|
|
#27 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, jeść regularnie posiłki (w końcu teraz mam na to czas ), kremować się, masować bańką chińską z oliwką, nooo i jak coś mi się przypomni to dopiszę
|
|
|
|
#28 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Witaj ![]() U mnie wczoraj nie było za dobrze. Wszamałam zestaw z makka Muszę omijać wszelkie fast foody, bo inaczej nic z tego nie będzie. Dzisiaj się ważyłam i jest 55,8 kg (czyli sumując, 0,7 kg już za mną! Jeszcze tylko 4,3 kg) Dzisiaj zaczynam ćwiczyć razem z płytką z SHAPIE... zobaczymy co z tego będzie
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczynki
Trzeba się wzajemnie wspierać w odchudzaniu!
|
|
#30 |
|
Raczkowanie
|
Co Wy na to, żeby napisać coś o sobie?
![]() WZROST: 174 cm WAGA: 61 kg CEL: -3/4 kg, płaski brzuch, szczuplejsze uda TERMIN: do końca sierpnia DIETA: +ograniczenie słodyczy i białego pieczywa +dużo wody (przynajmniej 2l dziennie) +małe posiłki co 3 godziny +ok 1900 kcal (dukana porzucam )ĆWICZENIA: +codziennie 100 brzuszków +pół godziny tańca +ćwiczenia na ładną pupę dodatkowo do wyboru: +aerobik +skakanka +bieganie, spacery To tyle o mnie
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:15.

ale koniec marudzenia, jest lato i trzeba pieknie wyglądać 

. Czuję się gruba, wielka i stara
, ale nie ma co labiedzić, tylko zakasać rękawy i do roboty
:
, jeść regularnie posiłki (w końcu teraz mam na to czas