|
Notka |
|
Prezenty Prezenty to coś co lubimy otrzymywać i dawać. Podpowiadamy jak wyszukać odpowiedni prezent. Gdzie kupić po okazyjnej cenie prezenty świąteczne i nie tylko. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Dla tych co już wszystko mają poza wolnym czasem ;)
Mam specyficzny problem. Otóż dostała mi się w rodzinnym losowaniu osoba, która na co mnie stać, to już ma a co chce, na to mnie nie stać.
Ale to nie wszystko. W dodatku każdy pomysł na prezent jest zabity argumentem braku czasu-matka dzieciom, praca, budowa domu i jeszcze obecne mieszkanie na głowie. Rozkład dnia: bladym świtem dzieci do szkoły, ona do pracy, potem na budowę, dzieci odebrać, mieszkanie ogarnąć, obiad na jutro zrobić, dzieci ogarnąć, upaść i zasnąć. Więc idąc tym tokiem: a)książka - nie ma czasu czytać, b)kosmetyki - używa tak drogich, że nie mam co z moim 50zł budżetem startować, poza tym wiadomo - ciężko trafić w gust, c)perfumy - patrz wyżej, d)biżuteria - dawałam w tym roku na urodziny, chciałabym się nie powtarzać,zresztą na niewiele mnie stać, e)ciuchy - ubiera się w Zarach, Orsey`ach i innych. Co ja jej mogę...szalik? Chustkę? Poza tym mam takie szczęście, że co jej kupie z ciuchów to widzę, że nie nosi. Chyba nie trafiam w jej gust, nawet jak się staram. W dodatku w jej szafie hula wiatr, kupuje kilka dobrych ciuchów i więcej nie nosi. f)buty - sama uznała, że nie kupi jak nie zmierzy, bo jest wybredna,a jak już, to takie za 200zł... g)fikuśna bielizna ku uciesze męża - i chyba tylko jego :P Bo przy tym grafiku to prędzej flanela na zgrabne pośladki i spać. h)płyty - nie słucha, nie ma czasu, i)film na DVD - mikra szansa że trafię w jej gust, zresztą - patrz wyżej, j)coś do domu - usłyszałam coś niedawno o "zbyt wielkiej ilości gratów w domu" i że jej więcej nie potrzeba, bo się tylko kurzy, k)coś do kuchni - szczapa a nie dwukrotna matka a drze się, że się odchudza ![]() l)no to może jakiś zabieg w SPA? - brak czasu na pójście, poza tym... m)kosmetyk wyszczuplająco-antycellulitowy - od razu nasunie jej podejrzenie, że ma racje, a nie ma, więc wątpię, żeby się z takiego prezentu ucieszyła. n)fartuszek? myślałam o takich ślicznych fartuszkach ala sukieneczka (widziałam tańsze podróbki, śliczne) ale.... jak ktoś stoi w kuchni tylko jak musi żeby zrobić kurczaka + sos z torebki na 2 dni to i wątpię, żeby na ten czas się stroił. Poddaję się. Nie mam pomysłów.Może coś z % dla szefa żeby dał jej dzień wolny by ją ucieszyło, ale pewności nie mam :P Edytowane przez Ilta Czas edycji: 2012-11-28 o 18:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Dla tych co już wszystko mają poza wolnym czasem ;)
Ja mam ten sam problem z kupowaniem prezentów dla rodziców. Oni już po prostu wszystko mają i niczego szczególnego nie potrzebują. Więc przeważnie daję im coś symbolicznego, ale miłego. Np. w tym roku jako że są fanami wszelkim herbat, planuje dać kwitnące herbaty. Rok wcześniej dawałam takie ręcznie robione małe kubeczki do grzańca z napisem Grzaniec, idealne na chłodne, zimowe wieczory
![]() ![]() Zakup bielizny albo kremu antycellulitowego wydaje mi się być nietrafionym, troszkę krępującym prezentem.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Audiobook? do słuchania w aucie. A jak nie to kup kosz ze słodyczami/fajną kawą/herbatą i olej mopsa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37867461]Audiobook? do słuchania w aucie. A jak nie to kup kosz ze słodyczami/fajną kawą/herbatą i olej mopsa
![]() Ooo, ja popieram. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
To, że się odchudza nie znaczy, że nie można jej dać czegoś do kuchni.
Jak nic nie wymyślisz, daj jej kupon - do sklepu z ciuchami, lub na "coś babskiego" tylko dla niej np. masaż. Polecam przejrzec grupony, okaziki i inne tego typu strony ![]()
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Może coś do kąpieli (na kąpiel pewnie ma czas), tzn nie chodzi mi o żele czy płyny ale np jakieś musujące kule do kąpieli elegancko zapakowane. O np coś takiego: http://allegro.pl/zestaw-mydlo-kule-...805969082.html
albo coś takiego http://allegro.pl/kremowa-kuleczka-d...811688107.html tylko kilka i jakoś fajnie zapakować. A maluje się? Jeśli tak to może jakieś akcesoria np zestaw pędzli (tylko takich bardziej profesjonalnych) albo jakieś eleganckie lusterko. Albo jakieś kwiaty? Sama nie wiem.... Mam zawsze podobny problem z siostrą i jej dziećmi. Stać ich na wszystko na nic sobie nie żałują. Zawsze jak pytam co chcą dostać to oczywiście mówią że nic. A ja za dużo kasy nie mam więc też się zawsze muszę nakombinować. Siostrze często kupowałam jakiś alkohol (lubi wino i gin) a mój mąż dawał kwiaty. Jej synowi kupowałam książki - nawet kilka razy pod rząd, bo wiedziałam co lubi czytać i co chciałby przeczytać a jej córce to różnie, czasem biżuterie, jakiś kosmetyk, stojak na kolczyki/ biżuterie (ale ona ma teraz 13 lat więc miałam łatwiej)
![]() |
![]() |
#7 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37867461]Audiobook? do słuchania w aucie. A jak nie to kup kosz ze słodyczami/fajną kawą/herbatą i olej mopsa ![]() Audiobook - wyjeżdża spod domu do przedszkola i wiesz, jak wtedy dzieci krzyczą, żartują, gadają etc. Drogi ma 5 minut. Potem nakręca na pracę - drogi ma maksymalnie 10 minut. Znając ją - jak ma słuchać urywkami po kilka minut książki to nie włoży jej wcale. Słodycze - przecież "jest gruba", nie tknie, już próbowałam. Kawa/herbata - można strzelać ale też wątpię. Robi sobie ciągle taką samą herbatę bo widzę, jak smakowe/ziołowe/sypane leżą u niej w szafce, bo przecież nie ma czasu bawić się w parzenie i wydziwianie z herbatą. Kawę ma z ekspresu, ekspres na naboje. Jak pije inną to ciągle tę samą od wielu lat. ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Cytat:
Kupon na ciuchy - to jakaś myśl , nie wiem tylko jak będzie wyglądał kupon na 50zł do sklepów gdzie się ubiera, jak ona tam na samą bluzkę czy sukienkę zostawia więcej.. ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Cytat:
Względnie mogę jej kupić fikuśny olejek pod prysznic czy coś takiego i mieć nadzieję, że jej zapach podejdzie. Cytat:
Jednym słowem tragedia. Wczoraj myślałam nad zakupem dobrego alkoholu. Bo jak tak pomyślałam, to tylko z dwoma prezentami trafiłam: z biżuterią, bo zbierała te przywieszki do bransoletki, ale tu nie chciałabym się powtarzać z prezentem. No i alkohol. Egzotyczny, niedostępny w Polsce. No bo akurat byłam za granicą. Bardzo jej się podobał. Tylko jaki alkohol za 50zł mogę jej kupić z tych rzadko pijanych, sprowadzanych itp ? Myślałam nad winem lodowym - piłam na Węgrzech, pyszne ! Ale kosztuje 140zł butelka. ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Ile ma lat? W jakiej branży pracuje? Może jej męża podpytaj, może coś pod kątem tego nowego domu? Może jakąś torbę na laptopa (jeśli ma i używa i bierze go do pracy). Może ręcznik z dedykacją (no po tym prysznicu się chyba wyciera). Może kalendarz taki książkowy, albo jakieś śmieszne kapcie
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Hmm, no to klops ; )
Alkohol to dobry pomysł. Jakieś wino, likier... Może w zestawie z kieliszkami do likieru... A nie mogłabyś się z kimś złożyć i dać prezent wspólnie? Wtedy alkohol za 140zł byłby mniejszym wydatkiem, bo rozłożonym np. na dwie osoby. Ktoś wyżej pisał o kalendarzu. Może taki elegancki, kobiecy organizer? Albo skórzany portfel? Ale z tym też będzie problem zmieścić się w Twoim limicie finansowym. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Albo może http://allegro.pl/kalendarz-2013-rok...815624384.html http://allegro.pl/elegancki-kalendar...754885750.html http://allegro.pl/kalendarz-ksiazkow...755614875.html http://allegro.pl/kalendarz-terminar...799631827.html - i wygrawerować np. jej inicjały
Edytowane przez Kfiatuszek1987 Czas edycji: 2012-11-29 o 09:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie ma swojego lapka a szkoda. Ręcznik - dopisuję do pomysłów ![]() Kalendarz-a nawet nie wiem czy używa...musiałabym się dowiedzieć. Kapcie - myślałam nad tym ale chyba już ma i drugich by nie nosiła ![]() Poradnik - myślałam nad tym ale... nie znajdzie czasu go czytać ![]() Męża bym podpytała, tyle że to jest losowanie-niespodzianka, nikt nie wie kto ma kogo a mężowi nie wierzę,że jej nie powie, trzymam to jako ostateczność ![]() ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Cytat:
Portfel - musiałabym się, jak z kalendarzem, jakoś dowiedzieć w jakim jest stanie, ale pewnie nie zmieściłby mi się w limicie 50zł, chyba że bym polowała na Allegro. Myślałam jeszcze nad czymś - nad drobiazgiem ale z bardzo konkretnym logo. Znacie jakieś firmy typu Prada, ale produkujące dodatki? Apaszki i te sprawy, coś co może się zmieścić w 50zł. Buty, ciuchy typu sweter czy sukienka odpadają,bo mnie nie stać, także odpadają torebki i portfele bo za tyle kupie, ale używane (a to nie przejdzie), podobnie okulary przeciwsłoneczne. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
To może kup jej jakieś eleganckie pióro/długopis? Coś takiego np http://allegro.pl/dlugopis-parker-ur...804268125.html
![]() |
![]() |
#13 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
skoro nie kosmetyki to może ładną kosmetyczkę, albo kuferek na kosmetyki. albo jakiś gadżet, może lusterko małe do torebki. nie zazdroszcze Ci kupowania tego prezentu
![]() a skoro taka zabiegana to może nadejdzie taki czas ze postanowi odpoczać, może weekend i wtedy może przydałby sie jakis ładnie wydany album z wycieczkami weekendowymi po polsce Edytowane przez aska85 Czas edycji: 2012-11-29 o 13:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Lusterko do torebki - nie wiem czy będzie używać i czy nie ma, ale dopisuję. Albumów z wycieczkami, zwłaszcza tych "Z dziećmi po Polsce" ma dużo...widziałam na jej półce... Ja sobie też nie zazdroszczę ![]() ![]() Tak więc niby siostra ale starsza na tyle, że prawie jak dalsza kuzynka - nie mam pojęcia co tak naprawdę chciałaby dostać. Ona też nie ułatwia - mało mówi o sobie, rozmawiać też jej się nie chce bo szuka okazji, żeby się wyspać i odpocząć a nie leżeć i gadać.... Choroba - zaraz jej kupię flanelową pidżamę w reniferki wraz z mycką na głowę ! O ! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
No właśnie - może jakaś fajna piżamka albo koszulka nocna?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Zestaw "Mały śpioch"
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Ilta Czas edycji: 2012-11-30 o 09:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
skoro siostra tak marzy o odpoczynku, to może w prezencie zaproponuj jej opiekę nad dziećmi w jakiś piątkowe czy sobotnie popołudnie? jak będzie chciała, to wybierze się gdzieś z mężem, a jak nie, to odeśpi zaległości
![]() może to połączysz? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Ja byłabym jednak za książką, może coś takiego? Bo chyba by się tej osobie przydało http://www.gandalf.com.pl/b/list-do-mojego-zycia/
Albo np. kurs asertywności ---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- Jeśli grupon to może na jakiś masaż? Bo sądząc z trybu życia przydałby się chyba jakiś relaks ---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- Od własnej siostry to ja bym chciała dostać coś co można mieć przy sobie i co by mi o niej przypominało. Nie wiem, jakiś drobiazg. Zawieszkę, np. typu wisiorek albo taką do bransoletki. Liczy się gest a nie wartość materialna. Zwłaszcza jeśli chodzi o prezent od osoby bliskiej. A co do dzieciaków- siostra nie ma w okolicy jakiegoś banku czasu ? Bo chyba przydałoby się coś, co zajmie dzieciaki a jej pozwoli trochę odetchnąć. Albo siłowni dla matek z dziećmi? Ja szukałabym czegoś tego typu. ---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- Co do ciuchów- jakbyś kupiła jakiś elegancki szal w neutralnym kolorze- np. srebrny, szary, kremowy albo czarny, ewentualnie granatowy typu pashmina to pewnie znalazłaby dla niego jakieś zastosowanie. Eleganckie lusterko do torebki też się przydaje. Teraz są takie zestawy wizytownik, wieszak na torebkę i lusterko w jednym- całkiem fajne. ---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- No i jak ma dzieci to może karta prezentowa np. do Drogerii Rossman? Mają kosmetyki dla całej rodziny, dla dzieci też, no i chemię gospodarczą też. Albo do Super Pharm? Albo do Empik? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
Już mam pomysł
![]() W La Senzie przyuważyłam wczoraj, że jest promocja - 5 i 6 grudnia wszystko za pół ceny. Kupiłam śliczną (moim zdaniem) bluzkę na noc - srebrzystą (taką mieniącą się delikatnie) z czarnym wykończeniem i malutkimi, różowymi wstążeczkami w 3 miejscach. Do tego majtki w różowe śnieżynki ![]() Cena nota bene za całość: 45zł Brzmi ryzykownie, ale zaraz powiem Wam, co dalej ![]() Do tego dokupię za 2zł kostkę do kąpieli z Yves Roche o świątecznym zapachu jabłka w karmelu, oraz czekoladę na patyku, którą wkłada się do mleka (rozpuszcza się i tworzy gorącą czekoladę). Powinnam się tym samym zamknąć w 50zł. Zamierzam też poszukać małej buteleczki, bo będę robiła sama likier czekoladowy na spirytusie ![]() I teraz najważniejsze ![]() Do prezentu dołączona będzie ulotka, jak prezentu należy użyć ![]() ![]() A gdy już wszystko zawiedzie - odlot po bandzie, czyli likierek ![]() Trochę to wygląda chaotycznie, ale jak już wszystko kupię i skonstruuję ulotkę, to Wam pokażę całość ![]() ![]() Tym samym godzę mały budżet (50zł) z jej lubością do marek (La Senza) i wykreowaniem z prostych rzeczy interesującej całości (paczka na motywach odlotu) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
BRAWO!
![]() Super prezent. Moje serce podbija zwłaszcza "Instrukcja obsługi". Lubię takie wariacje ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
Ok, więc już mam ulotkę.
Pakiecik zawiera: 1.Migoczącą bluzeczkę z La Senzy 2.Majtki różowe w śnieżynki z La Senzy 3.Kostkę zapachową do wanny z Yves Rocher 4.Małą buteleczkę z likierem czekoladowym 5.Bilecik do skorzystania z jednego masażu (jestem świeżo po kursie) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
Wow, wykonanie śliczne. Te czarne ludziki sama rysowałaś czy można je gdzieś znaleźć w różnych wersjach?
![]() |
#26 |
Rozeznanie
|
Super wyszło! Widac, że się starałaś, a nie na ostatnią chwilę byle pierdół kupic. Instrukcja świetna, zwłaszcza wersja obrazkowa
![]() Też bym chciała taki masażyk czekoladą ![]() @Sumi- z tego co się orientuję są takie czcionki z ludzikami zamiast literek, robiłam szwagrowi z ikonami rowerowymi (bmx icons chyba się nazywały, ale jak wpiszesz jakieś inne to powinny też byc)
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
Ikonki znajduje się wpisując na google "vector" i po nim to, czego szukamy, np. "vector massage". Większość jest obłożona kodami praw autorskich, ale są i darmowe.
Dziękuję za komplementy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Rozeznanie
|
Ilta, rewelacja.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
Spytam się ![]() No i teraz ja: ulubione sklepy New Yorker i Allegro ![]() I teraz kombinuj człowieku, co się spodoba siostrze i czy będzie mnie na to stać. Gimnastyka dla mózgu ![]() ------------ A popros likieru który miałam dać - zmiana planów. Na Allegro znalazłam w dziale delikatesy zakładkę "zaczyny" i sprawdziłam z ciekawości. A tam mini alkohole z całego świata ! Dodaje się do wódki i ma się np. za 7zł likier Old Tallin do spróbowania, zanim zamówi się całą butelkę za straszne pieniądze. Piłam Old Tallin na festiwalu w Helsinkach i wiem, że jest nieziemsko pyszny, więc zamówiłam flakonik ![]() Edytowane przez Ilta Czas edycji: 2012-12-13 o 10:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:43.