Dla tych co już wszystko mają poza wolnym czasem ;) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Prezenty

Notka

Prezenty Prezenty to coś co lubimy otrzymywać i dawać. Podpowiadamy jak wyszukać odpowiedni prezent. Gdzie kupić po okazyjnej cenie prezenty świąteczne i nie tylko.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-11-28, 18:54   #1
Ilta
Zadomowienie

Dla tych co już wszystko mają poza wolnym czasem ;)

Mam specyficzny problem. Otóż dostała mi się w rodzinnym losowaniu osoba, która na co mnie stać, to już ma a co chce, na to mnie nie stać.
Ale to nie wszystko.
W dodatku każdy pomysł na prezent jest zabity argumentem braku czasu-matka dzieciom, praca, budowa domu i jeszcze obecne mieszkanie na głowie. Rozkład dnia: bladym świtem dzieci do szkoły, ona do pracy, potem na budowę, dzieci odebrać, mieszkanie ogarnąć, obiad na jutro zrobić, dzieci ogarnąć, upaść i zasnąć.

Więc idąc tym tokiem:

a)książka - nie ma czasu czytać,
b)kosmetyki - używa tak drogich, że nie mam co z moim 50zł budżetem startować, poza tym wiadomo - ciężko trafić w gust,
c)perfumy - patrz wyżej,
d)biżuteria - dawałam w tym roku na urodziny, chciałabym się nie powtarzać,zresztą na niewiele mnie stać,
e)ciuchy - ubiera się w Zarach, Orsey`ach i innych. Co ja jej mogę...szalik? Chustkę? Poza tym mam takie szczęście, że co jej kupie z ciuchów to widzę, że nie nosi. Chyba nie trafiam w jej gust, nawet jak się staram. W dodatku w jej szafie hula wiatr, kupuje kilka dobrych ciuchów i więcej nie nosi.
f)buty - sama uznała, że nie kupi jak nie zmierzy, bo jest wybredna,a jak już, to takie za 200zł...
g)fikuśna bielizna ku uciesze męża - i chyba tylko jego :P Bo przy tym grafiku to prędzej flanela na zgrabne pośladki i spać.
h)płyty - nie słucha, nie ma czasu,
i)film na DVD - mikra szansa że trafię w jej gust, zresztą - patrz wyżej,
j)coś do domu - usłyszałam coś niedawno o "zbyt wielkiej ilości gratów w domu" i że jej więcej nie potrzeba, bo się tylko kurzy,
k)coś do kuchni - szczapa a nie dwukrotna matka a drze się, że się odchudza
l)no to może jakiś zabieg w SPA? - brak czasu na pójście, poza tym...
m)kosmetyk wyszczuplająco-antycellulitowy - od razu nasunie jej podejrzenie, że ma racje, a nie ma, więc wątpię, żeby się z takiego prezentu ucieszyła.
n)fartuszek? myślałam o takich ślicznych fartuszkach ala sukieneczka (widziałam tańsze podróbki, śliczne) ale.... jak ktoś stoi w kuchni tylko jak musi żeby zrobić kurczaka + sos z torebki na 2 dni to i wątpię, żeby na ten czas się stroił.

Poddaję się. Nie mam pomysłów.Może coś z % dla szefa żeby dał jej dzień wolny by ją ucieszyło, ale pewności nie mam :P

Edytowane przez Ilta
Czas edycji: 2012-11-28 o 18:57
Ilta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-28, 19:27   #2
hellyeah0
Zadomowienie

Dot.: Dla tych co już wszystko mają poza wolnym czasem ;)

Ja mam ten sam problem z kupowaniem prezentów dla rodziców. Oni już po prostu wszystko mają i niczego szczególnego nie potrzebują. Więc przeważnie daję im coś symbolicznego, ale miłego. Np. w tym roku jako że są fanami wszelkim herbat, planuje dać kwitnące herbaty. Rok wcześniej dawałam takie ręcznie robione małe kubeczki do grzańca z napisem Grzaniec, idealne na chłodne, zimowe wieczory i płyty, różne płyty! Może jednak nie jest tak źle i znajdzie chwilę na przesłuchanie płyty otrzymanej w prezencie? To mniej czasochłonne niż film na dvd albo książka, słuchając płyty można robić masę innych rzeczy

Zakup bielizny albo kremu antycellulitowego wydaje mi się być nietrafionym, troszkę krępującym prezentem..
hellyeah0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-28, 20:23   #3
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Audiobook? do słuchania w aucie. A jak nie to kup kosz ze słodyczami/fajną kawą/herbatą i olej mopsa
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-28, 20:29   #4
CzerwonaKokarda
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37867461]Audiobook? do słuchania w aucie. A jak nie to kup kosz ze słodyczami/fajną kawą/herbatą i olej mopsa [/QUOTE]

Ooo, ja popieram. Uważam, że audiobook to świetny pomysł. Dobrze rozwijają kreatywne myślenie, wyobraźnie, stymulują myślenie twórcze - w sam raz dla osoby stawiającej na rozwój osobisty, a tym samym takiej, które nie ma zbyt wiele czasu.
CzerwonaKokarda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-28, 21:32   #5
Ailanna
Rozeznanie

To, że się odchudza nie znaczy, że nie można jej dać czegoś do kuchni.
Jak nic nie wymyślisz, daj jej kupon - do sklepu z ciuchami, lub na "coś babskiego" tylko dla niej np. masaż.
Polecam przejrzec grupony, okaziki i inne tego typu strony
Stary 2012-11-29, 08:17   #6
Kfiatuszek1987
Rozeznanie

Może coś do kąpieli (na kąpiel pewnie ma czas), tzn nie chodzi mi o żele czy płyny ale np jakieś musujące kule do kąpieli elegancko zapakowane. O np coś takiego: http://allegro.pl/zestaw-mydlo-kule-...805969082.html
albo coś takiego http://allegro.pl/kremowa-kuleczka-d...811688107.html tylko kilka i jakoś fajnie zapakować.
A maluje się? Jeśli tak to może jakieś akcesoria np zestaw pędzli (tylko takich bardziej profesjonalnych) albo jakieś eleganckie lusterko.
Albo jakieś kwiaty? Sama nie wiem....

Mam zawsze podobny problem z siostrą i jej dziećmi. Stać ich na wszystko na nic sobie nie żałują. Zawsze jak pytam co chcą dostać to oczywiście mówią że nic. A ja za dużo kasy nie mam więc też się zawsze muszę nakombinować. Siostrze często kupowałam jakiś alkohol (lubi wino i gin) a mój mąż dawał kwiaty. Jej synowi kupowałam książki - nawet kilka razy pod rząd, bo wiedziałam co lubi czytać i co chciałby przeczytać a jej córce to różnie, czasem biżuterie, jakiś kosmetyk, stojak na kolczyki/ biżuterie (ale ona ma teraz 13 lat więc miałam łatwiej)
Stary 2012-11-29, 08:47   #7
Ilta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hellyeah0 Pokaż wiadomość
i płyty, różne płyty! Może jednak nie jest tak źle i znajdzie chwilę na przesłuchanie płyty otrzymanej w prezencie? To mniej czasochłonne niż film na dvd albo książka, słuchając płyty można robić masę innych rzeczy
Na pewno nie. Jak ją znam tak ostatni raz widziałam, żeby siedziała czy coś robiła do płyt, lub ich słuchała, jakieś 15 lat temu jak była w liceum.

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37867461]Audiobook? do słuchania w aucie. A jak nie to kup kosz ze słodyczami/fajną kawą/herbatą i olej mopsa [/QUOTE]

Audiobook - wyjeżdża spod domu do przedszkola i wiesz, jak wtedy dzieci krzyczą, żartują, gadają etc. Drogi ma 5 minut. Potem nakręca na pracę - drogi ma maksymalnie 10 minut. Znając ją - jak ma słuchać urywkami po kilka minut książki to nie włoży jej wcale.
Słodycze - przecież "jest gruba", nie tknie, już próbowałam.
Kawa/herbata - można strzelać ale też wątpię. Robi sobie ciągle taką samą herbatę bo widzę, jak smakowe/ziołowe/sypane leżą u niej w szafce, bo przecież nie ma czasu bawić się w parzenie i wydziwianie z herbatą. Kawę ma z ekspresu, ekspres na naboje. Jak pije inną to ciągle tę samą od wielu lat.

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Ailanna Pokaż wiadomość
To, że się odchudza nie znaczy, że nie można jej dać czegoś do kuchni.
Jak nic nie wymyślisz, daj jej kupon - do sklepu z ciuchami, lub na "coś babskiego" tylko dla niej np. masaż.
Polecam przejrzec grupony, okaziki i inne tego typu strony
Jednego roku kupiłam jej grupona na masaż czekoladą. Mąż siłą wysłał ją, żeby dała sobie luz i na niego poszła w dosłownie ostatnich dniach jakie miała na wykorzystanie. Poszła chociaż "kosztem czasu" i mówiła, że było miło, ale to tyle ją zahamentu, organizacji czasowej itp. kosztuje, że drugi raz nie chce nawet próbować.

Kupon na ciuchy - to jakaś myśl , nie wiem tylko jak będzie wyglądał kupon na 50zł do sklepów gdzie się ubiera, jak ona tam na samą bluzkę czy sukienkę zostawia więcej..

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Cytat:
Napisane przez CzerwonaKokarda Pokaż wiadomość
Ooo, ja popieram. Uważam, że audiobook to świetny pomysł. Dobrze rozwijają kreatywne myślenie, wyobraźnie, stymulują myślenie twórcze - w sam raz dla osoby stawiającej na rozwój osobisty, a tym samym takiej, które nie ma zbyt wiele czasu.
O ile nie masz wyłącznie 10 minut dziennie na jego słuchanie i opinii, że w takim razie nie ma sensu nawet włączać.

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Kfiatuszek1987 Pokaż wiadomość
Może coś do kąpieli (na kąpiel pewnie ma czas), tzn nie chodzi mi o żele czy płyny ale np jakieś musujące kule do kąpieli elegancko zapakowane. O np coś takiego: http://allegro.pl/zestaw-mydlo-kule-...805969082.html
albo coś takiego http://allegro.pl/kremowa-kuleczka-d...811688107.html tylko kilka i jakoś fajnie zapakować.
Jednego roku kupiłam. Leżały przez kilka miesięcy bo ona się nie kąpie, tylko bierze prysznic (zajmuje mniej czasu).

Względnie mogę jej kupić fikuśny olejek pod prysznic czy coś takiego i mieć nadzieję, że jej zapach podejdzie.

Cytat:
A maluje się? Jeśli tak to może jakieś akcesoria np zestaw pędzli (tylko takich bardziej profesjonalnych) albo jakieś eleganckie lusterko.
Albo jakieś kwiaty? Sama nie wiem....
Ja też nie, bo pędzle już ma ale jak patrzyłam, to maluje się palcami, bo tak szybciej. Lustro ma w łazience i to jej wystarcza.

Jednym słowem tragedia.

Wczoraj myślałam nad zakupem dobrego alkoholu. Bo jak tak pomyślałam, to tylko z dwoma prezentami trafiłam: z biżuterią, bo zbierała te przywieszki do bransoletki, ale tu nie chciałabym się powtarzać z prezentem. No i alkohol. Egzotyczny, niedostępny w Polsce. No bo akurat byłam za granicą. Bardzo jej się podobał.
Tylko jaki alkohol za 50zł mogę jej kupić z tych rzadko pijanych, sprowadzanych itp ? Myślałam nad winem lodowym - piłam na Węgrzech, pyszne ! Ale kosztuje 140zł butelka.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-11-29, 09:03   #8
Kfiatuszek1987
Rozeznanie

Ile ma lat? W jakiej branży pracuje? Może jej męża podpytaj, może coś pod kątem tego nowego domu? Może jakąś torbę na laptopa (jeśli ma i używa i bierze go do pracy). Może ręcznik z dedykacją (no po tym prysznicu się chyba wyciera). Może kalendarz taki książkowy, albo jakieś śmieszne kapcie Albo jakiś poradnik w stylu "jak znaleźć czas dla siebie"
Stary 2012-11-29, 09:16   #9
hellyeah0
Zadomowienie

Hmm, no to klops ; )

Alkohol to dobry pomysł. Jakieś wino, likier... Może w zestawie z kieliszkami do likieru... A nie mogłabyś się z kimś złożyć i dać prezent wspólnie? Wtedy alkohol za 140zł byłby mniejszym wydatkiem, bo rozłożonym np. na dwie osoby.

Ktoś wyżej pisał o kalendarzu. Może taki elegancki, kobiecy organizer? Albo skórzany portfel? Ale z tym też będzie problem zmieścić się w Twoim limicie finansowym.
hellyeah0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-29, 09:26   #10
Kfiatuszek1987
Rozeznanie

Cytat:
Hmm, no to klops ; )

Alkohol to dobry pomysł. Jakieś wino, likier... Może w zestawie z kieliszkami do likieru... A nie mogłabyś się z kimś złożyć i dać prezent wspólnie? Wtedy alkohol za 140zł byłby mniejszym wydatkiem, bo rozłożonym np. na dwie osoby.

Ktoś wyżej pisał o kalendarzu. Może taki elegancki, kobiecy organizer? Albo skórzany portfel? Ale z tym też będzie problem zmieścić się w Twoim limicie finansowym.
Ja pisałam o kalendarzu, bo skoro jest tak zabiegana to miałaby gdzie notować co ma zrobić/załatwić itd.

Albo może http://allegro.pl/kalendarz-2013-rok...815624384.html
http://allegro.pl/elegancki-kalendar...754885750.html
http://allegro.pl/kalendarz-ksiazkow...755614875.html
http://allegro.pl/kalendarz-terminar...799631827.html - i wygrawerować np. jej inicjały

Edytowane przez Kfiatuszek1987
Czas edycji: 2012-11-29 o 09:29
Kfiatuszek1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-29, 09:54   #11
Ilta
Zadomowienie

Cytat:
Ile ma lat? W jakiej branży pracuje? Może jej męża podpytaj, może coś pod kątem tego nowego domu? Może jakąś torbę na laptopa (jeśli ma i używa i bierze go do pracy). Może ręcznik z dedykacją (no po tym prysznicu się chyba wyciera). Może kalendarz taki książkowy, albo jakieś śmieszne kapcie Albo jakiś poradnik w stylu "jak znaleźć czas dla siebie"
36,rzecznik prasowy. Dom wybudują pewnie w 2014 roku więc coś do domu to im kupię za rok
Nie ma swojego lapka a szkoda.
Ręcznik - dopisuję do pomysłów
Kalendarz-a nawet nie wiem czy używa...musiałabym się dowiedzieć.
Kapcie - myślałam nad tym ale chyba już ma i drugich by nie nosiła
Poradnik - myślałam nad tym ale... nie znajdzie czasu go czytać

Męża bym podpytała, tyle że to jest losowanie-niespodzianka, nikt nie wie kto ma kogo a mężowi nie wierzę,że jej nie powie, trzymam to jako ostateczność

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

Cytat:
Hmm, no to klops ; )

Chętnie bym się z kimś zrzuciła,tylko że każdy ma kogoś i ma swoje wydatki z tym związane, wolałabym nie.
Portfel - musiałabym się, jak z kalendarzem, jakoś dowiedzieć w jakim jest stanie, ale pewnie nie zmieściłby mi się w limicie 50zł, chyba że bym polowała na Allegro.

Myślałam jeszcze nad czymś - nad drobiazgiem ale z bardzo konkretnym logo. Znacie jakieś firmy typu Prada, ale produkujące dodatki? Apaszki i te sprawy, coś co może się zmieścić w 50zł. Buty, ciuchy typu sweter czy sukienka odpadają,bo mnie nie stać, także odpadają torebki i portfele bo za tyle kupie, ale używane (a to nie przejdzie), podobnie okulary przeciwsłoneczne.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-29, 10:37   #12
Kfiatuszek1987
Rozeznanie

To może kup jej jakieś eleganckie pióro/długopis? Coś takiego np http://allegro.pl/dlugopis-parker-ur...804268125.html
Stary 2012-11-29, 10:59   #13
Ilta
Zadomowienie

Cytat:
To może kup jej jakieś eleganckie pióro/długopis? Coś takiego np http://allegro.pl/dlugopis-parker-ur...804268125.html
Dopisuje do pomysłów, tyle że ona pracuje w urzędzie i jest więcej jak pewne, że tam takie rzeczy dostają często w formie gratisów, więc jest szansa, że już taki ma.
Stary 2012-11-29, 13:02   #14
aska85
Raczkowanie

skoro nie kosmetyki to może ładną kosmetyczkę, albo kuferek na kosmetyki. albo jakiś gadżet, może lusterko małe do torebki. nie zazdroszcze Ci kupowania tego prezentu

a skoro taka zabiegana to może nadejdzie taki czas ze postanowi odpoczać, może weekend i wtedy może przydałby sie jakis ładnie wydany album z wycieczkami weekendowymi po polsce

Edytowane przez aska85
Czas edycji: 2012-11-29 o 13:03
aska85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-29, 15:41   #15
Ilta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aska85 Pokaż wiadomość
skoro nie kosmetyki to może ładną kosmetyczkę, albo kuferek na kosmetyki. albo jakiś gadżet, może lusterko małe do torebki. nie zazdroszcze Ci kupowania tego prezentu

a skoro taka zabiegana to może nadejdzie taki czas ze postanowi odpoczać, może weekend i wtedy może przydałby sie jakis ładnie wydany album z wycieczkami weekendowymi po polsce
Ma profesjonalny kuferek którego bardzo jej zazdroszcze, ale fajnie kombinujesz
Lusterko do torebki - nie wiem czy będzie używać i czy nie ma, ale dopisuję.

Albumów z wycieczkami, zwłaszcza tych "Z dziećmi po Polsce" ma dużo...widziałam na jej półce...

Ja sobie też nie zazdroszczę Co lepsze-to moja siostra, ale jest moim absolutnym przeciwieństwem i często jak się zastanawiałam co jej kupić to myślałam w ten sposób: "Czego ja bym NIE chciała dostać?"

Tak więc niby siostra ale starsza na tyle, że prawie jak dalsza kuzynka - nie mam pojęcia co tak naprawdę chciałaby dostać. Ona też nie ułatwia - mało mówi o sobie, rozmawiać też jej się nie chce bo szuka okazji, żeby się wyspać i odpocząć a nie leżeć i gadać.... Choroba - zaraz jej kupię flanelową pidżamę w reniferki wraz z mycką na głowę ! O !
Stary 2012-11-29, 16:12   #16
aska85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ilta Pokaż wiadomość
Choroba - zaraz jej kupię flanelową pidżamę w reniferki wraz z mycką na głowę ! O !
i do tego ładną opaskę na oczy (jak w samolocie) i paczke stoperów do uszu
aska85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-29, 17:44   #17
allmode
Wtajemniczenie

No właśnie - może jakaś fajna piżamka albo koszulka nocna?
allmode jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-30, 09:36   #18
Ilta
Zadomowienie

Zestaw "Mały śpioch"

Edytowane przez Ilta
Czas edycji: 2012-11-30 o 09:37
Stary 2012-11-30, 13:49   #19
lubie liczyc
Raczkowanie

skoro siostra tak marzy o odpoczynku, to może w prezencie zaproponuj jej opiekę nad dziećmi w jakiś piątkowe czy sobotnie popołudnie? jak będzie chciała, to wybierze się gdzieś z mężem, a jak nie, to odeśpi zaległości była tu jakiś czas temu propozycja prezentu - repertuaru z wszystkich teatrów w kopercie z adnotacją - zdecyduj, co chcesz zobaczyć...?
może to połączysz?
lubie liczyc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-30, 14:23   #20
Ilta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lubie liczyc Pokaż wiadomość
skoro siostra tak marzy o odpoczynku, to może w prezencie zaproponuj jej opiekę nad dziećmi w jakiś piątkowe czy sobotnie popołudnie? jak będzie chciała, to wybierze się gdzieś z mężem, a jak nie, to odeśpi zaległości była tu jakiś czas temu propozycja prezentu - repertuaru z wszystkich teatrów w kopercie z adnotacją - zdecyduj, co chcesz zobaczyć...?
może to połączysz?
Chciałabym, tyle że mieszkam 600km dalej i nie bardzo mogę im się zająć dziećmi. Jak będą starsze to będę brała do siebie na wakacje zwłaszcza, że jedno z nich to moja chrześnica ( ), ale póki co za 50zł mogę co najwyżej nakłonić jakąś studentkę do zostania z nimi na wieczór a siostra na opiekę kogoś obcego się nie zgodzi... Z kolei wśród rodziny nie ma nikogo w pobliżu, kto by się zgodził poza babcią, która i tak już bierze maluchy co 2 tygodnie na weekend do się. I wolałabym jej dodatkowo ich nie zrzucać, bo w domu u niej na co dzień ma małego, rocznego bąka.
Stary 2012-11-30, 18:14   #21
MissChievousTess
Zakorzenienie

Ja byłabym jednak za książką, może coś takiego? Bo chyba by się tej osobie przydało http://www.gandalf.com.pl/b/list-do-mojego-zycia/
Albo np. kurs asertywności

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ----------

Jeśli grupon to może na jakiś masaż?
Bo sądząc z trybu życia przydałby się chyba jakiś relaks

---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

Od własnej siostry to ja bym chciała dostać coś co można mieć przy sobie i co by mi o niej przypominało. Nie wiem, jakiś drobiazg. Zawieszkę, np. typu wisiorek albo taką do bransoletki. Liczy się gest a nie wartość materialna. Zwłaszcza jeśli chodzi o prezent od osoby bliskiej.
A co do dzieciaków- siostra nie ma w okolicy jakiegoś banku czasu ?
Bo chyba przydałoby się coś, co zajmie dzieciaki a jej pozwoli trochę odetchnąć. Albo siłowni dla matek z dziećmi?
Ja szukałabym czegoś tego typu.

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ----------

Co do ciuchów- jakbyś kupiła jakiś elegancki szal w neutralnym kolorze- np. srebrny, szary, kremowy albo czarny, ewentualnie granatowy typu pashmina to pewnie znalazłaby dla niego jakieś zastosowanie.
Eleganckie lusterko do torebki też się przydaje.
Teraz są takie zestawy wizytownik, wieszak na torebkę i lusterko w jednym- całkiem fajne.

---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------

No i jak ma dzieci to może karta prezentowa np. do Drogerii Rossman? Mają kosmetyki dla całej rodziny, dla dzieci też, no i chemię gospodarczą też.
Albo do Super Pharm?
Albo do Empik?
MissChievousTess jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-06, 15:29   #22
Ilta
Zadomowienie

Już mam pomysł

W La Senzie przyuważyłam wczoraj, że jest promocja - 5 i 6 grudnia wszystko za pół ceny.
Kupiłam śliczną (moim zdaniem) bluzkę na noc - srebrzystą (taką mieniącą się delikatnie) z czarnym wykończeniem i malutkimi, różowymi wstążeczkami w 3 miejscach.

Do tego majtki w różowe śnieżynki

Cena nota bene za całość: 45zł

Brzmi ryzykownie, ale zaraz powiem Wam, co dalej

Do tego dokupię za 2zł kostkę do kąpieli z Yves Roche o świątecznym zapachu jabłka w karmelu, oraz czekoladę na patyku, którą wkłada się do mleka (rozpuszcza się i tworzy gorącą czekoladę).

Powinnam się tym samym zamknąć w 50zł.

Zamierzam też poszukać małej buteleczki, bo będę robiła sama likier czekoladowy na spirytusie

I teraz najważniejsze

Do prezentu dołączona będzie ulotka, jak prezentu należy użyć Motywem przewodnim ma być "odlot" - odlotowa koszulka (w kierunku gwiazd, bo mieniąca się), majtki wskazujące mężowi, że żona twarda sztuka - musi się tej zimy postarać (odlotowe śnieżynki lub coś takiego, jeszcze myślę, ale generalnie chodzi o skojarzenia z mrozem...te śnieżynki ). Czekolada do mleka w sytuacji awaryjnej, gwarantująca endorfinowy odlot. Do tego domowe SPA z kostką o odlotowym zapachu.
A gdy już wszystko zawiedzie - odlot po bandzie, czyli likierek

Trochę to wygląda chaotycznie, ale jak już wszystko kupię i skonstruuję ulotkę, to Wam pokażę całość Wydaje mi się, że będzie super

Tym samym godzę mały budżet (50zł) z jej lubością do marek (La Senza) i wykreowaniem z prostych rzeczy interesującej całości (paczka na motywach odlotu)
Stary 2012-12-06, 17:02   #23
Ailanna
Rozeznanie

BRAWO!
Super prezent. Moje serce podbija zwłaszcza "Instrukcja obsługi". Lubię takie wariacje

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-12-10, 20:43   #24
Ilta
Zadomowienie

Ok, więc już mam ulotkę.

Pakiecik zawiera:
1.Migoczącą bluzeczkę z La Senzy
2.Majtki różowe w śnieżynki z La Senzy
3.Kostkę zapachową do wanny z Yves Rocher
4.Małą buteleczkę z likierem czekoladowym
5.Bilecik do skorzystania z jednego masażu (jestem świeżo po kursie)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (195,1 KB, 66 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (116,9 KB, 72 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (115,5 KB, 65 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (72,4 KB, 60 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5.jpg (79,2 KB, 61 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 6.jpg (97,1 KB, 55 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 7.jpg (62,2 KB, 58 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 8.jpg (136,7 KB, 50 załadowań)
Stary 2012-12-10, 20:55   #25
Sumi
Zadomowienie

Wow, wykonanie śliczne. Te czarne ludziki sama rysowałaś czy można je gdzieś znaleźć w różnych wersjach?
Stary 2012-12-10, 23:53   #26
Ailanna
Rozeznanie

Super wyszło! Widac, że się starałaś, a nie na ostatnią chwilę byle pierdół kupic. Instrukcja świetna, zwłaszcza wersja obrazkowa
Też bym chciała taki masażyk czekoladą czami:

@Sumi- z tego co się orientuję są takie czcionki z ludzikami zamiast literek, robiłam szwagrowi z ikonami rowerowymi (bmx icons chyba się nazywały, ale jak wpiszesz jakieś inne to powinny też byc)
Stary 2012-12-11, 17:45   #27
Ilta
Zadomowienie

Ikonki znajduje się wpisując na google "vector" i po nim to, czego szukamy, np. "vector massage". Większość jest obłożona kodami praw autorskich, ale są i darmowe.

Dziękuję za komplementy
Stary 2012-12-12, 21:57   #28
ta_iwona
Rozeznanie

Ilta, rewelacja. Musisz być super siostrą
ta_iwona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-13, 10:01   #29
Ilta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ta_iwona Pokaż wiadomość
Ilta, rewelacja. Musisz być super siostrą

Spytam się Ale tak naprawdę każdy prezent dla siostry to jest ciężkie główkowanie. Jest wiele lat starsza ode mnie, traktuje mnie jak mama nr.2, nie mamy wspólnych tematów, zainteresowań, jesteśmy kompletnie różne. Np. ona się ubiera właśnie w sklepach typu Orsay, Zara, lubuje się w drogich butach, na wakacje jeździ w ciepłe kraje z biurem podróży, preferuje zorganizowane imprezy w eleganckich lokalach a pracuje w urzędzie na zaszczytnej pozycji.
No i teraz ja: ulubione sklepy New Yorker i Allegro Lubuję się w butach które kupię raz na wiele lat, najlepiej trapery, glany, wszystko co wygodne (chociaż na imprezy zwykle idę dla odmiany w szpilkach,mini itp). Ulubiona forma podróży: z mapą i plecakiem na stopa po świecie. Ulubione kraje: północ. Preferowane imprezy: Woodstock lub inne, gdzie jest dużo ludzi, koncertów i luz blues. Praca: z zawodów wyuczonych solistka, psycholog a ostatnio i masażystka. Same wolne. Zwykle dające tylko pieniądze na przeżycie.

I teraz kombinuj człowieku, co się spodoba siostrze i czy będzie mnie na to stać. Gimnastyka dla mózgu

------------

A popros likieru który miałam dać - zmiana planów. Na Allegro znalazłam w dziale delikatesy zakładkę "zaczyny" i sprawdziłam z ciekawości. A tam mini alkohole z całego świata ! Dodaje się do wódki i ma się np. za 7zł likier Old Tallin do spróbowania, zanim zamówi się całą butelkę za straszne pieniądze.
Piłam Old Tallin na festiwalu w Helsinkach i wiem, że jest nieziemsko pyszny, więc zamówiłam flakonik )) Polecam !

Edytowane przez Ilta
Czas edycji: 2012-12-13 o 10:03
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Prezenty

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości