|
Notka |
|
Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Potrzebuję pomocy
Witam
Potrzebuje pomocy a nie wiem do kogo mam się zwrócić z tym problemem . Opisze całą sytuację . Zanim zaszłam w ciąże dłubałam sobie w biżutkach . Narobiłam tego cały ogromny kartom . Ponad 500 sztuk . Czasem jakaś koleżanka coś kupiła . Ale to tylko czasami . Nieraz coś podarowałam komuś . Leżały sobie ponad rok . Około marca odezwał się do mnie Pan Tomasz z Warszawy . I zaproponował iż może wźiąść moje tworki w komis biżuteryjny . Otwiera takowy w przejściu podziemnym koło dworca w Warszawie. Podpisaliśmy umowę komisową . Wysłałam mu 1 paczkę . Po około miesiącu otrzymałam zapłatę . Następne 2 paczki wysłałam w czerwcu i lipcu . I tu się zaczęły schody . Miałam dostać pieniądze w sierpniu . Ale ich nie dostałam . We wrześniu wpłacił mi 774 zł . Po setce telefonów w październiku 500 zł . Zostało jeszcze 500 zł . I od tego czasu nie odbiera telefonów . Na gg tez nie odpisuje . Jestem bez pracy i mam 3 małych dzieci . A pieniądze wiadomo są potrzebne zwłaszcza teraz przed świętami . Do pracy wracam około marca dopiero . Co ja mogę zrobić . Jak go skłonić do zapłaty pozostałej kwoty . Nie prowadzę działalności gospodarczej . I boje się że może to wykorzystać przeciwko mnie . Choć z tego co zorientowałam się w US to jeśli biżuteria była moja własnością powyżej pół roku to przy jej sprzedaży w komisie nie muszę odprowadzać podatku ( zadzwoniłam do US w mojej miejscowości ). Pomożecie ?? Proszę . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Potrzebuję pomocy
do mnie też się odezwał Pan Tomasz, chciałam mu coś wysłać, ale go interesowały tylko ogromne ilości towaru, a ja na początku bałam się mu tyle wysłać. widziałaś jaki ma opis na gg?
wg mnie chyba nie musiałaś miec działalności gospodarczej, ale dowiem się i dam znać Edytowane przez sahlma Czas edycji: 2011-12-13 o 15:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Chyba wiem o czym mówicie... Tylko ja mieszkam w Warszawie i zawoziłam towar do sklepu osobiście. Właściwie nie było problemów, (może nie licząc drobnych nieścisłości dotyczących ustalania cen) ale właśnie - duże ilości,po prostu to się nie opłacało.
Mój blog: http://rozsypane-koraliki-niki.blogspot.com/ Mój wątek biżuteryjny: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=479437 Preferencje: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p=39022741&p ostcount=350 Edytowane przez nika_34 Czas edycji: 2011-12-13 o 20:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Nika: i jak się zakończyła Wasza współpraca? zapłacił Ci wszystko kasę?
sklep jest zamknięty? IkoMako: jednak działalność była potrzebna, więc nie wiem co Ci dalej poradzić, w sprawie tych zaległych pieniędzy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Czy to ten sam Pan Tomasz, którego nazwisko zaczyna się na P a kończy na K? i miał przez długi czas opis na GG o problemach ze skarbówką? jeśli to ten to i mnie proponował współpracę, ale jak zobaczyłam w jego opisie o jakichś nieprzyjemnościach z US ładnie podziękowałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
no ten
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
no to ładne kwiatki... a ruszyło coś może w tej sprawie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
kurcze, do mnie ten owy Pan również się odezwał i proponował współpracę....twierdził nawet że nie muszę mieć działalności....Jak zobaczyłam jego opis na gg...to ulżyło mi, że nie nawiązałam z nim współpracy.
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Do mnie też pisał, już daawno temu. Ale nie chciało mi się robić tak dużo i za tak mało
![]() Natomiast kontaktowałam się wtedy z dziewczyną, która wysłała mu pierwszą partię i była zadowolona z tym, że pieniądze miała dopiero otrzymać... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Mnie ten "pan" - użyłabym innego określenia ale nie wypada - zapewniał że działalności nie potrzebuję ( konsultował to niby z księgową ) i wystarczy podpisana umowa komisowa . I tylko dlatego się zgodziłam . Jego opis na gg zobaczyłam jak już miał moje rzeczy wysłane .
Sprawa stoi w miejscu . Nie wiem co z tym fantem zrobić dalej . Czy iść na policję . Jest mi z tym źle i przez takiego .......... ...... czuję się bezsilna . Pieniędzy zapewne już nigdy nie zobaczę . Do Warszawy mam prawie 400 km . A przejechać się tam i zastać sklep zamknięty nie ma chyba sensu . Mąż po owym roku będzie przejeżdźał przez Warszawę to wstąpi . Ale tam pracują dla niego jakieś dziewczyny które sa zapewne bogu ducha winne że maja szefa oszusta . I nic od nich nie uzyska . A może ktoś z Warszawy wie czy to jeszcze działa ?? Komis był w przejsciu podziemnym Marszałkowska- aleja niepodległości . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:19.