Blada twarz - co poradzić ? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-12-08, 15:35   #1
eltorromuchacho
Przyczajenie

Blada twarz - co poradzić ?

Niewiem czy dobry dział.
Od razu mówię że jestem chłopem :P Otóż mam od paru lat strasznie bladą twarz , każdy myśli że jestem chory Dodać do tego dosyć ciemne włosy i oczy...wygląd anemika.Trochę ćwiczę , wcinam witaminki - właściwie to przyjmuję napewno więcej witamin niż normalny śmiertelnik... w tym żelazo i witaminę D , pozornie najważniejsze na bladość. Lekarze zawsze mówili mi że wszystko ze mną w porządku i nie mam żadnych niedoborów.

I nic... ciągle jestem blady jak trup , niewiem czy warto iść na solarium - byłem kilka razy i jedyne efekt taki że byłem jakiś czas czerwony a później znowu jak ściana - warto dodać że właśnie szczególnie twarz mam tak okrutnie bladą+podkrążone oczy - bo np. nogi opalają mi się bardzo szybko.
Ogólnie to w mojej rodzinie wszyscy są dosyć "biali" ale nie tak jak ja.

Macie jakieś tajemne sposoby na bladą twarz ? Coś tam kiedyś słyszałem o wcinaniu marchwii , piłem też prawdziwy sok marchwiowy codziennie - zero efektów.
eltorromuchacho jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-08, 16:56   #2
patrycja012310
Przyczajenie

GG do patrycja012310
Dot.: Blada twarz - co poradzić ?

Zależy czy masz tylko bladą twarz.

Edytowane przez patrycja012310
Czas edycji: 2011-12-09 o 16:38 Powód: drugi podobny komentarz
patrycja012310 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-08, 17:03   #3
patrycja012310
Przyczajenie

GG do patrycja012310

Powinieneś udać się do dermatologa w ostateczności.Spróbuj znaleźć olejek brązowiący skórę,lub nakładaj odrobinę bronzeru.Jeśli masz też trądzik to używaj co drugi dzień dermogal A+E dostępny w większości aptek.Jego cena to od 10-20 zł.Ale daje efekty.Ja od zawsze jestem blada dlatego że w wakacje opalam się tylko delikatnie.Lubię swoją karnację,ale przez to że mam cienką skórę widać mi malutkie żyłki pod oczami nie wyglądają najlepiej ale używam korektora i żelu ze świetlikiem.To najlepsza kombinacja
patrycja012310 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-08, 23:25   #4
kiciakasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eltorromuchacho Pokaż wiadomość
Niewiem czy dobry dział.
Od razu mówię że jestem chłopem :P Otóż mam od paru lat strasznie bladą twarz , każdy myśli że jestem chory Dodać do tego dosyć ciemne włosy i oczy...wygląd anemika.Trochę ćwiczę , wcinam witaminki - właściwie to przyjmuję napewno więcej witamin niż normalny śmiertelnik... w tym żelazo i witaminę D , pozornie najważniejsze na bladość. Lekarze zawsze mówili mi że wszystko ze mną w porządku i nie mam żadnych niedoborów.

I nic... ciągle jestem blady jak trup , niewiem czy warto iść na solarium - byłem kilka razy i jedyne efekt taki że byłem jakiś czas czerwony a później znowu jak ściana - warto dodać że właśnie szczególnie twarz mam tak okrutnie bladą+podkrążone oczy - bo np. nogi opalają mi się bardzo szybko.

Macie jakieś tajemne sposoby na bladą twarz ? Coś tam kiedyś słyszałem o wcinaniu marchwii , piłem też prawdziwy sok marchwiowy codziennie - zero efektów.
Ale to tylko twarz masz bladą czy jak?
Stary 2011-12-09, 19:00   #5
cava
Zakorzenienie

Cytat:
Niewiem czy dobry dział.

Od soku z marchwi to co najwyżej zżółkniesz i w tedy dopiero będziesz miał problem.
Najwyraźniej taka Twoja uroda, skoro lekarz mòwi że wszystko dobrze, a w rodzinie nie jesteś wyjątkiem z taką urodą.
Zamiast się spiekać na soolarze na raka, czy mazać kosmetykami, mów że masz irlandzkich przodków, to dość popularny typ irlandzkiej urody- kredowa skóra i ciemne włosy.
Taki jesteś męski odpowiednik urody typu Królewna Śnieżka

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-10, 11:14   #6
poppy seed
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Od soku z marchwi to co najwyżej zżółkniesz i w tedy dopiero będziesz miał problem.
Najwyraźniej taka Twoja uroda, skoro lekarz mòwi że wszystko dobrze, a
dokładnie, mnie w okresie dośc wczesnym faszerowano sokami z marchwi, bo blade to takie i jedynym efektem było zażółcenie dłoni i stóp.
to chyba kwestia typu urody, mam identyczny i za każdym razem przychodząc do lekarza rodzinnego słyszę, że powinnam zrobic badania, a z nimi jest zawsze wszystko ok. tak bardzo ci to przeszkadza?

poppy seed jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-10, 11:55   #7
cava
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poppy seed Pokaż wiadomość
dokładnie, mnie w okresie dośc wczesnym faszerowano sokami z marchwi, bo blade to takie i jedynym efektem było zażółcenie dłoni i stóp.
to chyba kwestia typu urody, mam identyczny i za każdym razem przychodząc do lekarza rodzinnego słyszę, że powinnam zrobic badania, a z nimi jest zawsze wszystko ok. tak bardzo ci to przeszkadza?
Ja mam dość azjatycki odcień skóry pomimo tego że jest ona dość jasna zwłaszcza że też mam bardzo ciemne włosy, brwi i oczy, i jak kiedyś wpadłam na genialny pomysł picia soku z marchwi w celu uzyskania ciemniejszego koloru skóry zimą, to jak mnie matka zobaczyła po 3 miesiącach to wpadła w popłoch bo myślała że mam żółtaczkę. A to potem bardzo wolno schodzi.

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-10, 22:22   #8
eltorromuchacho
Przyczajenie

Nie no to nie jest tak że tylko twarz mam bladą (wyglądało by to troche komicznie :P) , im bardziej w dół tym troche mniej biały jestem i niższe rejony mego zacnego ciała łatwiej się opalają - o tak bym to najlepiej okreslił

No i jednak przeszkadza mi to bardzo , kiedy ubiorę jakieś ciemniejsze rzeczy wyglądam jak jakiś wampir... a te ciągłe pytania czy jestem chory już mnie denerwują. Przypomniałem sobie nawet jak kiedyś spisywała mnie policja za jakieś bzdury i byli pewni że jestem naćpany bo taki blady jestem

Jakiś czas smarowałem jape samoopalaczem i twarz wyglądała o wiele lepiej , jednak szybko z tego zrezygnowałem przez plamki - kiedy się przyjrzeć widać wtedy było że smaruje się samoopalaczem - trochę wioska.

U kobiet blada cera nie wygląda źle - szczerze mówiąc nawet bardziej mi się takie niewiasty podobają niż spalone solary , ale do chłopa to TOTALNIE nie pasuje , naprawde.
eltorromuchacho jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-11, 13:45   #9
Djapira
Zadomowienie

Cytat:
ale do chłopa to TOTALNIE nie pasuje , naprawde.
TOTALNIE pasuje Może i jestem w mniejszości, ale lubie bladych facetów, a jak jeszcze mają taka buźkę gładką, bez krostek to mrrr

Djapira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-11, 16:52   #10
kiciakasia
Zakorzenienie

Cytat:
Nie no to nie jest tak że tylko twarz mam bladą (wyglądało by to troche komicznie :P) , im bardziej w dół tym troche mniej biały jestem i niższe rejony mego zacnego ciała łatwiej się opalają - o tak bym to najlepiej okreslił

No i jednak przeszkadza mi to bardzo , kiedy ubiorę jakieś ciemniejsze rzeczy wyglądam jak jakiś wampir... a te ciągłe pytania czy jestem chory już mnie denerwują. Przypomniałem sobie nawet jak kiedyś spisywała mnie policja za jakieś bzdury i byli pewni że jestem naćpany bo taki blady jestem

Jakiś czas smarowałem jape samoopalaczem i twarz wyglądała o wiele lepiej , jednak szybko z tego zrezygnowałem przez plamki - kiedy się przyjrzeć widać wtedy było że smaruje się samoopalaczem - trochę wioska.

U kobiet blada cera nie wygląda źle - szczerze mówiąc nawet bardziej mi się takie niewiasty podobają niż spalone solary , ale do chłopa to TOTALNIE nie pasuje , naprawde.
Blada tylko twarz mogłaby być oznaką choroby, a tak, to się nie martw.
Np. ja bardzo bym chciała bladego chłopaka (może dlatego, że sama jestem malutką bladą blondynką i wyglądałby jak w negatywie przy mnie.
Ale takich jak ja jest więcej, więc zamiast się solarzyć, zrób z tego atut.
Stary 2011-12-15, 17:01   #11
_Matilde_
Biała Dama

To może zamiast samoopalacza krem brązujący? Delikatniejszy efekt ale i w stosowaniu jest łatwiejszy. https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...ew-576639Tylko nie kupuj z Garniera, bo są lipne

Webook
Filmweb
Last.fm

Edytowane przez _Matilde_
Czas edycji: 2011-12-15 o 17:27
_Matilde_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-12-15, 19:56   #12
agatagy
Raczkowanie

Ja jestem strasznym bledziochem.. teraz po moim tygodniowym maratonie naukowym na uczelni to juz wogole wygladam jak trup.. wiem, ze slabo sie odzywiam tzn niskokalorycznie, ale zawsze bylam taka blada :/ na dodatek mam wory pod oczami do brody eh
agatagy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości