|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Blada twarz - co poradzić ?
Niewiem czy dobry dział.
Od razu mówię że jestem chłopem :P Otóż mam od paru lat strasznie bladą twarz , każdy myśli że jestem chory ![]() I nic... ciągle jestem blady jak trup , niewiem czy warto iść na solarium - byłem kilka razy i jedyne efekt taki że byłem jakiś czas czerwony a później znowu jak ściana - warto dodać że właśnie szczególnie twarz mam tak okrutnie bladą+podkrążone oczy - bo np. nogi opalają mi się bardzo szybko. Ogólnie to w mojej rodzinie wszyscy są dosyć "biali" ale nie tak jak ja. Macie jakieś tajemne sposoby na bladą twarz ? Coś tam kiedyś słyszałem o wcinaniu marchwii , piłem też prawdziwy sok marchwiowy codziennie - zero efektów. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Blada twarz - co poradzić ?
Zależy czy masz tylko bladą twarz.
Edytowane przez patrycja012310 Czas edycji: 2011-12-09 o 16:38 Powód: drugi podobny komentarz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Powinieneś udać się do dermatologa w ostateczności.Spróbuj znaleźć olejek brązowiący skórę,lub nakładaj odrobinę bronzeru.Jeśli masz też trądzik to używaj co drugi dzień dermogal A+E dostępny w większości aptek.Jego cena to od 10-20 zł.Ale daje efekty.Ja od zawsze jestem blada dlatego że w wakacje opalam się tylko delikatnie.Lubię swoją karnację,ale przez to że mam cienką skórę widać mi malutkie żyłki pod oczami
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najwyraźniej taka Twoja uroda, skoro lekarz mòwi że wszystko dobrze, a w rodzinie nie jesteś wyjątkiem z taką urodą. Zamiast się spiekać na soolarze na raka, czy mazać kosmetykami, mów że masz irlandzkich przodków ![]() Taki jesteś męski odpowiednik urody typu Królewna Śnieżka ![]()
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to chyba kwestia typu urody, mam identyczny i za każdym razem przychodząc do lekarza rodzinnego słyszę, że powinnam zrobic badania, a z nimi jest zawsze wszystko ok. tak bardzo ci to przeszkadza? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Nie no to nie jest tak że tylko twarz mam bladą (wyglądało by to troche komicznie :P) , im bardziej w dół tym troche mniej biały jestem i niższe rejony mego zacnego ciała łatwiej się opalają - o tak bym to najlepiej okreslił
![]() No i jednak przeszkadza mi to bardzo , kiedy ubiorę jakieś ciemniejsze rzeczy wyglądam jak jakiś wampir... a te ciągłe pytania czy jestem chory już mnie denerwują. Przypomniałem sobie nawet jak kiedyś spisywała mnie policja za jakieś bzdury i byli pewni że jestem naćpany bo taki blady jestem ![]() Jakiś czas smarowałem jape samoopalaczem i twarz wyglądała o wiele lepiej , jednak szybko z tego zrezygnowałem przez plamki - kiedy się przyjrzeć widać wtedy było że smaruje się samoopalaczem - trochę wioska. U kobiet blada cera nie wygląda źle - szczerze mówiąc nawet bardziej mi się takie niewiasty podobają niż spalone solary , ale do chłopa to TOTALNIE nie pasuje , naprawde. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
TOTALNIE pasuje
![]() ![]()
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Np. ja bardzo bym chciała bladego chłopaka (może dlatego, że sama jestem malutką bladą blondynką i wyglądałby jak w negatywie przy mnie ![]() Ale takich jak ja jest więcej, więc zamiast się solarzyć, zrób z tego atut.
![]() |
![]() |
#11 |
Biała Dama
|
To może zamiast samoopalacza krem brązujący? Delikatniejszy efekt ale i w stosowaniu jest łatwiejszy. https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...ew-576639Tylko nie kupuj z Garniera, bo są lipne
Weź głęboki wdech Życie wokół ciebie słodkie jest jak bananowy dżem Webook ![]() Filmweb ![]() Last.fm ![]() Edytowane przez _Matilde_ Czas edycji: 2011-12-15 o 17:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Ja jestem strasznym bledziochem.. teraz po moim tygodniowym maratonie naukowym na uczelni to juz wogole wygladam jak trup.. wiem, ze slabo sie odzywiam tzn niskokalorycznie, ale zawsze bylam taka blada :/ na dodatek mam wory pod oczami do brody eh
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:20.