|
Notka |
|
Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Bazarkowe prace :)
No, to i ja pokażę swoje prace...
![]() 1.Kolczyki wykonane ze szklanych koralików i elementów posrebrzanych, bardzo eleganckie. 2. Naszyjnik został wykonany z czarnych szklanych koralików typu crackle i zwykłych, elementów posrebrzanych i elementu plecionego z drutu w kształcie łezki. 3. Kolczyki wykonane za pomocą techniki haftu soutache z drewnianych pastylek, szkła crackle w odcieniach różowo-fioletowych, sznurków do haftu i posrebrzanych bigli. Podklejone z tyłu brązowym filcem. 4. Bardzo elegancki komplet wykonany z granatowych drewnianych kul polakierowanych na wysoki połysk i wstążki satynowej w kolorze czarnym. 5. Naszyjnik wykonany z drewnianych koralików przeplecionych lnianym sznurkiem. 6. Bransoletka wykonana czasochłonną techniką haftu soutache. Niezwykle kolorowa, ożywi każdą kreację. 7. Kolczyki wykonane czasochłonną techniką haftu soutache z pastylek z masy perłowej, szklanych koralików, sznurków do haftu i bigli posrebrzanych. Z tyłu kolczyki są podklejone filcem. 8. Broszka wykonana techniką haftu soutache ze szklanego kamyka, szklanych koralików i pereł firmy Jablonex, sznurków do haftu, akrylowej srebrnej zawieszki w kształcie liścia. Z tyłu znajduje się kremowy filc i zapięcie broszkowe. 9. Bransoletka została wykonana ze szklanych koralików czarnych zwykłych i typu crackle i jednego bezbarwnego i elementów posrebrzanych, ozdobnego zapięcia i zawieszki w kształcie serca. 10. Bransoletka typu pandora wykonana ze szklanych szlifowanych koralików, skórzanego rzemienia i elementów posrebrzanych. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Bazarkowe prace :)
Różnorodnie tu u Ciebie. Pomysły na sutasze mi się podobają, choć jeszcze potrzebują pracy, ale ćwiczenie czyni mistrza
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Robię takie naszyjniki z różnymi wstawkami z drutu, serduszka, oczka, kwiatuszki...
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ps. Pokaż coś jeszcze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Żeby było jeszcze różnorodniej...
![]() 1. Naszyjnik z drzewem, drutowy wyginaniec ;> 2. Bransoletka z zawieszkami, takie ponoć ostatnio w modzie. 3. Oryginalna bransoletka z motywem ze znanej bajki. Pod dwoma szklanymi kamykami znajdują się podobizny Śnieżki. Każdy kamyk został ozdobiony za pomocą techniki haftu soutache a do posrebrzanego łańcuszka zostały przypięte zawieszki i różnokolorowe szklane koraliki. 4. Zimowa broszka wykonana z włóczek w różnych kolorach, do której zostało doklejone fioletowe oczko w ciemnozłotej posrebrzanej obwódce. Z tyłu podklejony filc i zapięcie broszkowe. Mój bestseller w ciągu ostatnich dwóch tygodni ![]() 5. Efektowna i pachnąca broszka została wykonana z dwóch lasek cynamonu, posrebrzanego drucika i szklanych czarnych koralików. Z tyłu zapięcie broszkowe. 6.Dosyć długi naszyjnik został wykonany z różnego rodzaju koralików szklanych w kolorach czerwonym, różowym i fioletowym oraz dużych drewnianych korali otoczonych jasno i ciemno różowymisznurkami oraz elementów posrebrzanych. 7. Kolczyki wykonane techniką haftu soutache ze szklanych i akrylowych koralików szlifowanych, szkła crackle i spectra, sznurków do haftu i posrebrzanych bigli. 8. Niezwykle kolorowe kolczyki wykonane za pomocą techniki haftu soutache z pastylek z masy perłowej, szklanych koralików typu spectra, crackle, powlekane, sznurków do haftu i posrebrzanych bigli. Podklejone z tyłu zielonym filcem. 9. Biało-czarne kolczyki wykonane za pomocą techniką decoupage, osadzone na posrebrzanych biglach typu wkręty. 10. Kolczyki wykonane za pomocą techniki decoupage z podobizną gwiazdy czarno-białego ekranu. Przyozdobione wstążką w kolorze brudnego różu, motyw znajduje się na jednej stronie kolczyka. Edytowane przez tutuum Czas edycji: 2011-12-06 o 09:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Bardzo fajne broszki - obie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam!!
a skąd ten tytuł bazarkowych prac? ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Tytuł taki, bo moja twórczość kryje się pod hasłem Bazarek rozmaitości ;> Wielkie dzięki za takie słowa, miło mi
![]() I ostatnia porcja mojej biżuterii, już bez opisów nawet! (no, chyba, że będziecie chciały zobaczyć jeszcze kalendarz, który...hmmm, dość przypadkowo zrobiłam! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
aaaa widzisz a ja już o tytule wysnułam złowieszcze wizje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Cynamonowa broszka- bardzo fajna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
No, jest i kalendarz (przód, wewnętrzna część okładki, tył)! Dodaję też naszyjnik z drucikowym kwiatkiem, staaaary czerwony naszyjnik ze wstążeczką i drewniany komplet, bardzo nowy, z kolei
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
A Ty!!
![]() fajnie, super na prezent! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Potrzeba matką wynalazków!
Sąsiadka martwiła się, że pogubi przepisy, bo ma je na luźnych kartkach...;> Podoba się? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Joanna d'Moder
|
podoba
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Ja się na scrapach nie znam, ale się podoba
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Znów coś pokazuję
![]() Kolczyki (pierwsze 7 par) są nowe, przygotowywałam je specjalnie na losowanie, a reszta to staroćki ![]() Puzzle fajnie sprzedają się wśród nastolatek (mam różne kolory i "fasony"), a naszyjnik z sercem był specjalnie dla mojej mamy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:10.