|
|||||||
| Notka |
|
| Targowisko: ciuchlandia Targowisko: ciuchlandia. Tutaj wymieniamy się ubraniami, dodatkami, obuwiem, paskami, torebkami itp. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Wtajemniczenie
|
Wymienię fajne ciuchy 38/40, czapkę i torebkę
NIEAKTUALNE
Mam do wymiany kilka ciuszkow zalegajacych mi w szafie. W zasadzie wszystkie powinny być dobre na osobe noszaca rozmiar na przelomie 38/40. Ponizsze rzeczy oddam jedynie w zamian za coś z wishlisty. Prosze nie kuscie mnie i nie odsylajcie do swoich watkow, tylko gdyby Was cos zainteresowalo prosze piszcie od razu, ktora rzecz z wishlisty ponizej mozecie zaproponowac na wymiane i wklejajcie zdjęcie. Dziewczyny, jeszcze jedno odpisuje wylacznie w watku, w ktorym zaczela sie rozmowa, czyli jesli ktos wypatrzy pierwszy cos u mnie to zapraszam do sledzenia mojego watku w celu uzyskania odpowiedzi. Odpowiadam jedynie na konkretne propozycje wymiany. Zapraszam ![]() RZECZY DO ODDANIA: NIEAKTUALNE 1. Sweter Reserved - nowy, z metką Sweterek Reserved wykonany z czystej bawełny, kopertowy, z bardzo długimi tasiemkami do wiązania w talii - niezwykle efektowny i korzystny fason, wysmuklający sylwetkę Rozmiar swetra wg metki: M Faktycznie pasuje na osoby noszące rozmiar 38/40 2. Spódnica Rinascimento W stylu gotyckim albo cygańskim, dwuwarstwowa i asymetryczna. Przy pasku małe szlufki na doczepienie np. łańcuszka Tył wydłużony przód krótszy Przepiękna i z charakterem, niestety nie oddanym na zdjęciu. Pozbywam się z żalem, ale niestety w talii od daawna się nie dopinam ;-) Dokładne wymiary: talia: ok. 37 cm biodra: ok. 50 cm Spódnica była założona dosłownie raz na imprezę - stan jak ze sklepu. NIEAKTUALNE 3. Aryton Exclusive - top Przepiękny wizytowy top z fioletowego materiału, przebłyskującego zielenią, nowiutki z kolekcji, jeszcze z metką. Rozmiar 38 na standardowe wymiary: biust - 88 cm, talia 72 cm, biodra 96 cm. Szerokość w biuście 44 cm, długość 50 cm. Gorsecik jest uszyty z dosyć sztywnego błyszczącego materiału - mieszanki wiskozowo - jedwabnej. Dopasowany do kobiecych kształtów, na cienkich ramiączkach będzie się cudnie prezentował do wizytowych spodni a z wieczorową spódnicą zrobi furorę. Zapinany z tyłu na prawie niewidoczny, dobrze wpasowany zamek błyskawiczny. NIEAKTUALNE 4. Zestaw AMISU – top i bolerko Top i bolerko są idealnie dobrane kolorystycznie, świetnie się komponują razem, ale też znakomicie wyglądają osobno. Bolerko rozmiar: S rzeczywiste wymiary: szerokość w biuście: ok. 42 cm długość całkowita ok. 28 cm Bluzka z krótkim rękawkiem i pięknym dekoltem w łódkę rozmiar: M rzeczywiste wymiary: szerokość w biuście: ok. 38 cm długość całkowita ok. 55 cm Komplet jest nowy. Bluzka posiada papierowa metkę, bolerko naklejkę kontrolną na metce (część metki wycięta chyba jeszcze w sklepie). 5. Płaszczyk przeciwdeszczowy - Libre Ville, nowy Bardzo wdzięczny krój, dopasowany, wiązany w talii. Wykonany z nieprzemakalnej, lekko połyskliwej tkaniny (materiał nylon). Będzie się nadawał na pochmurne ale ciepłe dni wiosenne, letnie i wczesną jesień. Stylowy i uroczy pozwala elegancko ochronić się przed deszczem! Rozmiar L (ale bliżej mu do M) rzeczywiste wymiary: szerokość w biuście ok. 45 cm, szerokość w tali ok. 43 cm szerokość w biodrach ok. 51 cm długość całkowita ok. 67 cm. NIEAKTUALNE 6. Wieczorowy top CLASSICS Elegancki wieczorowy top w kolorze głębokiej czerni z metalizowaną nitką połyskującą wieczorowym srebrem Wykonana z elastycznej, tkaniny (80% Nylon, 20% Poliester) Bluzka jest w bardzo dobrym stanie, była kilkakrotnie założona na imprezę. Rozmiar 14, moim zdaniem odpowiednik damskiej 38 ew. małej 40 (rzeczywiste rozmiary na płasko – szerokość ok. 36 cm, długość ok. 51 cm). NIEAKTUALNE 7. TERRANOVA oryginalna bluzeczka na imprezę, rozmiar S/M Śliczna, dziewczęca bluzeczka z ekstrawaganckim kwiatem z przodu. Bluzka wykonana jest w całości z białej, dosyć gęsto tkanej siateczki. Jedynie z przodu nieprzezroczysta z radosnym kolorowym kwiatem, dodatkowo ozdobionym aplikacjami z małych białych kryształków i dużym niebieskim kryształem w centrum. Rozmiar podany przez producenta S/M (bardzo elestyczna), ja bym obstawiała rozmiar 38 (rzeczywiste rozmiary na płasko – szerokość 40 cm,długość 52 cm) Bluzeczka jest nowa, była jedynie przymierzana, wycięta metka z przepisem prania. NIEAKTUALNE 8. Śliczna czapka ze skóry ekologicznej, wykończona szerokim ściągaczem z dzianiny. Bardzo ładna - idealna na jesienne dni. Rozmiar: 1 Stan: bardzo dobry, widać lekkie ślady użytkowania 9. Piękna lakierowana torebka w kolorze jasnego brązu z czarnymi wykończeniami, o niezwykle modnej fakturze skóry krokodyla. Super modna i posiada niezwykle oryginalny design! Bardzo poręczna i stosunkowo pojemna, z dwiema zewnętrznymi kieszonkami na drobiazgi (z przodu i z tyłu) oraz licznymi kieszonkami i przegródkami wewnątrz. Dla mnie niestety jednak za mała ;-) Torebka jest nowa, z metką. Dokładne wymiary: szerokość: 15 cm wysokość: 21 cm głębokość podstawy: 17 cm NA WYMIANĘ POPROSZĘ: - czarny sweterek kopertowy dobrej jakości – najchętniej z wiskozy albo bawełny, żeby się nie mechacił ;-) - niebanalne akcesoria zimowe – kapelusze, czapy mitenki, szale, chętnie ręcznie robione z dobrej jakości włóczki - fajny pasek na 80 cm w talii - gadżety z filcu – broszki, torebki, szale niektóre rzeczy mogę również oddać za któryś z poniższych kosmetyków: - zmywacz do paznokci Sally Hansen (najchętniej zielony) - Wella, Lifetex, Pure Purifying Shampoo (Szampon oczyszczający) - Fenjal Creme deodorant (najchetniej w sprayu) - Loreal Body Expertise Exfotonic (peeling do ciała) - Farmona, Magic SPA, Wanilia i Pomarańcza, Peeling cukrowy do ciała - John Frieda, Frizz Ease, Curl Around, Style Activating Daily Shampoo - tusz Gosh fioletowy lub turkusowy, wyłącznie nowe, zafoliowane - Avon peeling z białą herbatą z serii Planet Spa - Avon maseczka do twarzy z minerałami z Morza Martwego z serii Planet Spa Edytowane przez silencio Czas edycji: 2012-01-15 o 23:15 |
|
|
|
|
#2 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wymienię fajne ciuchy 38/40, czapkę i torebkę
cos za torbe??
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#4 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A moge poprosic o informacje o skladzie dzianiny z metki tych dwoch rzeczy: https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...0&d=1287769805 https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...6&d=1271689334 ---------- Dopisano o 00:48 ---------- Poprzedni post napisano o 00:45 ---------- Niestety nie. Dziekuje |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
nic..
|
![]() |
Nowe wątki na forum Targowisko: ciuchlandia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:22.