|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() całodniowa sałatka z kurczakiem
przepis jest moją własną inwencją twórczą, sałatka stosunkowo łatwa do zrobienia, pyszna i sycąca. jemy ją na śniadanie z świeżą bagietką z piekarnika, na obiad z kulkami ziemniaczanymi, a na kolaję konczymy resztki,które uchowały się w misce
![]() przepis na cały duży garnek: jedna duża podwójna pierś z kurczaka panierka kamis z sezamem (ta jest najlepsza!) + 1-2 jajka potrzebne przy panierowaniu olej do smażenia 1 ogórek zielony puszka kukurydzy pomidorki koktailowe 1 opakowanie cebula dymka lub czerwona 1 opakowanie sera feta w kosteczkach Arla (trochę drogi,ale zwykły po wymieszaniu rozwali się, wiem że w Biedronce mają tańszy zamiennik) 1 główka sałaty lodowej mieszanka słonych orzeszków lub poprostu orzeszki ziemne 1 garść robota: mięso kroimy w drobną kostkę, panierujemy nie doprawiając go uprzednio! i smażymy na rozgrzanym oleju, zostawiamy do ostygnięia. sałatę rwiemy, ogórka kroimy w kostkę, pomidorki przekrajamy na połówki, cebulę siekamy i wrzuamy do dużego garnka. Następnie wrzucamy ser feta, kukurydzę i orzeszki, potem ostygnięte mięsko. Wszystko dokładnie mieszamy i NIE DOPRAWIAMY JUŻ NICZYM. aromat panierki i sól z fety znakomiie doprawią już nam sałatkę, ewentualnie można dodać 1 lyżkę oliwy, co by wszystko 'posklejać' hmmm.. mam nadzieję,że mniej więcej zrozumiale napisałam. naprawdę pyszna, polecam! ![]() Edytowane przez chanelkaa Czas edycji: 2009-03-16 o 15:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
![]()
mhmmm warte sprobowania
![]() ![]() ale i tak wyprobuje przepis ![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:42.