|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Farbowanie przy łysieniu androgenowym
Szukałam, szukałam i nie znalazłam żadnej odpowiedzi, która by mnie usatysfakcjonowała.
Mam stwierdzone łysienie androgenne, czubek, zakola, grzywka (juz jej nie mam ) już są prawie łyse. Niestety żaden lekarz, aż tak się na tym nie zna, żeby to zahamować, leki też nie działają, więc dbam o to co zostało. Jakoś 4 lata temu farbowałam włosy jasnym brązem i na moim brązie wyszedł CZARNY. Kolor się spłukiwał powoli. W efekcie tego od połowy włosów (taka chamska linia) mam rudy odcień z poświatą czerwieni, od skóry głowy mam lekko blond włosy. Ogólnie moje włosy to niesmaczny misz masz czarnego- wszystkich odcieni brązów - rudego - blondu. Możecie polecić jakąś farbę do włosów, która byłaby najmniej szkodliwa i po której nie ołysieje? Kiedyś raz użyłam Garnier Color Sensation i po niej włosy wychodziły masowo. Najlepiej w odcieniu: ciemny blond, bo wtedy po nałożeniu wyjdzie jednolity brązik
|
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Farbowanie przy łysieniu androgenowym
Swego czasu farbowałam Lorealem Recital Preference i większego wypadania niż zawsze nie odnotowałam. Kolory Cannes, Havane, Toscane. Nie ma złotego środka jeśli chodzi o farby, jednej dana marka będzie służyć innej już nie. A niestety wiem, że przy wypadaniu włosów nie można sobie pozwolić na taką loterię, bo włosów i tak jest niewiele. Ja z farbowania zrezygnowałam i przynajmniej o tą kwestię martwić się już nie muszę.
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:47.

) już są prawie łyse. Niestety żaden lekarz, aż tak się na tym nie zna, żeby to zahamować, leki też nie działają, więc dbam o to co zostało.