|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() Przestałam pocić się w saunie.
Często chodzimy z TŻ-em na basen i do sauny. Zawsze uwielbiałam chodzić do sauny, bo bardzo mnie to relaksowało - po wypoceniu się czułam się odprężona. Aż tu nagle przestałam się pocić
![]() Wszyscy wkoło ociekali potem, a na mnie nie pojawiła się choćby jedna kropelka. Po wyjściu czułam się strasznie źle, jakbym dostała udaru słonecznego (co w sumie nie dziwne, bo po prostu przegrzał mi się organizm). Kompletnie nie mam pomysłu, skąd taka nagła zmiana ![]() ![]() ![]() Przejdę się do lekarza, ale jako że wizytę będę mieć najwcześniej za parę dni, to postanowiłam zapytać tutaj czy ktoś nie ma jakiegoś pomysłu co do przyczyny - bo problem mnie nurtuje ![]()
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Przestałam pocić się w saunie.
Cytat:
może to zależy od ilości wypitych płynów? może Twoje ciało było też gorące (wysoka temp. gorączka itp.).. no nie wiem naprawdę ![]() Edytowane przez normalnyFacet Czas edycji: 2011-12-10 o 08:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
może jesteś odwodniona?
coś takiego znalazłam Zmniejszenie wydzielania potu lub jego całkowity brak, nazywa się anhydrozą. Stanowi ona zagrożenia dla zdrowia i życia, ponieważ wiedzie do przegrzania organizmu, czyli tzw. udaru cieplnego. Anhydroza to objaw zwiastujący różne choroby, jak np:
Brak pocenia w takich skrajnych warunkach, jakie mamy w saunie, z pewnością powinien zwrócić naszą uwagę. Stan ten należy skonsultować z lekarzem rodzinnym. Być może to jedynie nasze predyspozycje do zmniejszonego wydzielania potu, jednak czasem może być to objaw chorobowy. Źródło http://www.we-dwoje.pl/dlaczego;nie;...kul,20398.html
Edytowane przez dawidowskasia Czas edycji: 2011-12-10 o 10:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedyne co przychodzi mi z takich zmian, to że teraz biorę antybiotyk - ale w ulotce nic nie ma o takim skutku ubocznym (w internecie też nie znalazłam nic na temat wpływu antybiotyków na pocenie). Asiu, czytałam to i jakoś nic mi nie pasuje ![]() Kurczę, najdziwniejsze jest to, że problem pojawia się tylko w saunie ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Biała Dama
|
Ciekawe że takie coś wystąpiło, choroba genetyczna to raczej nie jest, bo nie objwiłaby się nagle, wcześniej lekarze by coś zauważyli.
Lepiej nie chodź do sauny póki nie odwiedzisz lekarza i on Ci nie powie co to takiego i jak to zwalczyć, bo jeśli się nie pocisz to organizm nie może się bronić przed gorącem (pot ochładza skórę). A wtedy w saunie jak się nie pociłaś to byłaś czerwona z gorąca? Jeśli nie to znaczy że nie działał też system termoregulacji polegający na tym że krew jest kierowana do skóry celem ochłodzenia. A to by wskazywało na uszkodzony układ nerwowy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Jak wiadomo pocimy się po to, aby wyrównać temperaturę ciała, aby się nie przegrzały nasze narządy. Nie chodź do sauny, a jak będziesz u lekarza przy okazji zapytaj go o fachową radę, może to być cukrzyca lub hormony.
![]() |
#7 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Kurczę, siedzę w domu i czuję jak mi właśnie cieknie pod pachami ( ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:58.