|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Co to może oznaczac?
Witam. Mam pewien problem. Może przesadzam ale wolę się poradzic. 19 listopada uprawialiśmy z chłopakiem petting. 27 listopada dostałam okres i trwał on trochę krócej niż zwykle ale może dlatego, że miałam anginę i byłam na antybiotykach. Od wczoraj pobolewają mnie jajniki i podbrzusze i zauważyłam na wargach sromowych jakieś żyłki, nie wiem czy były wcześniej. Niby powinnam byc w połowie cyklu i bywają bóle owulacyjne ale czy jest możliwośc, że jestem w ciąży? Trochę się stresuje bo mam 20 lat, studiuje i nie jestem gotowa na dziecko. Czekam na odpowiedzi. Pozdrawiam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Co to może oznaczac?
Jeżeli podczas pettingu sperma nie dostała się do Twojej pochwy to nie ma powodu do obaw. Było to 8-9 dni przed okresem więc dni niepłodne. Choroba i silne leki mogły wpłynąć na intensywność miesiączki. Nie masz się co martwić.
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
A o czym może świadczyc ten ból jajników? Właściwie prawego. Fakt, że dzisiaj boli już mniej. Boli mnie też dolny odcinek pleców. Możliwe, że się zaziębiłam i taki tego powód? Czy to ból owulacyjny?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
A o czym może świadczyc ból prawego jajnika? Boli mnie tez dolna częśc pleców. Możliwe, że się zaziębiłam i dlatego są te bóle? Czy to może ból owulacyjny?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Mnie tak boli na owulacje właśnie
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
dokładnie. Jak Cię boli i właśnie masz owulację to wszystko jest w jak najlepszym porządku
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
A mam jeszcze jedno pytanie. Ostatnio zauważyłam o kolicy warg sromowych (nie na samych wargch)jakieś żyłki. Nie pamiętam czy były tam wcześniej czy nie :/ Czytałam w internecie o żylakach sromu. Powinnam panikować?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
wiesz może po prostu idź do ginekologa. On najlepiej Ci doradzi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Panikara z ciebie
![]() Wiem, o czym piszesz, bo ja też jak złapię czasem jakąś schizę to wszystko odczytuję za objawy ciąży ![]() Teraz będę miała jeszcze większe schizy, bo jestem po leczeniu pęcherza i grzybicy, więc okres jak najbardziej może być "dziwny" albo w ogóle nie przyjść, a ja będę schizować ![]() P.S. Mnie zawsze podczas owulacji boli lewy jajnik. Z tymi żylakami sromu... Jeśli jesteś pewna, że nigdy ich nie było, to idź do ginekologa. Po prostu. Nie ma co panikować, żylaki sromu w ogromnej większości dotyczą kobiet w zaawansowanej ciąży ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Skierka001 masz rację troche za bardzo panikuje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:05.