| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2012-02-21, 21:57 | #1 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2012-02 
				 | Coś na konkurs recytatorski

Jestem  tu nowa i zbytnio nie wiedziałam, gdzie stworzyć taki wątek. Wiem, że  istnieją tu wątki podobne, ale chciałabym abyście mi też pomogli, bo mam  problem. Jak w samym tytule poszukuję wierszy, lub prozy  na konkurs recytatorski. Ma to być coś ambitnego, ale pasującego do  mojego poziomu ( jestem w 2 klasie gimnazjum ). Mam wielką nadzieję, że  pomożecie mi coś wybrać, bo mi samej po prostu wykończyły się pomysły.

| 
|     |   | 
|  2012-02-22, 00:53 | #2 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-11 
				 | 

Dot.: Coś na konkurs recytatorski

To może podaj te pomysły   
				__________________ Najtrudniejszy jest koniec miesiąca. Zwłaszcza 30 ostatnich dni. | 
|     |   | 
|  2012-02-22, 14:43 | #3 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2012-02 
				 | 

O to chodzi, że pomysłów nie mam.  Powiem tyle, że najlepiej, aby proza była odpowiednia do modulacji głosu ( występują dialogi ), a wiersz dość długi. Może być wesoły lub smutny, w obu kategoriach się odnajduję. | 
|     |   | 
|  2012-02-24, 19:59 | #4 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-09 
				 | 

hmm nie wiem dokładnie jaka długość, ale osobiście uwielbiam wiersz Szymborskiej "Nic dwa razy", krótki nie jest, taki średni, może się przyda   poza tym jeszcze wiersz tej samej poetki "Obmyślam świat"  albo Paweł Hertz "Kwarantanna", Zdzisław Jaskuła "Moje ciało otoczono", Andrzej Sosnowski "Tachymetria"   
				__________________ Nous devons soit nous aimer l'un l'autre, soit mourir. | 
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Kultura(lnie) | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:09.