|
Notka |
|
Szafa - komentarze Tutaj komentujemy wieszaki powieszone w naszej Szafie. |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
jak mam się ubierać pomocy!!!
Mój problem nie mam pojęcia jak się powinnam ubierać pomóżcie mi coś proszę
ZOBACZ KOMENTOWANY WIESZAK |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: jak mam się ubierać pomocy!!!
na pewno nie tak jak na pierwszym zdjęciu, czyli: krata + chustka w panterkę.
łączenie róznym wzorów rzadko kiedy wychodzi dobrze. poza tym to zalezy od tego jaka masz figurę, co robisz na codzień, jaki styl w ubiorze lubisz...
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
ostatni zestaw fajny, zmienilabym tylko spodnie na czarne.
jak powinnas sie ubierac? kilka lat temu (a w sumie nie tak dawno, dwa lata minely od tego czasu) rowniez mialam z tym problemy. nakladalam na siebie duzo warstw ubran, mieszalam bardzo kolory, faktury, wzory. to moim zdaniem podstawowy blad. nie lacz kratki z panterka, co za duzo to nie zdrowo. za duzo Ci nie powiem, mam 19 lat, ubieram sie 'odpowiednio', bez zbednych udziwnien i sensacji jak moje kolezanki. Teraz jestem wyznawca stylu klasycznego, ale tez nie do przesady. W szafie mam trzy pary spodni, dobrze na mnie lezacych: czarne, ciemnogranatowe i czerwone. Wszytskie oczywiscie rurki. na gore zakladam z reguly kolory jasne, pastelowe, jakos tak mi wygodniej i dobrze sie tak czuje. Uwielbiam tez marynarki. Czesto moj zestaw to rurki + bokserka + marynarka. Jesli chodzi o buty, aktualnie nosze plaskie botki (ze wzgledu na wygode) o zwyklym, prostym kroju. Mysle, ze jezeli lubisz styl bardziej klasyczny to polaczenie rurki + gladka bluzka + marynarka przypadnie Ci do gustu. Jesli chodzi o dodatki, nie przepadam za obwieszaniem sie jak choinka. Jesli zakladam naszyjnik to nie dobieram do stroju miliona bransoletek. Moja ulubiona biuzteria sa kolczyki (na co dzien wciskane), krotki naszyjnik, do bluzek z dekoltem i zestaw cienkich, okraglych, metalowych bransoletek srebrnych. podsumowujac: jesli masz problemy z ubieraniem sie, prostota bedzie najlepszym rozwiazaniem ![]() Mam nadzieje ze troche pomoglam ![]()
#4 |
Zakorzenienie
|
płaszcz ok, ale za mały!
|
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie, postaw na klasykę - to najlepsze rozwiązanie zawsze i wszędzie.
![]() Nie łącz ze sobą wzorów. Jeśli zakładasz coś w kratkę nie zakładaj apaszki w panterkę - "gryzie się" to ze sobą i wygląda nie za ciekawie... Widzę że nie masz złej figury, więc myślę że spokojnie możesz zainwestować w klasyczne ciemne dżinsowe rurki, warto je łączyć z czarną marynarką, białym topem i czarnymi szpilkami/balerinami. ![]() Jeśli podobają Ci się koszule ,nie muszą być jakieś w "surowym" biurowym (ale się zrymowało ![]() ![]() Nie kupuj ubrań za małych lub za dużych , to nigdy i na nikim nie wygląda dobrze! ![]()
wymiana Edytowane przez Ewcik0410 Czas edycji: 2012-04-14 o 20:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Kuźnia inspiracji
|
Myslę, że praktycznie wszystko zostało już powiedziane.
Masz ładną figurę, więc sądzę, że powinnaś eksponować swoje atuty no i przede wszystkim trochę lepiej dopasowywać ubrania pod względem rozmiaru - płaszczyk jest ciut za mały. |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Pierwsza opcja odpada - nie łączy się dwóch wzorzystych materiałów, jeszcze przy sobie.
Druga opcja - ot, zwyklak na szybkie zakupy w sklepie obok czy na spacer z psem. Nie powala. Trzecia opcja - ok, jedną wadą jest rozmiar płaszcza - jest za mały.
#8 |
Wtajemniczenie
|
najprosciej bedzie jak zaczniesz sledzic jakies blogi modowe i czerpac z nich inspiracje. oczywiscie, tylko te blogi na ktorych kobiety ubieraja sie typowo, klasytcznie, a nie takie, gdzie probuja silic sie na oryginalnosc. Mysle, ze moge polecic blog Kasi Tusk, ubiera sie bardzo elegancko i z klasa
![]() ![]()
#9 |
Przyczajenie
|
dziekuje
![]() ---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ---------- Bardzo dziekuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny nie wiem w jakim sklepowi powinnam się ubierać możecie coś doradzić i oczywiście ładny ubiór to nie wszystko w moim przypadku mam jeszcze jedną prośbę doradźcie mi proszę jak powinnam się czesać malować i chodzić na obcasach mam potworne odciski których nie wiem jak usunąć nie potrafię chyba nawet blogu pisać no ,ale pragnę spróbować
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Nie jestem jakąś wyrocznią stylu, więc nie będę się mądrzyć, sama stale usiłuję osiągnąć klasę w ubieraniu się. Myślę, że jest coraz lepiej.
Moim zdaniem zastanów się nad swoim budżetem i ile z tego jesteś w stanie wydać na ciuchy ![]() ![]() ![]()
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Zgadzam się z koleżankami wyżej
![]() ![]()
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chybabyś padła, gdybyś zobaczyła spodnie w mojej szafie, bo nie mam rurek. Kurde, normalnie grzech śmiertelny ![]() Co to jest za głupie gadanie, że coś, co nie jest klasyką, musi być oczywiście w szafie bo jest modne, osobiście mam po dziurki w nosie rurek, zwłaszcza, że nosi je mnóstwo dziewczyn, którym one nie pasują. Jasne, że warto postawić na klasykę, ale bez przesady: dodatki to nie muszą być tylko kolczyki sztyfty i minimalistyczny naszyjnik, możesz zaszaleć, to oczywiste, byleby to się zgadzało stylem i kolorem. Szukaj ubrań po lumpeksach, tam na pewno część rzeczy będzie lepsza jakościowo od tych z sieciówek. Nie przesadzaj z marynarkami itp; nie wiem, ile masz lat, ale lepiej nie wyglądać zbyt poważnie. Nie wiem, czy znasz swój typ kolorystyczny, może to nie będzie całkiem proste, ale opłaci się na pewno ![]() Co do biżuterii - nie kupowałabym plastiku który naśladuje kamienie i podobne w tym guście ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#14 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Opisalam swoja sytuacje. Nie bede komentowac Twojego gustu i stylu, doradzilam dziewczynie by poczatkowo postawila na klasyke, by nie wygladac po prostu smiesznie. Ty masz swoje zdanie, ja mam swoje i kazdy ma do tego prawo, moglabys powstrzymac sie od krytyki biorad pod uwage, ze zestaw, ktory prezentujesz na szafie jest po prostu brzydki i nie pasujacy do Twojej figury ![]() ![]() Co do lumpeksow - polecam, ale z drugiej strony tez nie polecam. Niektorzy nie potrafia sie ubrac w takich sklepach, wybieraja rzeczy, ktore sa staromodne i smieszne i nakladaja miliony tego na siebie, tworzac efekt odwortny do zamierzonego. ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Cytat:
musialbys wstawic swoje zdjecia, glownie twarzy na watek metamorfoz, tam juz doradza jaki typ urody, co z wlosami i makijazem ![]() ![]()
oh wow, lovely ![]() Edytowane przez malinowydzemx3 Czas edycji: 2012-05-04 o 12:27 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie nie podobasz mi się na żadnym zdjęciu chodzi mi oczywiście o strój na pierwszym tak jak dziewczyny pisały nie mieszaj kraty z panterką ogólnie różnych wzorów. Ostatnia foteczka za bardzo kolorek Twoich włosków zlewa się z płaszczykiem, ogólnie jest fajny ale też może troszkę przyciasny na Ciebie
#16 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:52.