|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
makijaż a alergia
Szukałam podobnego wątku, ale niestety nie mogłam znaleźć, więc zakładam nowy. Moim problemem jest alergia, nie bardzo silna na szczęście, ale i tak jest to dyskomfort, a przez to mam kłopot z doborem kosmetyków do makijażu. Oczy szczypią mnie, gdy używam tuszu do rzęs, cieni a nawet podkładu. Znacie jakieś kosmetyki, zwłaszcza cienie do powie i kredki, które nadają się dla alergika?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: makijaż a alergia
Moja mama ma duży problem z tym, ale może używać cieni i kredek np.: Inglot, Sleek, Essence. Z podkładów to na Inglota też nie ma alergi. Po za tym używa też sporo droższych firm np. Bobbi Brown, choć na Lancome czy Clinique ma uczulenie.
![]() |
#3 |
in love with life
|
Probowalas kosmetykow naturalnych? Np. Alverde?
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Należałoby ustalić, na jakie składniki kosmetyków masz uczulenie. Przy minerałach jest mniejsza szansa na alergię.
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Może spróbuj kosmetyków mineralnych?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Dzięki za odpowiedzi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
dołączam się do wątku!
![]() Mam podobny problem jak autorka wątku: wiele mnie podrażnia...ostatnio każdy tusz do rzęs, prawie wszystkie eyeliniery dostępne na rynku do 50-60zł wypróbowałam i mnie uczulają, kredki też ...pozatym np. pudry sypkie z vipery! ![]() ![]() Od zmarnowanych pieniędzy na niewypały już głowa mnie boli ![]() ![]() ......................... ......................... ......................... ........... Na Innym wątku 1 wizażanka poleciła mi tusze z la roche postay,a ja ja zastanawiam się nad kosmetykami Clinique? Czy wszystkie ich tusze i kredki są antyallergiczne? Są jeszcze jakieś tańsze kredki hypoallergiczne?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:01.