muj kraj taki pienkny - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-10-29, 10:32   #1
201604181004
Konto usunięte

muj kraj taki pienkny

Absurd goni absurd, wiele z nas padło nieraz ofiarą na przykład bezsensownej biurokracji czy zostało zapędzone w kozi róg mimo braku winy. Wiele jest bezsensownych rzeczy które uwielbiam i wiele jest rzeczy które bym zmieniły. To może zaczniemy wymieniać?

Tak na przykład, jest sobie Asia i Stefan, mają 16 lat. W świetle prawa mogą uprawiać seks. Czy Asia może iść sama do ginekologa? Nawet nie po tabletki, ale może po jakąś sensowną poradę odnośnie zakładania prezerwatywy i stosowania środków plemnikobójczych (stefan? co to wogle jest? ja nje wje acha). No nje no acha do ginekologa bez mamy, no bez sensu, przeciez musi wziąć ją matula za rączkę i ze szczegółami posłuchać jak to się teraz robi. To ma duży sens zwłaszcza że mama asi może być różnej maści patologią bądź osobą głęboko wierzącą.

Kolejna fajna rzecz, to sumienie aptekarzy. Pewnego pięknego dnia stwierdzili że ich też obowiązuje klauzula sumienia.
O lekarzach nie wspomnę.

Portal dla bezdomnych za 50 milionów? No pszeciesz to nomalne. W polsce.

Dzieci na stołówkach zjedzą bez soli. Bez niczego. Efekt? Połowa dzieci które znam zrezygnowała z obiadów i mama daje im pieniążki na bistro koło szkoły lub bardziej szczęśliwym na bar mleczny, bo po szkole idą tam zjeść i jadą prosto na gimnastyki artystyczne czy inne angielskie.

Boczek pogrąży bar mleczny? Mój kraj http://regionalna.tvp.pl/19404451/bo...milion-zlotych

500 zł na dziecko do 18 roku życia? Robi sens

Albo z innej beczki - wizyty w różnego rodzaju przybytkach państwowych gdzie rządzi Grażynka. Grażynka jest w urzędach, dziekanatach...
-Dzień dobry pani Grażynko ja przyszłam z...
-a co mje pani za śmieć daje
-no ale na stronie pisało
-se może pisać na stronie ja tu 30 lat pracuje i chyba wiem co petent ma przynieść. to je niekompletne.
-ale ta pani...
-co mie pani z jakom paniom donieść ksero, do widzenia.

201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-29, 10:35   #2
201712071518
Konto usunięte

Dot.: muj kraj taki pienkny

List z Urzędu Miejskiego z mojego miasta.
Wezwanie do zapłaty - jakaś końcówka z podatku od nieruchomości - 1,87 PLN.
List polecony za potwierdzeniem odbioru - cena wysłania 6,10 PLN
201712071518 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-29, 10:36   #3
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez stupid-girl Pokaż wiadomość
List z Urzędu Miejskiego z mojego miasta.
Wezwanie do zapłaty - jakaś końcówka z podatku od nieruchomości - 1,87 PLN.
List polecony za potwierdzeniem odbioru - cena wysłania 6,10 PLN
klasyka xDDD
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-29, 11:14   #4
liselotta
lise-kotta

przykład z ostatniego tygodnia:
potrzebuję formularza wydawanego przez UP. aby dostać formularz trzeba wypełnić wniosek o wydanie formularza. OK, jako że nie mam za bardzo możliwości pojawić się w tym urzędzie obecnie, dzwonię do pani urzędniczki z prośbą o komplet informacji jak to załatwić (normą jest że skany mailem, ale nie w polskim UP!)

pani mnie informuje, że oryginał wniosku i oryginał świadectwa pracy i że ktoś inny to może za mnie załatwić, bo jest to papier na którym widnieje podsuma informacji o moim dotychczasowym zatrudnieniu, nie jest to wniosek o żadne świadczenie, tylko przeklejenie informacji, którą i tak muszą uzyskać ode mnie na ichniejszy papier.

dzwonię do pani drugi raz by się upewnić, że to wszystko. pani mówi, że tak.
drukuję wniosek, na któym jest napisane że jeszcze oryginał ostatniego paska wypłaty trzeba. szkoda że telefonicznie pani nic na ten temat nie powiedziała, no ale doczytałam więc już wiem.

wysyłam zaufaną osobę do urzędu z kompletem ORYGINALNYCH dokumentów.
pani biurwa (ta sama z którą rozmawiałam wcześniej) odmawia przyjęcia dokumentów, gdyż podpis na wniosku może być sfałszowany (!) i ona potrzebuje skan dowodu by porównać podpisy.
wiecie, że ja NAPRAWDĘ chcę dostać ten formularz w którym są te tajne informacje, których JA im dostarczam w pierwszej kolejności na wniosku i w oryginalnych dokumentach.
liselotta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-29, 11:19   #5
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Jako urodzony pieniacz szlajam się po sądach - znaczy, jestem stroną w postępowaniu cywilnym.

Sprawa - jak to w polskim sądzie, ciągnie się jak guma od majtek. Bynajmniej nie stringów. Ostatnie wieści:

24 sierpnia br dostałam odpowiedź na mój wniosek złożony do sądu - uwaga: 28 sierpnia 2014 roku. Oczywiście ze wskazaniem 7 dni na odpowiedź z mojej strony, pod rygorem zwrotu wniosku Kto by się tam w sądzie kpc przejmował.....
Stary 2015-10-29, 12:28   #6
daydreaming_
Zakorzenienie

Uczelnia państwowa, dziekanat wydziału X. Nie mogę złożyć wniosku, bo nie mam podpisu na dokumencie A z sekretariatu Y. Idę po podpis do sekretariatu Y, ale nie dostanę podpisu, bo najpierw muszę złożyć wniosek w dziekanacie X i przynieść potwierdzenie, że go złożyłam. Godzinę się z tym bujałam i dałam sobie spokój.

daydreaming_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-29, 12:46   #7
Donatella_Rosa
Zadomowienie

Składam wniosek o stypendium na uczelni. Daje plik bezsensownych papierów. Znudzona pani w sekretariacie przegląda, czyta, mysli i mówi - Nie przyjmę. Brakuje jednego dokumentu.
-No jak to, przeciez tu sa wszystkie możliwe dokumenty świata, co jeszcze trzeba?
-Nie ma pani zaświadczenia, ze pani studiuje
-No ale studiuje tutaj, na tej uczelni? Chyba jesli składam tu wniosek o stypendium to logiczne, ze tu studiuje??
-TAKIE SĄ WYMOGI!!!1 Tak to kazdy z ulicy mógłby tu przyjść i zabierać nam pieniądze!!!111
-...
-Proszę przyjść z zaswiadczeniem. Następny!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-10-29, 13:40   #8
201604301943
Konto usunięte

Składam wniosek w urzędzie. Trzeba to zrobić elektronicznie. Wypełniam wszystko. Do tego muszę też złożyć milion papierów różnych już fizycznie w urzędzie, łącznie z wydrukowanym wnioskiem elektronicznym (czy tylko mi się wydaje, że oszczędzają na drukowaniu?). Muszę też im przynieść świadectwo z wynikiem egzaminu państwowego, który pani w urzędzie i tak sprawdza w oficjalnej bazie, do której mają dostęp, ale świadectwo i tak muszę przynieść
201604301943 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-29, 13:53   #9
cholernarejestracja
Copyraptor

Mnie dalej podnosi ciśnienie ta sytuacja, w której piekarz, chcąc oddawać chleb, oberwał jakimś horrendalnym podatkiem od darowizny i musiał przestać.

I tyle się mówi o marnowaniu jedzenia, ale McDonaldy i różne inne miejsca mają absolutny zakaz oddawania "zleżałych" (tj. jednodniowych) rzeczy za darmo, muszą je utylizować. Moi znajomi z McDonaldów czasami wynoszą z McCafe pozostałe ciasta i ciastka (wiecie, te serniki po 11.99 i donuty po 8zł czy ileśtam), ale grożą im za to poważne sankcje tyle, że nawet menedżerowie na to przymykają oko, bo ich serce boli jak dobre i drogie jedzenie leci do śmieci codziennie...
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-29, 13:56   #10
201606270916
Konto usunięte

Za akademik mogłam płacić do dwudziestego dnia każdego miesiąca, z wyjątkiem wakacji - wtedy musiałam zapłacić z góry najpóźniej pierwszego. W tym roku z powodu zmian cennika kierowniczka nie potrafiła mi powiedzieć, ile mam zapłacić, więc przelew przyszedł po terminie - ale w sumie od razu po tym, jak mi powiedziała. Właściwie to były dwa warianty, tańszy i droższy - więc po prostu wpłaciłam wcześniej tę mniejszą kwotę, bo uzgodniłyśmy, że najwyżej dopłacę różnicę, jeśli jednak będzie obowiązywać już wyższa stawka, a jak mi powiedziała, że jednak ten droższy wariant to dopłaciłam od razu tę różnicę.

Miesiąc później się okazało, że... muszę zapłacić odsetki za nieterminową wpłatę Nieterminową, bo akademik nie wiedział, ile mam mu zapłacić. Była to jakaś szaleńcza kwota rzędu dwadzieścia groszy. Czy mogę ją wpłacić z następnym czynszem? Nie, to trzeba na osobne konto

---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

Poza tym uczelnia wprowadziła elektroniczny indeks w celu uniknięcia naciągania terminów - tj. oddawania projektów grubo po terminie i wpisywania ocen ze wsteczną datą na co wykładowcy chętnie się zgadzali. Jak działa ta nowoczesna technologia za gruby hajs? Czy automatycznie wpisze dwóję dzień po terminie wszystkim osobom, które nie uzyskały żadnej oceny?

Nie. W semestrze w którym wdrożono tę innowację informatyk chodził do wszystkich pracowników dydaktycznych i przypominał, żeby wpisali dwóje
201606270916 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-29, 13:57   #11
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Ale ja mam podobnie w kwestii płatności "firmowych"!

Wystawił bank notę obciążeniową na bodajże 1,50 - chyba już ze trzy razy monit o te 1,50 przysyłali - i księgowość wyraźnie pytała, czy mogą zrobić przelew przy okazji którejbądź "większej" faktury (a faktury liczone w dziesiątkach tysięcy) - nie, musi być osobno! Koszt przelewu wyjdzie większy niż koszt tej noty...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-10-29, 13:59   #12
201606270916
Konto usunięte

I jeszcze jedna rzecz dotycząca studiów. Wiedziałam, że nie oddam pracy dyplomowej w terminie.

Czy mogę wziąć urlop dziekański?
Nie, nie może pani, bo ma pani wszystko zaliczone a urlop dziekański tylko dla tych jest co czegoś nie zaliczyli!!!

To po prostu nie oddałam I co?
SKREŚLAMY PANIĄ Z LISTY STUDENTÓW BO NIE MA PANI WSZYSTKIEGO ZALICZONEGO
Eee ale mam i z tego powodu nie dostałam urlopu?
Chwila ciszy... NO ALE MUSIMY A URLOPU NIE MOŻNA I TAK BO MA PANI WSZYSTKO ZALICZONE

Jak wznowić studia? Okazuje się, że nie ma na to żadnych procedur i jeszcze nie wiadomo Cieszy mnie tylko to że więcej osób z roku ma ten problem i nie jestem sama
201606270916 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-29, 14:36   #13
marianna144
Wtajemniczenie

ha ha nie byłam na egzaminie w czerwcu bo miałam skrecona nogę. Egzaminator telefonicznie wyznaczył mi termin na wrzesien podkreslajac ze to nie porawka (co było oczywiste)Dodam ze mogł mnie przepytac w lipcu bo miał dyzury.
we wrzesniu całuje klamkę . Przedłuzam sesję o tydzien. Poluje na egzaminatora i nic.Grozi mi skreslenie z listy.Chodze 6 godzin od pokoju do pokoju na uczelni bo mnie tak odsyłają.W ostatnim pokoju rektor czy dziekan (juz nie pamietam) kaze mi po prostu wrócic do pierwszego pokoju i napisac pismo o wyznaczenie innego egzaminatora:mu r: bo przeciez wiadomo ze moj egzaminator na cały wrzesien wyjechał do usa prowadzic wykłady.!!!!!!!
egzaminator wyznaczajac mi termin wiedział doskonale ze go nie bedzie, wszyscy wiedzieli ze go nie ma i nikt ale to nikt słowem mi nie powiedział.
ubaw mieli chyba

miałam wtedy zaledwie 19 lat ale teraz inaczej bym to załatwiła
marianna144 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-29, 14:48   #14
Manami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość

Tak na przykład, jest sobie Asia i Stefan, mają 16 lat. W świetle prawa mogą uprawiać seks. Czy Asia może iść sama do ginekologa? Nawet nie po tabletki, ale może po jakąś sensowną poradę odnośnie zakładania prezerwatywy i stosowania środków plemnikobójczych (stefan? co to wogle jest? ja nje wje acha). No nje no acha do ginekologa bez mamy, no bez sensu, przeciez musi wziąć ją matula za rączkę i ze szczegółami posłuchać jak to się teraz robi. To ma duży sens zwłaszcza że mama asi może być różnej maści patologią bądź osobą głęboko wierzącą.
:
Asia może uprawiać seks od 16 lat, ale pooglądać go w internetach dopiero gdy skończy 18 xD

PM 2018

Manami jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-29, 15:04   #15
daydreaming_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Manami Pokaż wiadomość
Asia może uprawiać seks od 16 lat, ale pooglądać go w internetach dopiero gdy skończy 18 xD
Asia przez dwa lata po prostu musi uprawiać seks z zamkniętymi oczami

daydreaming_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-10-29, 15:12   #16
Luba
Zakorzenienie

Decyzja o przyznaniu renty zapadla po 1,5 roku od zlozenia wniosku, wszytskich papierow i zaswiadczenia o modlitwach do Judy Tadeusza.

Jesli dla kogos ta renta jest jedynym zrodlem utrzymania, to przepraszam JAK on ma przezyc to 1,5 roku oczekiwania na decyzje
??

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-29, 15:22   #17
201605090949
Konto usunięte

- musiałem specjalnie od nowa 1 stronę pracy licencjackiej drukować i drugi raz za okładkę płacić, bo nie było logo wydziału na 1 stronie
- arbitralne, niemerytoryczne opinie niedouczonych lekarzy
- sądownictwo, urzędy, to już napisałyście wyżej, tu ci powiedzą jedno, tam co innego, raz trafi się ktoś ludzki, przed innym się musisz płaszczyć (chociaż ostatnio polubiłem okazywać złość i niezadowolenie gdy baba w okienku mnie traktuje na odwal i z wielką łaską)
- klauzula sumienia - mnie to nigdy nie dotknęło, ale też to wg mnie absurd, tak samo jak ochrona uczuć religijnych
- załatwiam praktyki nadobowiązkowe przez biuro karier i zamiast od razu składać wniosek, najpierw trzeba złożyć wniosek o otrzymanie głównego wniosku

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ----------

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
Mnie dalej podnosi ciśnienie ta sytuacja, w której piekarz...
(sytuacja ode mnie)
... powiedział, że dziś jest święto (to był jakiś tam dzień z kościelnym świętem) więc nie wolno jeść słodkiego, więc nie upiekł drożdżówek .
201605090949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-29, 15:24   #18
201605301111
Konto usunięte

uczelnia proponuje praktyki płatne - zaczynają sie za tydzien
idę do pani od praktyk (<3) poprosic o odpowiedni papierek
-NIE WYDAM GO PANI, TRZEBA PRZYJSC DWA TYGODNIE PRZED ROZPOCZĘCIEM PRAKTYK
-...ale dopiero wczoraj wywieszono ogłoszenie
-NIE INTERESUJE MNIE TO, NIE WYDAM, DWA TYGODNIE TO DWA TYGODNIE
-...ale
-ŻADNE "ALE" TO PANI PROBLEM ZE SIE PANI WCZESNIEJ NIE DOWIEDZIAŁA"

w koncu połaziłam do dziekanatów i dziekana i mi to wydano, z wielką łaską oczywiscie, bo powinnam byc jasnowidzem i to przewidziec, ze uczelnia wywiesi za tydzien ogłoszenie
201605301111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-29, 15:24   #19
201605090949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
I tyle się mówi o marnowaniu jedzenia
Niedawno Francja wprowadziła prawo, nie wiem dokładnie jak to wygląda, ale generalnie narzucające marketom niemarnowanie żywności. W wielu krajach by się to przydało, bo wyrzucanie dobrego jedzenia, bo nie zeszło, a nie można oddać za darmo itd. jest absurdalne.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-10-29, 15:29   #20
lomo
Zakorzenienie

Że jest coś takiego jak interpretacja przepisów. Dla mnie to nie pojęte od zawsze.
lomo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-29, 15:34   #21
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Napisane przez lomo Pokaż wiadomość
Że jest coś takiego jak interpretacja przepisów. Dla mnie to nie pojęte od zawsze.
Przepisy ortografii ludzie też dowolnie interpretują, i co z tego? Nawet Wizaż zabrania zwracania uwagi na błędy.

A serio - domyślam się, że chodzi Ci o interpretację przepisów prawnych/ podatkowych? To dla mnie najśmieszniejsze jest to, ze interpretacja może się różnic w zależności od województwa, w którym została wydana
Stary 2015-10-29, 15:35   #22
Pudel123
Wtajemniczenie

urząd ma 3 lata(!!) na przeprocesowanie informacji o nowym właścicielu mieszkania i wyznaczeniu kwoty podatku, którą trzeba zapłacić za jego zakup...

89,9->73,2

spinoholiczka

[COLOR="Gray"]thriatlon - finished!
Pudel123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-29, 15:43   #23
StarFighter
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ZaleszczotekKsiazkowy Pokaż wiadomość
- musiałem specjalnie od nowa 1 stronę pracy licencjackiej drukować i drugi raz za okładkę płacić, bo nie było logo wydziału na 1 stronie
- arbitralne, niemerytoryczne opinie niedouczonych lekarzy
- sądownictwo, urzędy, to już napisałyście wyżej, tu ci powiedzą jedno, tam co innego, raz trafi się ktoś ludzki, przed innym się musisz płaszczyć (chociaż ostatnio polubiłem okazywać złość i niezadowolenie gdy baba w okienku mnie traktuje na odwal i z wielką łaską)
- klauzula sumienia - mnie to nigdy nie dotknęło, ale też to wg mnie absurd, tak samo jak ochrona uczuć religijnych
- załatwiam praktyki nadobowiązkowe przez biuro karier i zamiast od razu składać wniosek, najpierw trzeba złożyć wniosek o otrzymanie głównego wniosku

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ----------

(sytuacja ode mnie)
... powiedział, że dziś jest święto (to był jakiś tam dzień z kościelnym świętem) więc nie wolno jeść słodkiego, więc nie upiekł drożdżówek .
zaleszczot..
StarFighter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

REKLAMA
Stary 2015-10-29, 15:46   #24
201605090949
Konto usunięte

Chore jest też dla mnie, kiedy ktoś kto siebie czy kogoś bronił przed napastnikiem, zostaje potem skazany na cokolwiek, czy musi płacić jakieś odszkodowanie. Ciekawy jestem statystyk (odnośnie Polski), jak często ktoś kto broniąc się, zrobił krzywdę napastnikowi, został potem skazany, choćby w zawieszeniu.
Stary 2015-10-29, 15:53   #25
lomo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margot45 Pokaż wiadomość
Przepisy ortografii ludzie też dowolnie interpretują, i co z tego? Nawet Wizaż zabrania zwracania uwagi na błędy.
oh jejku
lomo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-29, 16:03   #26
pannajoanna71
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ZaleszczotekKsiazkowy Pokaż wiadomość
Chore jest też dla mnie, kiedy ktoś kto siebie czy kogoś bronił przed napastnikiem, zostaje potem skazany na cokolwiek, czy musi płacić jakieś odszkodowanie. Ciekawy jestem statystyk (odnośnie Polski), jak często ktoś kto broniąc się, zrobił krzywdę napastnikowi, został potem skazany, choćby w zawieszeniu.
Bo obrona ma byc wspolmierna do ataku... tak jest napisane. Tylko ciekawe jakby to miało wygladac w praktyce?

If I make a cake and it fails, it becomes a pudding.
pannajoanna71 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-29, 16:30   #27
Anethka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Manami Pokaż wiadomość
Od 15-go roku życia bodajże. Tak czy siak zawsze mnie to niesamowicie dziwiło .

KLIK
Anethka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

REKLAMA
Stary 2015-10-29, 17:25   #28
haru_haru
Rozeznanie

Chore jest to, że w w/w miejscach pracy związanych z administracją zatrudniają ludzi, którzy nie rozróżniają ustawy od rozporządzenia
i nigdy w życiu nawet żadnego aktu prawnego nie przeczytali, bo przecież to ma tyle stron!
I potem mamy miłe panie w urzędzie/dziekanacie po geodezji albo rolnictwie które pojęcia o niczym nie mają i stąd ich frustracja i krzyki. Tak, to boli jak musisz poprawiać ludzi którzy powinni być bardziej kompetentni od ciebie.
haru_haru jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-29, 17:42   #29
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Tomasz właśnie ukończył renomowaną Wyższą Szkolę Gotowania na Gazie uzyskując tytuł licencjata europeistyki. Pierwszą pracę otrzymał w jednym z największych korpo w stolYcy.

Jego praca polegała na odbieraniu telefonów i notowaniu, kto dzwonił. I tak minęło kilka dni. Po upływie tego czasu zjawił się menadżer i rzecze: "Panie Tomaszu, jesteśmy zadowoleni z pana pracy i niniejszym awansujemy pana na stanowisko menadżerskie średniego szczebla. No tak! Młoda krew, innowacyjnośc, kreatywność zawsze mile widziana".

Tomasz kolejnych kilka dni przepracował na stanowisku menadżera. Jego praca znów polegala głównie na odbieraniu telefonów i zapisywaniu, kto dzwonił.

Po upływie tego czasu zjawił się przy stanowisku Tomasza jeden z wiceprezesów korpo i rzecze: "Panie Tomaszu, jesteśmy bardzo zadowoleni z wyników pana pracy. Cóż za innowacyjny styl! Jaka kreatywność! Od jutra awansujemy pana na stanowisko wiceprezesa naszej korporacji. A teraz proszę udać się do gabinetu prezesa na rozmowę".

Tomasz zapukał do drzwi gabinetu prezesa. Ten uprzejmie zaprosił go do wejścia i zajęcia miejsca, po czym z uśmiechem spytał:

" I cóż? Zadowolony z kariery i awansu?"

Tomasz obojętnie odpowiedział:

" A owszem. Dziękuję"

Prezes zmarszczył brwi i rzecze z wyrzutem:

" Ale....liczyłem na więcej entuzjazmu"

Tomasz: " Dziękuję......tato".

DI END

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-29, 18:50   #30
charsi
Zadomowienie

- skręcona kostka - nie mogę iść od razu do ortopedy, ale czekać w kolejce do lekarza pierwszego kontaktu, tylko po to, żeby dostać ochrzan, że on nic na to nie poradzi i mam iść do ortopedy #skierowania

- wypisywanie bzdurnych mandatów za przechodzenie nie na pasach/picie w miejscu publicznym, a kiedy mnie okradziono to reakcja policji: "Pani, a co ja mogę na to pani poradzić"
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości