|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Czuję się gruba, brzydka
Wittam. Od zawsze bylam "przy kości", mialam lekka nadwage, ostatnio jednak udało mi się schudnąc i teraz mam prawidłowa wage, mimo to czuje sie gruba, wstydze sie swojego ciała... kazdy mowi, Aga ile ty schudłas, jedz itd... waze 64 kg przy 166 cm wzrostu... musze jeszcze schudnac min. 4 kg abym choc troszke po sobie zauwazyła i mogla bez problemow kupowac ciuszki w markowych sklepach gdzie na wyprzedazach czesto były za małe na mnie... pomozcie jak podobac sie sobie, co jesc aby nie przytyc, co jest dietetyczne itd. błagam o pomoc...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Czuję się gruba, brzydka
Zajrzyj na ten wątek: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=612244
Mądrze tam dziewczyny piszą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Ja też mam podobną sytuację i powiem Ci, że nie tylko dieta jest kluczowa ale i ćwiczenia (przede wszystkim). Jeśli chodzi o pomoc to - unikaj słodyczy, smażonego jedzenia, fast foodu, majonezów, śmietany, masła itd. Jedz dużo owoców, warzyw (sałatki, koktajle - lato idzie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Bez paniki, wszystko jest do zrobienia. Ja zimą doszłam do 65 kg przy wzroście 167 i powiedziałam sobie: dość! Po 3 miesiącach widzę ogromną różnicę, także wystarczy chcieć, wziąć się w garść i osiągać cel
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Zgadzam sie z Mion. Ja 2 lata temu przy wzroście 160 ważyłam 60kg i też postanowiłam wziąść się za siebie - zbędne 10 kg zrzuciłam w 4 miesiące ( nie ma też co za szybko chudnąć -bo 'co nagle to po diable'). Bez ćwiczeń się niestety nie obędzie no i bez silnej woli - trzeba codziennie znaleźć tą godzinkę na ćwiczenia
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
czesc potrzebuje waszej pomocy !!
Mam 185 kg i waze 110 kg:/ musze schudnąć jak najszybciej bo kręgosłup mi nie wytrzymuje i bolą wszystkie kości .. w ciągu roku przytulam 20 kg;( chce schudnąć chociaż te 14 kg i będę czuła się napewno lepiej .. Pomóżcie@@ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
darka- a co zrobiłaś by przytyć te 20kg w tak krótkim czasie ?
niektórym nie udaje się to przez całe życie.. ![]() jeśli nie tyłaś "z powietrza"-co jest raczej niemożliwe-znajdź przyczynę a potem-wyeliminuj ją ![]()
######################### ![]() ![]() ![]() Edytowane przez macerata Czas edycji: 2012-05-17 o 13:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:57.