|
|||||||
| Notka |
|
| Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Co ugotować kierowcy?
Mój przyszły Mąż za chwilę rozpoczyna pracę jako kierowca zawodowy... Niestety będę musiała mu gotować...na drogę. Może któraś z Was ma jakieś pomysły co wymodzić w kuchni, żeby przetrzymało przez te 2/3 tyg.?
Edytowane przez Mariilenka Czas edycji: 2011-12-29 o 15:56 |
|
|
|
|
#2 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Co ugotować kierowcy?
Droga Mariilenko mój tata też jest zawodowym kierowcą, moja mama przeważnie robi mu klopsy w słoiki lub żeberka, najróżniejsze rzeczy jakie masz w domu. Rób to co lubi twój mąż. Życzę powodzenia myślę że pomogłem
|
|
|
|
|
#3 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Co ugotować kierowcy?
Jestem dyspozytorem w firmie średniej transportowej i często rozmawiałam z kierowcami co jedzą i jak gotują w tym swoim M1. Większość moich kierowców (wyjeżdżają w trasę od 2 do 4 tygodni) gotuje samodzielnie na parkingu lub w samochodzie. Począwszy od grilla, jajecznicy czy kiełbasy na ciepło. Niektórzy nawet mnie zadziwili bo gotują np. przez weekendy pełne obiady od rosołu począwszy po mięso z kluskami. Autentycznie !
Ci którzy nie gotują zabierają z domu gotowe słoiki z bigosem, leczo, pulpetami z różnymi sosami, mrożone pierogi lub nawet pełne gotowe dania - zestawy typu mięso, kasza / makaron/ ryż plus jakieś gotowane warzywa. Wielu zabiera usmażone kawałki mięsa z sosem hermetycznie zapakowane (można zakupić specjalne worki i urządzenie odsysające powietrze) do tego gotuje ziemniaki lub inny dodatek i obiad gotowy. Wyjazd w trasę z zasobem słoików czy mrożonek, wymaga jednak odpowiedniego przechowywania, dobrze wiedzieć w jakie sprzęty kuchenne - lodówka, zamrażarka będzie miał wyposażony samochód - a to zależy od pracodawcy
![]() |
Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:11.