![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
![]() Ostatnio zakupione płyty
Tak jak w temacie
![]() Ostatnio, to znaczy jakies 2 tygodnie temu moja skromna kolekcja powiekszyla sie o album STILTSKIN-SHE live i Ray Wilson LIVE (double cd) z obu tych plyt jestem bardzo zadowolona ![]() Lato-Jesien to zwykle okres kiedy nowe wydawnictwa plytowe pojawiaja sie jak grzyby po deszczu macie juz cos na oku? ![]() BTW. Gdzie kupujecie plyty, w empikach, ulubionych sklepach muzycznych czy po prostu przez internet?
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnio zakupione płyty
Znając te nasze nieszczęsne polskie realia, wątek byłby bardziej "uczęszczany", gdyby nazywał się "Ostatnio ściągnęte płyty"
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Norah Jones "Not too late"
wczoraj dla mamy "Seweryn Krajewski smooth jazz", płyta wpisuje się w mamusine klimaty. Teraz szukam Milesa Daviesa, ale nie mogę się zdecydować. Kupuję w empiku i na merlin.pl |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
AYO Joyful dzięki Kydryńskiemu
zaplanowane: Aga Zaryan Lullaby Pink Martini Hey Eugene kupuje w media albo w empiku Jak myślicie w których sklepach są po najkożystniejszej cenie ?
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Kupuję w sklepach muzycznych, raczej nie w Empiku, czasami przez internet.
Ostatnie zakupy: Norah Jones "Not too late" Nelly Furtado "Loose" Ścieżka dźwiękowa z "Ojca Chrzestnego" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Rihanna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
ja ostatnio kupiłam Lost Highway Bon Jovi- dla mamy, bardzo jej się podoba. ![]() edit: zapomniałam napisać, że najczęściej kupuję w empiku, czasem w internecie. Edytowane przez 2016070150903 Czas edycji: 2007-08-01 o 13:49 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Zwykle kupuję,albo przez Internet albo w Empiku.A mój niedawny zakup to pierwsza płyta LP ,,Hybrid Theory"
![]()
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
EP Julii Marcell "Storm". Ubóstwiam!
![]()
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
Hey Unplugged.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Małe cudeńko... Deep Purple in Concert with the London Symphony Orchestra...
A dostałam HT Linkin Park'a... Brakującą płytkę z mojej kolekcji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
ostatnio kupione: Pogodno - Alinka
najczęsciej kupuje w internetowym empiku, gdyż prawie zawsze (hem...wlasciwie to pogodno to jedyny wyjatek w ostatnich latach ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
"Młynarski" Raz Dwa Trzy
Cudo, jedna z moich najukochańszych płyt, koncert zespołu i spojrzenie Adama Nowaka w momencie dawania autografu to jedna z najlepszych chwil w moim życiu ![]() "Unisexblues" Kasi Nosowskiej Liczyłam na coś więcej ![]() A wcześniej to płyta Maleńczuka&Waglewskiego (pozytywnie, dobre wykonania, teksty) i 2 płyty Raz Dwa Trzy : "Cztery" i "Niecud" (bardzo pozytywne. I teksty, i melodia, i wykonanie). Zakupione w Empiku i Media Markt.
Po prostu Paulina. Edytowane przez paulinnamalinna Czas edycji: 2007-12-31 o 23:59 Powód: ort |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
małe szaleństwo (ale promocja była- wszystko za 35euro)
Ayo Joyful Madelaine Peyroux dreamland Thomas Dutronc Comme un manouche sans guitare Tracy Chapman Lenny Kravitz Mama said |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
"Ostatnio słuchałam..."-czyli recenzje płyt.
Właśnie na odsłuchu mam płytę pewnej pani i postanowiłam założyć nowy wizażowy wątek z recenzjami ostatnio przesłuchanych płyt.
Mam nadzieję, że stworzymy tutaj sobie małą pogawędkę o krążkach tych bardzo dobrych i tych trochę mniej. Gatunek muzyki-oczywiście jest dowolny ![]() ![]() Jacyś chętni na początek?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: "Ostatnio słuchałam..."-czyli recenzje płyt.
Jak nie ma chętnych- to zacznę ja
![]() MANAGGA "CZAJ CZAJ" (2007, Karrot Kommando) Lista utworów: 1. W matni 2. Czaj czaj 3. Spread Love 4. The Gravity 5. Proszę 6. Everyday 7. Cianka 8. Zgoda 9. Think Twice 10. Jeleń Płyta "Czaj Czaj" to pozytywny, debiutancki krążek Managgi. Łączy w sobie elementy reggae i muzyki alternatywnej. Nie będę się rozpisywać jednak o samej formacji, ale o odczuciach związanych z przesłuchaniem płyty. Po pierwsze- płyta jest niezwykle zaskakująca. Tylko 10 numerów, a niespodzianek mnóstwo. Słuchając czuję się tak, jakbym biegała po nieznanym terenie i nie była pewna, kiedy spotka mnie górka, na którą będę się wspinać,kiedy się potknę, lub kiedy teren będzie łagodnie opadał w dół. Wystarczy tylko posłuchać tytułowego utworu- "Czaj Czaj": po zwariowanej, szybkiej zwrotce mamy refren w zupełnie innej stylistyce..Za chwilę- następuje kolejna zwrotka..Taka różnorodność może wydawać się przypadkowa, a cała płyta chaotyczna, ale nic bardziej mylnego. Wystarczy kilka przesłuchań, a wszystko zacznie się układać w logiczną całość. I tak od szybkich, dynamicznych numerów przechodzimy do łagodnego "Everyday" i "Spread love" (nieliczna trąbka, która mnie nie denerwuje!)-bardziej balladowych, ale również nie pozbawionych pozytywnego przekazu. Trzeba też wspomnieć o wokalach- świetne głosy (Grizzlee, Gienia i przyjaciele ![]() No i muszę wspomnieć o czymś jeszcze- po wysłuchaniu jej po raz pierwszy- płyta poszła w odstawkę. Wydała mi się banalna, a momentami wręcz irytująca (np. podkład w "Jeleniu") i męcząca. Po jakimś czasie jednak wróciłam do niej - i było już dużo lepiej, aczkolwiek nadal muszę mieć nastrój, by ją włączyć-"dziecko" Managgi jest absorbujące i wymaga odrobiny uwagi od słuchacza. Jeżeli chodzi o moje osobiste odczucia: na pierwszym miejscu króluje "Spread love"-bo to od niego się tak naprawdę wszystko zaczęło i -jak to często bywa-mam do niego ogromny sentyment. Cenię sobie też "W matni" i "Everyday". A przesłuchanie polecam wszystkim, którzy mają chandrę, zły nastrój, lub po prostu lubią pozytywne, zakręcone nuty, które wymagają odrobiny zaangażowania przy słuchaniu ![]() OCENA: 4
"Umrzeć przyjdzie,gdy się kochało wielkie sprawy głupią miłością..." Edytowane przez ania*aneczka Czas edycji: 2008-04-19 o 20:10 Powód: załącznik |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
.
Edytowane przez Demri Czas edycji: 2008-09-24 o 02:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
Myslovitz - Z rozmyslań przy śniadaniu i Amy Winehouse - Back to black
![]() Kupuje w Empiku.
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
Po długich poszukiwaniach: One Republic - Dreaming Out Loud
oraz Shock Value Timbalanda do kompletu ![]() Kupione w Media Markt, gdyż o pierwszej w Empiku, czy innym Kolporterze nikt nie słyszał.. I jak tu nie sciągać?
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
Ostatnio kupilam cala plyte Mariah Carey " E=MC2" - bardzo mi sie podoba
![]() Kupuje zazwyczaj piosenki , rzadziej cale plyty na itunes
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
A ja ostatnio
The Doors Strange Days, Tom Waits Blue Valentine i Aretha Franklin Aretha sings the blues wszystko francuski fnac, promocja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
The Cure "Disintegration"
Chris Cornell "Euphoria Morning" bo była promocja^^ a tak poza tym to: dwie pierwsze plyty Interpol(jak bede przy kasie to i 3 dokupie do kompletu xD) i Arctic Monkeys "Favourite Worst Nightmare" ![]() A zakupuje w Empik.com czy przez Merlin.pl a czasami przez jakies inne sklepy on-line ktorych tu nie zlicze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
Hybrid Theory-to nie była pierwsza płyta Linkin Park.
A ja ostatnio kupiłam sobie płytkę Moby'iego "Last Night" jestem trochę zmieszana,mam wrażenie że zrobił ją na "odwal się" ale kilka pozycji mi się bardzo podoba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
Yyy no raczej tak.. To ogólnie miała być najpierw nazwa zespołu, ale wg wytwórni nie brzmiała dobrze, więc zmienili ją na Linkin Park (od parku Lincolna), a Hybrid Theory stała sie nazwą ich pierwszej płyty, bo nie chcieli z niej rezygnować... Reasumując pierwsza płyta to nie była, ale od utworzenia zespołu pod tą właśnie nazwą tak.
![]()
![]() |
#25 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Niewiem po co im to było, ale chyba jako zespół uznają tą pierwszą jako swoje "dziecko". Dla rozwiania nieściślości wklejam cytat z wikipedii: "LP nagrał Hybrid Theory EP, jednak płyta nie została wydana oficjalnie, nagrano jedynie 1000 kopii. Można było ją dostać w późniejszym okresie jedynie przez Linkin Park Underground. Pierwszym nagranym kawałkiem była piosenka And One. Zespół wydał też płytę Hybrid Theory Demos, zawierającą dema piosenek z Hybrid Theory EP oraz Hybrid Theory. Zespół oficjalnie zadebiutował w 2000 płytą Hybrid Theory." |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
No skoro już stosujemy argumenty opierające się na wikipedii:
"Hybrid Theory EP pierwszy minialbum zespołu numetalowegoLinkin Park w czasie gdy do grupy doszedł Chester Bennington Jest to pierwsza płyta wydana pod nazwą zespołu Hybrid Theory (gdy z grupy odszedł Mark Wakefield zespół nazywał się Xero). Jest niedostępna w sklepach, można ją dostać jedynie po dołączeniu do fanklubuLinkin Park Underground lub na aukcjach internetowych." Poza tym, że jest to element promocyjny zachęcający do wstępu do LPU,a nie oficjalne wydanie, jest to pierwsza płyta Hybrid Theory. Można jej jednak nie uznać za takową, gdyż nie jest to płyta długogrająca. No ale nie będę tego roztrząsać. Jeśli chodzi o pierwszą płytę powstałą w obecnym składzie (+/- Phoenix ![]() P.S. Jak już trafiłam na inną fankę. Co myślisz o Minutes to Midnight? ![]()
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
I ja się pochwalę
![]() Właśnie zakupiłam Grace Jeffa Buckleya na 180 gramowym winylu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: "Ostatnio słuchałam..."-czyli recenzje płyt.
Dzisiaj dorzucam nową recenzję:
JAMIE LIDELL "JIM" (2008, Wrap/Sonic) Lista utworów: 1. Another Day 2. Wait for Me 3. Out of My System 4. All I Wanna Do 5. Little Bit of Feel Good 6. Figured Me Out 7. Hurricane 8. Green Light 9. Where D'You Go 10. Rope of Sand Najnowsze dziecko Jamiego Lidella, na które czekaliśmy od czasów wydania "Multiply",czyli od 2005 roku. Nowa płyta, nowe brzmienia- tak mi chyba najłatwiej określić to, co ukazuje tym razem Jamie. Zresztą sam zainteresowany mówi: "Nie umiałem uchować moich fascynacji.To było silniejsze ode mnie. Jest to po prostu muzyka, którą kocham". Ciężko mi zacząć opis od jakiegoś konkretnego tematu i ładnie przejść do następnego, bo chcę poruszyć kilka kwestii, więc może być ciut chaotycznie, na zasadzie wolnych skojarzeń. Po pierwsze- krążek zaskakuje przede wszystkim wokalem. O ile na "Multiply" też mogliśmy posłuchać charyzmatycznego głosu Jamiego przy okazji słuchania różnorodnych dźwięków- o tyle na "Jim" jest wokalu dużo więcej, dużo radośniej, może nawet dużo lepiej. Zresztą "Jim" wydaje się być mniej "wykręcony" od "Multiply". Albo nawet nie wydaje-on jest mniej wykręcony i eksperymentalny! Płyta ma niezwykle radosny wydźwięk- aż roi się od rytmicznych, bujających kawałków. Nie sposób nie mieć skojarzeń z funkiem lat 70-tych wzbogaconych elementami elektro, z których Jamie jest znany.Po przesłuchaniu od razu nasunęła mi się refleksja-że to taki współczesny Marvin Gaye, kolorowe lata, epoka disco, oldchool. Niby retro-ale jednak czuć współczesność. Duża moc pozytywnej energii-wystarczy z rana posłuchać "Another day" i już nie trzeba nam kawy ![]() Pisać i dywagować można by długo. Ja zakończę słynnym: "koń, jaki jest, każdy widzi". Przesłuchajcie i przekonajcie się sami. Możecie nawet na żywo- Jamie Lidell, Festival Nowa Muzyka, Cieszyn 28.06.2008. ![]() OCENA: 4
![]() |
#29 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, w takim razie-skoro płyty już zakupione- zapraszam do ich recenzowania
![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=247768 żeby nie było, że prowadzę w nim monolog ![]() Dzielcie się wrażeniami!
![]() |
#30 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wiem o co Ci chodzi,ale ja uznaję wszystkie dzieła danego wykonawcy,ale wiem że teoretycznie pierwszą płytą jest Hybryda. Nie traktuję tego jako atak-absolutnie nie... A co do Minutes to midnight to wiesz,szczerze to jej jeszcze całej nie przesłuchałam... ![]() ![]() Dla mnie naprawdę nieśmiertelną jest HT,mogę jej słuchać cały czas i się nie nudzi... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:11.