![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Kolej! pociągiem w świat
Pociąg to moim zdaniem jeden z najciekawszych środków transportu, w pociągach udało mi się poznać kilka ciekawych osób, chyba taka jest jego cecha po prostu sprzyja rozmowom, ludzie się otwierają tylko dlaczego tak jest ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Kolej! pociągiem w świat
Osobiście pociągami podróżuję często i jestem bardzo zadowolony. Cenie sobie wygodę oraz bezpieczeństwo, a to wszystko daje mi jazda koleją.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
tak co do bezpieczeństwa nie mam nic do zarzucenia, do sporo ludzi podróżuje pociągami, do tego ceny są ok, moim zdaniem pociąg to bardzo tani i wygodny środek transportu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Czy w te wakacje pojawiły się jakieś ciekawe oferty promocyjne PKP?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Jest pociąg słoneczny którym z Wawy dojedziesz za 26 zł do Gdyni
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Znalazłem jeszcze na stronie PKP InterCity ofertę biletu rewelacyjnego http://www.intercity.pl/index.php?pa...ow&cmn_id=1921
Czyli obniżone ceny biletów w stosunku do ceny normalnej (przejazdy 1 i 2 klasą). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Jako student wybieram 2 klasę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
jakiś czas nie jeździłam juz pociągami i widzę że wiele się zmieniło, na szczęście na dobre
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Teraz sporo osób będzie mogło wypróbować swój pierwszy raz pociągiem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
to fakt, ostatecznie większość to młodzież, która prawka albo samochodu nie ma :/ ale ja nawet jakbym miała to i tak wolałabym pojechać pociągiem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
Uwielbiam pociągi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A bilety nie są drogie. Teraz kupuję bilet do Pragi za 19 euro, czyli ok. 80 zł. ostatnio jechałam do Rzeszowa za 25 zł z Wawy, albo jeszcze mniej (ulgowy) ![]() I często jeżdżę też na bilecie podróżnika, jak muszę się przemieścić z Wawy do Gdańska, z Gdańska gdzieś i znów do Wawy. Polecam, tylko 69 zł na 2 klasę. ---------- Dopisano o 01:26 ---------- Poprzedni post napisano o 01:23 ---------- I ten do Rzeszowa to był rewelacyjny właśnie. ![]() Zawsze chciałam jechać w pociągu sypialnym, ale że organizuję wyjazd zazwyczaj tego samego dnia albo 2-3 dni przed, nigdy nie jechałam. Warto? ![]() Teraz będę jechała z Gdańska do Katowic na OFF, to będzie ten pociąg Orange Kino Letnie, ale wsiadam w Gdyni, więc zajmuję dobre miejsce do oglądania ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
no fakt, o tym nie pomyślałam, mój brat ma problem z miejscem na nogi nawet w samochodzie :/ a co dopiero w busie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
Właśnie najgorsze są busy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Trzeba korzystać puki jest tanio
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
SZCZERZE polecam pociąg TLK z Gdyni wyjeżdża o 18.30 do Zakopanego przez Ciechanów, Warszawę, Katowice, Bielsko-Białą, wiem, że od niego się odczepia Kraków w Katowicach. Ale do czego zmierzam- Orange Kino Letnie wagon filmowy. BOSKI pomysł. Wagon jest bezprzedziałowy, są 2 telewizory. Zdaje się, że nie wszyscy lubią oglądać w nocy w czasie podróży
![]() ![]() ---------- Dopisano o 03:07 ---------- Poprzedni post napisano o 03:06 ---------- Analogicznie o podobnej porze rusza z Zakopca do Gdyni tą samą trasą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
astro-loszka
|
Też uwielbiam jeździć koleją!
Pod koniec sierpnia jedziemy z TŻ do Włoch, do Rimini, koleją właśnie. Czasowo wychodzi podobnie jak autokarem, cenowo - również (są różne promocje). Do podróży autokarem zraziliśmy się w zeszłym roku, a samolotem TŻ nie lubi latać. Więc jedziemy koleją. Mamy 2 lub 3 przesiadki po drodze, w tym kilkugodzinny przystanek w Wiedniu, więc nastawiamy się na zwiedzanie tego miasta. Mam pytanie: jechała któraś z was koleją do Bułgarii? A do Słowenii? Jeśli tak, opiszcie swoje doświadczenia.
![]() |
#17 |
.
|
a ja nie lubie pociagow. w wakacje przejechac przez pol polski to jakis dramat. polaczenia sa rzadko, a do tego ogromne opoznienia, przez co nie zawsze mozna zdazyc na przesiadke. do tego uwazam, ze bilety sa drogie. co mi po 50% uldze, skoro place za bilet wiecej, niz przed wprowadzeniem tej znizki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Jechałam ostatnio w noc z czwartku na piątek Gdynia (18) przez Warszawę (1 w nocy) do Katowic (6 rano) i było LUŹNO ![]() ![]() A jak wracałam z OFFa w poniedziałek rano, pociąg międzynarodowy spóźnił się 40 minut i było w ch** ludzi, ale z ogromnym bagażem i tak udało mi się usiąść, choć korytarze były zapchane i nie sprawdzali biletów ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
ja miałem okazję jechać ostatnio pociągiem Wawa Wrocław, troszeńkę przy długo ale co zrobić
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Konto usunięte
|
Namówiłam brata i jadę w najbliższy weekend na fajny wypad pociągiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
![]()
Wow to kawałek drogi, ale fajnie wrzuć jakieś fotki jak wrócisz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
no taka trasa to rzeczywiście ciekawa podróż się zapowiada, a jak z biletami? w jakiejś promocji kupujecie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Jechaliśmy z Warszawy o 1.30 do Zakopanego, na miejscu ok.11, tam 5 h na odświeżenie wyglądu Krupówek i jedzenie O 17 odjazd... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
niecałe 7 dych to jak darmo, a podróż całkiem całkiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
Faktycznie cena bardzo niska. Jest to kolejny przykład, że podróżowanie pociągiem opłaca się bardziej niż jazda samochodem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
raczej dużo bardziej niż samochodem i bardziej niż innymi srodkami lokomocji, do tego po prostu wygodniej
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Ile godzin trwa taka trasa ? Moja Lublin Wrocław trwa 8:30 h
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Wtajemniczenie
|
Również bardzo lubię jeździć koleją. Uwielbiam widok pociagów, trakcji, torów, niezwykłe są też niektóre dworce a najlepsze są pociągi dwupiętrowe, szkoda, że w Polsce już ich praktycznie nie ma. A opłacałyby się, i to bardzo.
Co do jazdy koleją, to nigdy nie jechałam pociągiem z miejscami do leżenia ani pociagiem sypialnym. Jest to jedno z moich marzeń. Jak przyjemnie musi być leżąc wygodnie w pociągu, czy zasypiając słysząc turkot kół! Jechał już ktoś z was w ten sposób? Jak wrażenia? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
PKP oferuje wiele ciekawych promocji http://www.intercity.pl/index.php?page=promocje Każdy podróżnik znajdzie coś dla siebie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:11.