|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Odżywka a suszenie włosów
Witam,
Mam dość przetłuszczające się włosy dlatego codziennie rano je myję i suszę suszarką. Chciałbym zapytać czy stosowanie odżywki w atomizerze po umyciu i zaraz przed suszeniem włosów da jakiekolwiek efekty? Czy ciepło suszarki nie zniweluje właściwości nawilżających odżywki? Czy takie rozwiązanie ma w ogóle sens? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odżywka a suszenie włosów
a nie lepiej myć włosy wieczorem i zostawić je do naturalnego wyschnięcia?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Wiesz, niby to zawsze jakaś ochrona, ale lepiej by było dać włosom wyschnąć naturalnie, bez użycia suszarki. Albo chociaż letni strumień powietrza.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Tylko czasem nie sposób nie używać suszarki. Ja mam krótkie włosy - całe 9 cm - więc musze je myć codziennie rano i używam suszarki. W zasadzie też bym się chciała dowiedzieć jaki kosmetyk w sprey'u mógłby pomóc i ochronić włosy podczas suszenia? Rano niestety nie ma czasu by nakładać odżywkę i jeszcze żeby włosy same wyschły
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
ja susze włosy czasem chociaz wiem że to źle, ale mi wieczorem nawet nie wysychaja
![]() kiedyś uzywałam z mariona sprayu termoochronnego, a teraz poprostu psikam jakąś odzywka w sprayu( narazie glisskur, potem przerzucam sie na ziaje) i obowiązkowo serum silikonowe na końce ![]()
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Ja jak suszyłam włosy to też używałam serum Gliss Kur
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co jest ważne w odżywce w spreju, jeśli ma chronić włosy przed ciepłym powietrzem? Powinna zawierać silikony (jakie są ich nazwy możesz przeczytać w odpowiednim wątku) i nie zawierać alkoholu (alcohol denat., etanol). Serum/mleczko chroniące przed wysoką temperaturą powinno mieć podobny skład. Zamiast silikonów może mieć np. pvp. Ważne, by ostrożnie dozować kosmetyki, by nie obciążyć zanadto włosów. Moje ulubione kosmetyki do suszenia to: -dwufazowe odżywki Gliss Kur w spreju -inne odżywki Gliss Kur w spreju ale bez alkoholu, jest taka seria z olejkami, z ekstraktami i z keratyną w takich nieprzeźroczystych buteleczkach -jedwab CHI -mleczko prostujące Wella Shockwaves -serum Biovax A+E No i na koniec jeszcze jedno- suszenie włosów może potęgować przetłuszczanie się skóry. Najlepiej, jak nawiew jest lekko ciepły, nie gorący. U niektórych sprawdza się chłodny, u mnie nie, bo taki też powoduje większą produkcję łoju. Aha, no i ja jeszcze zawsze nakładam na końcówki od razu po myciu odrobinę oleju kokosowego albo arganowego ![]() Edytowane przez weegirl Czas edycji: 2011-12-28 o 13:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Pierwszą rzeczą jaką powinienem wyjaśnić to to że jestem facetem
![]() ![]() Btw. dzięki za zainteresowanie ![]() Edytowane przez proto Czas edycji: 2011-12-28 o 15:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Aaa... no jak masz krótkie włosy to zupełnie co innego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
a jak Wy to dziewczyny robicie, że większość z Was nakłada oleje na noc i myje włosy rano? No bo chyba rano nikt nie ma czasu suszyć wszystkiego naturalnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a u mnie na odwrót u nasady są szybiej suche ![]()
![]() |
![]() |
#15 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Dzięki za zainteresowanie, wybiorę coś z serii gliss kur
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:19.