|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Zaburzenia odżywiania i CFS a brak możliwości pracy
Hej dziewczyny! Mam pewien problem związany z moim ED. Otóż choruję na anoreksję i bulimię od jakichś 4 lat, raz jest lepiej raz gorzej - wiadomo. Ostatnio byłam u psychiatry, dodatkowo zdiagnozował mi zespół przewlekłego zmęczenia, podobno obie te choroby niejako się nakręcają. Moje bmi jest dość niskie plus czuję się nieustannie zmęczona fizycznie, psychicznie etc, studiowanie mnie też wykańcza. Jednak jestem w takiej sytuacji, że powinnam podjąć się jakiejś pracy z tym, że w tym stanie jest to niemożliwe, nie mam zwyczajnie siły. Na studiach nie chcą mi przyznać stypendium socjalnego, a moi rodzice nie są w stanie mnie utrzymywać. Czy któraś z Was starała się może o jakąś pomoc pieniężną? Wiem, że osoby chore psychicznie mogą starać się o rentę socjalną, czy chorując na ED i CFS też można się o nią ubiegać? Czy ktoś był w podobnej sytuacji? Bardzo proszę o jakiekolwiek odpowiedzi!
![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaburzenia odżywiania i CFS a brak możliwości pracy
Moja znajoma mając anoreksję miała rentę, ale jej waga wynosiła 20 parę kilogramów i po prostu miała zagrożenie życia. Nie wiem jak to wygląda u ciebie, jaką masz wagę, czy zagraża ona życiu.
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dot.: Zaburzenia odżywiania i CFS a brak możliwości pracy
Cóż, moje bmi jest niskie, ale nie wiem czy kwalifikowałoby się do renty, nie wiem czy uznawane jest za zagrożenie życia...
Ale dziękuję za odpowiedź!
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:21.