![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Koniec z dużym brzuchem! cz.1 ;)
Cześć dziewczyny
![]() Wczoraj byłam nad jeziorem i patrząc na dziewczyny z płaskimi brzuchami trafiał mnie szlag. Czy Wy też macie dosyć swojego brzucha? Chcecie to spalić , ale nie wiecie w jaki sposób ,żeby były efekty? Macie tłuszczyk? ![]() Ten wątek powstał właśnie dla Was.. Ja też mam serdecznie dosyć mojego tłuszczu .. Chcę mieć ładny brzuch i jestem zdeterminowana.. Przecież wakacje to czas zabaw i wgl. coraz więcej się z Nim pokazujemy ![]() A6W idzie w ruch . Dużo czytałam o tych ćwiczeniach i naprawdę dają ostre efekty nawet przez 20 dni... im brzuszek większy tym szybciej spalamy na początku ![]() Opis ćwiczeń ![]() Ćwiczenie 1: Leżymy na płaskim podłożu, ręce wzdłuż tułowia. Unosimy na zmianę jedną nogę, tak aby w kolanie i biodrze zachować kąt 90 stopni, jednocześnie unosząc barki ale tak aby nie odrywać tułowia od podłoża. Wytrzymujemy w tej pozycji około 3 sekund, zachowując maksymalne napięcie mięśni. Możemy objąć dłońmi kolana ale nie przytrzymujemy. Ćwiczenie 2: W tym ćwiczeniu unosimy jednocześnie obie nogi. Przytrzymujemy ok. 3 s. Ćwiczenie 3: Ćwiczenie wykonujemy tak jak pierwsze, z tym, że splatamy ręce na karku. Ćwiczenie 4: Ćwiczenie wykonujemy analogicznie do drugiego, z tym, że splatamy ręce na karku. Ćwiczenie 5: W tym ćwiczeniu unosimy część barkową tułowia i utrzymując napięcie mięśni brzucha robimy "nożyce". Ręce splatamy na karku. Ćwiczenie 6: W tym ćwiczeniu unosimy jednocześnie część barkową tułowia i obie wyprostowane nogi. Przytrzymujemy 3 s. Zaczynamy od dziś ![]() ![]() P.S. w załącznikach dodaje kolejno : tabele z opisami serii i wielkością ćwiczeń , wielkość mojego brzucha ![]()
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Koniec z dużym brzuchem! cz.1 ;)
zapraszamy
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Brzuszek nie lubi monotonii, warto by więc poszukać innych ćwiczeń i je tutaj powstawiać
![]() Oprócz tego jak wiadomo, trzeba robić inne ćwiczenia, mogą to być aeroby. Z tego, co inne Wizażanki mówiły, brzuch należy ćwiczyć na samym końcu. Edytowane przez jagagaga Czas edycji: 2011-07-18 o 14:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Zgadzam się z tym, co napisała jagagaga. Te ćwiczenia są na mięśnie brzucha a nie na spalanie tłuszczyku
![]() Robiłam a6w w grudniu (chyba 23 dni, sylwester przerwał a potem się nie chciało). Do tej pory widzę mięśnie na brzuszku ale tylko przy napinaniu go... Jeśli nie napinam to słabo. Dziś wieczorem znowu chyba zacznę ![]() Dołączajcie się! ![]() jak znajdę zdjęcia mojego brzuszka to dodam ![]() Edytowane przez Brodorex Czas edycji: 2011-07-18 o 15:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Od lewej:
1. Zdjęcie zrobione dzisiaj, bez napinania brzucha 2. Zdjęcie również z dzisiaj, z napinaniem 3. Styczeń 2011, jeszcze bez kolczyka ![]() Zdjęcia robione telefonem i przy beznadziejnym świetle więc słabo widać... Ale zapewniam, że są lepiej widoczne na żywo ![]() W ikonach trochę lepiej widać niż w powiększeniu... Postaram się o lepsze zdjęcia Edytowane przez Brodorex Czas edycji: 2011-07-18 o 15:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Dokładnie, jak dziewczyny wyżej.
Jak chcesz się pozbyć tłuszczu to biegaj/pływaj/jeździj na rowerze. A ćwiczenia rób potem. ![]()
![]() |
#7 |
♥
|
największy wpływ na wygląd ma dieta
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
goniąca własny ogon..
|
Dieta daje bardzo dobre efekty, o ile jest mądra. Bez przesady z tymi ćwiczeniami. Odchudzałam się wiele razy, na wiele sposobów i za każdym razem - bez ćwiczeń - chudłam. Nigdy nie miałam do zrzucenia więcej niż 3-4 kg (nie wiem czy to ma jakieś znaczenie). Generalnie diet nie potrzebuję, ale osoba z zaburzeniami ma ciągle coś nie halo w głowie... No, ale.
Moim zdaniem z ćwiczeniami idzie na pewno szybciej. No i mięśnie mają szansę się rozruszać/wyrobić. Ale jeśli komuś zależy na zwykłym zrzuceniu kg to wystarczy dieta, dobrze zbilansowana i odpowiednia. Proporcjonalna. A jeśli ktoś ma tyle samozaparcia, że ćwiczy na wiele sposobów przez cały rok, przez kilka lat, przez całe życie (!), to tylko pozazdrościć kondycji i zdrowia (przede wszystkim zdrowia). Ja latem jeżdżę na rowerze i chodzę na basen, ale w ciągu roku moje chodzenie ogranicza się do przejścia na przystanek, i do biegania od wydziału do domu i odwrotnie. I nie tyję, nigdy więcej niż 2-3 kg, które kontroluję. I dlatego zgadzam się z annią. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zresztą przeczytaj sobie wątki podwieszone na forum fitness/dietetyka, wszędzie jak wół jest napisane, że odchudzanie to dieta + ćwiczenia, nierozłącznie, a jedno bez drugiego nie ma sensu. Edytowane przez jagagaga Czas edycji: 2011-07-18 o 18:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
goniąca własny ogon..
|
Wątek założyał osoba raczej młoda, wnioskuję po postach, że większość z nas nie ma więcej niż 30 lat, dlatego MOIM ZDANIEM dieta w zupełności wystarczy, ale przecież nie namawiam nikogo do bierności ruchowej.
Oczywiście, że jeśli skóra jest cytując: obwisła albo ciało jest nieproporcjonalne - wtedy bez ćwiczeń się nie obejdzie. Ale wtedy to widzę raczej problem powrotu do jędrności, a nie zgubienia wagi. Autorka tego wątku miała chyba głównie na myśli spalenia tłuszczu i przy okazji wymodelowanie, dlatego uznałam, że nie ma co panikować, a jedynie przemyśleć dietę i - JEŚLI CHCE - odpowiednie ćwiczenia. PS. Jestem po dwudziestce, ale z żadnym wymienionym przez Ciebie problemem się nie borykam, stąd też może wydaje Ci, że lekceważę słuszne rady - ale nie, nie lekceważę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
♥
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
goniąca własny ogon..
|
Zrobię OT, ale moderatorów proszę o wybaczenie, bo przypomniało mi się coś.
jagagaga dieta bez ćwiczeń nie ma sensu i odwrotnie. Tu trochę pojechałaś... Samą dietą można spokojnie schudnąć, doprowadzić do spalenia tego, czego nie lubimy. Ćwiczyć bez stosowania diety też można i wtedy po prostu dbamy o zdrowie. Można jeść normalnie (w sensie normalnie, a nie w sensie obżerania się) i codziennie biegać sobie dla frajdy albo jeździć na rowerze, albo chodzić na basen. I wtedy podnosimy kondycję fizyczną, wspieramy serducho, mięśnie itd. Samo zdrowie, jeśli tylko ktoś ma na to czas i ochotę. Of kors bieganie czy pływanie (mające na celu zrzucenie kg, jak to mówisz: cyferek) bez diety (czyli normalne jedzenie bądź obżeranie się) nie przyniesie AŻ takich efektów, jakby przyniosło połączone z dietą. Ale tak czy owak - nie szkodzi. Zatem sorry za offtop once again ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
♥
|
wiadomo lepiej połączyć ćwiczenia z dietą. Ale dietą samą można również osiągnąć ładne efekty .
pingwin (mod w dziale fitness)zawsze powtarzała , że brzuch ćwiczy się w kuchni bo od tego co jemy wygląda nasz brzuch. trzeba uważać co powoduje u nas wzdęcia, zatrzymanie wody , zdrowa dieta i brzuch powinien o wiele lepiej wyglądać. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Rozmawiałam z osobami , które ćwiczyły A6W i tłuszczyk też spalają jak się ma, a później rzeźbią mięsnie.. Do tego dołączam Aeroby- rower ;D ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
pysia2302 - nie chwal mnie tak bo zacznę się obżerać i przestanę ćwiczyć ;P Napisz, że mam straszne sadło czy coś.
Tak, rower no i pływanie to chyba najprzyjemniejsze formy spostu ![]() ![]() Jakie polecacie przyjemne ćwiczenia na brzuszek? Kiedyś często kręciłam hula hop ale to z nudów przy tv ![]() Dziś nie ćwiczyłam, bo nie miałam za bardzo czasu. Od jutra zaczynam. Obiecuje! Edytowane przez Brodorex Czas edycji: 2011-07-18 o 22:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny
![]() Cytat:
trzeba sie brac za siebie bo bedzie coraz gorzej z wiekiem...
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
JAk dziewczyny powyżej- samą 6weidera nie zrzucisz w ogóle tłuszczyku, a nawet brzuch może się rozrosnąć.
Najlepsze są ćwiczenia areobowe- pływanie, bieganie.. i lepiej ćwiczyć przed bieganiem, a nie po- jeśli oczywiście chcemy schudnąć. Co do diety to śmiać Mi się chce- jakie obwisłe ciało bez ćwiczeń, przecież mamy w okolicach 30tki.. ![]() Ale warto ćwiczyć dla samego siebie- dla lepszego samopoczucia, zdrowia i czystego sumienia, że coś tam ze swoim ciałem robimy ![]() Ja osobiście polecam bieganie.
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dołączam się! Ogólnie wydaje mi się że jestem całkiem szczupła tylko ten brzuch. Takie sadełko mam i fałdki jak siedzę. No ogólnie 2tyg starałam się mniej jeść, zero słodyczy, ostatni posiłek o 18, zielona herbata. Robiłam brzuszki, zaznacze że moja praca to 7godz na nogach w sensie że dużo chodzę bo pracuje z małymi dziećmi więc ruch mam no ale dziś to się moja dieta załamała bo zjadłam 3 ciastka i kilka kostek czekolady. Ale chce walczyć dalej!
![]() |
#23 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wybaczcie że tutaj, ale muszę napisać gratki dla Baletnicy ![]() ![]() Co do A6W- nie dla mnie, póki co brzuszek zbyt otłuszczony. Ale za to wybiorę się na rowerek na godzinkę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
dziewczyny a napiszcie jakies dobre cwiczenia na pozbycie sie wystającego brzuszka i boczków? bo chce spalic z 4-5kg i bede lepiej się czula no i wygladala od 3dni robie brzuszki itp ale nie znam innych cwiczen
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Tak jak dziewczyny piszą, same a6w nic nie da
![]() ![]() ![]() Brodorex - oddaj mi ten brzuch ![]()
![]() |
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
A, jeszcze jedno do _Baletnica_ - jak Ci się może chcieć śmiać z tego co mówię, skoro :
A) jesteś młodsza B) regularnie ćwiczysz C) schudłaś nie na samej diecie, ale również dzięki ćwiczeniom Więc nigdy nie miałaś takiego problemu, nigdy to Cię nie dotknęło? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Konto usunięte
|
Hej dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() Pomocne są też balsamy ujędrniające dla ładniejszych efektów. ![]() Aha. Chciałam tylko dodać że na ścisłej diecie z ledwością schudłam 1.5 kg. Nie wspominając że chodziłam zła jak osa i obrywało się nieświadomie wszystkim ![]() ![]() Edytowane przez 201608251020 Czas edycji: 2011-07-20 o 20:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
To ja się dołączam, choć A6 obecnie nie mam w planach.
Jestem 2,5 m-ca po porodzie i zamierzam doprowadzić mój brzuch do stanu,w ktorym będzie płaski. Na razie brzuszki + sporo ruchu przy małym ![]() No i dieta, ale nie ostra, bo karmię piersią. Także ograniczam pożeranie wszystkiego i nie jem słodyczy ![]()
![]() |
![]() |
#30 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wiesz, podobno a6w spala i tłuszcz a później wyrabia mięśnie.. Jednak jest to strasznie męczące ,przyznaje. U mnie narazie efektów nie widać , oprócz tego ,że strasznie boli mnie brzuszek ![]() ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- bieganie...
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:49.