Pomocy!!Brak okresu i negatywne 3 wynikitestu ciążowego! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-12-19, 11:51   #1
margaryna1
Przyczajenie

Pomocy!!Brak okresu i negatywne 3 wynikitestu ciążowego!

Witajcie, jestem tu nowa i dużo sie naczytałam ale jak to wiadomo każda kobieta jest inna Mam duzy problem,a mianowicie:
3 listopada byłam u gin. mam bardzo duze bóle podczas miesiączki:wymioty,biegun ka,ból podbrzusza i ostry ból w kręgosłupie.. pani doktor poleciła mi tabletki anty ale nie wiem czemu(odrazu ich nie wzięłam )więc przepisała mi castagnus. zaczęłam brać od 4.11.2011r codziennie.13 dostałam spodziewanej miesiączki,po miesiaczce kochałam sie z chłopakiem bez zabezpieczenia ale od 5 lat jestem z nim i nigdy sie nie zabezpieczalismy bo nigdy nie kończył w środku!.kilka dni pózniej miałam brązowe plamienie,trwało ono jakieś 6 dni.. No i! na twarzy miałam straszny wysyp więc przestałam brać Castagnus. Cykle miałam od stycznia do kwietnia 27 dniowe. Od maja do listopada 32 dniowe. I teraz problem. 1 grudnia 2011r ostatni raz kochałam się z chłopakiem też bez zabespieczenia nie jestem juz z nim:teraz miesiaczka spóznia mi sie już7 dni(cały czas chodze jakaś zdenerwowana,nie moge spac i wogóle mysle tylko żeby dostać miesiaczki. W dni 14.12.11r, 15.12.11r, 16.12.2011r zrobiłam testy ciażowe z samego rana i wszystkie były negatywne. poszłam dziaj do gin i przepisała mi luteine . Jak myślicie czy moge być w ciazy?nie jestem jeszcze gotowa ale pomimo tych negatywnych testów jestem jakas dziwna psychicznie. Jeżeli możecie to pomóżcie jakąś odpowiedzią pozdrawiam a dodam że nie mam zadnych bóli podbrzusza ani nic. tylko boli mnie jedna pierś tak bardziej pod pachą ale to zawsze przed okresem mnie bolała

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Nikt nie podpowie nic? przepraszam za błąd w słowie zabezpieczenie.. ale to z nerwów
margaryna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-19, 14:02   #2
misiaeel
Wtajemniczenie

Dot.: Pomocy!!Brak okresu i negatywne 3 wynikitestu ciążowego!

Na testy z moczu było jeszcze trochę za wcześnie. Jak masz się tak stresować to idź i zrób betę, ale wydaje mi się, że nie jesteś w ciąży.
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-19, 14:30   #3
20160901857
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez margaryna1 Pokaż wiadomość
Witajcie, jestem tu nowa i dużo sie naczytałam ale jak to wiadomo każda kobieta jest inna Mam duzy problem,a mianowicie:
3 listopada byłam u gin. mam bardzo duze bóle podczas miesiączki:wymioty,biegun ka,ból podbrzusza i ostry ból w kręgosłupie.. pani doktor poleciła mi tabletki anty ale nie wiem czemu(odrazu ich nie wzięłam )więc przepisała mi castagnus. zaczęłam brać od 4.11.2011r codziennie.13 dostałam spodziewanej miesiączki,po miesiaczce kochałam sie z chłopakiem bez zabezpieczenia ale od 5 lat jestem z nim i nigdy sie nie zabezpieczalismy bo nigdy nie kończył w środku!.kilka dni pózniej miałam brązowe plamienie,trwało ono jakieś 6 dni.. No i! na twarzy miałam straszny wysyp więc przestałam brać Castagnus. Cykle miałam od stycznia do kwietnia 27 dniowe. Od maja do listopada 32 dniowe. I teraz problem. 1 grudnia 2011r ostatni raz kochałam się z chłopakiem też bez zabespieczenia nie jestem juz z nim:teraz miesiaczka spóznia mi sie już7 dni(cały czas chodze jakaś zdenerwowana,nie moge spac i wogóle mysle tylko żeby dostać miesiaczki. W dni 14.12.11r, 15.12.11r, 16.12.2011r zrobiłam testy ciażowe z samego rana i wszystkie były negatywne. poszłam dziaj do gin i przepisała mi luteine . Jak myślicie czy moge być w ciazy?nie jestem jeszcze gotowa ale pomimo tych negatywnych testów jestem jakas dziwna psychicznie. Jeżeli możecie to pomóżcie jakąś odpowiedzią pozdrawiam a dodam że nie mam zadnych bóli podbrzusza ani nic. tylko boli mnie jedna pierś tak bardziej pod pachą ale to zawsze przed okresem mnie bolała

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Nikt nie podpowie nic? przepraszam za błąd w słowie zabezpieczenie.. ale to z nerwów
Ile masz lat żeby wierzyć, że to jest metoda antykoncepcyjna? Ręce opadają.
20160901857 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-19, 15:42   #4
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Mi test pozytywny wyszedl dopiero na poaczatku 7 tyg z moczu
takze idz lepiej zrobic ten z krwi ....
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-19, 15:50   #5
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nouvelle90 Pokaż wiadomość
Ile masz lat żeby wierzyć, że to jest metoda antykoncepcyjna? Ręce opadają.
Niestety, wiele dziewczyn stosuje "tego typu" antykoncepcje. Nie wiem skąd one biorą informację, że to w ogóle jest antykoncepcja.
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-19, 16:39   #6
20160901857
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
Niestety, wiele dziewczyn stosuje "tego typu" antykoncepcje. Nie wiem skąd one biorą informację, że to w ogóle jest antykoncepcja.
Na miejscu Autorki zaczęłabym się zastanawiać czy w ogóle jestem płodna, w końcu stosować przez 5 lat tę "metodę" i nie zajść w ciążę to może być podejrzane.
20160901857 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-19, 17:51   #7
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
kochałam sie z chłopakiem bez zabezpieczenia
Dlatego możesz być w ciąży. Zrób test z krwi.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-12-19, 20:15   #8
propolka
Raczkowanie

U mnie wyglądało to tak, że nie miałam okresu przez 2 miesiące, poszłam do ginekologa, przepisała mi luteinę. Brałam ją przez 7 dni, już podczas jej brania pojawiało się lekkie plamienie. Po odstawieniu luteiny na drugi dzień albo tego samego dnia wieczorem dostałam okres i wszystko było w porządku.
propolka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-19, 22:10   #9
margaryna1
Przyczajenie

Dzięki za konkretne odpowiedzi. Czasami też miałam takie myśli ,,czy ja wogóle jestem płodna'' od tylu lat robiłam to bez zabezpieczenia nie żebym się starała o dziecko. No zobaczymy jak będzie po tej luteinie . Wydaje mi się ,że za bardzo trochę panikuje.. czytam te wszystkie rzeczy na forach i wogóle rozstałam się z chłopakiem ,którego bardzo kochałam chyba już wpadam w depresje. Szał macicy jak to mówi moja siostra no i ten castagnus po którym miałam jakieś dziwne plamienia w środku cyklu.Dobra zobaczymy mam brac luteine przez 10 dni jak to już będzie ,,nie wie nikt'' od dzisiaj się rozluzniam i nie mysle o niczym co mogło by mnie zdenerwowaćpozdrawiam

---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

a co do swojego wieku to wiem że to nie jest metoda antykoncepcji, i na czym to polega ,wiem ze nawet kropla bez wytrysku wystarczy na wielkie boom!
Stary 2011-12-20, 13:59   #10
SweetDreamer
BAN stały

a robilas kiedys badania hormonalne?
bo to faktycznie zastanawiajace

Cytat:
Dzięki za konkretne odpowiedzi. Czasami też miałam takie myśli ,,czy ja wogóle jestem płodna'' od tylu lat robiłam to bez zabezpieczenia nie żebym się starała o dziecko. No zobaczymy jak będzie po tej luteinie . Wydaje mi się ,że za bardzo trochę panikuje.. czytam te wszystkie rzeczy na forach i wogóle rozstałam się z chłopakiem ,którego bardzo kochałam chyba już wpadam w depresje. Szał macicy jak to mówi moja siostra no i ten castagnus po którym miałam jakieś dziwne plamienia w środku cyklu.Dobra zobaczymy mam brac luteine przez 10 dni jak to już będzie ,,nie wie nikt'' od dzisiaj się rozluzniam i nie mysle o niczym co mogło by mnie zdenerwowaćpozdrawiam

---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

a co do swojego wieku to wiem że to nie jest metoda antykoncepcji, i na czym to polega ,wiem ze nawet kropla bez wytrysku wystarczy na wielkie boom!
SweetDreamer jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-20, 20:12   #11
All_that_jazz
Zakorzenienie

Idź na usg. Ja miałam zaburzenia miesiączkowania przez torbiele jajników. U ciebie może być podobnie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-12-20, 22:14   #12
margaryna1
Przyczajenie

a wiecie może jaki wynik bhcg oznacza już ciaze?a jaki nie?
Stary 2012-01-09, 22:04   #13
margaryna1
Przyczajenie

po 6 dniach brania luteiny doostałam okresu. to wszystko z nerwów
Stary 2012-01-10, 12:36   #14
petra123
Przyczajenie

witam mam 27 lat przedstawię całą sytuację żeby było wiadomo o co mi chodzi. A dokładnie zaczęło się to wszystko od listopada, w listopadzie miałam operację usunięcia tarczycy całej 21 listopada miałam operację która przebiegła dobrze. okres miałam 14 listopada do 18.11.2011 w dniu 26.11.2011 strasznie mnie bolał jajnik przestraszyłam się i poszłam do ginekologa a ginekolog mi powiedział że miałam owulacje w tych dniach. zbadał mi jajniki czy są w porządku ponieważ miałam endometriozę z której mnie wyleczył z czego jestem bardzo szczęśliwa, i pytał się czy chcemy mieć dzieci ja powiedziałam że chcemy i to jak najszybciej także kazał mi odstawić pigułki i wszystkie tabletki które brałam oprócz euthyroxu 50 brałam i kazał się skonsultować z endokrynologiem swoim. także ja szybko pobiegłam do endokrynolog która mi zbadała tarczyce i przepisała euthyrox 100 i costagnus. Dnia 10.12.2011 dostałam okres tak jak przeważnie dostawałam czyli w granicach 9- 14 dniach każdego miesiąca okres skończył mi się 17.12.2011 i teraz uwaga podam dni w jakich współżyliśmy z mężem 19.12 , 21.12, 23.12, 29.12, 30.12, 31.12, 01.01, 05.01, w tych wszystkich dniach to robiliśmy nie wiem czy to były dni płodne ponieważ ciężko mam to wyliczyć ponieważ cykl jaki wynosił pomiędzy listopad a grudzień było 26 dni w tej chwili jest już 32 dzień i nie mam okresu nigdy wcześniej nie zaznaczałam sobie kiedy dostałam ale tak przeważnie było 10,11 a czasami 9. robiła testy ciążowe te domowe a dokładni 3 powiem w jakich dniach robiłam 04.01, wyszedł mi pozytyw druga kreska bardzo blada 06.01 wyszedł negatyw, 07.01 wyszedł negatyw natomiast z tego wszystkiego od 03.01 mam bóle jak na okres i 09.01 zrobiłam beta hcg i wyszło poniżej 01nie widziałam wyniku tylko podali mi telefonicznie i od wczoraj w nocy mam różowy śluz nie wiem co o tym wszystkim myśleć mam wielką nadzieję że ktoś mi pomoże i udzieli jakiejkolwiek odpowiedzi
petra123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości