|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
pytanie
witam,
mam włosy cienkie i nieposłuszne (ani kręcone, ani proste. wywijają się we wszystkie strony, szczególe te przy twarzy) i codziennie muszę je prostować. niestety, wystarczy nawet mocniejszy wiatr, a one już się wywijają (pomimo używania środków termoochronnych i do utrwalania fryzurki). dodam, że są farbowane. i zastanawiam się co zrobić żeby dłużej trzymały się proste? może je rozjaśnić? ostatnio właśnie myślałam nad rozjaśnianiem włosów, ale nie wiem czy to nie sprawi, że włosy w ogóle nie będą się chciały wyprostować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: pytanie
wlosy 'niepokorne' i 'ani kręcone, ani proste' to zazwyczaj wlosy z tendencją do kręcenia się, a jedynie nieodpowiednio pielęgnowane.
zachęcam do wyeksponowania skrętu i lektury wątku: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=382142 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
MOżłiwe też, że masz cienkie włosy i pocieniowane, a wtedy to już jest całkiem klapa... ja tak miałam, że przez wiele lat miałam mocno cieniowane fryzury, bo nie zdawałam sobie sprawy z tego, że moich włosów cieniować się nie powinno. Prostowałam włosy codziennie i było tak samo jak u Ciebie. Dopiero gdy je trochę zapuściłam, ścięłam inaczej, bez mocnego cieniowania, ale bardziej "na prosto" - zaczęły się normalnie układać i trzymają fason
![]() A co do rozjaśniania - to jakas bzdura. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
no właśnie kiedyś miałam długie i to dopiero była porażka ;p wyglądało to tak, że z tyłu były proste jak po żelazku, a przy twarzy się kręciły. efekt? dość... dziwny. właśnie teraz mam krótkie i cieniowane i szczerze mówiąc niewiele je prostuję, mam właśnie problem głównie przy pogodzie takiej, gdzie jest wilgoć albo duży wiatr ;p
---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- nie no, one się właśnie nie kręcą, tylko przy twarzy właśnie. tył jest zawsze prosty niezależnie od długości. ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- nie no, one właśnie nie są kręcone. z tyłu są proste niezależnie od długości, a "kręcą" mi się przy twarzy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Słyszałam o keratynowym prostowaniu encanto, czy coś w tym rodzaju... Poszukaj coś w internecie, może byłoby to dla ciebie dobre...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:21.