|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Para potrzebuje pomocy ;)
Ekchym... No wiec może zacznę tak:
![]() Z okazji, że to mój pierwszy post: Witam Was wszystkich, w wiekszosci panie, ale może jeszcze jakiś mężczyzna oprocz mnie sie tutaj znajdzie ![]() Trafiłem na to forum, ponieważ potrzebuję pomocy(rady) jak poradzic sobie z moim brzuchem ![]() Jeszcze przed wakacjami bylem aktywny - moje WF'y byly atrakcyjne, bylo na nich duzo biegow itd., dodatkowo dwa razy w tygodniu trenowalem siatkowke, a w sobote/niedziele mialem mecz. Obecnie jest tak, ze WF jest raczej statyczny - drążki, skakanie przez kozła czyli wszystko to co w sporcie dla mnie najgorsze - gimnastyka ![]() I myślę, że teraz zaczynają się moje problemy ![]() Zawsze lubiłem jesc duzo i chyba czas zaczac jesc inaczej, normalnie. Musze zrzucic pare kilo, ustatkowac swoja wage i odzywiac sie w sposob zdrowy. Mam 17lat, 182cm wzrostu i wage 83kg - od wakacji przytylem ok. 8-5kg. Chcialbym zachowac moim zdaniem idealna wage i dlatego potrzebuje Waszej pomocy. Decyduje sie na zdrowa diete i cokolwiek tylko wskażecie mi za rozsądne. Chciałbym nawiązac kontakt z Wami w sposob bardziej bezposredni(gg, skype). Bardzo zalezy mi na wyborze odpowiedniej diety i przygotowania jadlospisu co do niej. Licze tez na szereg porad dotyczacych cwiczen, ktore nalezy wykonywac. Zalezy mi na szczuplej figurze, bo to wlasnie z tym ostatnim czasem mialem problemy - wiadomo, kazdy chce miec brzuch plaski, a najlepiej jeszcze umiesniony ![]() Moja dziewczyna takze prosilaby o to samo - 17lat, 162cm wzrostu, ok 55kg. Dieta, cwiczenia, jaka waga bylaby idealna. Nie chce efektu na "jakis czas" - szukam trwalego efektu. A jezeli cos sobie zaloze to to wykonuje ![]() Pozdrawiam i licze na odzew, Marcin. ps. Jakby czegos zabraklo w mojej odpowiedzi dajcie znac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Para potrzebuje pomocy ;)
Heh ... wątki podwieszone, nasze codzienne jadłospisy ... Dmodomino zajrzyj tam, bardzo Cię proszę. Po za tym ruch, ruch i jeszcze raz ruch. Pozdrawiam
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Przejrzalem je.
Moze dlatego ze jestem poczatkujacy w tej dziedzinie nie chce sie za wszystko chwytac samodzielnie, potrzebuje osoby prowadzacej - mentora. Na poczatku po prostu chcialbym sie polapac w tym wszystkim, a do tego potrzebna mi jest pomoc. Na wiele rzeczy nie ma tutaj odpowiedzi, a ja nawet nie wiem gdzie i jak o nie zapytac. jacys chetni na mentora? :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Piszesz ciągle o chęci posiadania idealnego brzucha - ale to raczej w dziale Fitness uzyskasz informację jak tego dokonać, jak się za to zabrać, jaki trening wybrać. Sama dieta tu nic nie zdziała. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
jakbym umial o nie zapytac w sensowny sposob, to uwierz ze bym to zrobil
![]() poki co dziekuje za pomoc. mozna w takim razie przeniesc to do dzialu fitness? a nie nalezaloby w dobry sposob polaczyc treningu z odzywianiem? pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Przeniosę na Fitness póki co. Najlepiej zacząc od ustalenia treningu i dopiero w zależności od niego - układać jadłospisy na poszczególne dni, ponieważ bardzo ważne są posiłki okołotreningowe.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
no na pewno należy to połączyć
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Wczoraj przy pomocy rozowiutkiej z tego forum ulozylem takie 9 'przykazan':
1. codziennie pic nie mniej niz 1,5l wody mineralnej 2. bez jedzenia po 18.00 3. konkretne sniadanie 4. zero slodyczy, fast foodow 5. pilates 6. zamiast pilates moze byc 1/2h ruchu na dzien 7. zero przystawek typu paluszki, chipsy 8. jedzenie typu pizza max 2-3 w tygodniu 9. jedzenie codziennie ponizej 2500kcal zastanawiam sie jednak czy tyle starczy? jezeli ktos moglby mi pomoc bylbym wdzieczny. a do brzucha mozna jeszcze dolozyc klate, rece, nawet tylek ;P z gory dziekuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() No i wydaje mi sie ze skoro chcesz ulozyc sobie jakas diete i przede wszystkim zrzucic z brzucha to pizza 2-3 razy w tygodniu to chyba jednak za czesto. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
skoro dieta to odpusc sobie pizze. to równiez zalicza sie do fast foodów, raz na jakiees 2 tygodnie.. jak musisz ale ja mozesz sie powstrzymac to nie jedz. Co do godziny to prawda ze nie powinno sie juz jest 2 godz przed snem, jednak... gdy nie bedziesz jadł od 18 to na pewno Ci to nie zaszkodzi a moze tylko pomóc
![]()
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
no tak, taka mala pomylka sie wkradla
![]() oczywiscie chodzi o 2-3x w miesiacu, nie tygodniu. to dobrze ze najpozniej moge jesc dwie godziny przed snem, bo zazwyczaj ide spac o 1.00 ![]() zastanawiam sie czy jezeli sniadanie zrobilem sobie o 9.00, to jak o 13.00 zjadlem kawalek ogorka z sosem czosnkowym, a dopiero okolo 14.00 bede mial obiad to to moze zaszkodzic? czy od czasu do czasu wode mineralna moge zamienic na cole, sprite itd? zastanawiam sie czy dieta nie powinna byc bardziej okreslona w scislejszych ramach? co jeszcze powinienem zmienic? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Rzabbocop
|
- posiłki co 2-3 h
- posiłek to porcja białka, zielonych warzyw + zdrowe tłuszcze albo węglowodany - w posiłkach okołotreningowych nie jemy tłuszczów - węglowodany proste jemy tylko po treningu siłowym, inne w postaci warzyw - około 5h tygodniowo aktywności fizycznej w tym 2-3 razy trening siłowy nie dłuższy niz 60 minut. - minimum 2l wody niegazowanej - ostatni posiłek 2 h przed snem, czystobiałkowy może byc chudy twaróg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
o.O
a po polsku takie posilki to np.? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rzabbocop
|
wyszukiwarka gryzie?
![]() białka: chude mięso, ryby, jajka, chudy twaróg, w ostateczności odżywka białkowa weglowodany proste: biały ryż, makarony, pieczywo, mąka, wszelkie cukry, owoce weglowodany złożone: warzywa, brązowy ryż, grube kasze generalnie im żywność bardziej przetworzona tym gorzej zdrowe tłuszcze: tłuste ryby (omega3), oliwa z oliwek (tłuszcze jednonienasycone), olej rzepakowy, olej z pestek dyni, olej z nasion lnu, orzechy, pestki dyni, słonecznika |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
przez te pare dni stosowalem sie scisle do zawartych zasad i moja waga zmienila sie z 83kg na 85kg :/ jest zle i nie wiem co zmienic...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Rzabbocop
|
Napisz dokładnie co, w jakiej ilości i o której godzinie jadłeś oraz jaka aktywność.
Przeanalizujemy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
prawde mowiac nie pamietam dokladnie co robilem kazdego dnia, ale moge sobie zaczac to notowac razem z godzinami i najwyzej poprawimy.
z drugiej strony jak mam obiad to jak mam liczyc ziemniaki, na kg? ![]() chcialbym, zebyscie pomogli mi stworzyc przykladowy tygodniowy jadlospis. wygladaloby to tak: (od razu mniej/wiecej jak wyglada dzien) poniedzialek: 07.00 pobudka 07.30 platki sniadaniowe z mlekiem o tluszczu 3,2% 10.00 w szkole 2-3 kanapki z szynka, maslem, serem, salata 15.30 obiad - spory-> ziemniaki, surowka mieso lub ryz, kurczak, sos czosnkowy lub tym podobne ![]() 18.00 ostatni posilek - 3-4 kanapki lub kielbasa w bulce tak mniej wiecej to wyglada... chcialbym stworzyc jadlospis dokladny na tydzien najpierw, a nastepnie przelozyc go odpowiednio na miesiac |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Rzabbocop
|
Cytat:
![]() 07.00 pobudka 07.30 platki sniadaniowe z mlekiem o tluszczu 3,2% jakie płatki? niedozwolone połączenie ww z tłuszczem oraz brak białka 10.00 w szkole 2-3 kanapki z szynka, maslem, serem, salata znowu ww+tłuszcz 15.30 obiad - spory-> ziemniaki, surowka mieso lub ryz, kurczak, sos czosnkowy lub tym podobne ![]() czy to jest posiłek potreningowy? bardzo długa przerwa między posiłkami, powinna być 3-2h max 4h jeśli nie da sie inaczej 18.00 ostatni posilek - 3-4 kanapki lub kielbasa w bulce znowu połączenie tłuszczu i ww, poza tym na noc nie jemy ww chodzisz spać 20.00? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
mowilem o zasadach wczesniejszych.
dzieki za pomoc ![]() nie potrafie zastosowac sie do twoich zasad poki nie bede mial napisane dokladnie co mam zjesc i kiedy - tu naprawde potrzebuje pomocy. ciezko mi ustalic samemu co ma ile czego i ile mam tego zjesc. naprawde potrzebuje pomocy w stylu: codziennie rano jedz:; w poniedzialek popoludniu na obiad zjedz:; we wtorek zjedz:; itd. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Rzabbocop
|
Mój przykładowy jadłospis na jeden dzień
nie jest idealny ale może coś Ci się rozjaśni 8.00- 2 w kawałki Ryevity (pozwalam sobie na śniadanie bo karmię a bez węgli na śniadanie spada mi laktacja) z kilkoma liśćmi sałaty i 80g chudej wędliny drobiowej + 1000 mg CLA + 2000mg omega3 10.00 - omlet z 1 jajka, 1 białka i pół puszki tuńczyka z wody do tego szpinak gotowany 12.00 - trening a zaraz po treningu herbatka laktacyjna Hipp (zawiera laktoze i glukozę) i odzywka białkowa 15.00 - pierś z kurczaka duszona z warzywami + 50g ryżu (waga przed ugotowaniem) 18.00 - schab duszony z cebulka i pieczarkami + gotowana fasolka szparagowa + garść pestek z dyni 21.00 - wędlina drobiowa + kapusta pekińska skropiona sosem z oliwy z oliwek + 1000 mg omega3 23.30 - odzywka białkowa + 1000mg CLA + 2000 mg omega3 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:38.