|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
co lepsze 2 farby czy rozjasniacz a na to farba???
Cześć dziewczyny! Mam pytanko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: co lepsze 2 farby czy rozjasniacz a na to farba???
Ja myślę, że zdecydowanie lepiej rozjaśniacz a potem farbka ale nie za dlugo. Na pewno efekt będzie lepszy. Ja ostatnio rozjaśniałam odrost a potem dla stonowania położyłam na 5 minut farbę na całe włosy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Zdecydowanie tylko farba! Rozjaśniaczem popalisz tylko włosy, które ledwo co odrosły. Wielokrotnie eksperymentowałam i naprawdę bardzo ciężko było odbudować włosy. Więc najlepiej nałóż farbę na odrosty ( jeśli nie wiesz jaką to polecam gamę garniera, wychodzą rewelacyjnie! -sprawdziłam na sobie
![]() a po 20 minutach przeciągnij odrobinę-nie na całe włosy, końce zostaw w spokoju! I powinno być ok! Powodzonka!
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
tyle że ja mam za ciemne włosy żeby jedna farba mi chwyciła, więc nadal pozostają mi 2 opcje albo rozjaśniacz i farba albo farba na farbę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
powiedz czemu o to pytasz ...skoro robials tak jak robilas ![]() to po co to zmieniac? rozjasniacz zawsze jest mocniejszym srodkiem chemicznym niz farba..
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
moj naturalny kolor włosów to ciemny brąz..a okolo 2 miesiace temu przefarbowalam wlosy na rudo...teraz chcialabym zmienic kolor na blond ..i mam pytanie czy tak koloryzacja przyniesie jakis skutek i czy da sie przefarbowac wlosy na blond???
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny,ja Wam radze z wlasnego doswiadczenia.Unikajcie rozjasniacza bo mozna sobie niezle spalic wlosy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Zgadzam się z tym, że rozjaśniać spala włosy. Ja gdy maluję włosy to używam dwie farby, bo też mi jedną nie złapie
![]() ![]() ![]() pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Na pewno będziesz miała "prześwity" i bardzo zniszczysz włosy, ale jeżeli dobierzesz dobrą farbę to uda Ci się pokryć rudy. Może najpierw pasemka blond na ten rudy a po jakimś czasie całościowo?
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
wtedy co robiłam farbę na farbę to miałam pasemka na głowie i postanowiłam zafarbować całość ale musiałam nakładać 3 farby i nie wiem czy nie lepiej by bylo po prostu nalozyc rozjaśniacz a na to farbę.... może ma ktoś już jakieś doświadczenia co ladniej wychodzi i jest zdrowsze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
bo gdzies tu na forum czytalam ze farba farby nie rozjasni czyli jak mi po 1 farbie wyjda rude to druga nic nie pomoze ??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
BAN stały
|
![]()
oczywiscie ze rozjasniacz i farba ja mam czarne odrosty i tez mialam z tym problem fryzjerka nalozyla mi rozjasniacz potem farbe z welli i wcale nie zniszczyla mi wloskow a podkreslam ze mam cienkie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
e tam ja mam swoje bardzo ciemny blond ale farbuję na rozświetlony bardzo jasny blond, i tak najpierw nakładam na odrosty najsłabszy rojasniacz (obecnie syoss ten co 2 tony rozjania) potem jak to juz sie splucze i wszystko to farbe wellaton 10/0 normalnie na 25 minut na całość i koniec imprezy! i tak w koło macieju co 6 tygodni! bo mi nawet jak bym ze 3 farby na farby nakładała to włosy są ciemniejsze od reszty ! no niestety tak siem nie da
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:08.