|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
POmocy!!
Witam ,mam pewne pytanie, bo juz sama nie wiem co myslec, przeszukalam juz chyba wszystkie fora i do konca nie mam odpowiedzi. Otoz tak: 10.01 mialalm@, na 23.01 przypadal owulacja(mam cykle co 28 dni)a 24 rano kochalam sie z moim narzeczonym i skonczyl we mnie. Dwa dni pozniej dostalam wieczorem plamien koloru czerwono-brazowego i trwaly przez nastepny caly dzien.06,02 dostalam kolejna @ czyli dzien wczwesniej zanim powinnam i trwala tylko dwa dni. Pierwszego dnia bylo nawet sporo ale drugiego tylko troszke. Dodam ze moje @ trwaja ok 4-5 dni i zawsze mialam okropne bole brzucha, a przy tej ostatniej tylko troszeczke bolalo nawet nie czulam jakbym miala @ . Zrobilam test dzien przed @ i wyszedl negatywny firmy quixx. i dzisiaj rowiez zrobilam ale tez negatywny(tej samej firmy). Troszke sie zastanawiam bo to wszystko dziwne dla mnie bylo. Nigdy tak nie mialam.Bardzo bym prosila zeby ktos mi odpowiedzial czemu sie tak dzialo. Sa szanse ze jednak jestem w ciazy? (chcialabym)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: POmocy!!
mysle, ze chyba nikt w komputerze USG nie ma i ci na pewno nie powie, ale moze to zrobic lekarz
![]()
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
według mnie na 100 % w ciąży nie jesteś. No ale, żeby się upewnić zrób sobie betę, albo odwiedź ginekologa.
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
jak moja poprzedniczaka...zrób sobie betę ok 30 zł i wszystko sie wyjaśni.
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Tak, jak koleżanki- zrób betę i będziesz miała czarno na białym. Ale wydaje mi się, że nie jesteś w ciąży...
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Mnie też wydaje się, że w ciąży nie jesteś. Ale tak jak poprzedniczki pisały - beta, inaczej się nie dowiesz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
A czemu wam sie wydaje ze w ciazy nie jestem?
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
a czemu wam sie wydaje ze w ciazy nie jestem?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Jak plamisz po stosunku to mozesz miec nadzerke.
Nie kazdy okres musi bolec, ze az oczy wychodza z orbit ![]() Dla poprawy samopoczucia nie napisze Ci,ze jestes w ciazy, bo ciaza urojona stanowi zagrozenie dla zdrowia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Pamienie po stosunku to na pewno nie oznaka ciąży
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Miałaś miesiączkę oraz robiłaś testy wyszły ci negatywne. Moim zdaniem nie ma co sobie wkręcać ciąży na siłę. Bywa, że nie tak łatwo w nią zajść, starajcie się dalej. Powodzenia.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
Ja uważam że zadna z Nas Ci nie powie dlaczego tak miałaś. Powinnaś iść do lekarza jeśli masz jakieś wątpliwości albo zrób bete. Ale może poprostu coś Ci się dzieje w organiźmie i tyle. Moim zdaniem lekarz i beta to najlepsze rozwiązanie. Każdy organizm jest inny, tak więc nie możemy Ci na ,,oko,, powiedziec co Ci jest.Pozdrawiam i powodzenia
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
Najlepszy jest test z krwi, ale ja bym jeszcze poczekała parę dni i ponowiła test (czasami na początku mogą być zafałszowane) Czy jesteś, czy nie jesteś w ciąży powinnaś zgłosić się do lekarza- bo tak jak koleżanka któraś wspominała możesz mieć nadżerkę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o mnie to nie moge niczego doradzić w tej kwestii, przykro mi.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
Ja ostatnią miesiączkę miałam 9.01, cykl 30 dni, powinnam dostać miesiączkę 8.02. Test zrobiłam 14.02 i wyszedł pozytywny.
Autorko szanse zawsze są w wypadku kiedy nie stosuj się antykoncepcji. Zrób test BETA i wtedy będziesz miała pewność
Tylko człowiek mądry, nigdy nie przestaje się dziwić. Dla ludzi głupich jest to zbyt trudne, przyzwyczajeni do szarości dnia nie zauważają kolorów, jakie daje świat Moje maluchy ![]() większy maluch Dawid ur. 28.09.2008 g. 7:58, 56/3030 mniejszy maluch Liliana ur. 06.10.2012 g. 01:25, 48/2560 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Na pytanie, czy możesz być w ciąży odpowiem, że możesz. @ może występować w ciąży nawet do 3 miesiąca, a w pierwszym nie należy do rzadkości. Plamienie również z tego, co wiem, mogło być wynikiem zagnieżdżania się jajeczka w ścianie macicy (też miałam takie w obecnej, czyli trzeciej już ciąży, a testy przez pierwsze 4 tygodnie były negatywne). Na USG może jeszcze nie być nic widać. Testu beta nie próbowałam, więc ze swojej strony polecam test z krwi, albo zaczekać i sprawdzić, jak zachowa się następna @
![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:02.