|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
DYSK ZEWNĘTRZNY pod USB
Hej kobietki
![]() mam zapaskudzony dysk i chciałam większość + duperele z kart, pendrivów i płyt wrzucić na dysk zewnętrzny. mam usb2.0 ale z tego co wiem, można podpinać z tym złączem 3.0 -wtedy szybciej śmiga. nie interesuje mnie wygląd- kolor i wielkość, będzie koło jednostki centralnej jako dodatkowy dysk podpinany / dopinany, a nie jako część przenośna-od tego ewentualnie może być pendrive, a nie chce zwiększyć dysku do kompa- bo wtedy musiałabym np. inne części, a nie zamierzam przez jedną rzecz dopasowywać innych ![]() jestem na etapie rozmyślania o kupnie. i myślę o firmach: LG, Samsung, Segate, Verbatim WD? jeśli chodzi o LG miałam telefon-do bani, mam nagrywarkę - ok, oraz mini kino domowe- też ok, z Samsunga telefon - masakra była, z Verbatim mam części do kompa i płyty, z WD póki co nic nie mam. z tego co patrzę między LG i Samsungiem a WD jest różnica w cenie a jak z jakością, z jednej strony nie chcę drogiego, a z drugiej, może lepiej zainwestować? aczklwiek nie wiem, czy się opłaca, mój brat miał właśnie jeden Segate drugi WD i po około 1rok mu wytrzymały... także nie wiem czy on miał pecha-czy może upadły mu za dużo razy.... aczkolwiek chciałam zrobić porządek i mieć na jednym dysku wszystko i nie wiem jaki. jakiś 150GB - 500GB. Osobiście wolałabym coś z tańszej półki-ale nie szajs ![]() czy któraś się orientuje i może polecić?
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: DYSK ZEWNĘTRZNY pod USB
Ja mogę polecić tylko jedno - wstrzymaj się kilka miesięcy. Przez ostatnie pół roku ceny dysków twardych wywindowały o kilkadziesiąt procent (powódź w Tajlandii
![]() Poza tym - WD, Samsung, Seagate - ogólnie cenione i polecane dyski. Osobiście mam/miałam po jednej sztuce WD i Samsunga - bez zarzutu i trzy Seagate'a, z czego jedna padła (ale to wadliwa seria). WD - najlepiej wydajnościowo. Na temat LG się nie wypowiadam, z tego co kojarzę produkują tylko zewnętrzne. ED: jeśli nie ma służyć jako dysk przenośny, to koniecznie szukaj czegoś na eSATA, oczywiście z osobnym zasilaniem. Edytowane przez parodia Czas edycji: 2012-01-07 o 17:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
mój TŻ ma WD Mybook 1tb. ma go ok. 4 lata i śmiga jak ta lala.
Edytowane przez szprotka_ Czas edycji: 2012-01-07 o 18:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
mam dysk przenosny 500GB z LG od jakiś 2 lat i nigdy nie miałam z nim zadnych problemów, wiec z czystym sercem moge polecić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
tree hugger
|
Miałam podobny dylemat dwa lata temu i w kilku różnych punktach (sklepy/serwisy) odradzano mi kupno dysku Samsunga - porządna firma, ale dyski im słabo wyszły i sporo było reklamacji. Z najbardziej polecanych kojarzę Segate i LG. U mnie ostatecznie przeważyły kwestie finansowe
![]() ![]()
![]() |
#6 | |
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
czy też opłaca się czekać -i do kiedy? ![]() bo już czekam i czekam ze3miechy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aż się ceny ustabilizują. Trudno powiedzieć ile, ja sama na razie czekam, chociaż jakiś mały dysk jest mi coraz bardziej potrzebny. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() tzn. adata, albo segate.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:52.