|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
pomocy czy to ciąża??
nie mam pojęcia czy takie pytanie się już pojawiło, ale strasznie się boje i proszę o szybką odpowiedź
![]() choć jest to anonimowe to i tak się krępuje, a więc byłam na imprezie, trochę wstawiona zaczęłam się bawić z pewnym chłopakiem , jednym słowem trochę się podotykaliśmy , konkretniej- penetracja palcem .. niestety potem doszło również do seksu analnego, wydaje mi się że facet doszedł (pewności nie mam byłam wstawiona ale na to wychodzi) jestem swiadoma że tak w ciąze nie zajdę ale on póżniej chciał mnie dotykać palcem, (jak wiadomo dotykając swego nasienia a potem "mnie" ...)choć raczej tego nie zrobił bo pamiętam ze się opierałam i tego nie chciałam . Słyszałam że tak można zajść w ciąze , nie wiem ile w tym prawdy, dlatego tu jestem . Licze że ktoś mi pomoże i nie będzie wytykał mi że się puszczam czy coś w tym rodzaju. Jestem młoda i znając mnie dużo czasu minie zanim o tym zapomnę- a chce bardzo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: pomocy czy to ciąża??
wg mnie mozna zajsc, ale oczywiscie nikt prwnosci ci nie da. moze weź tabletke "tuz po" ??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
ciężko ocenić skoro sama nie jesteś pewna do czego doszło..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
tzn wiesz ja mam pewność że do pełnego stosunku nie doszło (chociaż nie wiem co w tym przypadku znaczy pełny) chciałabym wiedzieć czy jeżeli na przykład przypuszczając sp*ścił się na mnie (nie do środka ) to czy istnieje jakakolwiek możliwość. Słyszałam że nawet przy penetracji palcem można zajść ale jest to niezwykle trudne i bardzo rzadkie .
wydaje mi się że sama się nakręcam niepotrzebnie . przykładem jest to że nie mam apetytu nic nie jem, a jak mi się niedobrze robi to wiadomo .. to jest w tym momencie śmieszne. wiele mi się wydaje, ale przecież po tak krótkim czasie chyba nie ma się żadnych objawów, zresztą nie mogło tak szybko dojść do zapłonienia. ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- szczerze mówiąc nie znam się na tym, z tego co czytałam to można to brać w ciągu 72 godzin a dziś mija trzeci dzień . pewnie przydałoby się iść do gina ale jak ja nawet nie mam pewności do wielu rzeczy . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
ja gdybym nie miala nawet pewnosci do czego doszlo to i tak poszlabym po tabletke "po". juz czysto zapobiegawczo, dla wlasnego swietego spokoju.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Plemniki nie przenoszą się przez skórę, ale dość łatwo wprowadzić je do dróg rodnych kobiety. Zgadzam się, w takim przypadku nie możesz mieć pewności, ze do zapłodnienia nie doszło, tym bardziej, że alkohol zaciera wiele rzeczy... Ja na Twoim miejscu natychmiast poszłabym do ginekologa po tabletkę ,,po". Po tabletki po idzie się do ginekologa i nie można tego ominąć, tę metodę stosuje się do 72h po stosunku.
A jeśli tego nie zrobiłaś, to po upłynięciu odpowiedniego czasu radzę zrobić test dla świętego spokoju. A na przyszłość pamiętaj o zabezpieczeniu, przede wszystkim jak kogoś nie znasz o prezerwatywie, bo zabezpiecza nie tylko przed ciążą ale przed różnego rodzaju chorobami przenoszonymi drogą płciową. NIGDY NIE WIESZ KOGO SPOTKASZ!
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Ciężko Ci nie napisać, że masz co chciałaś.
I dobrze Ci tak, skoro nie martwiłaś sie dosłownie 'dawać dupy komu bądź' to teraz się martw bo możliwość ciąży jest. Tylko mam nadzieje, że jednak tej ciąży nie ma, bo szkoda dziecka, które ma taką matkę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Skąd wiesz?
Cytat:
Jak Ty sobie wyobrażasz ominięcie tego? Chcesz łyknąć taką kopę hormonów bez jakiejkolwiek konsultacji z lekarzem? Nikt nie napisze Ci czy jest możliwość ciąży czy nie, bo nie wiemy co wtedy dokładnie się stało. Ty sama nie wiesz. Zrób test za 2 tygodnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Jak śpiewał pan Ciechowski "czy grzechem jest fantazja tak, gdy granice jej zamknięte są w sypialni naszej - nie" więc nie oceniajcie dziewczyny, chciała się zabawić to się zabawiła, ale na przyszłość radzę ostrożniej i zrobić test na HIV no bo cóż, bez gumki, nie? A w ciąże wątpię, chociaż w sumie skoro nie pamiętasz dokładnie...
I idź do ginekologa, jeśli nigdy nie byłaś. Badania nie zaszkodzą, przy okazji może tabletki. No i ogólnie - baw się w jaki sposób chcesz tylko z głową, bo później możesz tego żałować, czy to przez niechcianą ciążę czy wyrzuty sumienia.
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
Ciąża w tym przypadku to jeszcze nie największy problem. A co z chorobami typu HIV, AIDS? Przecież wiele osób nawet nie wie, że choruje. Nie rozumiem jak można być tak nieodpowiedzialnym, alkohol wszystkigo nie tłumaczy...
![]() |
#13 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Myślisz, że najeżdżając na nią w jakiś sposób jej pomożesz? Działa się przed, nie po. To, że wychowanie jest jakie jest, tak samo jak kultura i społeczeństwo nie jest winą dziewczyn, które popełniają błędy i robią coś głupiego. Ja bym raczej winiła szkoły i rodziców za tematy tabu, brak wychowania seksualnego itp, popkulturę za to, że zgniła i doprowadziła do zgnilizny większości nastolatków i już dorosłych ludzi. Ale tu już nie chcę zbaczać na inne tematy, nie ma to sensu. Ale tak btw., to czy coraz młodsze dziewczynki zostają matkami to jest wina bardziej ich własnych matek, niż tych dziewczyn. Podobno za dzieci odpowiadają dorośli, a ja to widzę coraz rzadziej. Wiem, że nie zawsze to wina rodziców, ale niestety za często.
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Witam,
Bardzo proszę o pomoc. Mianowicie zadaje sobie pytanie czy jestem w ciąży. Na początek dodam, że nie kocham się z chłopakiem. Kilka dni temu uprawialiśmy petting w pozycji jak podczas kochania. W momencie, gdy on miał erekcję, jego nasienie spłynęło mi na brzuch i niżej. Miałam wtedy miesiączkę (3 dzień) i miałam założony tampon. Mimo wszystko z powodu być może niepotrzebnego myślenia i zamartwiania się ciągle mnie to trapi. Tym bardziej, że znajduje w Internecie informacje, że niewykluczone jest zajście w ciążę podczas miesiączki. Mój strach potęguje złe samopoczucie w ostatnich dniach. Między innymi bóle głowy, ale co najgorsze ból podbrzusza (jak podczas okresu). Wczoraj, po 5 dniach, krócej niż w=zwykle skończył się, a brzuch boli mnie... Proszę o pomoc. Czy istnieją jakieś szanse, na to żebym była w ciąży?
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
jeżeli nasienie chłopaka ręką lub członkiem nie zostało wprowadzone do Twoich narządów rodnych to nie masz się czego obawiać. A z Twojego opisu wnioskuje, że nie zostało w żaden sposób wprowadzone. Złe samopoczucie może mieć różne podłoże. Głowa do góry.
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Witam. Mam pytanie. Ostatnią @ miałam 12 grudnia. Cykle mam tak co 25-27 dni. Kochałam się z chłopakiem w dni płodne bez zabezpieczenia. Zawsze stosunek był do końca.W 23 dniu cyklu byłam u ginekologa,ponieważ boli mnie brzuch i jajnik. Powiedziała mi, że mam powiększoną śluzówkę i może to być oznaką ciąży oraz torbiela. W dniu 24 cyklu kazała zrobić test i jeżeli wyjdzie negatywny zacząć brać antybiotyk na torbiela. Oczywiście zrobiłam test-wynik negatywny. Czy mógł nie wykryć ciąży? Czy w ogóle ta powiększona śluzówka to oznaka ciąży? Boje się wziąść te leki bo boję się,że test się mylił albo lekarz. Za 1 dzień powinnam dostać okres a tu nic na to nie wskazuję. Co o tym myślicie? Z góry dziękuję za podpowiedzi. Dodam,że bolą mnie sutki,chodzę częściej siku i boli mnie kręgosłup w odcinku lędźwiowym, wysypało mnie na buzi...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
Jeżeli minęło od stosunku ponad dwa tygodnie, to wynik powinien być wiarygodny, jednak podkreślam powinien, nie znaczy to że jest i testy też potrafią źle wskazywać. Zrób badania z krwi, będziesz miała pewność, zanim zaczniesz cokolwiek brać.
Tym bardziej, że prawdopodobieństwo ciązy u Ciebie jest wysokie, gdyż się nie zabezpieczałaś. Swoją drogą jeszcze z takim podejściem lekarza się nie spotkałam... Ja bym zmieniła lekarza.
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Witam. Test pierwszy robilam 24 dnia cylku bo ta ginekolog tak mi kazala. Nie wzielam jeszcze tych tabletek. Zrobilam bete dnia tez 24 dnia cyklu ale wyniki beda w poniedzialek. Wiec poczekam. Dzis jest 25 dzien cyklu a ja okresu nie mam i jakos sie na to nie zapowiada. Najgorzej,ze ten torbiel boli.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
Idź do innego ginekologa, który zrobi ci USG, bo przy torbielach to chyba konieczne...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Witam. Dziś 27 dzień.@ dalej nie mam. I jakoś się nie zanosi. Zrobiłam test i wyszedł negatywny. Wczoraj na piersiach zauważyłam niebieskie żyłki na piersiach. Nie wiem co o tym myśleć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Test po ilu dniach od ostatniego stosunku?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
Test robialam 12 dni po ostatnim stosunku. W środe mam wizytw u ginekologa. Powinien wiedzieć juź czy jestem w ciąży czy nie??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zrób test z krwi jutro - już minęło 10 dni, będziesz mieć pewność. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Skoro kochałaś się bez zabezpieczenia i to jeszcze w dni płodne to oczywiście że masz możliwość bycia w ciąży. Chyba każda dziewczyna, kobieta powinna mieć świadomość tego, że może zostać zapłodniona. Troche śmieszą mnie osoby, które wiedzą że mogą zajść w ciąże a mimo wszystko się nie zabezpieczają. (Oczywiście jeżeli nie chcą mieć jeszcze dzieci). Na twoim miejscu, tak jak już doradzały koleżanki wcześniej zrobiła bym badanie krwi które potwierdzi bądź wykluczy bycie w ciąży. A jeżeli okazało by się że to jednak torbiele to znalazłabym dobrego ginekologa i zaczęła walczyć z tym paskudztwem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
Witam. I dostałam okres wiec zaczynam leczyć torbiela a potem zobaczymy. Chcieliśmy mieć dzidziusia ale nie planuje uporczywie. Czekamy co przyniesie los. Będzie co ma być. Dzięki wszystkim za pomoc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
No jest możliwość ale nie przesadzajmy plemniki to nie są aż tacy teminatorzy!
Ludzie uspokójcie się , tylko spokój nas uratuje. Na tabletkę PO chyba juz za późno a pozatym żeby ją mieć trzeba iść do gina żeby ją przepisał a drugie pozatym to nie jest Cukierek żeby go sobie Ot tak wziąść. Ja bym ci radziła iść do gina po prostu na badanie i się nie stresować przede wszystkim. Dziekuje za uwagę. Pozdrawiam PS: fakt, że byłaś pijana i nieopowiedzialna pomijam i nie komentuje..
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:20.