Przeniesienie nr - do innej sieci kom - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-05-24, 15:10   #1
aezn913
Raczkowanie

Przeniesienie nr - do innej sieci kom

Czy ktoś może przenosił nr do innej sieci ?
Ja właśnie bardzo bym chciała, ale nie umiem, sobie ze wszystkim poradzić

Posiadam kartę z sieci Era już od ok. 7 lat. Chciałbym zmienić operatora na Play , bez zmiany nr, poszłam więc, do ich punktu i dostałam kartę rejestracyjną do wypełnienia.
http://www.era.pl/repositories/era_p...258_kod008.pdf

Problem polega na tym, że ok 7 lat temu, kupowałam tel za gotówkę ze starterem (nowym nr, który mam obecnie). Mimo, że tel był dla mnie, nie kupowałam go osobiście, i nie pamiętam jakie dane osobowe (nazwisko itp) zostały podane wówczas przy zakupie do rejestracji karty/tel . Jak mogę to sprawdzić ?! Nie mogę znaleźć żadnych dokumentów o zakupie. Napisałam do BOA z Ery, jednak nie jestem pewna czy udziela mi takich informacji...

W karcie rejestracyjnej, którą mam wypełnić widnieje miejsce na naklejkę z kodem kreskowym, która niby znajduje się na kartce z Tak Tak. Oczywiście po 7 latach nic takiego nie mam. Czy ta naklejka to jakiś obowiązek? Czy można to spokojnie zostawić?

Nr seryjny karty sim - rozumiem, że znajdę to na karcie sim? Jeśli nie, to skąd?

Hasło - ( identyfikacja w biurze obsługi użytkownika) nic jednak takiego sobie nie przypominam, więc rozumiem, że to chyba nie jest obowiązkowe?

Bardzoooo dziękuje za wszelkie informacje!
Niestety nie dowiedziałam, się tego na miejscu, a w googlach nic nie ma ten temat.

Edytowane przez aezn913
Czas edycji: 2010-05-24 o 15:16
aezn913 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-24, 16:24   #2
Agnieszq
Raczkowanie

Dot.: Przeniesienie nr - do innej sieci kom

Dziwnie to wygląda. ja jak przenosiłam numer z simplusa do playa, to wystarczyło że w simplusie zarejestrowałam numer i tyle. Ale rejestracja odbyła się tak: że wypełniłam krótki formularz.
Agnieszq jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-24, 16:27   #3
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

ooo podłącze sie pod ten temat, za niedługo konczy mi sie umowa w Erze ( wrr złodzieje) i przechodze do Playa, bo ma obecnie najbardziej mnie interesujące ofeerty, a porównując z Erą..to ona moze sie schowac.

aezn, a nie pytałas konsultanta o to rzeczy?? moze tam by Ci na miejscu ktos probował wyjasnic?

FoodSenses INSTA #foodphotography #fitfood
roux666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-24, 17:31   #4
reeege
Raczkowanie

ja przenosilam z heyah do play i nie proszono mnie o jakieś naklejki itp. procedura wyglądala tak że zarejestrowalam sie w heyah ok 1 dnia czekalam na weryfikacje danych a pozniej poszlam do salonu play powiedzialam ze chce przeniesc numer. kilka podpisów i wszystkie formalnosci oni zalatwili za mnie.
reeege jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-24, 21:33   #5
aezn913
Raczkowanie

Dziewczyny, a jak wyglądała u was ta rejestracja nr ?
Czy wypełnialiście taki formularz powyżej ? ( w linku) bo może to, o to chodzi po prostu.

Ja się obawiam tylko, czy przy zakupie kom. - swoje dane mogła podać moja mama (ona kupowała tel za gotówkę dla mnie) lub mogła podać przy sprzedaży moje dane - to było tak dawno, że nie pamiętam jak to było, a nie mam już żadnych papierów. Boję się, że wpiszę w ten formularz np. swoje dane, gdzie okaże się, że są tam dane osobowe mojej mamy. rozumiecie? Ja nawet nie wiem, czy ten nr przy zakupie był w ogóle rejestrowany! W tym mój problem. Nie chciałabym żadnych problemów z przeniesieniem tego nr do Play'a z powodu nie prawidłowych danych osobowych. Schizy już mam

Ten formularz wyżej mam wypełnić i wysłać faxem
- i już nawet zgłupiałam czy to jest nr faxu do ery czy play'a
Bo całą resztę załatwia Play

Cytat:
Napisane przez roux666 Pokaż wiadomość
aezn, a nie pytałas konsultanta o to rzeczy?? moze tam by Ci na miejscu ktos probował wyjasnic?
Na pierwszy rzut oka, ten formularz jest banalnie prosty, dopiero jak okazało się, że nie mam żadnych dokumentów z zakupu karty i tel , i zaczęłam się nad tym głowić - zgłupiałam. Nie pytałam o szczegóły wypełnienia tego formularzu - w Play'u

A może to po prostu trzeba wypełnić ? że ja - ta i ta osoba - mam po prostu taki nr ? i to jest rejestracja (i kit , co było 7 lat temu)

Edytowane przez aezn913
Czas edycji: 2010-05-24 o 21:37
Stary 2010-05-25, 08:38   #6
evela28
na drugie mam Irena

Cytat:
Napisane przez aezn913 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a jak wyglądała u was ta rejestracja nr ?
Czy wypełnialiście taki formularz powyżej ? ( w linku) bo może to, o to chodzi po prostu.

Ja się obawiam tylko, czy przy zakupie kom. - swoje dane mogła podać moja mama (ona kupowała tel za gotówkę dla mnie) lub mogła podać przy sprzedaży moje dane - to było tak dawno, że nie pamiętam jak to było, a nie mam już żadnych papierów. Boję się, że wpiszę w ten formularz np. swoje dane, gdzie okaże się, że są tam dane osobowe mojej mamy. rozumiecie? Ja nawet nie wiem, czy ten nr przy zakupie był w ogóle rejestrowany! W tym mój problem. Nie chciałabym żadnych problemów z przeniesieniem tego nr do Play'a z powodu nie prawidłowych danych osobowych. Schizy już mam

Ten formularz wyżej mam wypełnić i wysłać faxem
- i już nawet zgłupiałam czy to jest nr faxu do ery czy play'a
Bo całą resztę załatwia Play

Na pierwszy rzut oka, ten formularz jest banalnie prosty, dopiero jak okazało się, że nie mam żadnych dokumentów z zakupu karty i tel , i zaczęłam się nad tym głowić - zgłupiałam. Nie pytałam o szczegóły wypełnienia tego formularzu - w Play'u

A może to po prostu trzeba wypełnić ? że ja - ta i ta osoba - mam po prostu taki nr ? i to jest rejestracja (i kit , co było 7 lat temu)
jeśli ten nr był już zarejstrowany to nie musiałabyś się rejstrowac drugi raz.
nie wazne na kogo był tel. nr używasz ty i rejstrujesz na siebie

kiedy życie daje ci w twarz
uśmiechnij się i z politowaniem powiedz:
bijesz się jak ciota
evela28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-25, 09:07   #7
menorka
Rozeznanie

Ja proponuje wybrać się do ery i spytać czy numer, który posiadasz jest zarejestrowany. Być może, że już jest. Jeżeli odpowiedzą, że jest to wystarczy z dowodem osobistym iść do playa. I oni już załatwią resztę formalności.
Jeśli chcę się zarejestrować numer to też najlepiej udać się do salonu swojej firmy, czyli w Twoim przypadku do ery. Sama zmieniałam nr z playa na plusa. I w plusie kazali mi właśnie wypełniać jakieś karty żeby się zarejestrować. Poszłam do playa zrobili to za mnie I przynajmniej bezbłędnie.

menorka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-05-25, 10:12   #8
miss venflon
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evela28 Pokaż wiadomość
jeśli ten nr był już zarejstrowany to nie musiałabyś się rejstrowac drugi raz.
nie wazne na kogo był tel. nr używasz ty i rejstrujesz na siebie
tak mozna zarejestrowac na siebie tylko wymaga to pisemnej zgody osoby na którą jest zarejestrowana karta-w przypadku abonamentu dochodzi do tego cesja numeru (za która notabene chyba tylko w playu sie nie płaci)
moja karta była zarejestrowana na inną osobę-to powodowało błąd w przeniesieniu-musiałam udać sie do plusa i sprawdzić czy tam są moje dane-na szczęście wiedziałam na kogo oproćz mnie ta karta mogła być zarejestrowana-więc jeśli się przypuszcza kto to może być to sukces-mało tego żeby to sprawdzic karta musi byc aktywna czyli musiałam miec doładowane konto
najszybciej poszły mi wszystkie playowe formalności-do tego dostalam fajne bonusowe pieniążki na start do wykorzytsania
Stary 2010-05-25, 11:30   #9
evela28
na drugie mam Irena

Cytat:
Napisane przez menorka Pokaż wiadomość
Ja proponuje wybrać się do ery i spytać czy numer, który posiadasz jest zarejestrowany. Być może, że już jest. Jeżeli odpowiedzą, że jest to wystarczy z dowodem osobistym iść do playa. I oni już załatwią resztę formalności.
Jeśli chcę się zarejestrować numer to też najlepiej udać się do salonu swojej firmy, czyli w Twoim przypadku do ery. Sama zmieniałam nr z playa na plusa. I w plusie kazali mi właśnie wypełniać jakieś karty żeby się zarejestrować. Poszłam do playa zrobili to za mnie I przynajmniej bezbłędnie.
oczywiście że w play zrobią to wszystko za ciebie ale wtedy są potrzebne co najmniej dwie wizyty z play, jeśli ktoś ma blisko do salonu żaden problem

w salonie ery niechętnie ci pomogą ponieważ doskonale wiedzą że ten kto rejstruje nr robi tylko to po to aby się przenieść, właśnie dlatego utrudnienia typu naklejka i dopisek że rejstracja jest tylko możliwa w 3 mies po zakupie karty, moim zdaniem to tylko po to aby zniechęcić tego co się nie zna
w salonie play pomogą życzliwie przecież nabywają nowego klienta

Cytat:
Napisane przez miss venflon Pokaż wiadomość
tak mozna zarejestrowac na siebie tylko wymaga to pisemnej zgody osoby na którą jest zarejestrowana karta-w przypadku abonamentu dochodzi do tego cesja numeru (za która notabene chyba tylko w playu sie nie płaci)
moja karta była zarejestrowana na inną osobę-to powodowało błąd w przeniesieniu-musiałam udać sie do plusa i sprawdzić czy tam są moje dane-na szczęście wiedziałam na kogo oproćz mnie ta karta mogła być zarejestrowana-więc jeśli się przypuszcza kto to może być to sukces-mało tego żeby to sprawdzic karta musi byc aktywna czyli musiałam miec doładowane konto
najszybciej poszły mi wszystkie playowe formalności-do tego dostalam fajne bonusowe pieniążki na start do wykorzytsania
miałam na myśli przypadek gdy nikt żadnej karty czy numeru nie rejstrował,ot kupujesz w kiosku czy salonie starter a po 5 latach rejstrujesz nr,
jeśli tel nie był na abonament wątpię aby ktoś coś rejstrował

ja przenosiłam z heya do play, nr zarejstrowałam przez formularz dostępny w necie wysłąm go im meilem zgłosiłam się do salonu play i już po dwóch dniach byłam w play
zaznaczę że konto na karcie nie przechodzi do innej sieci więc dobrze jest starą kartę wygadać

bijesz się jak ciota
Stary 2010-05-25, 12:20   #10
TmargoT
Zakorzenienie

a nie lepiej byłoby ci przenieść numer i zostac na KARCIE?
nie wiem,czy procedury są takie same.
ja także chcę przejść z numerem z orange na play,jednak w orange mam abonament,a w play chcę zostac na kartę.ponoć trzeba zapłacić 60 zł,ale tą kasę dają na rozmowy.suma sumarum wychodzi na zero.

poproś ich o pomoc.powiedz,że kartę masz od dawna,a to nie jest abonament i nie przywiązywałaś uwagi do takich drobiazgów.
kupując starter nie musisz rejestrowac się w sieci

Edytowane przez TmargoT
Czas edycji: 2010-05-25 o 12:22
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-25, 12:33   #11
aezn913
Raczkowanie

Słuchajcie, moja mama była w Play i ta Pani dała jej kartę rejestracyjną Ery, aby potem można było przenieść nr do Play - jednak jak wyżej opisywałam nie byłam pewna czy ta karta jest zarejestrowana, a jeśli tak to na kogo.

Teraz już wiem, że karta jest na 100% zarejestrowana na mamę - dowiedziałam się w Erze .

W związku z tym, czy muszę wypełniać tą kartę rejestracyjną jeszcze raz?
Dane mamy zostają bez zmian. Nie zależy mi abym była oficjalnym użytkownikiem.

Czy, jak ktoś wyżej pisał - w tym przypadku wystarczy iść tylko z dowodem osobistym do Play? Aby oni załatwili całą resztę . Jak dla mnie bez sensu rejestrować się 20 razy. Ps. a chce przejść z TakTak'a na Play Fresh - żadnych abonamentów

Edytowane przez aezn913
Czas edycji: 2010-05-25 o 12:35

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-25, 13:41   #12
menorka
Rozeznanie

Jeżeli nr jest zarejestrowany na Twoją mamę to ona musi iść do playa. Musi to zrobić osoba, na którą jest nr zarejestrowany. Przynajmniej, gdy ja przenosiłam nr otrzymałam takie informacje od pracownika playa.

Edytowane przez menorka
Czas edycji: 2010-05-25 o 13:43
Stary 2010-05-25, 14:00   #13
aezn913
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez menorka Pokaż wiadomość
Jeżeli nr jest zarejestrowany na Twoją mamę to ona musi iść do playa. Musi to zrobić osoba, na którą jest nr zarejestrowany. Przynajmniej, gdy ja przenosiłam nr otrzymałam takie informacje od pracownika playa.
Tak, tak to wiadome, że w tym przypadku to ona musi załatwiać wszelkie formalności, ale nie musi się już ponownie rejestrować w erze? Dowód osobisty powinien wystarczyć do potwierdzenia danych w Play i rozpoczęcia przeniesienie nr ? Tak ja już to rozumiem...

Stary 2010-05-25, 14:56   #14
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, tak to wiadome, że w tym przypadku to ona musi załatwiać wszelkie formalności, ale nie musi się już ponownie rejestrować w erze? Dowód osobisty powinien wystarczyć do potwierdzenia danych w Play i rozpoczęcia przeniesienie nr ? Tak ja już to rozumiem...
nalpeiej jak pójdziecie razem.
mama,bo jest właścicielem starej karty,a ty ,bo chcesz mieć numer na siebie.
Stary 2010-05-25, 22:25   #15
menorka
Rozeznanie

Cytat:
Ogólnie jest tak, że jeżeli była umowa i się skończyła to nr zostaje zarejestrowany automatycznie na osobę, która umowę podpisywała. Chyba, że właściciel nr na to nie wyrazi zgody, jednak z tego co wiem są to rzadkie przypadki, więc nie musisz rejestrować nr po raz drugi. Mama + dowód i do playa.
Cytat:
Napisane przez TmargoT Pokaż wiadomość
nalpeiej jak pójdziecie razem.
mama,bo jest właścicielem starej karty,a ty ,bo chcesz mieć numer na siebie.
O jeszcze lepszy pomysł

Stary 2010-05-26, 09:39   #16
aezn913
Raczkowanie

No więc tak Podsumowując:

Skontaktowałam się z BOA z Ery i podałam dane, na jakie może być prawdopodobnie zarejestrowana karta TakTak (oni nie udostępniają danych osobowych, babka mogła tylko potwierdzić tak lub nie - i okazało się, że karta jest na mamę)

W związku z tym, Era - obecny operator - miał już dane użytkownika karty, i nie trzeba było ponownie wypełniać żadnych formularzy, karty rejestracyjnej (którą, dają w Play do przeniesienia nr)

Wystarczyło w tym przypadku udać się już tylko do Play z dowodem osobistym i podać im dane - takie same jakie są jakie ma obecny operator.

Podpisuje się wniosek o przeniesienie nr i pełnomocnictwo dla Play. W punkcie od razu dają nową kartę startową Play - na której będzie uaktywniony mój nr ( przeniesiony z Ery)

Praktycznie w tym momencie, mam czekać już tylko na informację od nich, poinformują mnie smsem, kiedy nowa karta jest już aktywna. Wtedy wsadzam nową kartę i ciszę się Play

W punkcie byłam wczoraj wieczorem, dlatego nie wiadomo czy już dzisiaj uda się przenieś nr, ale prawdopodobnie, jeśli Era nie będzie robić żadnych problemów, a nie powinna - bo nie jestem i nie byłam z nimi związana nigdy abonamentem - jutro powinno już być wszystko zrobione

Kartę rejestracyjną wypełnia się tylko, jeśli obecny nr nie jest zarejestrowany, wówczas ten formularz wysyła się do obecnego operatora - potem Play obiega się o przeniesienie.

Mam nadzieję, że może te informacje komuś pomogą . Przeniesienie nr jest bezpłatne - a to, że chce do nich przejść dostanę 20zł x 3 miesiące za freee

-----------
oczywiście jak zwykle mega problemy z Erą i mało kompetentna obsługa w punkcie!
przeniesienie nr stanęło pod znakiem zapytania "?" wrr...

Edytowane przez aezn913
Czas edycji: 2010-05-26 o 11:57
Stary 2010-05-26, 14:02   #17
13_minut
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez miss venflon Pokaż wiadomość
-w przypadku abonamentu dochodzi do tego cesja numeru (za która notabene chyba tylko w playu sie nie płaci)

Przenoszenie numeru między operatorami jest darmowe, więc wszędzie się za to nie płaci. Płaci się chyba w przypadku, kiedy przenosi się do prepaida- trzeba kupić starter.
Stary 2010-05-27, 11:58   #18
chrupa
Zadomowienie

Co do przechodzenia do Play to teraz fajną ofertę mają (tez się zastanawiam nad przejściem). Można sobie wypróbować taryfę, a w razie czego z niej zrezygnować Jak się dowiem więcej to wam napiszę
chrupa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-27, 16:27   #19
miss venflon
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 13_minut Pokaż wiadomość
Przenoszenie numeru między operatorami jest darmowe, więc wszędzie się za to nie płaci. Płaci się chyba w przypadku, kiedy przenosi się do prepaida- trzeba kupić starter.
przeniesienie numeru owszem-ale cesja z osoby na osobę jest płatna w wiekszosci sieci-pisałam o tym w kontekscie tego ze to mama wizazanki byla wlascicielem numeru,ale jak widac nie zdecydowaly sie zmieniac

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-16, 08:25   #20
tissue
Raczkowanie

Dziewczyny wystrzegam od przenoszenia nr do PLAY!! Ja przeniosłam nr z Ery i teraz mam same problemy. Nie mam w ogóle zasięgu po kilka dni, mimo to w umowie są takie haczyki że nie mogę jej rozwiązać. Po prostu tragedia, szału dostaje, w domu sieci nie mam, muszę być na otwartej przestrzeni żeby zadzwonić, cały czas przerywa. Jak zadzwoniłam do nich to nie wiedzieli co można zrobić!!! Kazali wyrobić duplikat karty ale jak poszłam do salonu to się okazało że to nic ni da;/
Do tego nie mogę wysyłać smsów do chłopaka, przychodzą mi od niego, mogę zadzwonić do niego, on może do mnie ale moje sms po prostu nie dochodzą. Zadzwoniłam do BO przesłali sprawę do działu technicznego i tak mija 5 dni i do tej pory lipa. Zadzwonili tylko w pierwszy dzień że niby już działa, kazali zweryfikować czy tak, oczywiście nie działało. Facet powiedział mi że w takim razie on nie wie co dalej ale prześle sprawę do innego działu a jak coś się zmieni to "będą się kontaktować" Zadzwoniłam do nich zrobiłam aferę i teraz czekam
I tak zostałam teraz z ręką w nocniku.... Nie mogę zerwać umowy ani nic Mam abonament i zostało mi jeszcze 1,5 roku a potem wracam na klęczkach do Ery

Jeśli któraś z was miała podobny problem i jakoś go rozwiązała to proszę o radę bo już siły nie mam do tych złodziei

Edytowane przez tissue
Czas edycji: 2010-06-16 o 08:29
tissue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-16, 10:19   #21
evela28
na drugie mam Irena

Cytat:
Napisane przez tissue Pokaż wiadomość
Dziewczyny wystrzegam od przenoszenia nr do PLAY!! Ja przeniosłam nr z Ery i teraz mam same problemy. Nie mam w ogóle zasięgu po kilka dni, mimo to w umowie są takie haczyki że nie mogę jej rozwiązać. Po prostu tragedia, szału dostaje, w domu sieci nie mam, muszę być na otwartej przestrzeni żeby zadzwonić, cały czas przerywa. Jak zadzwoniłam do nich to nie wiedzieli co można zrobić!!! Kazali wyrobić duplikat karty ale jak poszłam do salonu to się okazało że to nic ni da;/
Do tego nie mogę wysyłać smsów do chłopaka, przychodzą mi od niego, mogę zadzwonić do niego, on może do mnie ale moje sms po prostu nie dochodzą. Zadzwoniłam do BO przesłali sprawę do działu technicznego i tak mija 5 dni i do tej pory lipa. Zadzwonili tylko w pierwszy dzień że niby już działa, kazali zweryfikować czy tak, oczywiście nie działało. Facet powiedział mi że w takim razie on nie wie co dalej ale prześle sprawę do innego działu a jak coś się zmieni to "będą się kontaktować" Zadzwoniłam do nich zrobiłam aferę i teraz czekam
I tak zostałam teraz z ręką w nocniku.... Nie mogę zerwać umowy ani nic Mam abonament i zostało mi jeszcze 1,5 roku a potem wracam na klęczkach do Ery

Jeśli któraś z was miała podobny problem i jakoś go rozwiązała to proszę o radę bo już siły nie mam do tych złodziei
chyba po prostu masz pecha
ja taki zasięg miałam w erze koło okna i na krześle, co chwile przerywało a w play bez problemacji gadam w każdym miejscu
reklamuj do skutku może karta jest walnięta, albo faktycznie na twoim obszarze nie ma zasięgu

bijesz się jak ciota
Stary 2010-06-17, 09:27   #22
aezn913
Raczkowanie

Mam jakby porównanie zasięgu Ery z Play.
Rzeczywiście kiedy dzwonię (fakt często na drugi koniec Polski) z Play (do Play) - trzeba się czasami wsłuchiwać w rozmowę, tak jakby był ściszony telefon, choć nie jest. Ta sama rozmowa do Ery - super słyszę, że o mało słuchawka mi nie krzyczy Co do rozmów w moim mieście czy województwie, nie jest to tak mocno zauważalne - tzn jakość tych rozmów. Powiedziałabym, że taka sama.

Wiżanka wyżej chyba ma po prostu pecha 1/10000
Może w tym przypadku faktycznie jest to wina zasięgu (chociaż to dziwne) Ja bym stawała także na jakieś problemy w sieci z abonamentem - który może został jakoś tam źle aktywowany? Na pewno zgłaszaj reklamacje, bo to nie jest normalna sytuacja!

Nie wiem czy to już pisałam w tym wątku...
dla zainteresowanych przeniesieniem nr ( na przykładzie Ery TakTak)

1. Najlepiej dowiedzieć się, czy kartę, którą macie jest zarejestrowana u obecnego operatora.
2. Jeśli Nie - musicie zarejestrować kartę z nr, na swoje dane - i wysłać to do swojego operatora. Jeżeli karta było już zarejestrowana - znacie podane dane osobowe i są na Ciebie - możesz iść do np. Play tylko z dowodem osobistym, wypełniasz wniosek o przeniesienie nr - oni się wszystkim zajmują. Dane osobowe wszędzie muszą być takie same (tzn. np. i w Erze i w Play)
*** inny myk - jeżeli obecny operator nie posiada wszystkich danych osobowych np. peselu, który jest podstawą przeniesienia karty. Wówczas nie możemy na nowo zarejestrować karty , musimy dane uzupełnić. Można to zrobić tylko w salonie ( w punkcie nie mają takich uprawnień ) o czym często oni sami nie wiedzą
3. Jeśli dane osobowe u obu operatorów są takie same, nic już nie powinno stać na przeszkodzie - wypełniamy wniosek o przeniesienie nr u nowego operatora... i czekamy na sms z terminem aktywacji nowej sieci. Starą kartę wyrzucamy , wkładamy nową z tym samym nr i wszystko śmiga

Stary 2010-06-21, 14:25   #23
tissue
Raczkowanie

Po kolejnych 4 dniach moje smsy zaczęły już dochodzić ale z zasięgiem nadal ten sam problem Musze biegać po wszystkich pokojach i szukać zasięgu. Teraz sesja więc ostatnie o czym myślę to kolejne wizyty w BO Play, ale po sesji dam im popalić Dziękuję za rady

Edit: Obecnie mieszkam we Wrocławiu więc nie jest to jakaś dziura żeby zasięgu nie było Ale w mojej miejscowości to moge zapomnieć o zasięgu. Czasami telefon bez zasięgu 3 dni leży

Edytowane przez tissue
Czas edycji: 2010-06-21 o 14:28
tissue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-30, 10:41   #24
biedronka91
Zakorzenienie

Era dla mojego 80 tys. miasta to po prostu dno jeżeli chodzi o zasięg. Play się poprawił i nie ma żadnego problemu, zarówno z mobilnym internetem jak i telefonem. I ceny są bez porównania, szkoda tylko, że tak gnoją tę sieć inne molochy, którym takie niskie ceny nie odpowiadają..
Stary 2011-08-27, 08:49   #25
xanthina
Zakorzenienie

jeśli ktoś chce w najbliższym czasie przenieść numer do play na abonament proszę o pilny kontakt
xanthina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-27, 12:18   #26
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xanthina Pokaż wiadomość
jeśli ktoś chce w najbliższym czasie przenieść numer do play na abonament proszę o pilny kontakt
ja przenosiłam z ornage do play-a.potrzebujesz informacji?
Stary 2011-08-30, 12:29   #27
trimma
Raczkowanie

Ja też niedawno przeniosłam się z T-mobile do Play. Wystarczyło pójść do salonu Play, a resztą sami się zajęli.
trimma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-20, 10:21   #28
pyska06
Zadomowienie

witajcie, możecie mi napisać jak to jest z tym przenoszeniem numeru, otóż w piątek złożyłam wniosek o przeniesienie numeru na karte z T-mobile do Orange, w tym czasie dostałam z Orange numer tymczasowy. Czekałam cały poniedziałek, aż mi zmienią i nic .. wreszcie wieczorem dostałam smsa , że przeniesienie nastąpi 20.09 czyli dzisiaj, więc dziś rano patrze na tel. tam gdzie miałam kartę z Ery pisze sieć nie aktywna, natomiast w tel. gdzie mam nową kartę Orange jest nadal nr tymczasowy. Dzwoniąc pod stary numer z Ery, który ma być moim aktualnym w Orange mówią "Przepraszamy, nie ma takiego numeru". Czy ja muszę coś sama aktywować czy automatycznie następuje przeniesienie ?Nie po to przenosiłam numer swój , żeby mi go teraz kasowali... też mieliście taką podobną sytuacje?? bo już zaczynam się martwić..

Można tylko JEDNEGO !`

pyska06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-20, 12:01   #29
fiaa
Raczkowanie

tak jak dziewczyny napisały wyżej - idź do play (najlepiej do salonu, a nie punktu autoryzacyjnego - w salonie załatwisz wszystko szybko i sprawnie ,w punkcie nie masz takiej pewności) i oni wszystkim się sami zajmą
fiaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-11, 10:20   #30
fioleciasto
Zakorzenienie

Mam identyczną sytuację, też przenoszę się z t-mobile do orange i też nadal mam numer tymaczasowy a pod moim starym zgłasza się "nie ma takiego numeru".
Dzisiaj po iluś dniach wydzwaniania dopiero mnie poinformowali, że potrzebny jest bon aktywacyjny, którego oczywiście nikt mi nawet nie dał. =/

Najszczęśliwsza na świecie podwójna mama

2021 :82
2022 :26
fioleciasto jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości