![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() watek dle starajacych sie o dziecko
czesc.Chcialabym poczytac jak inne dziewczyny staraja sie o potomstwo,my pol roku sie staramy i nic. Zaczelam brac castagnus a folik biore juz 3 miesiace.Co myslicie o tym leku castagnus??jakie tabletki jeszcze ulatwiaja???podzielmy sie miedzy soba doswiadczeniami,bo razem latwiej a ja nie mam z kim o tym porozmawiac.Dodam jeszcze iz moja trzyletnia corcia juz mi przypomina ze chce dzidzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: watek dle starajacych sie o dziecko
Witam madziarka,
Jestem w 6 miesiącu ciąży, ale pozwoliłam sobie przeczytać Twój wątek i stwierdziłam, że podzielę się z Tobą, jak to u mnie było ![]() ![]() Polecam Wam jakiś romantyczny wyjazd, może w góry chociażby na kilka dni? Wyobraź sobie, jakaś górska chatka, kominek, gorąca czekolada ![]() ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Gratuluje maluszka i dziekuje za rade
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Jest utaj mnostwo wąków dla staraczek
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=475766 - polecam - ja udzielam się na tym. https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=458105 https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=408252 https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=22876891 i takie gdze jest więcej weteranek https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=406637 https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=467569 Serdecznie Cie zapraszam do zaglądania na e wątki, dziewczyny są na nich bardzo sympatczne i na pewno przyjmą nową staraczkę. Co do pyań Castagnus to lek ziołowy, obniża prolaktyne, jęśli jest ona odrobinkę podwyższona. Ja zachęcam, albo do kochania sę na luzie, albo sięgnięcia po termometr i wyznaczeniu owulacji |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
poradzcie jestem zielona na wizażu a staranie o maluszka to nam nie wychodzi od 8miesięcy jak działać?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale przede wszytskim dobry zaufany lekarz. I zapraszam do któregoś z wątków staraczkowych ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Witajcie!
Chyba też zaliczam się do staraczek bo u mnie to dopiero początek drugiej ciąży (pierwsza skończyła się poronieniem w 8 tc ;( ). Wiem, że aby sie udało to naprawdę trzeba dobrze obliczyć sobie dni owulacyjne i wtedy na pewno kochana się uda ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
moze ktoras z was napisac jak obliczyc dni plodne przy niregularnych cyklach??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
OMG kolejny wątek staraczkowy......
Dziewczyny przyłączcie się do którego z tych co są, bo niedługo to juz naprawdę burdel tu będzie... ![]() Madziarka polecam samoobserwację - mierzenie temperatury, obserwacja śluzu i szyjki - wtedy będziesz dokładnie wiedziała, kiedy dni płodne i kiedy mniej więcej owulacja
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
no i co z tego, że tyle wątków...
![]() wątki staraczkowe są zazwyczaj obszerne i wieloczęściowe, wszystkie Wizażanki się tam znają i trudno tak się wprosić w np 4tą część... fajnie że Madziarka założyła nowy. Mogę się nieśmiało przyłączyć ![]() Już bardzo chcę się zacząć starać o maleństwo ale martwię się moją sytuacją rodzinno-finansową. Może już w grudniu coś się wyjaśni i wtedy od stycznia..... START. ![]() A wątki starczkowe, oczekiwajkowe i wszystkie inne poczytuję sobie co dzień! ![]() ![]() I tak sobie marzę, że w przyszłym roku może, może też będę miała o czym pisać ![]()
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
![]()
Dziekuje truskaweczka.Ja tez tak mysle
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Ja też w sumie planowałam na 2010
![]() I teraz znów planuje zacząć staranka od stycznia... Ale ja planuję staranka ale raczej nie nastawiam się że od razu się uda... już matka natura zdecydować musi... ![]()
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
![]()
Ops....przepraszam za truskweczke
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() słyszałam że kwasem foliowym można karmić też TŻta... ![]() Ja już zaczęłam brać. On też powinien? Czy to jakaś bajka-zmyślajka ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
![]()
Szczerze ci powiem ze pierwszy raz slysze.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
BAN stały
|
cześć dziewczyny! no właśnie, co bierzecie w trakcie staranek? sam kwas foliowy, czy jakiś preparat witaminowy typu Feminatal? o mężu też myślałam, żeby mu jakieś witaminki podawać w trakcie starań, tylko kompletnie nie wiem jakie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Kwas foliowy ma dobry wpływ na plemniki
![]() I przed starankami, ani w rakcie nie powinno się łykać preparatów witaminowych dla koiet w ciąży ![]() ale przede wszystkim najważniejszy jest spokój i luz. Im bardziej się człowiek stresuje, tym gorzej ![]() Dlatego na początku starań cieszcie się przedewszystkim seksem na pełnym luzie, bez myślenia o jakiś dniach płodnych, niepłodnych itd. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
cześć kakti!
![]() Scio dzięki - właśnie to słyszałam o kwasie foliowym że pomaga na plemniki. Ale podobnie też słyszałam o L-karnitynie ??? A czemu nie można przed ciążą jeść preparatów witaminowych?
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Nie powinno się, bo one zawierają dużą dawkę witamin, za dużą dla normalnej zdrowej kobiety. Na początek wystarczy sam kwas foliowy.
L- karnityna tez podobno dobra, ale nie ma się co faszerować lekami zawczasu, bo potem w razie problemu nie pomoże. Warto facetowi kupic Salfazin i dawać. Ma bardzo dobry wpływ na żołnierzyków, ale jak pisałam, najważniejszy jest spokój i luz, a nie rozkminianie, wiem co mówię, staramy się juz 15 cykl ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
ok juz z googlowalam sobie Salfazi. Moze na pocztaku faktycznie tylko kwas foliowy dla mnie i TZta tez. ( niech tez poczuje przygotowania
![]() Spokoj to pojecie kompletnie mi obce. ![]() ![]() Scio trzymam kciuki w takim razie ![]()
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewuszki..
My też staramy się o bejbisia już 5 cykl.. W czwartek byłam u gina i okazało się że tem cykl jest bezowulacyjny, nie wiem teraz czy to tylko ten cykl, czy tak mam w każdym cyklu. Więc jeżeli macie problem z zafasolkowaniem to koniecznie wizyta u dobrego gina..on prawde Wam powie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
BAN stały
|
byłam dziś u gina i specjalnie zapytałam o zestawy witamin dla kobiet typu Feminatal - czy faktycznie zawierają za dużo witamin. powiedział, że to mit i że taki Feminatal jest stworzony specjalnie z myślą o tym, żeby uzupełniać wszelkie niedobory przyszłych ciężarówek, lub już ciężarówek, bo w naszych czasach bardzo ciężko odżywiać się w naprawdę zbilansowany i zdrowy sposób.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#26 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny!!
To dopiero nasz pierwszy cykl starań, więc wielkiego doświadczenia w tym względzie nie mam ( i mam nadzieję, że nie będę musiała go dużo więcej zdobywać ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
cześć mikado
![]() fajnie że sobie tak na luzie próbujecie - tak jest najlepiej. Trzymamy więc kciuki i daj znać jak test ![]()
![]() |
#29 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wydaje mi się, że Feminatal jest dla tych już zaciążonych i chyba nie ma sensu brać go wcześniej, bo raczej nie ułatwi zajścia w ciążę, choć zapewne nie zaszkodzi. Ja brałam Feminatal w ciąży i sprawdzał się super, włosy, cera i paznokcie takie jak nigdy, morfologie też pierwszy raz w życiu miałam idealną. Nie wiem czy to tylko po tym, ale na pewno jakiś wpływ witaminki miały. Jednak dla tych którzy nie są jeszcze 2 w1 skład może być za bogaty, bo niektóre witaminy to 200, 300 i nawet 400% (kwas foliowy akurat) dziennego zapotrzebowania, czasem chyba co za dużo to niezdrowo, ale nie jestem lekarzem, to tylko moje zdanie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:10.