|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Rachunki ROR i elektroniczne oszczędzanie
Zanim zacznę biegać po wszystkich bankach i sprawdzać oferty, chciałabym zapytać Was - o opinie. Być może ktoś korzysta z z takich "wynalazków" i będzie mógł mi doradzić.
Czy posiadając konto jest możliwość, otworzenia drugiego rachunku, jakby 2 w 1 , aby móc przelewać na nie oszczędności? Coś na zasadzie odkładania do skarbonki dowolnej kwoty. Nie chodzi mi o lokatę. Mam wspólny rachunek, i swoje zaoszczędzone pieniądze, chciałabym przelać np. z konta nr 1 nr na konto nr 2 , tak aby po zalogowaniu się na konto nr 1 widzieć saldo konto nr 2, coś jak lokata - ale to jest po prostu 2ror. Widziałam tak prowadzony rachunek u jednej osoby, i jestem ciekawa jak to się nazywa ? Może ktoś wie... Mogłabym ewentualnie najprościej założyć 2 konto, ale musiałabym się oddzielnie logować i sprawdzać...
Edytowane przez aezn913 Czas edycji: 2012-01-15 o 15:02 |
|
|
|
|
#2 |
|
Lena
|
Dot.: Rachunki ROR i elektroniczne oszczędzanie
nie wiem czy to to..
ale ja mam w PKObp jeden rachunek i drugi ror; przelewam sobie kasę sama internetowo i mam podgląd do dwóch na jednym pulpicie... ale kasa którą wpłaca mi zakład pracy ląduje zawsze na tym pierwszym rachunku. z drugiego rachunku mogę wypłacać kasę tylko raz na miesiąc bez prowizji (jeśli częściej , płacę każdorozowo 25 zł)
ale jakże zadowolona z siebie! Edytowane przez Mustique Czas edycji: 2012-01-15 o 15:25 |
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
chyba chodzi ci o konto oszczędnościowe, wyżej oprocentowane i większości banków jego otwarcie możliwe jest tylko po zalozeniu RORu. Ja z małzem mam w millenium
|
|
|
|
|
#4 |
|
BAN stały
|
Inteligo ma w swojej ofercie również konto oszczędnościowe.
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
http://direct.money.pl/kontaoszczednosciowe/
po bankach poza tym latać nie trzeba, wystarczy skorzystać z google |
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
W bzwbk mam dwa konta bankowe, podpięte do jednego konta internetowego. Z poziomu Internetu, bez wizyty w banku założyłam sobie konto oszczędnosciowe, oraz lokatę. Wszystko podpięte pod jedno konto internetowe.
|
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie nie wiedziałam jak to się nazywa, teraz poszukam w necie o koncie oszczędnościowym
Dokładnie chodzi mi o to, aby wypłaty itp wpływało jak do tej pory na konto nr 1, a na konto nr2 mogła przelewać to co np. zaoszczędzę w danym miesiącu - z poglądem na jednym pulpicie w koncie elektronicznym. Zależy mi na tym, ponieważ konto jest wspólne z domownikami, i nie chce tam trzymać swoich odłożonych groszy, aby innych nie kusiło a chowanie do skarpety jest też bez sensu...
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
To np. w Inteligo tak jest, że zakładasz normalne konto, potem już przez internet możesz założyć kilka kont oszczędnościowych, lokaty też zakładasz przez internet. Masz jedną darmową wypłatę w miesiącu, za każdą kolejną płaci się ok. 10zł. Konta oszczędnościowe mają też jakieś groszowe oprocentowanie.
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
w MBank jest coś takiego: konto podstawowe i oszczędnościowe,które jest %,jeśli raz w miesiącu zrobię przelew z oszczędnościowego na podst. nie płacę nic, dopiero za drugim razem pobierają 5 zł
|
|
#10 |
|
DOMator
|
W mBanku mam konto eMax plus - typowo oszczędnościowe, na które w czasie rzeczywistym można przelać każdą nadwyżkę z konta podstawowego eKonto. Oba konta są widoczne po zalogowaniu. Do tego możesz korzystać z funduszy inwestycyjnych, kart kredytowych, ubezpieczeń itd. Szczegółów nie znam, bo z tego pakietu mam tylko kartę kredytową, która spłaca się sama pobierając w określonym czasie kasę z eKonta.
Konta są bezpłatne pod warunkiem wykonania w ciągu miesiąca transakcji kartą na kwotę 100 zł, o ile dobrze pamiętam. |
|
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
dzięki za odp
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:16.