czy boicie się zdrady ? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-01-11, 19:02   #1
majajaj
Raczkowanie

czy boicie się zdrady ?

wiem, że powinno się ufać partnerowi i wydaje mi się, że mu ufam, ale jak wokoło ciągle słyszę o zdradzie, czytam jakieś artykuły, gdzie statystyki pokazują, jak mnóstwo partnerek jest zdradzanych i czytam wypowiedzi dziewczyn, które piszą, że zostały zdradzone po kilku latach związku, to czasami sama się tego boję. czy Wy też macie czasem takie obawy ?
majajaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-11, 19:10   #2
Goonita
Raczkowanie

Dot.: czy boicie się zdrady ?

wiadomo,że w życiu niczego nie można być pewnym na 100% no oprócz śmierci Ale jesli chodzi o zdradę to po prostu nie myślę o tym, nie zastanawiam się czy mój TŻ byłby zdolny mnie zdradzić czy nie. Po prostu nie nakręcam się i nie robię sama sobie problemu myśląc o zdradzie. Ufam mojemu mężczyźnie i póki co nie mam powodu, żeby tym zaufaniem go nie darzyć

10.11.2015 Odszedł ukochany Aniołek
21.04.2016 Straciliśmy drugiego Aniołka
28.04.2017 Planowany termin porodu
Goonita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-11, 19:11   #3
madana
Zakorzenienie

Nie,bo mąż wie (i ja wiem- to z kolei jego zdanie), że zdrada oznaczałaby koniec naszego małżeństwa, bo mimo że bardzo męża kocham- WYOBRAŻAM SOBIE życie (czyli inaczej niż całe mnóstwo dziewczyn z tekstem "nie wyobrażam sobie życia bez..")bez niego, aczkolwiek niechętnie.
Do tego: patrzyłam za kogo wychodzę za mąż- na odstrzał poszli maminsynkowie (czyli szuka w innej drugiej mamy), typ "Piotruś Pan" czy faceci z pociągiem do bab (czyli łeb mu lata dookoła, jak widzi kobiety, widać,że go ciągnie; ), faceci z pociągiem do alkoholu ("no po pijaku, biedaczek, dał się uwieść tej małpie")- przykłady w otoczeniu miałam, nie skorzystałam.

Edytowane przez madana
Czas edycji: 2012-01-11 o 19:23
madana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-11, 19:17   #4
Melanchton
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madana Pokaż wiadomość
Nie,bo mąż wie (i ja wiem- to z kolei jego zdanie), że zdrada oznaczałaby koniec naszego małżeństwa, bo mimo że bardzo męża kocham- WYOBRAŻAM SOBIE (czyli inaczej niż całe mnóstwo dziewczyn z tekstem "nie wyobrażam sobie życia bez..")bez niego, aczkolwiek niechętnie.
Do tego: patrzyłam za kogo wychodzę za mąż- na odstrzał poszli maminsynkowie (czyli szuka w innej drugiej mamy), typ "Piotruś Pan" czy faceci z pociągiem do bab (czyli łeb mu lata dookoła, jak widzi kobiety, widać,że go ciągnie; ), faceci z pociągiem do alkoholu ("no po pijaku, biedaczek, dał się uwieść tej małpie")- przykłady w otoczeniu miałam, nie skorzystałam.
Popieram
Stary 2012-01-11, 19:24   #5
lady17
Wtajemniczenie

Nie boje się. Jestem z facetem(mądrym i ogarniętym), któremu ufam i któremu wiem,że nie takie rzeczy w głowie.
Stary 2012-01-11, 19:24   #6
Weronikapr
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie,bo mąż wie (i ja wiem- to z kolei jego zdanie), że zdrada oznaczałaby koniec naszego małżeństwa, bo mimo że bardzo męża kocham- WYOBRAŻAM SOBIE (czyli inaczej niż całe mnóstwo dziewczyn z tekstem "nie wyobrażam sobie życia bez..")bez niego, aczkolwiek niechętnie.
Dokładnie tak.

Poza tym nie ma sensu być w związku, w którym ciągle ma się obawy czy partner aby nie zdradzi.
Weronikapr jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-11, 19:39   #7
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Nie,bo mąż wie (i ja wiem- to z kolei jego zdanie), że zdrada oznaczałaby koniec naszego małżeństwa, bo mimo że bardzo męża kocham- WYOBRAŻAM SOBIE życie (czyli inaczej niż całe mnóstwo dziewczyn z tekstem "nie wyobrażam sobie życia bez..")bez niego, aczkolwiek niechętnie.
Nic dodać, nic ująć.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-01-11, 19:40   #8
Madzialenka_21
Zadomowienie

Nie mam z tym problemu. Mój chłopak nigdy nie a mi powodów do obaw w tej kwestii (ani w sumie w żadnej innej). Dla mnie ma mało czasu, bo ciągle pracuje, a co Boże na zdrady

Madzialenka_21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-11, 19:43   #9
a298662d510bb0f537bc3b0c2466fe273199e5e8_64a898f2369c4
Konto usunięte

Już nie. Kiedyś, w innych związkach się bałam, ale teraz nawet o tym nie myślę. Czuję się bezpieczna i kochana, ale jeśli zdrada kiedyś się przydarzy, to bez wahania zakończę związek, wiem że jestem w stanie, bo raz już to zrobiłam. I nie będzie żadnych tłumaczeń. Na szczęście narzeczony ma takie samo zdanie jak ja, a nawet jest trochę bardziej konserwatywny w niektórych kwestiach jednym słowem dobraliśmy się.
a298662d510bb0f537bc3b0c2466fe273199e5e8_64a898f2369c4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-11, 19:44   #10
kennedy
Zakorzenienie

zupelnie nie. ufam Tztowi na 100%
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-11, 19:45   #11
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez majajaj Pokaż wiadomość
wiem, że powinno się ufać partnerowi i wydaje mi się, że mu ufam, ale jak wokoło ciągle słyszę o zdradzie, czytam jakieś artykuły, gdzie statystyki pokazują, jak mnóstwo partnerek jest zdradzanych i czytam wypowiedzi dziewczyn, które piszą, że zostały zdradzone po kilku latach związku, to czasami sama się tego boję. czy Wy też macie czasem takie obawy ?
Nie boję się zdrady, bo jestem pewna mojego partnera

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-11, 19:46   #12
Shadii
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Weronikapr Pokaż wiadomość
Dokładnie tak.

Poza tym nie ma sensu być w związku, w którym ciągle ma się obawy czy partner aby nie zdradzi.
Tak myślisz?
Dziewczyny, czy uważacie, że jeśli ktoś (ja ) nie jest pewny tej osoby, z którą jest, to powinien ją zmienić na inną? Obawiam się, że "otoczona" tymi wszystkimi zdradami, podobnie jak autorka pisze, nigdy nie zaufam nikomu i zawsze ten strach będzie... Czy to jest kwestia doboru odpowiedniej osoby?

Shadii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-11, 19:49   #13
madana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shadii Pokaż wiadomość
Tak myślisz?
Dziewczyny, czy uważacie, że jeśli ktoś (ja ) nie jest pewny tej osoby, z którą jest, to powinien ją zmienić na inną? Obawiam się, że "otoczona" tymi wszystkimi zdradami, podobnie jak autorka pisze, nigdy nie zaufam nikomu i zawsze ten strach będzie... Czy to jest kwestia doboru odpowiedniej osoby?
- wiesz, dla mnie to PODSTAWA; dlatego mnie tam żadne "och,ach kocham nad życie" i zadręczać się,czy zdradzi nie ma sensu.
Na złe małżeństwo napatrzyłam się w związku własnych rodziców- dziękuję, ja wybrałam inaczej, właśnie do uczuć zawsze włączałam rozsądek: umiałam na swoją sytuację spojrzeć z boku.
madana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-11, 19:51   #14
Weronikapr
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak myślisz?
Ja to wiem, nie chciałabym się męczyć (bo to by była męka) w relacji z kimś, gdzie ciągle bym myślała "co on wyprawia tu i tam i jeszcze tam i tam ojej ojej". Wolę święty spokój. Ufam swojemu TŻ-owi, ale jeśliby kiedyś mnie zawiódł, to przestane z nim być i na odwrót, wiem, że jeśli go zdradzę to mi nie wybaczy.

Edytowane przez Weronikapr
Czas edycji: 2012-01-11 o 19:57
Stary 2012-01-11, 19:59   #15
201608251020
Konto usunięte

Nie, jakoś nie umiem sobie wyobrazić by TŻ mnie zdradził ufam mu
201608251020 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-11, 20:05   #16
SekretnyWachlarz
Zakorzenienie

Ja słyszałam, że zarówno kobiety jak i mężczyźni mają ten sam procent zdradzania tyle, że kobiety przez to, że mają trochę inny tok myślenia niż mężczyźni tych zdrad dopuszczają się rzadziej. Ja sama również nie wierzę w coś takiego, że w naturze mężczyzny leży zdradzanie, a w kobiecej nie.
A zdrady nie ma co się bać albo się ufa albo nie.

Treningi
2016: 117/100
2017: 71/100

SekretnyWachlarz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-11, 20:07   #17
Shadii
Wtajemniczenie

Cytat:
- wiesz, dla mnie to PODSTAWA; dlatego mnie tam żadne "och,ach kocham nad życie" i zadręczać się,czy zdradzi nie ma sensu.
Na złe małżeństwo napatrzyłam się w związku własnych rodziców- dziękuję, ja wybrałam inaczej, właśnie do uczuć zawsze włączałam rozsądek: umiałam na swoją sytuację spojrzeć z boku.
To znaczy chodziło mi o to, że facet nie daje powodów do zdrady, a ja i tak się boję, czuję, że może tak być, pomimo zapewnień, nie wiem, jak to wytłumaczyć a nie o to, że jestem z pajacem, ale kocham i się go trzymam i nie puszczam nie, że ktoś jest zły, tylko czy może chodzi o dobranie sobie osoby takiej, której się zaufa na tyle, żeby nie myśleć codziennie "a jakby". Ja tak nie mam, nie wiem, źle trafiłam? Niby jest ok, ale nie jest. A może za wielu rzeczy się naczytałam i wydaje mi się, że każdy zdradzi?
Cytat:
Ja to wiem, nie chciałabym się męczyć (bo to by była męka) w relacji z kimś, gdzie ciągle bym myślała "co on wyprawia tu i tam i jeszcze tam i tam ojej ojej". Wolę święty spokój. Ufam swojemu TŻ-owi, ale jeśliby kiedyś mnie zawiódł, to przestane z nim być i na odwrót, wiem, że jeśli go zdradzę to mi nie wybaczy.
Ja również taką zasadę wyznaję za to facet mi powiedział, że nawet jak go zdradzę, to i tak mi wybaczy A co do wcześniejszego zdania, wyjaśniłam wyżej

Edytowane przez Shadii
Czas edycji: 2012-01-11 o 20:09
Shadii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-11, 20:14   #18
All That Jazz
Zadomowienie

Cytat:
Dokładnie tak.

No pewnie, tylko dla niektorych ludzi kazdy związek jest taki bo są patologicznie zazdrośni

Edytowane przez All That Jazz
Czas edycji: 2012-01-11 o 20:23
All That Jazz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-11, 20:14   #19
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

madana, bardzo madrze piszesz...

ale, mimo ze wybralam sobie faceta, ktoremu naprawde ufam i nigdy mnie nie zawiodl - jeszcze nie umiem calkowicie pozbyc sie strachu. Nie dlatego ze on w jakis sposob naruszyl moje zaufanie - tylko dlatego ze zostalam zdradzona i w ogole nie umialam tego zauwazyc...

ale to nie jest patologiczny strach, czy patologiczna zazdrosc - po prostu gdzies tam siedzi taki lek i czasem sie odzywa...
+ moja niska samoocena i mamy trudny orzech do zgryzienia, z ktorym caly czas walcze.

L'amore scalda il cuore.

Do. Or do not. There is no try.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Mojwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-11, 20:22   #20
Weronikapr
Wtajemniczenie

Cytat:
A może za wielu rzeczy się naczytałam i wydaje mi się, że każdy zdradzi?
To raz, a dwa, że może nie jesteś zbyt pewna siebie. I to, że możesz mieć przykre doświadczenia z przeszłości i mniej lub bardziej świadomie boisz się powtórki. Powody mogą być różne
Stary 2012-01-11, 20:28   #21
Madia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SekretnyWachlarz Pokaż wiadomość
Ja słyszałam, że zarówno kobiety jak i mężczyźni mają ten sam procent zdradzania tyle, że kobiety przez to, że mają trochę inny tok myślenia niż mężczyźni tych zdrad dopuszczają się rzadziej. Ja sama również nie wierzę w coś takiego, że w naturze mężczyzny leży zdradzanie, a w kobiecej nie.
A zdrady nie ma co się bać albo się ufa albo nie.
No to w końcu ten sam procent czy rzadziej?

Nie boję się, bo szkoda byłoby mi życia na myśli "zdradzi czy nie?"

Zakręcona na punkcie zakręconego włosa od 22.02.2012
Madia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-11, 20:31   #22
SekretnyWachlarz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madia Pokaż wiadomość
No to w końcu ten sam procent czy rzadziej?

Nie boję się, bo szkoda byłoby mi życia na myśli "zdradzi czy nie?"
Chodziło mi o to, że myślenie o zdradzie jest na identycznym poziomie, ale dopuszczenie się jej już nie z przyczyn innego toku myślenia. ^^ Ale nie badałam tego sama, więc głowy sobie uciąć nie dam, że to prawda.

Treningi

Stary 2012-01-11, 20:42   #23
Madia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SekretnyWachlarz Pokaż wiadomość
Chodziło mi o to, że myślenie o zdradzie jest na identycznym poziomie, ale dopuszczenie się jej już nie z przyczyn innego toku myślenia. ^^ Ale nie badałam tego sama, więc głowy sobie uciąć nie dam, że to prawda.
Powiem szczerze, że też czytałam/słyszałam/oglądałam (nie pamiętam), że to takie "społeczne myślenie" że faceci zdradę mają we krwi a kobitki nie. Natura ma niby inne zdanie na ten temat.

Zakręcona na punkcie zakręconego włosa od 22.02.2012
Madia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-11, 20:45   #24
SekretnyWachlarz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madia Pokaż wiadomość
Powiem szczerze, że też czytałam/słyszałam/oglądałam (nie pamiętam), że to takie "społeczne myślenie" że faceci zdradę mają we krwi a kobitki nie. Natura ma niby inne zdanie na ten temat.
Dokładnie.
Po prostu są sytuacje, w których faceci są lepiej oceniani i sytuacje gdzie kobiety np.:
Jak facet śpi z każdą to jest super. Jak kobieta z każdym to dzi**a.
Jak facet zdradza to zły i okropny. Jak kobieta zdradza to zawsze się szuka usprawiedliwienia dla niej, a winy w partnerze, bo zaniedbywał czy coś.

Treningi

Edytowane przez SekretnyWachlarz
Czas edycji: 2012-01-11 o 20:47
Stary 2012-01-11, 20:53   #25
rnm
Wtajemniczenie

Cytat:
mimo że bardzo męża kocham- WYOBRAŻAM SOBIE życie (czyli inaczej niż całe mnóstwo dziewczyn z tekstem "nie wyobrażam sobie życia bez..")bez niego, aczkolwiek niechętnie.
podpisuję się pod tym

zdrady się nie boję. Kiedyś się bardzo bałam. bardzo - panicznie! zdrady ze strony chłopaka, zdrady ze strony przyjaciółek. Dużo osób zawiodło w życiu moje zaufanie. Dziś nikomu nie ufam na 100% , ale też nie żyję w takim strachu.

Swoją droga mój tż jest człowiekiem bardzo honorowym o nieskazitelnej wręcz moralności i taka zdrada mocno uderzyłaby w mój system wartości i ogólny światopogląd.

Edytowane przez rnm
Czas edycji: 2012-01-11 o 20:59
rnm jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-11, 20:57   #26
Harmonija
Rozeznanie

Choć wiem, że może być różnie i w życiu człowieka zdarzają się niesamowicie niespodziewane rzeczy, to niczego chyba nie jestem tak pewna jak tego, że mój M. mnie nie zdradzi. Dla mnie to jest po prostu oczywistość. I niesamowicie jest to wygodne.

Nalej Serce, nalej...

Na początku bóg stworzył człowieka, ale widząc go takim ułomnym, dał mu kota.
Harmonija jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-11, 21:00   #27
rnm
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Harmonija Pokaż wiadomość
I niesamowicie jest to wygodne.
co jest wygodne? przekonanie?

rnm jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-01-11, 21:07   #28
Harmonija
Rozeznanie

Tak. Ta pewność. Zero podejrzeń, akcji, kłótni. Nie mogłabym być z kimś w długim związku i nie być go 100 % pewnym.

Nalej Serce, nalej...

Na początku bóg stworzył człowieka, ale widząc go takim ułomnym, dał mu kota.
Harmonija jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-11, 21:12   #29
kurczak Wolf
Zadomowienie

Nie - nie zawracam sobie taką opcją głowy Założenie jest takie, że będziemy ze sobą do końca życia - ale to jest założenie a nie przymus Z resztą mój mąż jest bardzo kategoryczny w tej kwestii

Ale tak sobie myślę, ze znaczenie ma też to, co ktoś uważa za zdradę... Bo dla kogoś np. pikantne żarty z koleżanką są zdradą i powodem do robienia scen - a dla kogoś innego nie

Carlos Ruiz Zafón
kurczak Wolf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-11, 21:12   #30
chwast
Zakorzenienie

Nawet jeśli czasem mówię o komuś "ojeju co on robi" to i tak wiem... że nic nie robi. Jestem zdania, że ufać w 100% nie można nikomu. Moim 100% jest 99%.

I ufam mu w tych 99%
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości