Z czego zdawać mature na dietetyke? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-06-23, 19:16   #1
lilly19921
Raczkowanie

Z czego zdawać mature na dietetyke?

Z jakich przedmiotów trzeba mieć zdaną maturę by zdawać na dietetyke na SGGW czy AM w Warszawie. Czy trzeba mieć mature z chemii?Z góry dziękuje za pomoc.
lilly19921 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-24, 11:07   #2
tallyweijl18
Przyczajenie

Wink Dot.: Z czego zdawać mature na dietetyke?

Cytat:
Napisane przez lilly19921 Pokaż wiadomość
Z jakich przedmiotów trzeba mieć zdaną maturę by zdawać na dietetyke na SGGW czy AM w Warszawie. Czy trzeba mieć mature z chemii?Z góry dziękuje za pomoc.
Na SGGW na dietetykę wystarczy ci rozszerzona matura z biologii lub chemii, jednak musi być to wynik co najmniej 80%, żeby mieć pewność, że się dostaniesz.

Ja sama studiuję na SGGW Technologię Żywienia Człowieka i Konsumpcji, choć chcę zostać dietetykiem. Uważam, że to lepsza opcja, bo daje większą wiedzę, nie tylko ukierunkowaną na samego człowieka i jego potrzeby żywieniowe w zdrowiu i chorobie i co ważniejsze po moim kierunku będę miała tytuł inżyniera, a nie sam licencjat i więcej opcji zatrudnienia i rozwoju.
tallyweijl18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-24, 15:16   #3
moniqa16
Zadomowienie

GG do moniqa16
Dot.: Z czego zdawać mature na dietetyke?

Cytat:
Napisane przez tallyweijl18 Pokaż wiadomość
Na SGGW na dietetykę wystarczy ci rozszerzona matura z biologii lub chemii, jednak musi być to wynik co najmniej 80%, żeby mieć pewność, że się dostaniesz.

Ja sama studiuję na SGGW Technologię Żywienia Człowieka i Konsumpcji, choć chcę zostać dietetykiem. Uważam, że to lepsza opcja, bo daje większą wiedzę, nie tylko ukierunkowaną na samego człowieka i jego potrzeby żywieniowe w zdrowiu i chorobie i co ważniejsze po moim kierunku będę miała tytuł inżyniera, a nie sam licencjat i więcej opcji zatrudnienia i rozwoju.
Z tego co wiem to nie ma takiego kierunku (uwielbiam się czepiać!)

Mimo wszystko tak jak napisała koleżanka - 80 procent z matury z chemii lub biologii i jesteś AM nie wiem - nie studiuję.

Ale na SGGW jest tak jak tallyweijl18 wyżej napisała jest jeszcze Technologia Żywności (albo na Wydziale Nauk o Żywności albo na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji) i na nią możesz zdawać matematykę ( ok 60% na pierwszy wydział , 70% na drugi). I też uważam, że jest to dobry wybór bo dietetyków to jest a jest a tu oprócz zasad żywienia, masz jeszcze w jednym palcu całą technologię czyli np jak to jest że mamy chlebek otwiera sięwiększy rynek, zwłaszcza za granicą.
ja nie żałuję a jestem na WNoŻu

Edytowane przez moniqa16
Czas edycji: 2010-06-25 o 13:04
moniqa16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-25, 10:18   #4
201712190924
Konto usunięte

Myślę, że jeśli wejście na stronę uczelni, na której chcesz studiować i sprawdzenie zasad rekrutacji jest dla ciebie takie trudne, to myślę, że raczej sobie na studiach nie poradzisz

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

http://www.sggw.pl/wp-content/upload...e2010-2011.pdf

http://rekrutacja-info.wum.edu.pl/

Zajęło mi to minutę.
201712190924 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-27, 20:24   #5
toslawa
Raczkowanie

tak jak napisała giginthesky wystarczyło w googlu wpisać uczelnie .
toslawa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-05, 19:55   #6
Ewelina_94
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aniabella Pokaż wiadomość
dobry kierunek, tez zamierzam to studiowac
Mnie też się podoba Zamierzam pójść na dietetykę, jak mi się nie uda, to naprawdę nie wiem, bo nic innego mi nie odpowiada. Na maturze (zdaję za rok) tylko rozszerzona biologia z przedmiotów dodatkowych, jak myślicie, dużo chemii jest na dietetyce?? (nie lubię, nie rozumiem i nie mam siły sie jej uczyć).
Ewelina_94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości