nowicjuszka - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-07-04, 16:31   #1
astotka100
Raczkowanie

GG do astotka100

nowicjuszka

Pomocy! Mam problem. Mam 164 cm wzrostu i ważę 58,5 kg. Chcę zgubić niepotrzebne kilogramy. Potrzebuję super dietę . Nie mam problemu z aktywnością. Mogę biegać itp. Mam zdjęcie z internetu podobne do mojej figury tylko oczywiście jest grubsza niż na tym zdjęciu ale najbardziej denerwuje mnie moja talia brak w niej wcięcia. Biodra mam szerokie i między boczkami, a biodrami robi się taka szpara to jest najgorsze co może być . Proszę o pomoc.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20090312144248.jpg (41,9 KB, 114 załadowań)
astotka100 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-04, 20:41   #2
marma53
Raczkowanie

Dot.: nowicjuszka

Ja na Twoim miejscu cieszyłabym się, gdybym wyglądała tak jak ta dziewczyna ze zdjęcia, ma piękne, zdrowe ciało.
A Ty masz BMI 21,7 , czyli w normie, nie za dużo, nie za mało, w sam raz i popracuj tylko nad modelowaniem sylwetki, aby zarysować sobie mięśnie, jeśli chcesz poprawić jakoś wizualną swojego ciała, ale nie chudnij!

marma53 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-05, 11:11   #3
kselijka
Raczkowanie

Mam dokładnie tak jak Ty - tyle, że ja powinnam schudnąć jeszcze 6,5kg do 30 lipca. Sama zastanawiam się jak to najwłaściwiej zrobić...

Chudniemy! ... 6-5-4-3-2-1-0

kselijka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-05, 11:32   #4
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez astotka100 Pokaż wiadomość
Pomocy! Mam problem. Mam 164 cm wzrostu i ważę 58,5 kg. Chcę zgubić niepotrzebne kilogramy. Potrzebuję super dietę . Nie mam problemu z aktywnością. Mogę biegać itp. Mam zdjęcie z internetu podobne do mojej figury tylko oczywiście jest grubsza niż na tym zdjęciu ale najbardziej denerwuje mnie moja talia brak w niej wcięcia. Biodra mam szerokie i między boczkami, a biodrami robi się taka szpara to jest najgorsze co może być . Proszę o pomoc.
pogięło Was?????

Ciebie i kselijkę... jeśli wyglądacie jak laska ze zdjęcia, to Wam zazdroszczę 6,5 kg... ? ! z takiej figury??? omg...
będziecie wychudzone a nie szczupłe i gdybym dalej była moderatorką to bym Wam ostrzeżenie wlepiła za treści pro ana

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-05, 11:58   #5
kselijka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
pogięło Was?????

Ciebie i kselijkę... jeśli wyglądacie jak laska ze zdjęcia, to Wam zazdroszczę 6,5 kg... ? ! z takiej figury??? omg...
będziecie wychudzone a nie szczupłe i gdybym dalej była moderatorką to bym Wam ostrzeżenie wlepiła za treści pro ana
Nie wyglądam jak laska ze zdjęcia, ale mam podobny problem tzn boczek-dołek-biodro -> na którym jest wielka pooperacyjna blizna. + mały biust + odstający brzuch, z którym próbowałam walczyć na wiele sposób ale nie dałam rady.
Do tego mam około 2,5l zastanej wody w organizmie od silnych leków hormonalnych + cellulit. Mam propozycję pracy od sierpnia - muszę schudnąć jeśli chcę tam pracować, a że oferta pracy jest ciekawa to chciałabym spróbować.

Stary 2012-07-05, 13:46   #6
astotka100
Raczkowanie

GG do astotka100

Dokładnie jestem trochę grubsza od tej osoby na zdjęciu. Od następnego tygodnia zaczynam intensywne odchudzanie ! Kselijka co to za praca? hmm zamierzam odmawiać sobie słodyczy, pić 2 l wody codziennie, pływać, biegać i nie jeść po 18. Znalazłam również świetny filmik z ćwiczeniami na spalanie tłuszczu i na płaski brzuch. Mam nadzieję , że wytrwamy!
Stary 2012-07-05, 14:01   #7
karolcia0022
Przyczajenie

Cześć dziewczyny! Ja mam problem z brzuchem i udami ( od kiedy pamiętam, zawsze ich nienawidziłam ) :/ Chciałabym schudnąć i wiele razy już próbowała, ale nic.. Niby próbuję, ale gdy tylko pomyślę o jakiejś słodkiej przekąsce to koniec. Nie wiem co mam ze sobą robić, jak sobie poradzić..
karolcia0022 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-05, 14:12   #8
kselijka
Raczkowanie

Cytat:
Dokładnie jestem trochę grubsza od tej osoby na zdjęciu. Od następnego tygodnia zaczynam intensywne odchudzanie ! Kselijka co to za praca? hmm zamierzam odmawiać sobie słodyczy, pić 2 l wody codziennie, pływać, biegać i nie jeść po 18. Znalazłam również świetny filmik z ćwiczeniami na spalanie tłuszczu i na płaski brzuch. Mam nadzieję , że wytrwamy!

Jest to praca związana z jeździectwem Mogłabyś podzielić się filmikami? Ja biegam co jakiś czas ale od dziś chcę biegać regularnie, ale rano bardzo ciężko biega a wieczorem jestem zmęczona po takich upałach... No musimy wytrwać, z kimś zawsze raźniej.

Stary 2012-07-05, 14:57   #9
martabeata
Raczkowanie

Cytat:
Mogę się spytać skąd masz zdjęcie tej dziewczyny?

Już wiem, pytanie nieaktualne

Edytowane przez martabeata
Czas edycji: 2012-07-05 o 15:02
martabeata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-05, 15:05   #10
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez martabeata Pokaż wiadomość
Mogę się spytać skąd masz zdjęcie tej dziewczyny?

Już wiem, pytanie nieaktualne
pewnie vitalia, tam panuje spory ekshibicjonizm ^^ (prawie dosłowny;p)

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-05, 21:38   #11
astotka100
Raczkowanie

GG do astotka100

Cytat:
Napisane przez kselijka Pokaż wiadomość
Jest to praca związana z jeździectwem Mogłabyś podzielić się filmikami? Ja biegam co jakiś czas ale od dziś chcę biegać regularnie, ale rano bardzo ciężko biega a wieczorem jestem zmęczona po takich upałach... No musimy wytrwać, z kimś zawsze raźniej.
http://namaksie.pl/sport/2-fitness/6...miesni-brzucha i http://namaksie.pl/wideo/30-fitness-...lanie-tluszczu Powiem , że jak dzisiaj robiłam na brzuch ćwiczenia to nie dałam rady , strasznie mięśnie 'paliły' . Chciałam spróbować no to co ? zaczynamy od poniedziałku? ja będę biegała wieczorkami jak sie ochłodzi i postaram się 10 min skakanki dziennie

---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ----------

Cytat:
Napisane przez karolcia0022 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny! Ja mam problem z brzuchem i udami ( od kiedy pamiętam, zawsze ich nienawidziłam ) :/ Chciałabym schudnąć i wiele razy już próbowała, ale nic.. Niby próbuję, ale gdy tylko pomyślę o jakiejś słodkiej przekąsce to koniec. Nie wiem co mam ze sobą robić, jak sobie poradzić..
no to Karolciu startujemy od nowego tygodnia ja też miałam kiedyś duży brzuch jak ważyłam 64 kg ale jak biegałam i spadłam do 58 to brzuch szybko zleciał ale boczki zostały i mam wielgaśne udziska przy tym moim traceniu wagi wszystko spadło alee wole być chuda i 'płaska' niż przy kości czuję , że będzie mi ciężko bo właśnie skończyłam jeść słonecznik podjadam jak szalona
Stary 2012-07-05, 21:47   #12
marma53
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kselijka Pokaż wiadomość
Nie wyglądam jak laska ze zdjęcia, ale mam podobny problem tzn boczek-dołek-biodro -> na którym jest wielka pooperacyjna blizna. + mały biust + odstający brzuch, z którym próbowałam walczyć na wiele sposób ale nie dałam rady.
Do tego mam około 2,5l zastanej wody w organizmie od silnych leków hormonalnych + cellulit. Mam propozycję pracy od sierpnia - muszę schudnąć jeśli chcę tam pracować, a że oferta pracy jest ciekawa to chciałabym spróbować.
Ja chciałam tylko zauważyć, że gdy kobieta chudnie to najpierw chudnie jej BIUST, na samym końcu nogi (w takim typie budowy) więc co... będziesz szkieletem w ramionach i piersiach, a dół będziesz mieć normalny ? Wiesz jak to paskudnie wygląda? Dopiero wtedy ujawniają się dysproporcje. Teraz wierz mi, ze jest naprawdę dobrze. Na zastój wody polecam Ci jedzenie kaszy jaglanej, która też reguluje pracę jelit i oczyszcza organizm z toksyn. A na cellulit SPORT i masaże gąbką z gumowymi wypustkami.

Stary 2012-07-06, 08:56   #13
kselijka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marma53 Pokaż wiadomość
Ja chciałam tylko zauważyć, że gdy kobieta chudnie to najpierw chudnie jej BIUST, na samym końcu nogi (w takim typie budowy) więc co... będziesz szkieletem w ramionach i piersiach, a dół będziesz mieć normalny ? Wiesz jak to paskudnie wygląda? Dopiero wtedy ujawniają się dysproporcje. Teraz wierz mi, ze jest naprawdę dobrze. Na zastój wody polecam Ci jedzenie kaszy jaglanej, która też reguluje pracę jelit i oczyszcza organizm z toksyn. A na cellulit SPORT i masaże gąbką z gumowymi wypustkami.
Jeżdżę konno od 10 lat, średnio 2x w tygodniu - ale cellulit chyba nie ma zamiaru zniknąć. Jaki sport najlepiej polecasz na uporanie się z cellulitem i aby jednocześnie wyszczuplić uda?

Stary 2012-07-09, 21:33   #14
marma53
Raczkowanie

To są zestawy, które sama wymyśliłam i mi bardzo pomogły, bardzo zredukowały cellulit - plus do tego dużo chodzenia, trochę biegania i dużo roweru :
1. rowerek (przy czym unosimy głowę jak do półbrzuszka tak żeby mięśnie brzucha były napięte) -> seria 1. 100 powtórzeń (pedałnięć ) na jedną nogę, -> seria 2. 150 powtórzeń, -> seria 3. 150

2. kolana pod kątem 90 stopni, stopy na podłodze, unoszenie bioder (przy czym głowa jak do półbrzuszka) -> seria 1. 10 powtórzeń i przy każdym po mału liczymy do 10, -> seria 2. 10 powtórzeń i przy każdym liczymy do 20, -> seria 2. 10 powtórzeń i liczymy do 20.

3. przyciąganie nóg prostych w kolanach do brzucha -> seria 1. liczymy do 10, -> seria 2. liczymy do 20, -> seria 3. liczymy do 20

4. unosimy nogi proste w kolanach do góry i rozchylamy nogi na boki -> seria 1. 20 powtórzeń, -> seria 2. 50 powtórzeń, -> seria 3. 80 powtórzeń

5. kładziemy się na lewym boku i unosimy nogę prostą do góry -> seria 1. 20 powtórzeń, -> seria 2. 60 powtórzeń, -> seria 3. 80 powtórzeń
po skończonych powtórzeniach dla lewej nogi, powtarzamy je dla prawej

1. Nogi proste w kolanach w rozkroku, skłony do podłogi na przemian ze skłonami do tyłu (tzn opieramy ręce na biodrach, wypychamy biodra do przodu a szyję i głowę kierujemy do tyłu do momentu dopóki nie poczujemy mięśni brzucha) -> seria 1. liczymy do 10, seria 2 i 3 liczymy do 20. Po 20 powtórzeń.

2. Stoimy na baczność, podnosimy lewą rękę do góry uginamy w łokciu tak aby opierała się na głowie, i prawą dłonią chwytamy lewą i robimy skłon w bok. Seria 1. liczymy do 10, seria 2 i 3 liczymy do 20. Po 20 powtórzeń.

3. Robimy półbrzuszki z tym, że w pozycji górnej (czyli najwyższego napięcia mięśni) seria 1. liczymy do 10 - 20 powtórzeń, seria 2. liczymy do 20 - 10 powtórzeń, seria 3. liczymy do 30 - 10 powtórzeń.

4. Leżymy na podłodze, nogi ugięte w kolanach 90 stopni kładziemy na krześle/łóżku/stoliczku i robimy coś takiego jak w ćwiczeniu 3.

5. Leżymy na podłodze, nogi proste też leżą na podłodze i wypychamy (nie biodra) ale brzuch do góry opierając się tylko na głowie i nogach. Liczymy do 10, po 10 powtórzeń.

6. Stajemy przy biurku na odległość trochę więcej niż naszych rąk, opieramy się o biurko i robimy jakby pompkę ale na prostych rękach w łokciach i odchylamy tułów z głową do tyłu, żeby czuć mięśnie brzucha. Liczymy do 10 po 10 powtórzeń.

7. Skakanie jest dobre na mięśnie brzucha! Z unoszeniem kolan do góry tzw. skip C. 10-15 min dziennie.

Stary 2012-07-10, 08:53   #15
astotka100
Raczkowanie

GG do astotka100

Cytat:
Napisane przez marma53 Pokaż wiadomość
To są zestawy, które sama wymyśliłam i mi bardzo pomogły, bardzo zredukowały cellulit - plus do tego dużo chodzenia, trochę biegania i dużo roweru :
1. rowerek (przy czym unosimy głowę jak do półbrzuszka tak żeby mięśnie brzucha były napięte) -> seria 1. 100 powtórzeń (pedałnięć ) na jedną nogę, -> seria 2. 150 powtórzeń, -> seria 3. 150

2. kolana pod kątem 90 stopni, stopy na podłodze, unoszenie bioder (przy czym głowa jak do półbrzuszka) -> seria 1. 10 powtórzeń i przy każdym po mału liczymy do 10, -> seria 2. 10 powtórzeń i przy każdym liczymy do 20, -> seria 2. 10 powtórzeń i liczymy do 20.

3. przyciąganie nóg prostych w kolanach do brzucha -> seria 1. liczymy do 10, -> seria 2. liczymy do 20, -> seria 3. liczymy do 20

4. unosimy nogi proste w kolanach do góry i rozchylamy nogi na boki -> seria 1. 20 powtórzeń, -> seria 2. 50 powtórzeń, -> seria 3. 80 powtórzeń

5. kładziemy się na lewym boku i unosimy nogę prostą do góry -> seria 1. 20 powtórzeń, -> seria 2. 60 powtórzeń, -> seria 3. 80 powtórzeń
po skończonych powtórzeniach dla lewej nogi, powtarzamy je dla prawej

1. Nogi proste w kolanach w rozkroku, skłony do podłogi na przemian ze skłonami do tyłu (tzn opieramy ręce na biodrach, wypychamy biodra do przodu a szyję i głowę kierujemy do tyłu do momentu dopóki nie poczujemy mięśni brzucha) -> seria 1. liczymy do 10, seria 2 i 3 liczymy do 20. Po 20 powtórzeń.

2. Stoimy na baczność, podnosimy lewą rękę do góry uginamy w łokciu tak aby opierała się na głowie, i prawą dłonią chwytamy lewą i robimy skłon w bok. Seria 1. liczymy do 10, seria 2 i 3 liczymy do 20. Po 20 powtórzeń.

3. Robimy półbrzuszki z tym, że w pozycji górnej (czyli najwyższego napięcia mięśni) seria 1. liczymy do 10 - 20 powtórzeń, seria 2. liczymy do 20 - 10 powtórzeń, seria 3. liczymy do 30 - 10 powtórzeń.

4. Leżymy na podłodze, nogi ugięte w kolanach 90 stopni kładziemy na krześle/łóżku/stoliczku i robimy coś takiego jak w ćwiczeniu 3.

5. Leżymy na podłodze, nogi proste też leżą na podłodze i wypychamy (nie biodra) ale brzuch do góry opierając się tylko na głowie i nogach. Liczymy do 10, po 10 powtórzeń.

6. Stajemy przy biurku na odległość trochę więcej niż naszych rąk, opieramy się o biurko i robimy jakby pompkę ale na prostych rękach w łokciach i odchylamy tułów z głową do tyłu, żeby czuć mięśnie brzucha. Liczymy do 10 po 10 powtórzeń.

7. Skakanie jest dobre na mięśnie brzucha! Z unoszeniem kolan do góry tzw. skip C. 10-15 min dziennie.
Zrobiłam wczoraj II zestaw i powiem Ci , że mój brzuch jest w słabej kondycji bo zmachałam się jak szalona dokładam do tego 30 min skakanki dziennie i 1,5 h biegania i myślę , że efekty będą szybciutko a wtedy będzie upragniona waga 53
Stary 2012-07-10, 18:49   #16
marma53
Raczkowanie

Ja na początku też się bardzo męczyłam przy tych ćwiczeniach, później było lepiej, a jak straciłam bardzo na wadze to już miałam problemy, żeby chodzić nawet..

Stary 2012-07-10, 23:22   #17
claudiaa9
Raczkowanie

Masz figurę w porządku.
Nic nie kombinuj, dziewczyno, bo możesz wpaść w takie bagno, z którego ciężko wyjść.
Mi się narazie udaje, ale nie każdy jest tak silny.

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=553155
claudiaa9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-12, 12:07   #18
astotka100
Raczkowanie

GG do astotka100

Cytat:
Napisane przez claudiaa9 Pokaż wiadomość
Masz figurę w porządku.
Nic nie kombinuj, dziewczyno, bo możesz wpaść w takie bagno, z którego ciężko wyjść.
Mi się narazie udaje, ale nie każdy jest tak silny.
Cieszę się , że jesteś silna ale ja źle się czuje w swoim ciele i chce to po prostu zmienić , mam dużo siły i wiary, że się uda. Nie zamierzam wyglądać jak kościotrup.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości