|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
nowicjuszka
Pomocy! Mam problem. Mam 164 cm wzrostu i ważę 58,5 kg. Chcę zgubić niepotrzebne kilogramy. Potrzebuję super dietę . Nie mam problemu z aktywnością. Mogę biegać itp. Mam zdjęcie z internetu podobne do mojej figury tylko oczywiście jest grubsza niż na tym zdjęciu ale najbardziej denerwuje mnie moja talia brak w niej wcięcia. Biodra mam szerokie i między boczkami, a biodrami robi się taka szpara to jest najgorsze co może być . Proszę o pomoc.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: nowicjuszka
Ja na Twoim miejscu cieszyłabym się, gdybym wyglądała tak jak ta dziewczyna ze zdjęcia, ma piękne, zdrowe ciało.
A Ty masz BMI 21,7 , czyli w normie, nie za dużo, nie za mało, w sam raz i popracuj tylko nad modelowaniem sylwetki, aby zarysować sobie mięśnie, jeśli chcesz poprawić jakoś wizualną swojego ciała, ale nie chudnij! ![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Mam dokładnie tak jak Ty - tyle, że ja powinnam schudnąć jeszcze 6,5kg do 30 lipca. Sama zastanawiam się jak to najwłaściwiej zrobić...
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciebie i kselijkę... jeśli wyglądacie jak laska ze zdjęcia, to Wam zazdroszczę ![]() będziecie wychudzone a nie szczupłe i gdybym dalej była moderatorką to bym Wam ostrzeżenie wlepiła za treści pro ana ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Do tego mam około 2,5l zastanej wody w organizmie od silnych leków hormonalnych + cellulit. Mam propozycję pracy od sierpnia - muszę schudnąć jeśli chcę tam pracować, a że oferta pracy jest ciekawa to chciałabym spróbować.
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Dokładnie jestem trochę grubsza od tej osoby na zdjęciu. Od następnego tygodnia zaczynam intensywne odchudzanie ! Kselijka co to za praca?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny! Ja mam problem z brzuchem i udami ( od kiedy pamiętam, zawsze ich nienawidziłam ) :/ Chciałabym schudnąć i wiele razy już próbowała, ale nic.. Niby próbuję, ale gdy tylko pomyślę o jakiejś słodkiej przekąsce to koniec. Nie wiem co mam ze sobą robić, jak sobie poradzić..
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jest to praca związana z jeździectwem ![]()
![]() |
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Już wiem, pytanie nieaktualne ![]() Edytowane przez martabeata Czas edycji: 2012-07-05 o 15:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
pewnie vitalia, tam panuje spory ekshibicjonizm ^^ (prawie dosłowny;p)
![]() |
![]() |
#11 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
To są zestawy, które sama wymyśliłam i mi bardzo pomogły, bardzo zredukowały cellulit - plus do tego dużo chodzenia, trochę biegania i dużo roweru :
1. rowerek (przy czym unosimy głowę jak do półbrzuszka tak żeby mięśnie brzucha były napięte) -> seria 1. 100 powtórzeń (pedałnięć ) na jedną nogę, -> seria 2. 150 powtórzeń, -> seria 3. 150 2. kolana pod kątem 90 stopni, stopy na podłodze, unoszenie bioder (przy czym głowa jak do półbrzuszka) -> seria 1. 10 powtórzeń i przy każdym po mału liczymy do 10, -> seria 2. 10 powtórzeń i przy każdym liczymy do 20, -> seria 2. 10 powtórzeń i liczymy do 20. 3. przyciąganie nóg prostych w kolanach do brzucha -> seria 1. liczymy do 10, -> seria 2. liczymy do 20, -> seria 3. liczymy do 20 4. unosimy nogi proste w kolanach do góry i rozchylamy nogi na boki -> seria 1. 20 powtórzeń, -> seria 2. 50 powtórzeń, -> seria 3. 80 powtórzeń 5. kładziemy się na lewym boku i unosimy nogę prostą do góry -> seria 1. 20 powtórzeń, -> seria 2. 60 powtórzeń, -> seria 3. 80 powtórzeń po skończonych powtórzeniach dla lewej nogi, powtarzamy je dla prawej 1. Nogi proste w kolanach w rozkroku, skłony do podłogi na przemian ze skłonami do tyłu (tzn opieramy ręce na biodrach, wypychamy biodra do przodu a szyję i głowę kierujemy do tyłu do momentu dopóki nie poczujemy mięśni brzucha) -> seria 1. liczymy do 10, seria 2 i 3 liczymy do 20. Po 20 powtórzeń. 2. Stoimy na baczność, podnosimy lewą rękę do góry uginamy w łokciu tak aby opierała się na głowie, i prawą dłonią chwytamy lewą i robimy skłon w bok. Seria 1. liczymy do 10, seria 2 i 3 liczymy do 20. Po 20 powtórzeń. 3. Robimy półbrzuszki z tym, że w pozycji górnej (czyli najwyższego napięcia mięśni) seria 1. liczymy do 10 - 20 powtórzeń, seria 2. liczymy do 20 - 10 powtórzeń, seria 3. liczymy do 30 - 10 powtórzeń. 4. Leżymy na podłodze, nogi ugięte w kolanach 90 stopni kładziemy na krześle/łóżku/stoliczku i robimy coś takiego jak w ćwiczeniu 3. 5. Leżymy na podłodze, nogi proste też leżą na podłodze i wypychamy (nie biodra) ale brzuch do góry opierając się tylko na głowie i nogach. Liczymy do 10, po 10 powtórzeń. 6. Stajemy przy biurku na odległość trochę więcej niż naszych rąk, opieramy się o biurko i robimy jakby pompkę ale na prostych rękach w łokciach i odchylamy tułów z głową do tyłu, żeby czuć mięśnie brzucha. Liczymy do 10 po 10 powtórzeń. 7. Skakanie jest dobre na mięśnie brzucha! Z unoszeniem kolan do góry tzw. skip C. 10-15 min dziennie.
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Ja na początku też się bardzo męczyłam przy tych ćwiczeniach, później było lepiej, a jak straciłam bardzo na wadze to już miałam problemy, żeby chodzić nawet..
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Masz figurę w porządku.
Nic nie kombinuj, dziewczyno, bo możesz wpaść w takie bagno, z którego ciężko wyjść. Mi się narazie udaje, ale nie każdy jest tak silny. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Cieszę się , że jesteś silna ale ja źle się czuje w swoim ciele i chce to po prostu zmienić , mam dużo siły i wiary, że się uda. Nie zamierzam wyglądać jak kościotrup.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:02.