|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Zmiana koloru ust przez błyszczyk
Dziewczyny, czy jest mozliwe, by błyszczyk, który stosowało się parę lat w tym samym odcieniu, zmienił koloru ust na zbliżony do kosmetyku? Słyszałam o tym parę razy, ale znam tylko jeden taki przypadek jak dotąd. Koleżanka bardzo długo, w sumie od podstawówki używała błyszczyka w kolorze nude i teraz (po dobrych 10 latach) jej usta wyglądają jak wyprane z czerwieni.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Zmiana koloru ust przez błyszczyk
Hmm pierwszy raz o czymś takim słyszę, ale nie mówię nie. Ja zmieniam kolory nakładane na usta więc chyba mi nie grozi zmiana koloru ust :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
Ciekawa koncepcja... ja wiem tyle,że rzęsy od tuszu blakną, a jasne włosy po rozjaśnianiu odrastają ciemniejsze.
W ogóle chyba człowiek z wiekiem traci pigment, że się tak wyrażę oględnie ![]() Może to nie kwestia upodobnienia kolorem do błyszczyku, ale fakt, że skóra na ustach długo i konsekwentnie traktowana "chemią" wytraciła kolor, a zbieżność odcienie przypadkowa jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Zgadzam sie z Mhm, ze z latami ubywa naturalnego pigmentu.
![]() Gdyby to blyszczyk mial mi zmienic kolor to pewnie mialabym ciemnego buraka na ustach ![]() ![]() Ja czerwona szminke nosze niemal od kolyski ![]() Jak ktos nosi ten sam kolor 10 lat to zwyczajnie pojawia sie taki moment, gdy trzeba go zmienic na cos mocniejszego lub o bogatszej formule. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
BAN stały
|
W ogóle nie słyszałam o czymś takim. Co najwyżej chemikalia rozjaśniły jej usta, zwłaszcza jeśli błyszczyk był używany po upływie 6 miesięcy od otwarcia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:58.